Najbolj komentirane novice zadnjega leta

Šport

Rdeče-beli "dinamit" razblinil slovenske sanje
Slovenskim rokometašem na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru ni uspel veliki met, saj so morali v četrtfinalu s 37:30 priznati premoč Dancem.

Novice

Rusija potrdila, da je po turški sestrelitvi ruskega letala umrl en pilot
Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da je po sestrelitvi ruskega letala na sirsko-turški meji umrl en pilot letala. Sirski uporniki so po incidentu uničili ruski helikopter.

Novice

V Franciji prijeli več ljudi, domnevno povezanih z napadi v Parizu
V Franciji so prijeli več ljudi, domnevno povezanih z napadi v Parizu, v katerih je izgubilo življenje 129 ljudi, 352 pa jih je ranjenih.

Šport

Ljubezen med Prevcem in Vikersundom: Peter slavil kljub padcu
Peter Prevc je 14. februarja lani s svetovnim rekordom dobil polete v Vikersundu, leto pozneje je na Norveškem spet deklasiral tekmece in zmagal že na 11. tekmi v sezoni.

Novice

Novakova: Braniti moramo narod, a ne ostati brezčutni do pomoči potrebnih
V Ljubljani je potekalo"veliko ljudsko zborovanje v obrambo Slovenije", na katerem Zbor za republiko, Združenje VSO, SDS, NSi in SLS sporočajo, da želijo živeti v demokratični in evropski Sloveniji.

Novice

Foto in video: V napadih v Bruslju najmanj 31 žrtev in 230 ranjenih
"Vojaki kalifata ... so s pasovi z eksplozivom in bombami izvedli napad na križarsko državo Belgijo, ki se bojuje proti islamu in muslimanom," je v sporočilu zapisala skupina.

Šport

Kapetan Cesar v 93. minuti rešil točko v Vilni
Slovenska reprezentanca je kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2018 začela z remijem proti Litvi v Vilni (2:2). Izenačil je Boštjan Cesar v 93. minuti z glavo.

Šport

Slovenija navdušena: kralj Peter šampionsko dokončal delo
Peter Prevc je genialno opravil še s četrto postajo novoletne turneje. V Bischofshofnu je vodil po prvi seriji, v finalu pa pristal pri 142,5 metra in dobil zlatega orla za zmagovalca turneje.

Novice

Policija preiskuje SDS zaradi Širclja, a zanika, da bi hoteli zaseči strežnik
Na sedežu SDS-a in v prostorih stranke v DZ-ju je potekala preiskava v zvezi s poslancem SDS-a Andrejem Šircljem, povezana z DUTB-jem.

Šport

Večer je bil napet, drugi gol preklet: na Euro gre Ukrajina
Nogometaši Slovenije so z Ukrajino remizirali 1:1, žal pa je bila že popotnica iz Lvova (v nahrbtniku sta bila dva gola) preslaba in na Euro 2016 so se prebili Ukrajinci.

Šport

Kranjec presenetljivi junak prvega dne Vikersunda
Robert Kranjec se je po treh letih veličastno vrnil na vrh in n a velikanki v Vikersundu zmagal šestič v svetovnem pokalu. Peter Prevc je bil četrti.

Novice

Krkovič: Streljali smo na helikopter JLA, in ne na Mrlaka
Brigadir Tone Krkovič je pojasnil okoliščine sestrelitve nad ljubljansko Rožno dolino 27. junija 1991. Ukaz je dal zato, ker je helikopter JLA preletel položaje Morisa.

Šport

Levjesrčni Slovenci vzdržali bitko z Angleži za zgodovinsko točko
Slovenski nogometaši so v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Rusiji doma remizirali z Anglijo (0:0), kar je sploh prva točka Slovencev v petih dvobojih z Angleži.

Novice

Pobudnikom referenduma uspelo, sprememba zakona o zakonski zvezi zavrnjena
Novela zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih je bila na referendumu zavrnjena, saj je po delnih neuradnih izidih za zakon glasovalo slabih 37 odstotkov, proti pa dobrih 63 odstotkov ...

Šport

Slovenci opravili s Poljaki, v četrtfinalu z Dansko
Slovenski rokometaši so skupinski del olimpijskega turnirja v Riu de Janeiru sklenili z zmago, potem ko so s 25:20 ugnali Poljsko.

Novice

Znana imena treh napadalcev, iščejo njihovega domnevnega sodelavca
Francoska policija išče 26-letnega Salaha Abdeslama , enega od treh bratov, ki naj bi bili vpleteni v napade.

Novice

Pahor: Gradimo na tem, kar nam je skupno in spoštljivo ravnajmo z razlikami
Vodstvo ZZB-ja NOB-ja je počastilo spomin na ustanovitev Osvobodilne fronte pred 75 leti. Predsednik zveze Tit Turnšek je v nagovoru izpostavil, da se je OF rodil iz ljubezni do naroda in domovine.

Šport

Poraz boli, a slovensko upanje še tli
Slovenske nogometaše v boju za evropsko prvenstvo čaka težko delo, saj so na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij v Lvovu izgubili proti Ukrajini z 2:0.

Zabava

Zgodba o izgonu Tatarov ponesla evrovizijsko zmago v Ukrajino
Na Evroviziji 2016 je zmagala ukrajinska predstavnica Džamala s skladbo 1944, ki pripoveduje osebno zgodbo o izgonu Tatarov s Krima.

Novice

Foto: Luka Koper bo normalno delala osem ur
Delo v Luki Koper že tretji dan stoji, a so delavci napovedali, da bodo od 9. do 17. ure normalno delali.
968
Kazalo