Najbolj komentirane novice zadnjega leta

Novice

V Slovenijo v torek vstopilo od osem do devet tisoč prebežnikov
Iz Hrvaške je v Slovenijo v torek prišlo od osem do devet tisoč prebežnikov, nekaj tisoč pa jih je odšlo naprej v Avstrijo.

Šport

Rdeče-beli "dinamit" razblinil slovenske sanje
Slovenskim rokometašem na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru ni uspel veliki met, saj so morali v četrtfinalu s 37:30 priznati premoč Dancem.

Novice

V enem dnevu v Slovenijo prišlo več kot 5.000 prebežnikov
Slovenija dan in noč sprejema prebežnike, ki jih p o opravljenih policijskih postopkih in oskrbi odpeljejo v namestitvene centre blizu meje z Avstrijo. Ta je sprejem prebežnikov omejila.

Novice

Rusija potrdila, da je po turški sestrelitvi ruskega letala umrl en pilot
Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da je po sestrelitvi ruskega letala na sirsko-turški meji umrl en pilot letala. Sirski uporniki so po incidentu uničili ruski helikopter.

Novice

V Franciji prijeli več ljudi, domnevno povezanih z napadi v Parizu
V Franciji so prijeli več ljudi, domnevno povezanih z napadi v Parizu, v katerih je izgubilo življenje 129 ljudi, 352 pa jih je ranjenih.

Šport

Ljubezen med Prevcem in Vikersundom: Peter slavil kljub padcu
Peter Prevc je 14. februarja lani s svetovnim rekordom dobil polete v Vikersundu, leto pozneje je na Norveškem spet deklasiral tekmece in zmagal že na 11. tekmi v sezoni.

Novice

Novakova: Braniti moramo narod, a ne ostati brezčutni do pomoči potrebnih
V Ljubljani je potekalo"veliko ljudsko zborovanje v obrambo Slovenije", na katerem Zbor za republiko, Združenje VSO, SDS, NSi in SLS sporočajo, da želijo živeti v demokratični in evropski Sloveniji.

Novice

Foto in video: V napadih v Bruslju najmanj 31 žrtev in 230 ranjenih
"Vojaki kalifata ... so s pasovi z eksplozivom in bombami izvedli napad na križarsko državo Belgijo, ki se bojuje proti islamu in muslimanom," je v sporočilu zapisala skupina.

Šport

Kapetan Cesar v 93. minuti rešil točko v Vilni
Slovenska reprezentanca je kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2018 začela z remijem proti Litvi v Vilni (2:2). Izenačil je Boštjan Cesar v 93. minuti z glavo.

Šport

Slovenija navdušena: kralj Peter šampionsko dokončal delo
Peter Prevc je genialno opravil še s četrto postajo novoletne turneje. V Bischofshofnu je vodil po prvi seriji, v finalu pa pristal pri 142,5 metra in dobil zlatega orla za zmagovalca turneje.

Novice

Policija preiskuje SDS zaradi Širclja, a zanika, da bi hoteli zaseči strežnik
Na sedežu SDS-a in v prostorih stranke v DZ-ju je potekala preiskava v zvezi s poslancem SDS-a Andrejem Šircljem, povezana z DUTB-jem.

Šport

Slovenci po slabem prvem polčasu le popravili vtis
Slovenski nogometaši na zadnji tekmi rednega dela kvalifikacij za EP v San Marinu niso navdušili. Po izjemno slabem prvem polčasu so se prebudili in osvojili tri točke (0:2).

Šport

Večer je bil napet, drugi gol preklet: na Euro gre Ukrajina
Nogometaši Slovenije so z Ukrajino remizirali 1:1, žal pa je bila že popotnica iz Lvova (v nahrbtniku sta bila dva gola) preslaba in na Euro 2016 so se prebili Ukrajinci.

Šport

Kranjec presenetljivi junak prvega dne Vikersunda
Robert Kranjec se je po treh letih veličastno vrnil na vrh in n a velikanki v Vikersundu zmagal šestič v svetovnem pokalu. Peter Prevc je bil četrti.

Novice

Krkovič: Streljali smo na helikopter JLA, in ne na Mrlaka
Brigadir Tone Krkovič je pojasnil okoliščine sestrelitve nad ljubljansko Rožno dolino 27. junija 1991. Ukaz je dal zato, ker je helikopter JLA preletel položaje Morisa.

Novice

Pobudnikom referenduma uspelo, sprememba zakona o zakonski zvezi zavrnjena
Novela zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih je bila na referendumu zavrnjena, saj je po delnih neuradnih izidih za zakon glasovalo slabih 37 odstotkov, proti pa dobrih 63 odstotkov ...

Novice

V Rigoncah mejo prestopilo približno 2.000 prebežnikov
Proti Brežicam v spremstvu policistov koraka nova skupina okoli 1.500 prebežnikov, v Rigoncah pa je mejo okoli 22. ure prestopilo okoli 2.000 prebežnikov.

Šport

Slovenci opravili s Poljaki, v četrtfinalu z Dansko
Slovenski rokometaši so skupinski del olimpijskega turnirja v Riu de Janeiru sklenili z zmago, potem ko so s 25:20 ugnali Poljsko.

Novice

Znana imena treh napadalcev, iščejo njihovega domnevnega sodelavca
Francoska policija išče 26-letnega Salaha Abdeslama , enega od treh bratov, ki naj bi bili vpleteni v napade.

Šport

Poraz boli, a slovensko upanje še tli
Slovenske nogometaše v boju za evropsko prvenstvo čaka težko delo, saj so na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij v Lvovu izgubili proti Ukrajini z 2:0.
Kazalo