Najbolj komentirane novice zadnjega meseca

Šport

Slovenija povedla, a brez točk ostala tudi na Cipru
Slovenska nogometna reprezentanca je v Ligi narodov tudi drugo tekmo izgubila z 2:1. Na Cipru je sicer povedla, a po dveh napakah ostala brez točk.

Novice

Iztok Prezelj: "Šiškovi" stražarji iz štajerske "goše" so paravojaška enota
Po objavi posnetkov urjenja skupine oboroženih in zamaskiranih moških pod vodstvom Andreja Šiška je policija že začela izvajati preiskovalne ukrepe zaradi suma številnih kaznivih dejanj.
900

Šport

Slovenija tudi pod Kavčičem nemočna: Bolgari zmagali z 1:2
Slovenska nogometna reprezentanca je novoustanovljeno Ligo narodov začela z domačim porazom proti Bolgariji, ki je z dvema streloma v okvir vrat zmagala z 1:2.
781

Novice

V LMŠ-ju mirijo lastnike podjetij po burnih odzivih na koalicijsko pogodbo
Spremenjen način obdavčitve kapitalskih dobičkov, ki je naveden v koalicijski pogodbi, je razburil več gospodarstvenikov, ki so tudi lastniki podjetij.
743

Novice

Urlep: Reakcije na zamisel o obdavčitvi kapitalskih dobičkov so preuranjene
Reakcije na v koalicijski pogodbi zapisano zamisel o spremenjenem načinu obdavčitve kapitalskih dobičkov so po mnenju Vojmirja Urlepa iz LMŠ-ja preuranjene.
690

Novice

V družbi Akrapovič bodo bilančni dobiček preusmerili v "bolj predvidljivo okolje"
Družba Akrapovič namerava izplačati celoten zadržani bilančni dobiček v višini dobrih 32 milijonov evrov.
662

Šport

Olimpija si je v nesrečnem večeru sama priprla vrata v Evropsko ligo
Nogometaši Olimpije so po sumljivi enajstmetrovki in nesrečnem avtogolu Ilića s Spartakom izgubili z 0:2 in bodo imeli v Trnavi težko delo, če se bodo želeli uvrstiti v skupinski del Evropske lige.
648

Šport

Maribor v Stožicah suvereno opravil z Olimpijo
Nogometaši Maribora so dobili prvi večni derbi nove sezone. V 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije so s 3:0 v Ljubljani premagali Olimpijo.
645

Novice

Janša: Šarca je omogočila Levica, katere ideal je venezuelski sistem
Predsednik SDS-a Janez Janša je v odzivu na izvolitev mandatarja Marjana Šarca ocenil, da se je Sloveniji zgodila nova politična prevara.
621

Novice

Andrej Šiško v priporu, pridržan naj bi bil tudi član podmladka SDS-a
Kriminalisti, ki so na območju Maribora in Murske Sobote izvedli pet hišnih preiskav, so pridržali nekdanjega predsedniškega kandidata Andreja Šiška in po navedbah medijev tudi člana podmladka SDS-a ...
542

Novice

Policija: Poteka intenziven predkazenski postopek; Šiško: Velik del policije je tako ali tako na naši strani
V zvezi z oboroženo skupino Štajerska varda pod vodstvom Andreja Šiška teče intenziven predkazenski postopek, so sporočili z Generalne policijske uprave (GPU).
509

Šport

Gol Kapuna premalo - Olimpija ostala brez Evropske lige
Nogometaši Olimpije so na povratni tekmi zadnjega predkroga Evropske lige remizirali v Trnavi (1:1), kar pa ni bilo dovolj za preboj v skupinski del. Spartak je prvo tekmo v Stožicah dobil z 2:0.
485

Novice

Šarec: Nestrpnosti ne toleriramo. Če bo Črnčec ravnal drugače, bo odstavljen.
Na četrtkovi prvi seji vlade je bil za državnega sekretarja za nacionalno varnost imenovan Damir Črnčec, njegovo imenovanje je razburilo del javnosti in politike, ki opozarja na njegove po njihovem ...
484

Novice

Židan po izvolitvi za predsednika DZ-ja: Manjkajočih glasov ne bom iskal
DZ je z 49 glasovi za in 8 proti za novega predsednika izvolil Dejana Židana, potem ko je odstopil Tonin. Na podpredsedniški mesti so izvolili Tino Heferle (LMŠ) in Jožeta Tanka (SDS).
477

Novice

Šarec: Kadrovski razrez bodoče vlade po strankah načeloma dorečen
V peterici koalicijskih strank so se načeloma dogovorili za kadrovski razrez prihodnje vlade, torej kateri stranki pripade vodenje katerega ministrstva.
470

Novice

Znani vsi ministrski kandidati, SMC in SD odločala še o vstopu v Šarčevo vlado
Vsi štirje ministrski kandidati LMŠ-ja so dobili potrebno podporo izvršnega sveta stranke, o podpori svojim ministrskim kandidatom pa sta poleg dokončne odločitve o vstopu v vlado odločali tudi ...
461

Novice

Boscarol ne izključuje selitve sedeža Pipistrela iz Slovenije
Vse Pipistrelove družbe letos poslujejo dobro in zato posledično tudi stalno zaposlujejo.
453

Novice

Sodišče odločilo: kubanskim plesalcem ni treba plačati kazni
Potem ko je bovška občina na Policijsko upravo Nova Gorica vložila zahtevo za sodno varstvo zoper plačilne naloge mladim kubanskim plesalcem, ki so jih v petek oglobili policisti, je novogoriško ...
448

Novice

Marjan Šarec v vladni palači že prevzel premierske posle
Miro Cerar je novemu premierju Marjanu Šarcu v vladni palači po potrditvi ministrske ekipe že predal premierske posle in mu zaželel srečo.
417

Novice

Levica ne bo "jeziček na tehtnici" v komisijah za nadzor obveščevalnih služb in javnih financ
K oalicija in Levica sta popustili in sprejeli odločitev, da bodo imeli večino v komisijah za nadzor javnih financ ter obveščevalnih in varnostnih služb SDS, NSi in SNS.
397
Izjava dneva
link
Ariel Salleh
18. september 2018 ob 14:00 Nekatere moti povezovanje ženske in narave, kajti patriarhalni sistem, patriarhalne filozofije, patriarhalne religije, celo zakoni in ekonomske teorije so ženske zvedli na področje narave in jih ...
Več novic ...
Kazalo