Najbolj komentirane novice zadnje ure

Novice

Italija: Odrejen zaseg ladje Aquarius in uvedba preiskave proti Zdravnikom brez meja
Italijansko pravosodje je odredilo zaseg ladje Aquarius, s katero nevladne organizacije rešujejo prebežnike, ter uvedlo preiskavo proti humanitarni organizaciji Zdravniki brez meja.

Novice

Idealni najemnik: samska oseba, ki ne kadi, nima otrok in živali
V Sloveniji trenutno primanjkuje 10 tisoč stanovanj za najem. Razlog za takšno anomalijo je stanovanjska politika države od osamosvojitve naprej, saj smo večinoma gradili nepremičnine za prodajo.

Šport

Dončić prvič z dvojnim dvojčkom, a škripal je met
Košarkarji Dallasa prvič v sezoni niso dosegli sto točk, na gostovanju pri Memphisu so klonili z 98:88 in s tem končali niz štirih zmag.

Novice

Interpol spet zavrnil članstvo Kosova. Srbija zadovoljna.
Mednarodna policijska organizacija Interpol že tretjič ni odobrila prošnje Kosova za članstvo.

Šport

"Dobro se zavedamo, da smo izpadli. Bomo videli, kaj bo do marca"
"Ne prihajam v reprezentanco zaradi selektorja, temveč zaradi sebe. Vem, kaj je moja želja," je po zaključnem remiju v Bolgariji poudaril kapetan Josip Iličić in ponovil: "Moj cilj je, da gremo s ...

Novice

Hrvaška in Slovenija sta se dogovorili o skladiščenju radioaktivnih odpadkov
Hrvaška in Slovenija sta se dogovorili o skladiščenju visokoradioaktivnega porabljenega goriva iz Nuklearne elektrarne v Krškem, in sicer bodo odpadki v Krškem ostali do konca obratovanja elektrarne ...

Šport

Nova prestižna zmaga Aleksandra Čeferina
Evropske nogometne superlige ne bo, je odločno zatrdil predsednik Uefe Aleksander Čeferin in tako ekspresno prekinil ugibanja o novem tekmovanju, ki bi popolnoma spremenilo podobo evropskega nogometa.

Šport

Olimpija in Evroliga? Še sto let ne, pravi Sagadin
"Pričakoval sem, da bo trener postal nekdo od domačih strokovnjakov ," nam je po menjavi trenerja pri Petrolu Olimpiji povedal Zmago Sagadin, ob tem pa potožil, da tekem slovenskega prvenstva zaradi ...

Novice

Nehvaležnost napovedovanja prihodnosti: Zverev je bil pred petimi leti 814.
Eden zabavnejših elementov športa je napovedovanje prihodnosti, ki se lahko iz časovne razdalje zdi izrazito zgrešeno in napačno. Nekaj vrstic o napačnih napovedih sem napisal že leta 2014.

Novice

ZSSS in Konfederacija Pergam napovedala protest
Zveza svobodnih sindikatov Slovenije in Konfederacija Pergam sta sporočili, da bosta zahteve po višjih plačah izrazili na protestu, saj menita, da je treba doreči nov plačni model.

Šport

Konec dolgega obdobja izkušene reprezentance
Matjaž Kek je med vodenjem nogometne reprezentance zgradil zelo izkušeno ekipo, s katero se pa njegovim naslednikom ni več uspelo uvrstiti na veliko tekmovanje.

Novice

Airbnb iz ponudbe umika nepremičnine v izraelskih naselbinah na Zahodnem bregu
Airbnb, spletna platforma za kratkotrajni najem nepremičnin po svetu, je sporočil, da iz ponudbe umika vse nepremičnine v izraelskih naselbinah na okupiranem Zahodnem bregu.

Novice

ZDA zaradi migrantov začasno delno zaprle najbolj obremenjen mejni prehod z Mehiko
ZDA so z namenom krepitve nadzora začasno delno zaprle najbolj obremenjen mejni prehod z Mehiko San Ysidro, potem ko so na sever Mehike prišli srednjeameriški prebežniki.

Zabava

V Beli hiši za novinarje namesto komika "stendap" zgodovinarja
Združenje dopisnikov Bele hiše je izgubilo smisel za humor, za katerega Bela hiša Donalda Trumpa nikoli ni imela posluha, in na tradicionalni večerji združenja prihodnje leto ne bo nastopa komika.

Novice

V streljanju v Chicagu umrli štirje ljudje, tudi strelec
V streljanju pred bolnišnico v Chicagu in v njej so v ponedeljek umrli štirje ljudje, med njimi policist, dva uslužbenca bolnišnice in za zdaj še neidentificirani strelec.

Zabava

Najprej za Putinovo druščino, nato tudi za navadne smrtnike
Podjetje Aurus Motors je za prihodnji dve leti razprodalo proizvodnjo luksuzne limuzine, v kateri se vozi tudi ruski predsednik Putin.

Zabava

Društvo mrtvih pesnikov: Slovenščina v popularni glasbi počasi izumira
Zasedba Društvo mrtvih pesnikov, ki je morda najbolj znana po pesmih, kot so Rabm , Me že ma, da bi te in Ti si vse , je pred kratkim izdala že osmi studijski album, ki so ga naslovili Astronavt.

Zabava

Snoop Dogg za zvezdo hvaležen tudi samemu sebi: "Ti si hud model"
Raper Snoop Dogg je pri 47 in po več kot četrt stoletja na glasbenem prizorišču dobil zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih.

Novice

Bitcoin na novi najnižji vrednosti v zadnjem letu dni
Vrednosti digitalnih valut, kot je bitcoin, se še naprej znižujejo. Razprodaje, ki jih je bilo opaziti že prejšnji teden, se nadaljujejo. Na Bitstampu se tečaj bitcoina giblje okoli 5.173 dolarjev.

Novice

Na Gorenjskem po nižinah 15, po vrhovih 20 centimetrov snega
V hribovitih krajih je ponoči zapadlo od 10 do 20 centimetrov snega, po nižinah je bilo snega do pet centimetrov.
Izjava dneva
link
Društvo mrtvih pesnikov
20. november 2018 ob 14:59 Za slovenske skupine je največja težava to, da ne znamo pogledati čez rob Slovenije in smo ujeti v
Več novic ...
Kazalo