Najbolj komentirane novice zadnjega leta

Novice

Janša, Krkovič in Črnkovič krivi
Janez Janša, Ivan Črnkovič in Tone Krkovič so razglašeni za krive v zadevi Patria. Sodnica je Janši prisodila dve leti zapora, Črnkoviču in Krkoviču pa po eno leto in 10 mesecev zapora.

Šport

Levjesrčni Slovenci trčili ob francoski zid
Slovenskim košarkarjem ni uspel (veliki) met v polfinale domačega evropskega prvenstva, saj so jih v stoženskem četrtfinalu z 72:62 ustavili Francozi.

Novice

Janša: Vsi, ki so se uprli komunizmu, fašizmu in nacizmu, si zaslužijo dostojen grob
"Želijo nas prepričati, da je eno zlo s tem, ko se je spopadlo z drugim, prenehalo biti zlo in je postalo dobro," je na slovesnosti v Rovtah dejal janez Janša in dodal: "To seveda ni res. Zlo je zlo ...

Novice

Janša: Razočaran sem, da sodnica še ni razglasila sodbe
"Vse je kristalno jasno, zato sem razočaran, da sodnica danes ni razglasila sodbe," je po končani obravnavi novinarjem dejal Janez Janša. Sodnica je napovedala, da bo sodbo v primeru Patria izrekla ...

Novice

Janša s sedmim mandatom ostaja trdno na čelu SDS-a
Janez Janša je na tajnem glasovanju na 10. kongresu SDS-a v Celju kot edini kandidat za predsednika stranke prejel 522 od 533 veljavnih glasov delegatov. 11 delegatov je glasovalo proti.

Šport

Foto: Poljaki za slovo junakom primazali zaušnico
Slovenska košarkarska reprezentanca se je na zadnji tekmi prvega dela EP-ja s porazom poslovila od Celja. Poljaki so bili boljši z 71:61.

Novice

Patria na Finskem: Obtoženi oproščeni, pri očitkih ostaja "upoštevanja vreden dvom"
Pri kaznivem dejanju iz obtožnice v zadevi Patria ostaja "upoštevanja vreden dvom", piše v sporočilu za javnost finskega sodišča.

Šport

Junaki za španski skalp na igrišču pustili zob in srce
Senzacija! Slovenska košarkarska reprezentanca je na evropskem prvenstvu po fantastičnem drugem polčasu na kolena spravila aktualne prvake Špance z 78:69.

Šport

Na trening tekmi slovenske misli že povsem pri Franciji
Slovenija je 2. del evropskega prvenstva končala z neslavnim porazom proti Finski (76:92), ki je imela v Stožicah pravi šov trojk. Zadela jih je 17.

Šport

Hrvati s consko obrambo vstali od mrtvih in osvojili Zlatorog
Slovenski košarkarji v novi dramatični končnici tokrat niso odnesli cele kože. Hrvaška je slavila po podaljšku s 76:74 in Maljkovićevi četi prizadejala prvi poraz.

Šport

Neverjetno, nohti pogrizeni že po prvi tekmi
Košarkarji Slovenije so ob uvodu v domače evropsko prvenstvo do zadnjega trepetali za zmago nad Češko, a se je v Zlatorogu vendarle srečno izteklo (62:60).

Novice

"Vsi vemo, da smo v socializmu živeli bolje"
V ljubljanskem hotelu Union je na ustanovnem kongresu nastala nova koalicija levih strank Združena levica. Ne želimo biti elita, temveč predstavniki ljudstva, in ne kapitalskih interesov, je na ...

Šport

Padla Italija, Slovenija diha lažje
Slovenski košarkarji so drugi del evropskega prvenstva v Stožicah odprli z zmago nad Italijo (84:77) in napravili velik korak proti četrtfinalu.

Novice

Janša: Sodijo predsedniku stranke, ki ima večje zaupanje kot sodstvo
Senat višjega sodišča v zadevi Patria še ni sprejel odločitve. Znova so prisluhnili tožilstvu in obsojenim. Janša pravi, da gre za političen proces, Črnkovič pa se veseli še vsaj meseca dni na ...

Šport

Video/foto: To niso sanje, risi v hokejski raj ob bok največjim
Zgodovinsko! Risi so dosegli verjetno največjo zmago slovenskega hokeja. S 4:0 so po novi izjemni predstavi na olimpijskih igrah ugnali Avstrijo in se prebili v četrtfinale, med osem najboljših na ...

Novice

Nepremičninski zakon razveljavljen. Bratuškova kljub pozivom ne namerava odstopiti.
Ustavni sodniki so razveljavili nepremičninski zakon, saj so ugotovili, da zakon ne določa metod vrednotenja nepremičnin. Z a leto 2014 bo tako ostalo v veljavi nadomestilo za uporabo stavbnega ...

Zabava

Emmeliejine solze evrovizijsko zmago prinesle Danski!
Še preden so vse žirije posameznih držav sporočile svoje glasove, je postalo jasno - Danska je vodila s tolikšno prednostjo, da so jo že predčasno uradno razglasili za zmagovalko Evrovizije 2013.

Novice

Toplakova v Pogledih Slovenije: Janša in Kučan sta v simbiozi
Sodba v zadevi Patria bo imela dolgoročnejše posledice na slovensko politiko in družbo, kažejo Pogledi Slovenije. "Zdaj se bomo spet izrekali za Janšo ali proti, vmes pa se bodo dogajale usodne ...

Novice

KPK: Izjava Janeza Janše je v celoti neresnična
Določeni politiki se očitno lažje odločijo za pogrom nad inštitucijami, kot pa da javnosti in pristojnim organom pojasnijo, od kod jim premoženje, ki bistveno presega njihove uradne dohodke, pravijo ...
971

Novice

Zvone Černač, SDS: Sloveniji vladajo balkanski bojevniki
Sedemurna razprava o stanju demokracije v Sloveniji v DZ-ju je pokazala nasprotujoče si ocene o stanju demokracije v Sloveniji.
932
Kazalo