Najbolj komentirane novice zadnjega leta

Šport

Tina do novega zlata v slogu prekaljene šampionke
Šov Tine Maze v Beaver Creeku se nadaljuje. Moč, pogum, znanje in inteligenca - vse to je šampionka združila na poti do zlate medalje v superkombinaciji.

Novice

Janezu Janši prenehal poslanski mandat
Poslanci DZ-ja so z 58 glasovi proti in šestimi za (64 navzočih) zavrnili sklep, da Janezu Janši ne preneha mandat, kar posledično pomeni, da mu je mandat prenehal.

Šport

Video: Najgrenkejša dvojna zmaga; Prevc brez globusa
Jurij Tepeš je dobil nedeljsko tekmo v Planici. Peter Prevc je bil drugi, Severin Freund pa sedmi. Po razpletu sta slednja po točkah izenačena, veliki kristalni globus pa je osvojil Nemec.

Šport

Škoda: Strelski mrk Slovencem odnesel sanje o medalji
Slovenski košarkarji so večji del tekme z Litvo vodili, a nato v zadnji četrtini dosegli le dve točki in na koncu izgubili s 64:67.

Novice

Sprememba zakonske zveze potrjena, istospolni pari se lahko poročijo
Poslanci so z 51 glasovi za in 28 proti potrdili novelo zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki izenačuje istospolne in raznospolne skupnosti.

Zabava

Stavnice so imele prav - evrovizijska zmaga Švedski! Slovenija 14.
Mans Zelmerlöw je Švedski pripel novo, že šesto zmago. Evropo je prepričala pesem Heroes, ki je skupno zbrala 365 točk.

Novice

Janša: Pričakujem, da bo režim malo premislil o nadaljnjih korakih
Za odločitev ustavnega sodišča, da mu začasno vrne mandat, Janez Janša upa, da pomeni začetek konca spirale zlorabljanja državnih institucij.

Šport

Video: Svetovni rekord Petra Prevca - 250 m! Da, četrt kilometra!
Slovenski skakalni šampion Peter Prevc se je zapisal v športno zgodovino, saj je v Vikersundu z 250 m postavil nov svetovni rekord.

Šport

Fenningerjeva dominantna, Tini se je 4. medalja izmuznila
Po treh medaljah na svetovnem prvenstvu je Tina Maze v Beaver Creeku v veleslalomu zasedla peto mesto. Sijajno j e smučala Anna Fenninger, ki je z veliko prednostjo osvojila drugo zlato.

Novice

Poslanci so zavrnili razpis referenduma o zakonu o zakonski zvezi
Državni zbor je s 53 glasovi za in z 21 proti zavrnil razpis referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih ter ustavil zbiranje podpisov volivcev za podporo zahtevi za razpis ...

Novice

Bratušek: Sem velika legalistka in vedno spoštujem zakone
Alenka Bratušek je prebrodila zaslišanje za podpredsednico Evropske komisije za energetiko v Evropskem parlamentu, kjer sta poslance poleg njenega resorja zanimala tudi njena samokandidatura in tudi ...

Šport

Popolno: Rekord in zmaga Prevca, Tepeš drugi!
Skakalni as Peter Prevc je z rekordom letalnice - 248,5 m dobil petkovo tekmo v Planici, slovenski uspeh pa je na drugem mestu dopolnil Jurij Tepeš.

Šport

Video: Svetovni rekord Fannemela - 251,5 m; Prevc 16.
Skakalec Peter Prevc ni več svetovni rekorder. Ta naziv mu je v prvi seriji nedeljske tekme v Vikersundu odvzel Norvežan Anders Fannemel, ki je poletel 251,5 m.

Novice

Odbora za energijo in okolje zavrnila Alenko Bratušek
Pristojna odbora sta z veliko večino zavrnila Alenko Bratušek, ki po njunem mnenju ni primerna za komisarko za energetsko unijo.

Novice

Nov predlog Grčije v Bruslju naletel na gluha ušesa
Grčija pričakovano ni poravnala junijskih obveznosti do IMF-a, opolnoči pa se je iztekel tudi dvakrat podaljšani evrski program pomoči.

Šport

Slovenska srčnost premalo za ameriški "stroj"
Senzacije ni bilo. Slovenski košarkarji se pričakovano poslavljajo s svetovnega prvenstva v Španiji, potem ko so v četrtfinalu izgubili proti branilcem naslova ZDA s 76:119.

Novice

Začelo se je zbiranje podpisov za referendum o redefiniciji zakonske zveze
Nasprotniki novele zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki jo je včeraj sprejel državni zbor, so že začeli organizirati zbiranje podpisov za razpis referenduma.

Šport

"Trije levi" zmagovito rjoveli tudi v Stožicah
Slovenskim nogometašem tudi v četrtem poskusu ni uspelo premagati Angležev, ki so v Stožicah s 3:2 dobili kvalifikacijsko srečanje za evropsko prvenstvo leta 2016.

Novice

Po odločitvi ustavnega sodišča Janša zapustil Dob
Ustavno sodišče je odločilo, da zadrži izvajanje sodbe vrhovnega sodišča Janezu Janši v primeru Patria. Zaporna kazen je torej začasno zadržana, Janša pa je že zapustil zapor na Dobu.

Šport

Video: "PriŠvicane" dragocene tri točke na popravnem izpitu
Slovenska reprezentanca je po spodrsljaju v Estoniji popravila vtis z zmago v drugem krogu kvalifikacij za evropsko prvens se je izkazal s številnimi dobrimi posredovanji. Analiza prvega in drugega
Kazalo