Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni

Novice

Bandelli odstopil s položaja: V dveh mesecih sem naredil ogromno
Ministrica za infrastrukturo in predsednica SAB-a Alenka Bratušek je na novinarski konferenci pojasnila, da je Marko Bandelli naredil napako in se zanjo opravičil, zanjo prevzel odgovornost in ...

Novice

Šarec pozval Bandellija k odstopu, sicer bo predlagal njegovo razrešitev
Premier Marjan Šarec je kohezijskega ministra Marka Bandellija zaradi zadnjih dogodkov pozval k odstopu z ministrskega položaja, SAB bo o nadaljnjih korakih odločal v torek.

Šport

Pri Olimpiji ogorčeni nad obtožbami nekdanjega sodnika Ploja, da je v privilegiranem položaju
Vodstvo Olimpije se je ostro odzvalo na obtožbe nekaterih posameznikov, da je v primerjavi z drugimi slovenskimi nogometnimi prvoligaši v privilegiranem položaju in da so njeni uspehi plod sodniških ...

Novice

Angela Merkel v Evropskem parlamentu za vzpostavitev evropske vojske
Nemška kanclerka Angela Merkel je v govoru pred Evropskim parlamentom v Strasbourgu izpostavila pomen solidarnosti in enotnosti Evropske unije, zavzela pa se je tudi za idejo evropske vojske.

Novice

Evropska komisija odločno za marakeško deklaracijo, mnenje parlamenta različno
Evropski parlament je glede dogovora Združenih narodov o migracijah, znanem tudi kot marakeška deklaracija, razdeljen, Evropska komisija pa pri njem vztraja.

Šport

Lahko delo za Andersona, le malo težje za Federerja
Južnoafričan Kevin Anderson je v drugem krogu zaključnega turnirja v Londonu s 6:0 in 6:1 premagal Japonca Keia Nišikorija, Švicar Roger Federer pa s 6:2 in 6:3 Avstrijca Dominica Thiema.

Novice

Foto: Škornji slovenskih vojakov neprimerni?
Fotografije tako rekoč novih zimskih škornjev slovenskih vojakov prikazujejo, da ti po enem tednu uporabe na Natovi vaji na Norveškem razpadajo.

Šport

Očitki na račun Federerja močno odmevajo
Redke so kritike na račun Rogerja Federerja, ki je verjetno najbolj oboževana športna ikona na svetu. Prav zato obtožbe na njegov račun dvignejo še toliko več prahu.

Novice

Opozicija in koalicija na nasprotnih bregovih glede svetovnega dogovora o migracijah
Poslanci opozicijskih strank nasprotujejo svetovnemu dogovoru ZN-a o migracijah, saj po njihovem ne rešuje vzrokov za selitve.

Šport

Dragić prvi strelec, Dončić podpovprečen, a vseeno dvomesten
Hud zlom noge vzhajajočega zvezdnika Brooklyna Carisa LeVerta je zaznamoval večer v Ligi NBA, v katerem je bil Goran Dragić prvi strelec Miamija, Luka Dončić pa podpovprečen pri Dallasu.

Šport

Hrovat neusmiljen do nekdanjih soigralcev - nov poraz Olimpije
Košarkarji Petrola Olimpije so v 6. krogu Lige prvakov doživeli peti poraz. V Stožicah so na tretji tekmi v štirih dneh še tretjič izgubili, nemški predstavnik Bayreuth je bil boljši s 76:67.

Novice

Predvideni večji rezi v socialo, a zaveze o pokojninah ostajajo
Ministrstvo za finance je v predlogu novele zakona o izvrševanju proračuna predvidelo več ukrepov za zmanjševanje pravic na področjih socialne in družinske politike, v nezadovoljstvo dela koalicije.

Šport

Slovitemu Melu šteti dnevi v Houstonu
Glavna novica v Houstonu ni 40 točk Jamesa Hardena in zmaga nad Indiano s 115:103, ampak najverjetnejša brca iz kluba nekdanjemu zvezdniku Lige NBA Carmelu Anthonyju.

Novice

NLB na borzi: "Glava in srce ostajata v Ljubljani"
NLB-jeve delnice so začele kotirati na Ljubljanski in Londonski borzi. S tem se je končala prodaja 65 odstotkov naše največje banke, država pa je ohranila kontrolni delež.

Novice

Pahor za ustavno sodnico predlaga Katjo Šugman Stubbs
Predsednik države Borut Pahor je za novo ustavno sodnico predlagal Katjo Šugman Stubbs. Drugo mogoče ime je bila Verica Trstenjak.

Šport

Odlični Đoković gladko odpravil Isnerja
Prvi igralec sveta Novak Đoković je udarno začel zaključni masters v Londonu. Johna Isnerja je odpravil s 6:4 in 6:3. Alexander Zverev je po dveh podaljšanih igrah premagal Marina Čilića.

Novice

Melania Trump zahteva razrešitev namestnice Johna Boltona
Ameriška prva dama Melania Trump je podala uradno zahtevo za razrešitev namestnice svetovalca za nacionalno varnost Johna Boltona, Mire Ricardel.

Novice

Minister, ki (ne) odhaja
Prvo koalicijsko oviro, zamenjavo nesrečnega ministra Marka Bandellija, je Marjan Šarec prestopil presenetljivo lahkotno. Seveda v resnici sploh ni imel težkega dela. Pomagal mu je kar Bandelli sam.

Šport

Kako se rešiti padca med eksote, ko igra vse manj reprezentantov
Na reprezentančni zbor za tekmi z Norveško in Bolgarijo, ki ju mora Slovenija v boju za obstanek v tretjem razredu Lige narodov dobiti, prihajajo ladje z izredno mešano popotnico.

Novice

Debi NLB-ja na borzi: cena do 56,90 evra
V času, ko so mednarodni finančni trgi nemirni, dolar na najvišji vrednosti v zadnjem letu in pol, nafta pa divje pada, se na Ljubljanski borzi začenja trgovanje z delnicami NLB-ja.
Izjava dneva
link
Anna Calvi
4
14. november 2018 ob 13:21 Če si ženska v glasbi, je tvoj žanr "ženska izvajalka", primerjajo pa te z ogromno drugimi izvajalkami, s katerimi te druži samo to, da ste vse ženske. To je znak, da nas čaka še veliko dela.
Več novic ...
Kazalo