Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Kultura

Ruski plesni ansambel Beriozka: spoznavanje čustvenosti ruske duše prek plesa
Leta 1948 ustanovljeni ansambel Beriozka , ki bo nastopil v okviru 64. Ljubljana festivala, slovi po plesnem koraku, pri katerem se ustvari iluzija, da se ne premikajo plesalci, temveč oder okrog ...
1

Ture avanture

Varna Danska privablja vse več nemških turistov
Večina Nemcev se je letos zaradi terorističnih groženj odpovedala tradicionalnim turističnim krain se raje odpravila na Dansko, kjer se zaradi poostrenega nadzora na mejah počutijo varnejše.
14

Šport

Trener Aberdeena poln hvale na račun Maribora
Če se West Ham lahko pohvali z osvojenim pokalom pokalnih zmagovalcev leta 1965, je bil Mariborov tekmec Aberdeen zmagovalec tega tekmovanja v sezoni 1982/83.
19

Šport

Cilj Domžal: poskušati igrati svojo igro
"Kakšen bo rezultat, ni pomembno, pomembno bo, da gremo ponosni z igrišča," pred četrtkovo tekmo proti West Hamu poudarja trener Domžal Luka Elsner.
11

Kultura

V Rimu restavrirajo renesančni ciklus Herkulovih del
Dvorano Herkulovih del v rimski zgradbi Palazzo Venezia so v teh dneh zasedli restavratorji, ki obnavljajo pomembne poslikave iz 15. stoletja.

Kultura

Igor Grdina in Primož Premzl: Wilhelm von Tegetthoff in bitka pri Visu 20. julija 1866
Leto 1866 je bilo za Slovence, ki so se začeli povezovati v narod, eno pomembnejših v novejši zgodovini.

Kultura

Na Mladih levih se bo vse vrtelo okoli zgodb
Kaj pomeni zgodba za gledalce, kako se znajdemo v večjih življenjskih zgodbah in kako te večje tematske zgodbe pripovedujejo umetniki sami, so vprašanja, s katerimi se bodo ukvarjali letošnji Mladi ...
1

Novice

Damir Skomina
Igralci so večinoma zelo spoštljivi, na visoki ravni so tudi glede obnašanja ter spoštovanja soigralcev, trenerjev, sodnikov in drugih udeležencev tekme.
1

Novice

1,5 million visitors see Franja Partisan Hospital
The Franja Partisan Hospital near Cerkno, which operated between the winter of 1943 and May 1945, is among the most visited World War II monuments.

Novice

Solar Impulse 2 je obletel svet
Letalo na sončno energijo Solar Impulse 2 je pristalo v Abu Dabiju, zadnji postaji poleta okoli sveta. S tem je postalo prvo letalo na sončno energijo, ki je obletelo svet.
4

Kultura

Muzikal Lazarus z glasbo Davida Bowieja z broadwayskih na deske West Enda
Muzikal Lazarus z glasbo Davida Bowieja, ki je odmevno newyorško premiero doživel decembra lani, se jeseni seli na oder londonskega gledališča Kings Cross.

Šport

Lakovič uradno zapira igralsko in odpira trenersko poglavje
Nekdanji kapetan košarkarske reprezentance in zdajšnji pomočnik selektorja Igorja Kokoškova Jaka Lakovič končuje dolgo in zelo uspešno športno pot.
5

Kultura

Utihnil je hollywoodski "nevidni glas", ki je pel v imenu Audrey Hepburn in Natalie Wood
Umrla je Marni Nixon, ki je odpela več glavnih vlog v največjih hollywoodskih muzikalih, med drugim tudi v Kralj in jaz (1956) za lik Deborah Kerr in My Fair Lady (1964) za lik Audrey Hepburn.

Ture avanture

Ideje za zeleni dopust? Adrenalinski podvigi, piknik v naravi, oddih med pastirji ...
Gozdni selfness v Cerknem, ribolov v Idrijci, oddih med pastirji na Veliki planini, osvežitev v biološkem bazenu v Radljah ob Dravi, piknik v naravi na Rogli ...
5

Novice

Russian President Putin coming to Slovenia
The Russian President Vladimir Putin will come to Slovenia to take part of the commemoration marking the 100th anniversary of the Russian Chapel at Vršič, and deliver a speech.

Novice

Na Madžarskem in v Avstriji razbili čečensko mrežo tihotapcev ljudi
Avstrijske in madžarske oblasti so ob pomoči Europola razbile mrežo tihotapcev prebežnikov, ki jo je sestavljalo 25 ruskih državljanov iz Čečenije, živečih v Avstriji. Glavni posrednik je v ...
17

Kultura

Pierre-Auguste Renoir
Če se hočeš naučiti tujega jezika, obišči tujo deželo in poslušaj njen jezik.

Kultura

Četverica iz Trainspottinga 2 na velikih platnih znova 27. januarja 2017
Kultni britanski film, ki letos praznuje 20 let od prihoda v kinematografe, bo prihodnje leto dobil nadaljevanje.
4

Šport

Video: Rokometaši pripravljeni na vse
Slovenska moška rokometna reprezentanca se je znašla pred velikim izzivom - v gozdovih Rogle je morala biti bitko z gozdnimi divjaki.
16

Novice

Številni tovornjakarji vozijo preutrujeni
Policija bo v okviru evropske akcije Truck & Bus poostreno nadzorovala tovorna vozila in avtobuse.
6
Kazalo