Najbolj komentirane novice zadnjega leta

Zabava

Avstrijska bradata diva Conchita Wurst osvojila Evropo!
Še preden so vse žirije držav sporočile glasove, je postalo jasno, da se je na evrovizijski prestol letos zavihtela bradata travestitska pevka Conchita Wurst s skladbo Rise Like a Phoenix.

Šport

Škoda: Strelski mrk Slovencem odnesel sanje o medalji
Slovenski košarkarji so večji del tekme z Litvo vodili, a nato v zadnji četrtini dosegli le dve točki in na koncu izgubili s 64:67.

Novice

Janša: Ne delajte si skrbi z mano. SDS je na volitve najbolj pripravljen.
"S Patrio se že tretjič neposredno vpliva na volilni izid in je del scenarija, kar je skregano z razumom in vsako logiko," je prvi odziv Janeza Janše na obsodilno sodbo v aferi Patria.

Novice

Janša obsojen. Odvetnik Matoz: "Sodbo bomo razveljavili."
Ljubljansko višje sodišče je potrdilo sodbo, ki je predsednika SDS-a Janeza Janšo, brigadirja Toneta Krkoviča in prokurista Rotisa Ivana Črnkoviča obsodila koruptivnih dejanj pri nakupu oklepnikov ...

Novice

Patria na Finskem: Obtoženi oproščeni, pri očitkih ostaja "upoštevanja vreden dvom"
Pri kaznivem dejanju iz obtožnice v zadevi Patria ostaja "upoštevanja vreden dvom", piše v sporočilu za javnost finskega sodišča.

Novice

"Vsi vemo, da smo v socializmu živeli bolje"
V ljubljanskem hotelu Union je na ustanovnem kongresu nastala nova koalicija levih strank Združena levica. Ne želimo biti elita, temveč predstavniki ljudstva, in ne kapitalskih interesov, je na ...

Novice

Janša v zaporu. "Pred 25 leti smo se osamosvojili, ne tudi pa osvobodili"
Petkovo popoldne je Janez Janša s podporniki končal pri zavodu za prestajanje kazni na Dobu.

Novice

Janša: Sodijo predsedniku stranke, ki ima večje zaupanje kot sodstvo
Senat višjega sodišča v zadevi Patria še ni sprejel odločitve. Znova so prisluhnili tožilstvu in obsojenim. Janša pravi, da gre za političen proces, Črnkovič pa se veseli še vsaj meseca dni na ...

Novice

Shod v podporo Majniški deklaraciji. Pa tudi Janši in volitvam.
Na močno predvolilno obarvanem shodu v podporo novi Majniški deklaraciji so govorci izrazili podporo tudi Janezu Janši, Lojze Peterle pa je napovedal "pomladno" zmago na vseh trojih volitvah.

Novice

Foto: Prepričljiva zmaga SMC-ja, le malo upanja za SLS
Zmagovalka predčasnih volitev je Stranka Mira Cerarja. Prejela je 34,61 odstotka glasov, kar ji po neuradnih podatkih prinaša 36 sedežev.

Šport

Video/foto: To niso sanje, risi v hokejski raj ob bok največjim
Zgodovinsko! Risi so dosegli verjetno največjo zmago slovenskega hokeja. S 4:0 so po novi izjemni predstavi na olimpijskih igrah ugnali Avstrijo in se prebili v četrtfinale, med osem najboljših na ...

Novice

Ustavno sodišče: Ni razlogov, da bi naredili izjemo
Ustavno sodišče je s šestimi glasovi proti trem zavrglo pritožbo Janeza Janše zoper sodbo v zadevi Patria zaradi neizčrpanosti pravnih sredstev. Na vrsti je tako vrhovno sodišče.

Šport

Slovenska srčnost premalo za ameriški "stroj"
Senzacije ni bilo. Slovenski košarkarji se pričakovano poslavljajo s svetovnega prvenstva v Španiji, potem ko so v četrtfinalu izgubili proti branilcem naslova ZDA s 76:119.

Novice

Nepremičninski zakon razveljavljen. Bratuškova kljub pozivom ne namerava odstopiti.
Ustavni sodniki so razveljavili nepremičninski zakon, saj so ugotovili, da zakon ne določa metod vrednotenja nepremičnin. Z a leto 2014 bo tako ostalo v veljavi nadomestilo za uporabo stavbnega ...

Šport

Ponižanje: Nemci z "blitzkriegom" uničili Brazilce
Neverjetno, a resnično. Nemški nogometaši so v polfinalu svetovnega prvenstva v Belo Horizonteju kar s 7:1 pometli z domačo reprezentanco Brazilije.

Novice

Cerar: Razdeljeno ljudstvo je šibko, kar vladajoči vedno izrabijo
"Bistvo politike ni boj za oblast, temveč prizadevanje za dobro ljudi. Na to smo v Sloveniji že pozabili in številni v kaj takega sploh več ne verjamejo," je v nagovoru ob ustanovitvi nove stranke ...

Novice

Volitve bodo 13. julija. Pahor: Dvom o ustavnosti moje odločitve je odpravljen.
Ustavno sodišče je v dveh primerih zavrglo in v enem zavrnilo pobude za oceno ustavnosti odloka o razpustitvi DZ-ja in o razpisu predčasnih volitev.

Šport

Celtic je gotof! Liga prvakov prihaja v Maribor.
Nogometaši Maribora so se v Glasgowu po 15 letih drugič uvrstili v Ligo prvakov! Zmago nad Celticom z 0:1 je v 75. minuti prinesel zadetek Marcosa Tavaresa.

Novice

Foto: Janša ni podal zahtevka za zadržanje kazni
Vrhovno sodišče ni odločalo o zadržanju kazni Janezu Janši, tudi zato ker zahtevek ni bil vložen na okrožnem sodišču, kamor bi moral biti, so za TV Slovenija dejali na vrhovnem sodišču.
980

Novice

Janša in Kovačič naj bi se v zaupnosti dogovarjala o 60-milijonskem poslu
Nekdanji direktor NKBM-ja Matjaž Kovačič naj bi Janeza Janšo po njegovi strankarski elektronski pošti v zaupnosti obveščal o 60 milijonov evrov vrednem poslu, kjer je poniknilo okoli 28 milijonov ...
977
Kazalo