Najbolj komentirane novice zadnjega leta

Šport

Tina do novega zlata v slogu prekaljene šampionke
Šov Tine Maze v Beaver Creeku se nadaljuje. Moč, pogum, znanje in inteligenca - vse to je šampionka združila na poti do zlate medalje v superkombinaciji.

Novice

Janezu Janši prenehal poslanski mandat
Poslanci DZ-ja so z 58 glasovi proti in šestimi za (64 navzočih) zavrnili sklep, da Janezu Janši ne preneha mandat, kar posledično pomeni, da mu je mandat prenehal.

Zabava

Avstrijska bradata diva Conchita Wurst osvojila Evropo!
Še preden so vse žirije držav sporočile glasove, je postalo jasno, da se je na evrovizijski prestol letos zavihtela bradata travestitska pevka Conchita Wurst s skladbo Rise Like a Phoenix.

Šport

Škoda: Strelski mrk Slovencem odnesel sanje o medalji
Slovenski košarkarji so večji del tekme z Litvo vodili, a nato v zadnji četrtini dosegli le dve točki in na koncu izgubili s 64:67.

Novice

Janša: Ne delajte si skrbi z mano. SDS je na volitve najbolj pripravljen.
"S Patrio se že tretjič neposredno vpliva na volilni izid in je del scenarija, kar je skregano z razumom in vsako logiko," je prvi odziv Janeza Janše na obsodilno sodbo v aferi Patria.

Novice

Janša obsojen. Odvetnik Matoz: "Sodbo bomo razveljavili."
Ljubljansko višje sodišče je potrdilo sodbo, ki je predsednika SDS-a Janeza Janšo, brigadirja Toneta Krkoviča in prokurista Rotisa Ivana Črnkoviča obsodila koruptivnih dejanj pri nakupu oklepnikov ...

Novice

Janša: Pričakujem, da bo režim malo premislil o nadaljnjih korakih
Za odločitev ustavnega sodišča, da mu začasno vrne mandat, Janez Janša upa, da pomeni začetek konca spirale zlorabljanja državnih institucij.

Šport

Video: Svetovni rekord Petra Prevca - 250 m! Da, četrt kilometra!
Slovenski skakalni šampion Peter Prevc se je zapisal v športno zgodovino, saj je v Vikersundu z 250 m postavil nov svetovni rekord.

Šport

Fenningerjeva dominantna, Tini se je 4. medalja izmuznila
Po treh medaljah na svetovnem prvenstvu je Tina Maze v Beaver Creeku v veleslalomu zasedla peto mesto. Sijajno j e smučala Anna Fenninger, ki je z veliko prednostjo osvojila drugo zlato.

Novice

Bratušek: Sem velika legalistka in vedno spoštujem zakone
Alenka Bratušek je prebrodila zaslišanje za podpredsednico Evropske komisije za energetiko v Evropskem parlamentu, kjer sta poslance poleg njenega resorja zanimala tudi njena samokandidatura in tudi ...

Novice

"Vsi vemo, da smo v socializmu živeli bolje"
V ljubljanskem hotelu Union je na ustanovnem kongresu nastala nova koalicija levih strank Združena levica. Ne želimo biti elita, temveč predstavniki ljudstva, in ne kapitalskih interesov, je na ...

Novice

Janša v zaporu. "Pred 25 leti smo se osamosvojili, ne tudi pa osvobodili"
Petkovo popoldne je Janez Janša s podporniki končal pri zavodu za prestajanje kazni na Dobu.

Šport

Video: Svetovni rekord Fannemela - 251,5 m; Prevc 16.
Skakalec Peter Prevc ni več svetovni rekorder. Ta naziv mu je v prvi seriji nedeljske tekme v Vikersundu odvzel Norvežan Anders Fannemel, ki je poletel 251,5 m.

Novice

Janša: Sodijo predsedniku stranke, ki ima večje zaupanje kot sodstvo
Senat višjega sodišča v zadevi Patria še ni sprejel odločitve. Znova so prisluhnili tožilstvu in obsojenim. Janša pravi, da gre za političen proces, Črnkovič pa se veseli še vsaj meseca dni na ...

Novice

Odbora za energijo in okolje zavrnila Alenko Bratušek
Pristojna odbora sta z veliko večino zavrnila Alenko Bratušek, ki po njunem mnenju ni primerna za komisarko za energetsko unijo.

Novice

Shod v podporo Majniški deklaraciji. Pa tudi Janši in volitvam.
Na močno predvolilno obarvanem shodu v podporo novi Majniški deklaraciji so govorci izrazili podporo tudi Janezu Janši, Lojze Peterle pa je napovedal "pomladno" zmago na vseh trojih volitvah.

Novice

Foto: Prepričljiva zmaga SMC-ja, le malo upanja za SLS
Zmagovalka predčasnih volitev je Stranka Mira Cerarja. Prejela je 34,61 odstotka glasov, kar ji po neuradnih podatkih prinaša 36 sedežev.

Novice

Ustavno sodišče: Ni razlogov, da bi naredili izjemo
Ustavno sodišče je s šestimi glasovi proti trem zavrglo pritožbo Janeza Janše zoper sodbo v zadevi Patria zaradi neizčrpanosti pravnih sredstev. Na vrsti je tako vrhovno sodišče.

Šport

Slovenska srčnost premalo za ameriški "stroj"
Senzacije ni bilo. Slovenski košarkarji se pričakovano poslavljajo s svetovnega prvenstva v Španiji, potem ko so v četrtfinalu izgubili proti branilcem naslova ZDA s 76:119.

Novice

Nepremičninski zakon razveljavljen. Bratuškova kljub pozivom ne namerava odstopiti.
Ustavni sodniki so razveljavili nepremičninski zakon, saj so ugotovili, da zakon ne določa metod vrednotenja nepremičnin. Z a leto 2014 bo tako ostalo v veljavi nadomestilo za uporabo stavbnega ...
Kazalo