Radijske vsebine - RTV zame - Moja generacija

Janja Garnbret

Ime tedna je postala Janja Garnbret, športna plezalka, ki je na evropskem prvenstvu v balvanskem plezanju v Münchnu osvojila srebrno medaljo in si z njo prvič v članski konkurenci zagotovila tudi naslov evropske prvakinje v kombinaciji. Drugo mesto je osvojila tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala v balvanih.


Lovely Notes

Dolgoletni prijateljici Jovana Ivanuša in Maša Mlakar sta se predali svoji kreativnosti in rezultat je njuna blagovna znamka Lovely Notes oziroma Ljubke tiskovine. Maša jih je predstavila v pogovoru z Natalijo Sinkovič.


Dobrdelne akcije pred začetkom šolskega leta

Peter Prevc kljub napornemu urniku priprav na novo sezono ne zanemarja projekta Botrstvo. Skupaj s podjetjem Gorenje je namreč podaril 1000 paketov zvezkov otrokom v socialni stiski. Denar zanje pa zbirata tudi dve mladi kuharski ekipi, ki s kuharskimi mojstrovinami po fer ceni razveseljujeta obiskovalce po celotni Sloveniji.

Drugi prijavni rok za vpis na dodiplomske študije

V Poletni radijski tribuni smo opozorili, da se 22. avgusta začenja drugi prijavni rok za vpis na dodiplomske študije v sklopu mariborske Univerze. Hkrati ste izvedeli, koliko študentov je že oddalo prijave v prvem roku, za katere študije je največ zanimanja in seveda, kje še imajo prosta mesta. Breda Čepe je gostila vodjo vpisne službe na Univerzi Maribor Dejana Senekoviča in prorektorico za študijsko dejavnost Natašo Vaupotič.


Refleksoterapija

Ali refleksoterapija boli, je eno najpogostejših vprašanj, ki so povezani s to alternativno zdravilno metodo. Na stopalih, dlaneh, obrazu in ušesih so refleksne cone, ki so povezane z vsakim delom, žlezo in organom telesa. Pri refleksoterapiji terapevt s pritiskanjem nanje pomaga doseči ravnovesje organizma. Metoda je lahko uspešna pri glavobolu, motnjah v delovanju ščitnice, nespečnosti, epilepsiji in tako naprej. V ponedeljkovem Svetovalnem servisu po osmi, ko bo z nami refleksoterapevtka Nada Tomazin Dokl, bomo odgovorili tudi na vaša vprašanja. Pišite na radioprvi@rtvslo.si.


RTV v živo
12:25 Čudovita Japonska: prefektura Ivate: Okusi treh mest – Aomori, Morioka in Kakunodate, japonska nanizanka, 14/100
13:00 Prvi dnevnik
12:20 Dober dan: Moj moški noče odrasti
13:15 Ljudje in zemlja
12:05 Na današnji dan
13:00 Danes do 13.00, Iz sporedov
Facebook