Najbolj komentirane novice zadnjega leta

Novice

Cerar: Izjave o dogovarjanju so ne le nekorektne, ampak tudi nevarne
Na meji s Hrvaško imamo schengenski režim in tu veljajo neka pravila in zato ne moremo spuščati čez to mejo ljudi, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Evropsko unijo, je dejal predsednik vlade ...

Novice

EU mrzlično išče odgovor na begunsko krizo, do takrat veljajo stara pravila
Premier Miro Cerar je poudaril, da meja z Madžarsko ni zaprta, Slovenija pa da bo varovala schengensko mejo. Avstrijski kancler Werner Faymann je pozval k spoštovanju evropskih pravil.

Novice

V Slovenijo v torek vstopilo od osem do devet tisoč prebežnikov
Iz Hrvaške je v Slovenijo v torek prišlo od osem do devet tisoč prebežnikov, nekaj tisoč pa jih je odšlo naprej v Avstrijo.

Šport

Rdeče-beli "dinamit" razblinil slovenske sanje
Slovenskim rokometašem na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru ni uspel veliki met, saj so morali v četrtfinalu s 37:30 priznati premoč Dancem.

Novice

Na Obrežju in v Rigoncah čaka na vstop 750 prebežnikov
V Slovenijo je do zdaj prišlo več kot 1.500 beguncev. Največ z mejnih prehodov Obrežje in Rigonce, kjer čaka na vstop v državo 750 prebežnikov.

Novice

V enem dnevu v Slovenijo prišlo več kot 5.000 prebežnikov
Slovenija dan in noč sprejema prebežnike, ki jih p o opravljenih policijskih postopkih in oskrbi odpeljejo v namestitvene centre blizu meje z Avstrijo. Ta je sprejem prebežnikov omejila.

Novice

Okoli 3.600 prebežnikov državo do zdaj stalo 1,5 milijona evrov
Položaj je miren, sporadično na mejo pride kakšna oseba, nastanitveni centri so praktično prazni, o trenutnem stanju begunske krize pravijo na notranjem ministrstvu.

Novice

Rusija potrdila, da je po turški sestrelitvi ruskega letala umrl en pilot
Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da je po sestrelitvi ruskega letala na sirsko-turški meji umrl en pilot letala. Sirski uporniki so po incidentu uničili ruski helikopter.

Novice

Mejna prehoda Obrežje in Rigonce zaprta za promet, na Obrežju protest
Na najbolj obremenjenih mejnih prehodih Obrežje in Rigonce na vstop v državo čaka okoli 550 prebežnikov. Na Obrežju skupina beguncev protestira, ker že tri dni čakajo na vstop v Slovenijo.

Novice

V Franciji prijeli več ljudi, domnevno povezanih z napadi v Parizu
V Franciji so prijeli več ljudi, domnevno povezanih z napadi v Parizu, v katerih je izgubilo življenje 129 ljudi, 352 pa jih je ranjenih.

Šport

Ljubezen med Prevcem in Vikersundom: Peter slavil kljub padcu
Peter Prevc je 14. februarja lani s svetovnim rekordom dobil polete v Vikersundu, leto pozneje je na Norveškem spet deklasiral tekmece in zmagal že na 11. tekmi v sezoni.

Novice

Novakova: Braniti moramo narod, a ne ostati brezčutni do pomoči potrebnih
V Ljubljani je potekalo"veliko ljudsko zborovanje v obrambo Slovenije", na katerem Zbor za republiko, Združenje VSO, SDS, NSi in SLS sporočajo, da želijo živeti v demokratični in evropski Sloveniji.

Novice

Foto in video: V napadih v Bruslju najmanj 31 žrtev in 230 ranjenih
"Vojaki kalifata ... so s pasovi z eksplozivom in bombami izvedli napad na križarsko državo Belgijo, ki se bojuje proti islamu in muslimanom," je v sporočilu zapisala skupina.

Šport

Slovenija navdušena: kralj Peter šampionsko dokončal delo
Peter Prevc je genialno opravil še s četrto postajo novoletne turneje. V Bischofshofnu je vodil po prvi seriji, v finalu pa pristal pri 142,5 metra in dobil zlatega orla za zmagovalca turneje.

Novice

Foto: Zatišje na mejnih prehodih
Mejna prehoda Rigonce in Obrežje, kjer je bil naval beguncev v zadnjih dneh največji, sta trenutno izpraznjena. Mejni prehod Dobova še vedno ostaja preventivno zaprt za mednarodni železniški promet.

Šport

Video/foto: Slovenija v zadnjih 15 minutah od nebes do pekla
Slovenski nogometaši so v Baslu doživeli enega najgrenkejših porazov v 25-letni zgodovini reprezentance. Po vodstvu z 0:2 še v 80. minuti so v kvalifikacijah za Euro 2016 proti Švici izgubili. 3:2!

Novice

Policija preiskuje SDS zaradi Širclja, a zanika, da bi hoteli zaseči strežnik
Na sedežu SDS-a in v prostorih stranke v DZ-ju je potekala preiskava v zvezi s poslancem SDS-a Andrejem Šircljem, povezana z DUTB-jem.

Šport

Slovenci po slabem prvem polčasu le popravili vtis
Slovenski nogometaši na zadnji tekmi rednega dela kvalifikacij za EP v San Marinu niso navdušili. Po izjemno slabem prvem polčasu so se prebudili in osvojili tri točke (0:2).

Šport

Večer je bil napet, drugi gol preklet: na Euro gre Ukrajina
Nogometaši Slovenije so z Ukrajino remizirali 1:1, žal pa je bila že popotnica iz Lvova (v nahrbtniku sta bila dva gola) preslaba in na Euro 2016 so se prebili Ukrajinci.

Šport

Kranjec presenetljivi junak prvega dne Vikersunda
Robert Kranjec se je po treh letih veličastno vrnil na vrh in n a velikanki v Vikersundu zmagal šestič v svetovnem pokalu. Peter Prevc je bil četrti.
Kazalo