Najbolj komentirane novice zadnjega leta

Šport

Levjesrčni Slovenci trčili ob francoski zid
Slovenskim košarkarjem ni uspel (veliki) met v polfinale domačega evropskega prvenstva, saj so jih v stoženskem četrtfinalu z 72:62 ustavili Francozi.

Zabava

Avstrijska bradata diva Conchita Wurst osvojila Evropo!
Še preden so vse žirije držav sporočile glasove, je postalo jasno, da se je na evrovizijski prestol letos zavihtela bradata travestitska pevka Conchita Wurst s skladbo Rise Like a Phoenix.

Novice

Janša: Vsi, ki so se uprli komunizmu, fašizmu in nacizmu, si zaslužijo dostojen grob
"Želijo nas prepričati, da je eno zlo s tem, ko se je spopadlo z drugim, prenehalo biti zlo in je postalo dobro," je na slovesnosti v Rovtah dejal janez Janša in dodal: "To seveda ni res. Zlo je zlo ...

Novice

Janša: Ne delajte si skrbi z mano. SDS je na volitve najbolj pripravljen.
"S Patrio se že tretjič neposredno vpliva na volilni izid in je del scenarija, kar je skregano z razumom in vsako logiko," je prvi odziv Janeza Janše na obsodilno sodbo v aferi Patria.

Novice

Janša obsojen. Odvetnik Matoz: "Sodbo bomo razveljavili."
Ljubljansko višje sodišče je potrdilo sodbo, ki je predsednika SDS-a Janeza Janšo, brigadirja Toneta Krkoviča in prokurista Rotisa Ivana Črnkoviča obsodila koruptivnih dejanj pri nakupu oklepnikov ...

Šport

Foto: Poljaki za slovo junakom primazali zaušnico
Slovenska košarkarska reprezentanca se je na zadnji tekmi prvega dela EP-ja s porazom poslovila od Celja. Poljaki so bili boljši z 71:61.

Novice

Patria na Finskem: Obtoženi oproščeni, pri očitkih ostaja "upoštevanja vreden dvom"
Pri kaznivem dejanju iz obtožnice v zadevi Patria ostaja "upoštevanja vreden dvom", piše v sporočilu za javnost finskega sodišča.

Šport

Junaki za španski skalp na igrišču pustili zob in srce
Senzacija! Slovenska košarkarska reprezentanca je na evropskem prvenstvu po fantastičnem drugem polčasu na kolena spravila aktualne prvake Špance z 78:69.

Šport

Na trening tekmi slovenske misli že povsem pri Franciji
Slovenija je 2. del evropskega prvenstva končala z neslavnim porazom proti Finski (76:92), ki je imela v Stožicah pravi šov trojk. Zadela jih je 17.

Šport

Hrvati s consko obrambo vstali od mrtvih in osvojili Zlatorog
Slovenski košarkarji v novi dramatični končnici tokrat niso odnesli cele kože. Hrvaška je slavila po podaljšku s 76:74 in Maljkovićevi četi prizadejala prvi poraz.

Šport

Neverjetno, nohti pogrizeni že po prvi tekmi
Košarkarji Slovenije so ob uvodu v domače evropsko prvenstvo do zadnjega trepetali za zmago nad Češko, a se je v Zlatorogu vendarle srečno izteklo (62:60).

Novice

"Vsi vemo, da smo v socializmu živeli bolje"
V ljubljanskem hotelu Union je na ustanovnem kongresu nastala nova koalicija levih strank Združena levica. Ne želimo biti elita, temveč predstavniki ljudstva, in ne kapitalskih interesov, je na ...

Novice

Janša v zaporu. "Pred 25 leti smo se osamosvojili, ne tudi pa osvobodili"
Petkovo popoldne je Janez Janša s podporniki končal pri zavodu za prestajanje kazni na Dobu.

Šport

Padla Italija, Slovenija diha lažje
Slovenski košarkarji so drugi del evropskega prvenstva v Stožicah odprli z zmago nad Italijo (84:77) in napravili velik korak proti četrtfinalu.

Novice

Janša: Sodijo predsedniku stranke, ki ima večje zaupanje kot sodstvo
Senat višjega sodišča v zadevi Patria še ni sprejel odločitve. Znova so prisluhnili tožilstvu in obsojenim. Janša pravi, da gre za političen proces, Črnkovič pa se veseli še vsaj meseca dni na ...

Novice

Shod v podporo Majniški deklaraciji. Pa tudi Janši in volitvam.
Na močno predvolilno obarvanem shodu v podporo novi Majniški deklaraciji so govorci izrazili podporo tudi Janezu Janši, Lojze Peterle pa je napovedal "pomladno" zmago na vseh trojih volitvah.

Novice

Foto: Prepričljiva zmaga SMC-ja, le malo upanja za SLS
Zmagovalka predčasnih volitev je Stranka Mira Cerarja. Prejela je 34,61 odstotka glasov, kar ji po neuradnih podatkih prinaša 36 sedežev.

Šport

Video/foto: To niso sanje, risi v hokejski raj ob bok največjim
Zgodovinsko! Risi so dosegli verjetno največjo zmago slovenskega hokeja. S 4:0 so po novi izjemni predstavi na olimpijskih igrah ugnali Avstrijo in se prebili v četrtfinale, med osem najboljših na ...

Novice

Ustavno sodišče: Ni razlogov, da bi naredili izjemo
Ustavno sodišče je s šestimi glasovi proti trem zavrglo pritožbo Janeza Janše zoper sodbo v zadevi Patria zaradi neizčrpanosti pravnih sredstev. Na vrsti je tako vrhovno sodišče.

Novice

Nepremičninski zakon razveljavljen. Bratuškova kljub pozivom ne namerava odstopiti.
Ustavni sodniki so razveljavili nepremičninski zakon, saj so ugotovili, da zakon ne določa metod vrednotenja nepremičnin. Z a leto 2014 bo tako ostalo v veljavi nadomestilo za uporabo stavbnega ...
Kazalo