Najbolj komentirane novice zadnjega leta

Novice

Cerar: Izjave o dogovarjanju so ne le nekorektne, ampak tudi nevarne
Na meji s Hrvaško imamo schengenski režim in tu veljajo neka pravila in zato ne moremo spuščati čez to mejo ljudi, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Evropsko unijo, je dejal predsednik vlade ...

Novice

EU mrzlično išče odgovor na begunsko krizo, do takrat veljajo stara pravila
Premier Miro Cerar je poudaril, da meja z Madžarsko ni zaprta, Slovenija pa da bo varovala schengensko mejo. Avstrijski kancler Werner Faymann je pozval k spoštovanju evropskih pravil.

Šport

Tina do novega zlata v slogu prekaljene šampionke
Šov Tine Maze v Beaver Creeku se nadaljuje. Moč, pogum, znanje in inteligenca - vse to je šampionka združila na poti do zlate medalje v superkombinaciji.

Novice

Janezu Janši prenehal poslanski mandat
Poslanci DZ-ja so z 58 glasovi proti in šestimi za (64 navzočih) zavrnili sklep, da Janezu Janši ne preneha mandat, kar posledično pomeni, da mu je mandat prenehal.

Šport

Video: Najgrenkejša dvojna zmaga; Prevc brez globusa
Jurij Tepeš je dobil nedeljsko tekmo v Planici. Peter Prevc je bil drugi, Severin Freund pa sedmi. Po razpletu sta slednja po točkah izenačena, veliki kristalni globus pa je osvojil Nemec.

Novice

Na Obrežju in v Rigoncah čaka na vstop 750 prebežnikov
V Slovenijo je do zdaj prišlo več kot 1.500 beguncev. Največ z mejnih prehodov Obrežje in Rigonce, kjer čaka na vstop v državo 750 prebežnikov.

Novice

Sprememba zakonske zveze potrjena, istospolni pari se lahko poročijo
Poslanci so z 51 glasovi za in 28 proti potrdili novelo zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki izenačuje istospolne in raznospolne skupnosti.

Zabava

Stavnice so imele prav - evrovizijska zmaga Švedski! Slovenija 14.
Mans Zelmerlöw je Švedski pripel novo, že šesto zmago. Evropo je prepričala pesem Heroes, ki je skupno zbrala 365 točk.

Novice

Janša: Pričakujem, da bo režim malo premislil o nadaljnjih korakih
Za odločitev ustavnega sodišča, da mu začasno vrne mandat, Janez Janša upa, da pomeni začetek konca spirale zlorabljanja državnih institucij.

Novice

Okoli 3.600 prebežnikov državo do zdaj stalo 1,5 milijona evrov
Položaj je miren, sporadično na mejo pride kakšna oseba, nastanitveni centri so praktično prazni, o trenutnem stanju begunske krize pravijo na notranjem ministrstvu.

Novice

Mejna prehoda Obrežje in Rigonce zaprta za promet, na Obrežju protest
Na najbolj obremenjenih mejnih prehodih Obrežje in Rigonce na vstop v državo čaka okoli 550 prebežnikov. Na Obrežju skupina beguncev protestira, ker že tri dni čakajo na vstop v Slovenijo.

Šport

Video: Svetovni rekord Petra Prevca - 250 m! Da, četrt kilometra!
Slovenski skakalni šampion Peter Prevc se je zapisal v športno zgodovino, saj je v Vikersundu z 250 m postavil nov svetovni rekord.

Šport

Fenningerjeva dominantna, Tini se je 4. medalja izmuznila
Po treh medaljah na svetovnem prvenstvu je Tina Maze v Beaver Creeku v veleslalomu zasedla peto mesto. Sijajno j e smučala Anna Fenninger, ki je z veliko prednostjo osvojila drugo zlato.

Novice

Poslanci so zavrnili razpis referenduma o zakonu o zakonski zvezi
Državni zbor je s 53 glasovi za in z 21 proti zavrnil razpis referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih ter ustavil zbiranje podpisov volivcev za podporo zahtevi za razpis ...

Novice

Bratušek: Sem velika legalistka in vedno spoštujem zakone
Alenka Bratušek je prebrodila zaslišanje za podpredsednico Evropske komisije za energetiko v Evropskem parlamentu, kjer sta poslance poleg njenega resorja zanimala tudi njena samokandidatura in tudi ...

Novice

Foto: Zatišje na mejnih prehodih
Mejna prehoda Rigonce in Obrežje, kjer je bil naval beguncev v zadnjih dneh največji, sta trenutno izpraznjena. Mejni prehod Dobova še vedno ostaja preventivno zaprt za mednarodni železniški promet.

Šport

Video/foto: Slovenija v zadnjih 15 minutah od nebes do pekla
Slovenski nogometaši so v Baslu doživeli enega najgrenkejših porazov v 25-letni zgodovini reprezentance. Po vodstvu z 0:2 še v 80. minuti so v kvalifikacijah za Euro 2016 proti Švici izgubili. 3:2!

Šport

Popolno: Rekord in zmaga Prevca, Tepeš drugi!
Skakalni as Peter Prevc je z rekordom letalnice - 248,5 m dobil petkovo tekmo v Planici, slovenski uspeh pa je na drugem mestu dopolnil Jurij Tepeš.

Šport

Video: Svetovni rekord Fannemela - 251,5 m; Prevc 16.
Skakalec Peter Prevc ni več svetovni rekorder. Ta naziv mu je v prvi seriji nedeljske tekme v Vikersundu odvzel Norvežan Anders Fannemel, ki je poletel 251,5 m.

Novice

Odbora za energijo in okolje zavrnila Alenko Bratušek
Pristojna odbora sta z veliko večino zavrnila Alenko Bratušek, ki po njunem mnenju ni primerna za komisarko za energetsko unijo.
Kazalo