Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni

Novice

Orožarski lobi podpira Trumpov predlog o oboroževanju učiteljev
Preživeli dijaki po strelskem napadu na floridsko šolo so na srečanju z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom pozvali k strožjemu nadzoru nad prodajo orožja, predsednik pa za reševanje težave ...
258

Novice

Martin Kačur in njegova pravica
Neverjetno, koliko gneva, žolča, zaničevanja in ponižanj se je v preteklih dneh zlilo na šolnike.
241

Novice

Premier omenja "namerno ponižanje SV", na vrhu Ostermana zamenjal Geder
Vlada je razrešila dozdajšnjega načelnika generalštaba Slovenske vojske Andreja Ostermana in na njegovo mesto imenovala Alana Gederja.
239

Šport

Švedi strli Norvežane; slovenska štafeta (brez Faka) deseta
Švedski biatlonci so v štafeti 4 x 7,5 kilometrov osvojili olimpijsko zlato. Srebro so osvojili Norvežani, bron Nemci. Slovenci so brez utrujenega Jakova Faka osvojili deseto mesto.
234

Novice

Oboroženi policist na srednji šoli na Floridi med pokolom ni ukrepal
54-letni oboroženi policist s srednje šole v Parklandu, ki prejšnji teden ni ukrepal proti Nikolasu Cruzu, najstniku, ki je priznal, da je ubil 17 ljudi, je v preiskavi. Policist je že dal odpoved.
231

Šport

Prepelič in Rebec Slovence popeljala do varne razdalje
Košarkarji Slovenije so si v boju za nastop na SP-ju 2019 v Podgorici priborili dragoceno zmago. Črno goro so premagali s 63:75.
220

Šport

Fak z odpovedjo štafetne preizkušnje razočaral Bauerja
Slovenska biatlonska štafeta je po sicer zelo solidnem 10. mestu izrazila razočaranje, ker Jakov Fak ni želel nastopiti. Sodelovanje je odpovedal tri ure pred tekmo.
205

Šport

Čudež na ledu: Nemci izločili Kanadčane
Vsi so pričakovali klasični hokejski finale med Rusijo in Kanado, a je bil to račun brez Nemčije.
191

Novice

AI: Slovenija se nikakor ne more pohvaliti glede sprejemanja beguncev
Mednarodna organizacija za človekove pravice Amnesty International (AI) v poročilu za lansko leto navaja, da se v Sloveniji nadaljuje diskriminacija in segregacija Romov, prav tako ni bilo napredka ...
174

Šport

Razočarana bo, ko bo dojela, kakšno priložnost je zamudila
"Medalja je bila dosegljiva, lahko odstopiš, lahko pa si nekje med petim in desetim mestom, kar pa ni to to, saj na olimpijskih igrah štejejo le medalje," je po kombinacijski tekmi povedala Maruša ...
166

Šport

Video: Gisinova dobila kombinacijo, Ferkovi se slalom ni posrečil
Švicarka Michelle Gisin je dobila olimpijsko alpsko kombinacijo. Druga je bila Američanka Mikaela Shiffrin, tretja rojakinja Gisinove Wendy Holdener.
146

Novice

Cerar poziva: Naj sovražni govor obmolkne!
Miro Cerar je kolege iz političnih strank ali list, ki so že napovedale nastop na volitvah, pozval k omejevanju sovražnega govora v javnem prostoru, ki po njegovem mnenju vedno bolj ogroža ...
121

Novice

Furs po novem tudi nad delodajalce: 187 jih ni izplačalo plač ali plačalo prispevkov
Od 1. januarja finančna uprava preverja tudi, ali vsi delodajalci izplačujejo plače oz. plačujejo prispevke svojim zaposlenim.
103

Zabava

Poljub smrti za dizelska vozila
Nemško sodišče je odložilo odločitev o tem, ali bodo večja nemška mesta lahko prepovedala promet z dizelskimi avtomobili, ki močno onesnažujejo ozračje.
102

Novice

Dačić: Ko je Srbiji težko in potrebuje pomoč, pokliče Lavrova
Ruski zunanji minister Sergej Lavrov, ki se je v Beogradu sešel s celotnim srbskim političnim vrhom, je izrazil pripravljenost Rusije posredovati v dialogu med Beogradom in Prištino.
100

Novice

Erjavec bo pismo predstavil Cerarju, ta se bo odločil, kdaj bo šlo v Bruselj
Slovenija bo kmalu sprožila postopek v povezavi s tožbo proti Hrvaški zaradi nespoštovanja arbitražne odločbe o meji, je ob prihodu na neformalni vrh EU-ja v Bruslju povedal premier Miro Cerar.
98

Novice

Deset let od slovesa nasmeška, ki je presegal slovenske delitve
Dolge vrste čakajočih na vpis v žalno knjigo pred desetimi leti so o Janezu Drnovšku povedale več, kot lahko zapiše kateri koli življenjepisec.
96

Novice

Večina držav EU-ja ima premalo učiteljev, Slovenija jih ima preveč
V večini držav Evropske unije se že spoprijemajo s pomanjkanjem učiteljev ali pa jih to še čaka, vendar pa številne države še vedno nimajo pripravljenih ustreznih ukrepov.
93

Šport

Mateja Svet: Želijo si, naj pojasnim, a to težko dam. Ker tega ni več.
Zakaj si nehala, Mateja? Ali obstaja en jasen stavek?
117

Novice

Varnostni svet ZN-a podaljšal glasovanje o premirju v Siriji
Varnostni svet Združenih narodov je v petek večkrat preložil glasovanje o 30-dnevnem premirju v Siriji na območju Vzhodne Gute, kjer je v zadnjih šestih dneh v napadih sirskih sil umrlo več kot 400 ...
85
Izjava dneva
link
Stanislav Pejovnik
23. februar 2018 ob 14:13
Več novic ...
Kazalo