Najbolj komentirane novice zadnjega leta

Novice

Janezu Janši prenehal poslanski mandat
Poslanci DZ-ja so z 58 glasovi proti in šestimi za (64 navzočih) zavrnili sklep, da Janezu Janši ne preneha mandat, kar posledično pomeni, da mu je mandat prenehal.

Zabava

Avstrijska bradata diva Conchita Wurst osvojila Evropo!
Še preden so vse žirije držav sporočile glasove, je postalo jasno, da se je na evrovizijski prestol letos zavihtela bradata travestitska pevka Conchita Wurst s skladbo Rise Like a Phoenix.

Šport

Škoda: Strelski mrk Slovencem odnesel sanje o medalji
Slovenski košarkarji so večji del tekme z Litvo vodili, a nato v zadnji četrtini dosegli le dve točki in na koncu izgubili s 64:67.

Novice

Janša: Ne delajte si skrbi z mano. SDS je na volitve najbolj pripravljen.
"S Patrio se že tretjič neposredno vpliva na volilni izid in je del scenarija, kar je skregano z razumom in vsako logiko," je prvi odziv Janeza Janše na obsodilno sodbo v aferi Patria.

Novice

Janša obsojen. Odvetnik Matoz: "Sodbo bomo razveljavili."
Ljubljansko višje sodišče je potrdilo sodbo, ki je predsednika SDS-a Janeza Janšo, brigadirja Toneta Krkoviča in prokurista Rotisa Ivana Črnkoviča obsodila koruptivnih dejanj pri nakupu oklepnikov ...

Novice

Janša: Pričakujem, da bo režim malo premislil o nadaljnjih korakih
Za odločitev ustavnega sodišča, da mu začasno vrne mandat, Janez Janša upa, da pomeni začetek konca spirale zlorabljanja državnih institucij.

Novice

Bratušek: Sem velika legalistka in vedno spoštujem zakone
Alenka Bratušek je prebrodila zaslišanje za podpredsednico Evropske komisije za energetiko v Evropskem parlamentu, kjer sta poslance poleg njenega resorja zanimala tudi njena samokandidatura in tudi ...

Novice

"Vsi vemo, da smo v socializmu živeli bolje"
V ljubljanskem hotelu Union je na ustanovnem kongresu nastala nova koalicija levih strank Združena levica. Ne želimo biti elita, temveč predstavniki ljudstva, in ne kapitalskih interesov, je na ...

Novice

Janša v zaporu. "Pred 25 leti smo se osamosvojili, ne tudi pa osvobodili"
Petkovo popoldne je Janez Janša s podporniki končal pri zavodu za prestajanje kazni na Dobu.

Novice

Janša: Sodijo predsedniku stranke, ki ima večje zaupanje kot sodstvo
Senat višjega sodišča v zadevi Patria še ni sprejel odločitve. Znova so prisluhnili tožilstvu in obsojenim. Janša pravi, da gre za političen proces, Črnkovič pa se veseli še vsaj meseca dni na ...

Novice

Odbora za energijo in okolje zavrnila Alenko Bratušek
Pristojna odbora sta z veliko večino zavrnila Alenko Bratušek, ki po njunem mnenju ni primerna za komisarko za energetsko unijo.

Novice

Shod v podporo Majniški deklaraciji. Pa tudi Janši in volitvam.
Na močno predvolilno obarvanem shodu v podporo novi Majniški deklaraciji so govorci izrazili podporo tudi Janezu Janši, Lojze Peterle pa je napovedal "pomladno" zmago na vseh trojih volitvah.

Novice

Foto: Prepričljiva zmaga SMC-ja, le malo upanja za SLS
Zmagovalka predčasnih volitev je Stranka Mira Cerarja. Prejela je 34,61 odstotka glasov, kar ji po neuradnih podatkih prinaša 36 sedežev.

Šport

Video/foto: To niso sanje, risi v hokejski raj ob bok največjim
Zgodovinsko! Risi so dosegli verjetno največjo zmago slovenskega hokeja. S 4:0 so po novi izjemni predstavi na olimpijskih igrah ugnali Avstrijo in se prebili v četrtfinale, med osem najboljših na ...

Novice

Ustavno sodišče: Ni razlogov, da bi naredili izjemo
Ustavno sodišče je s šestimi glasovi proti trem zavrglo pritožbo Janeza Janše zoper sodbo v zadevi Patria zaradi neizčrpanosti pravnih sredstev. Na vrsti je tako vrhovno sodišče.

Šport

Slovenska srčnost premalo za ameriški "stroj"
Senzacije ni bilo. Slovenski košarkarji se pričakovano poslavljajo s svetovnega prvenstva v Španiji, potem ko so v četrtfinalu izgubili proti branilcem naslova ZDA s 76:119.

Novice

Nepremičninski zakon razveljavljen. Bratuškova kljub pozivom ne namerava odstopiti.
Ustavni sodniki so razveljavili nepremičninski zakon, saj so ugotovili, da zakon ne določa metod vrednotenja nepremičnin. Z a leto 2014 bo tako ostalo v veljavi nadomestilo za uporabo stavbnega ...

Šport

Ponižanje: Nemci z "blitzkriegom" uničili Brazilce
Neverjetno, a resnično. Nemški nogometaši so v polfinalu svetovnega prvenstva v Belo Horizonteju kar s 7:1 pometli z domačo reprezentanco Brazilije.

Novice

Cerar: Razdeljeno ljudstvo je šibko, kar vladajoči vedno izrabijo
"Bistvo politike ni boj za oblast, temveč prizadevanje za dobro ljudi. Na to smo v Sloveniji že pozabili in številni v kaj takega sploh več ne verjamejo," je v nagovoru ob ustanovitvi nove stranke ...

Novice

Volitve bodo 13. julija. Pahor: Dvom o ustavnosti moje odločitve je odpravljen.
Ustavno sodišče je v dveh primerih zavrglo in v enem zavrnilo pobude za oceno ustavnosti odloka o razpustitvi DZ-ja in o razpisu predčasnih volitev.
Kazalo