Najbolj komentirane novice zadnjega leta

Novice

Cerar: Izjave o dogovarjanju so ne le nekorektne, ampak tudi nevarne
Na meji s Hrvaško imamo schengenski režim in tu veljajo neka pravila in zato ne moremo spuščati čez to mejo ljudi, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Evropsko unijo, je dejal predsednik vlade ...

Novice

EU mrzlično išče odgovor na begunsko krizo, do takrat veljajo stara pravila
Premier Miro Cerar je poudaril, da meja z Madžarsko ni zaprta, Slovenija pa da bo varovala schengensko mejo. Avstrijski kancler Werner Faymann je pozval k spoštovanju evropskih pravil.

Šport

Tina do novega zlata v slogu prekaljene šampionke
Šov Tine Maze v Beaver Creeku se nadaljuje. Moč, pogum, znanje in inteligenca - vse to je šampionka združila na poti do zlate medalje v superkombinaciji.

Novice

V Slovenijo v torek vstopilo od osem do devet tisoč prebežnikov
Iz Hrvaške je v Slovenijo v torek prišlo od osem do devet tisoč prebežnikov, nekaj tisoč pa jih je odšlo naprej v Avstrijo.

Šport

Video: Najgrenkejša dvojna zmaga; Prevc brez globusa
Jurij Tepeš je dobil nedeljsko tekmo v Planici. Peter Prevc je bil drugi, Severin Freund pa sedmi. Po razpletu sta slednja po točkah izenačena, veliki kristalni globus pa je osvojil Nemec.

Novice

Na Obrežju in v Rigoncah čaka na vstop 750 prebežnikov
V Slovenijo je do zdaj prišlo več kot 1.500 beguncev. Največ z mejnih prehodov Obrežje in Rigonce, kjer čaka na vstop v državo 750 prebežnikov.

Novice

Sprememba zakonske zveze potrjena, istospolni pari se lahko poročijo
Poslanci so z 51 glasovi za in 28 proti potrdili novelo zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki izenačuje istospolne in raznospolne skupnosti.

Zabava

Stavnice so imele prav - evrovizijska zmaga Švedski! Slovenija 14.
Mans Zelmerlöw je Švedski pripel novo, že šesto zmago. Evropo je prepričala pesem Heroes, ki je skupno zbrala 365 točk.

Novice

V enem dnevu v Slovenijo prišlo več kot 5.000 prebežnikov
Slovenija dan in noč sprejema prebežnike, ki jih p o opravljenih policijskih postopkih in oskrbi odpeljejo v namestitvene centre blizu meje z Avstrijo. Ta je sprejem prebežnikov omejila.

Novice

Okoli 3.600 prebežnikov državo do zdaj stalo 1,5 milijona evrov
Položaj je miren, sporadično na mejo pride kakšna oseba, nastanitveni centri so praktično prazni, o trenutnem stanju begunske krize pravijo na notranjem ministrstvu.

Novice

Rusija potrdila, da je po turški sestrelitvi ruskega letala umrl en pilot
Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da je po sestrelitvi ruskega letala na sirsko-turški meji umrl en pilot letala. Sirski uporniki so po incidentu uničili ruski helikopter.

Novice

Mejna prehoda Obrežje in Rigonce zaprta za promet, na Obrežju protest
Na najbolj obremenjenih mejnih prehodih Obrežje in Rigonce na vstop v državo čaka okoli 550 prebežnikov. Na Obrežju skupina beguncev protestira, ker že tri dni čakajo na vstop v Slovenijo.

Šport

Video: Svetovni rekord Petra Prevca - 250 m! Da, četrt kilometra!
Slovenski skakalni šampion Peter Prevc se je zapisal v športno zgodovino, saj je v Vikersundu z 250 m postavil nov svetovni rekord.

Šport

Fenningerjeva dominantna, Tini se je 4. medalja izmuznila
Po treh medaljah na svetovnem prvenstvu je Tina Maze v Beaver Creeku v veleslalomu zasedla peto mesto. Sijajno j e smučala Anna Fenninger, ki je z veliko prednostjo osvojila drugo zlato.

Novice

V Franciji prijeli več ljudi, domnevno povezanih z napadi v Parizu
V Franciji so prijeli več ljudi, domnevno povezanih z napadi v Parizu, v katerih je izgubilo življenje 129 ljudi, 352 pa jih je ranjenih.

Novice

Poslanci so zavrnili razpis referenduma o zakonu o zakonski zvezi
Državni zbor je s 53 glasovi za in z 21 proti zavrnil razpis referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih ter ustavil zbiranje podpisov volivcev za podporo zahtevi za razpis ...

Šport

Slovenija navdušena: kralj Peter šampionsko dokončal delo
Peter Prevc je genialno opravil še s četrto postajo novoletne turneje. V Bischofshofnu je vodil po prvi seriji, v finalu pa pristal pri 142,5 metra in dobil zlatega orla za zmagovalca turneje.

Novice

Foto: Zatišje na mejnih prehodih
Mejna prehoda Rigonce in Obrežje, kjer je bil naval beguncev v zadnjih dneh največji, sta trenutno izpraznjena. Mejni prehod Dobova še vedno ostaja preventivno zaprt za mednarodni železniški promet.

Šport

Video/foto: Slovenija v zadnjih 15 minutah od nebes do pekla
Slovenski nogometaši so v Baslu doživeli enega najgrenkejših porazov v 25-letni zgodovini reprezentance. Po vodstvu z 0:2 še v 80. minuti so v kvalifikacijah za Euro 2016 proti Švici izgubili. 3:2!

Novice

Policija preiskuje SDS zaradi Širclja, a zanika, da bi hoteli zaseči strežnik
Na sedežu SDS-a in v prostorih stranke v DZ-ju je potekala preiskava v zvezi s poslancem SDS-a Andrejem Šircljem, povezana z DUTB-jem.
Kazalo