Lado Leskovar še vedno redno nastopa. Foto: RTV SLO
Lado Leskovar še vedno redno nastopa. Foto: RTV SLO

Lado Leskovar, ljubljenec žensk več generacij, je danes gospod, ki o svojih izkušnjah rad spregovori. V pogovoru s Tajo Zuccato sta se izognila glasbi, da sta se lahko posvetila ljubezni. V studiu je gostoval tudi njegov sin Martin Leskovar.

"Zame je glasba kot ljubezen, zato pravim, da sem poročen z glasbo," pravi pevec. "Sam ne znam živeti. Druga pomembna stvar je, da se nikoli nisem ločeval zaradi drugih žensk, ampak sem šel narazen, ker ni šlo," je dejal Leskovar.

Kot pravi, imamo eno življenje. "In kdo nam lahko zagotovi, da smo srečali pravo osebo, s katero bomo živeli do konca življenja: jaz sem dolgo iskal, in zdaj kaže, da sem našel pravo."

Na vprašanje, ali je šele pri četrti ženi začutil pravo ljubezen, Leskovar odgovarja: "Ljubezen je bila v vsakem primeru, sicer se ne bi poročil." A kot pravi pevec, potem zaljubljenost mine in ljubezen se spremeni v odnos, v "nekoga rad imeti". "In ko to mine, ne vidim razloga, da bi vztrajal."

Treba je imeti pogum, da odnos, ki ni izpolnjujoč, prekineš, pravi Leskovar. Po njegovem mnenju je v zakonu zelo pomembna potrpežljivost in prilaganje. "Ko je človek mlajši, je tega manj, mogoče z leti pride človek do drugih resnic, to je gotovo. A predvsem gre za to, da sem rekel, imam eno življenje in če nekaj ne gre, potem si rečeš, nima smisla biti skupaj zaradi okolice ali materialnih stvari."

Ob tem je tudi povedal, da v zakonu z Verico ni nikoli delal delitve na moška in ženska opravila, temveč mu ni nikoli težava oprati perila ali skuhati kosila.

Celoten pogovor si lahko ogledate spodaj.