Dom za upokojence Ptuj je še vedno v pravnem sporu z nekdanjo direktorico. Foto: MMC RTV SLO/Danijel Poslek
Dom za upokojence Ptuj je še vedno v pravnem sporu z nekdanjo direktorico. Foto: MMC RTV SLO/Danijel Poslek
Dom za upokojence Ptuj, Jožica Šemnički
Jožica Šemnički. Foto: MMC RTV SLO/Danijel Poslek

Sinoči je svet zavoda zaslišal šest kandidatk in kandidatov za direktorski stolček, člane sveta pa je po besedah prvega med njimi Franca Kodele najbolj prepričala Jožica Šemnički.

"Mislim, da je več elementov, s katerimi nas je Jožica Šemnički prepričala. To je predvsem takojšnja odprava nekaterih nepravilnosti v obdobju mandata vršilke dolžnosti. Zaposlene je verjetno prepričala s tem, da jim je uredila plače, seveda tistim, ki jim jih je lahko v skladu z zakonodajo. Odpravila je tudi nekatere druge nepravilnosti, predvsem pa nas je prepričala s svojim strokovnim delom," razloge za izbiro Šemničkijeve pojasnjuje Kodela, ki o imenih drugih kandidatov ni želel govoriti.
Po neuradnih informacijah naj bi bil med prijavljenimi tudi nekdanji poslanec Bogdan Čepič.
Šemničkijeva je sicer kot vršilka dolžnosti dom vodila preteklih pet mesecev, ob sinočnji soglasni podpori članov sveta zavoda pa si je zaželela, da bi postal prijazen dom po meri uporabnikov, kjer bi videli tudi zaposlene in jim zagotavljali ustrezne delovne pogoje in plače, ki jih dopušča sistem plač v javnem sektorju. O konkretnih nalogah novega vodstva bo sicer več znano tudi po končani reviziji preteklega poslovanja, ki se začne jutri. "To, kar bo revizija pokazala, se bo odpravilo, sicer pa smo nekatere nepravilnosti, ki so v kompetenci direktorja, do zdaj že odpravili," ob tem pojasnjuje Šemničkijeva.
Na upravnem sodišču sicer še vedno poteka spor, ki ga je zaradi svoje razrešitve sprožila nekdanja direktorica. A Franc Kodela meni, da to na končno imenovanje novega vodstva ne bi smelo vplivati. "Mislim, da to ne more vplivati, ampak sodne poti so takšne, kot so. Če sodišče določi, da je treba nekaj spoštovati, potem ni izbire. Ampak sam ne vidim možnosti, da bi se te stvari zdaj zavrtele nazaj," dodaja Kodela, ki si želi, da bi izbira nove direktorice čim prej postala dokončna. To pa se bo zgodilo, ko bosta svoje soglasje podala še ptujska mestna občina ter ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve.