Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Šport

Mušič ostaja zvest edinemu klubu, ki ga pozna
Kapetan z zelenim srcem ostaja "zmaj", so sporočili iz HDD Olimpije, kjer so podaljšali pogodbo z Alešem Mušičem, ki že vso kariero igra za zeleno-bele iz Tivolija.
9

Novice

Raka na prostati je več, urologov pa ne
V zadnjih 20 letih se je število bolnikov z rakom prostate povečalo za petkrat, urologov pa je v javnih ustanovah le 50, kar pomeni, da je urologov glede na število prebivalcev za polovico manj kot ...
3

Kultura

Čas je za Film pod zvezdami: Vrhunci pretekle sezone, predpremiere in Šund
S filmom Roka Bička Razredni sovražnik bodo drevi na dvorišču Ljubljanskega gradu odprli letni kino Film pod zvezdami, ki bo vse do 16. avgusta ponujal projekcije na prostem.
1

Novice

Zaščitili naraščaj sokola selca na plezalni smeri v Ospu
V Ospu so februarja začasno zaprli plezalno smer, ki je potekala prav čez gnezdo sokola selca. Zapora smeri se je izkazala za dobro odločitev, saj so opazili, da sokol že hrani najmanj enega mladiča.
2

Zabava

Hrošči bodo znova romali v Travemünde
Številni ljubitelji Volkswagnovih hroščev se bodo 15. avgusta znova zbrali na srečanju Beetle Sunshine Tour v Travemündeju, ki bo letos že jubilejno deseto.

Novice

Za ebolo zbolel vodilni zdravnik v Sierri Leone
V Sierri Leone se je z ebolo okužil vodilni zdravnik v boju s to smrtonosno nalezljivo boleznijo, ki je od februarskega izbruha v zahodni Afriki skupno zahteval 632 življenj.
5

Kultura

Bil je čas ... pot v narkomanski pekel in nazaj, v življenje
Igor Knez v svojem avtobiografskem delu Bil je čas ...

Novice

Ustanovil in nato razpustil KPK - v New Yorku
Demokratski guverner New Yorka Andrew Cuomo se je znašel v težavah zaradi razpustitve protikorupcijske komisije, ki jo je sam ustanovil julija lani.
11

Zabava

Video: Glamping - intenzivna izkušnja narave, prilagojena sodobnemu človeku
V Sloveniji se je Jelovica s svojo do okolja prijazno turistično hišico v obliki šotora smerem glampinga približala že leta 1963 in v Evropi povzročili pravo navdušenje.
5

Novice

Prijatelji so si tudi genetsko podobni
Raziskovalci z Univerze v San Diegu in univeze Yale so ugotovili, da so si prijatelji, ki si niso v sorodu, genetsko med seboj bolj podobni, kot so si podobni tujci. Glavna avtorja študije
14

Kultura

Francis Bacon
"Veliko je načinov, da človek obogati, in skoraj vsi so slabi."

Novice

Rescue Operation for Missing Climbers to Continue
Slovenian Mountaineering Association hosted a press conference today, notifying the public about the rescue operation of two climbers who have gone missing in the Himalayas.

Kultura

V Cankarjevem domu potegnili črto pod končano sezono
Cankarjev dom je v pravkar končani sezoni, ki je postregla s skoraj 1.900 prireditvami, obiskalo več kot 427.000 obiskovalcev.

Zabava

Octavia RS ne prav športna, a vpadljivejša
Ekipa oddaje APM na Valu 202 je tokrat nabirala vtise o najnovejši različici octavie, ki se ponaša z oznako RS in vpadljivejšo podobo.

Kultura

Filmska recenzija: Očiščenje – anarhija
Zgodovina žanra grozljivke je že ničkolikokrat pokazala, da je formula, ki ob kolikor toliko izvirni zamisli skoraj ne more zgrešiti uspeha, pravzaprav preprosta: manj je več.

Novice

Teš 6 begins operating at an inconvenient time
At the Teš thermoelectric power station in Šoštanj the construction of the sixth generator is nearing its end. All the procedures necessary for the first heating of the boiler began yesterday.

Kultura

Na beneškem festivalu tudi slovenska koprodukcija Ples z Marijo
Glavni program letošnjega Beneškega filmskega festivala bodo razgrnili jutri, že zdaj pa je znano, da se bo v sekciji Teden kritike predstavila italijansko-argentinsko-slovenska koprodukcija Ples z ...

Novice

Public Tender For Young Families in Ljubljana
Stanovanjski sklad of the Republic of Slovenia (Housing Fund of RS) has published a long-awaited public tender to sell 342 apartments in the Ljubljana neighbourhood Zeleni gaj na Brdu.

Kultura

Širši izbor za Bookerjevo nagrado je znan
Literarni zvezdniki Richard Flanagan, David Mitchell in Ali Smith so se prebili v širši izbor nominirancev za letošnjo Bookerjevo nagrado, ki je letos prvič zastavljena globalno.

Kultura

Čutni boginji narave na obisku pri Avstrijcih
V Umetnostnozgodovinskem muzeju na Dunaju so v ponedeljek ob bok štirih stalno razstavljenih umetnin Giuseppeja Arcimbolda postavili še dva slavna portreta boginje Flore.
Kazalo