Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Kultura

30 let za Komorni zbor Ave
Ljubljanski komorni zbor Ave, ki že 30 let bogati slovensko zborovstvo, bo svoj jubilej praznoval s koncertom.

Novice

Francoska Polinezija zahteva milijardno odškodnino za jedrske poskuse
Francoska Polinezija, čezmorsko ozemlje Francije, od Pariza zahteva skoraj milijardo dolarjev odškodnine, za izvajanje jedrskih poskusov na jugu Tihega oceana med letoma 1966 in 1996.
3

Šport

Blaž Kavčič
Zdaj po desetih letih so cilji višji. Želja je tisoč točk v eni sezoni. Vem, da to lahko dosežem. Vse, kar si zares želim, je ostati zdrav celo sezono.
2

Zabava

Foto: Ducat ognjenih z Unca
Pa naj še kdo reče, da gasilci niso vsestranski fantje.
5

Zabava

Smuti iz radiča
Smuti iz radiča za 2 kozarca: 1 večja glava pisanega radiča (Castelfranco), 1/2 kakija, 1/2 banane, chia semena, 3 dl vode. Narežite na manjše koščke in zdrobite v mešaniku.
2

Kultura

Zapuščina Gabriela Garcíe Márqueza končala v ... Teksasu
Kolumbijski nobelovec Gabriel García Márquez, čigar smrt je letos spomladi celo Latinsko Ameriko ovila v žalovanje, je bil celo življenje neizprosen kritik ameriškega imperializma, v ZDA pa dolga ...

Novice

Popularne značke avstro-ogrskih vojakov so prikazovale prave zgodbe
Ena od posebnosti avstro-ogrskih vojakov na fronti 1. svetovne vojne so bile značke, ki so jih ob inicialkah vladarjev nosili na kapah.
3

Novice

Katja Zabukovec Kerin
Paziti moramo na to, da ne prenesemo vse dolžnosti na mlada dekleta, da se bodo znala ubraniti, ampak da razumemo, da so mladi fantje prav tako sposobni razumeti te stvari in jih moramo soočati s ...
1

Kultura

Na Kubi bodo po več kot 50 letih uprizorili broadwajski muzikal
Na Kubi bo po več kot 50 letih znova gostoval broadwajski muzikal: decembra prihaja v Havano s številnimi nagradami ovenčan Rent.

Zabava

Mercedes CLA še kot kupejevski karavan
Mercedes je uradno predstavil novo izvedenko modela CLA, shooting-brake , ki bo na prodaj tudi v športni različici AMG.
2

Novice

Septembrske poplave povzročile za 154 milijonov evrov škode
Poplave v septembru so prizadele 125 občin in povzročile za 153,9 milijona evrov škode, od tega za 123,9 milijona na vodotokih, je razvidno iz gradiv, ki jih bo obravnavala vlada.
9

Novice

Banke večajo oslabitve in rezervacije, manj posojil podjetjem
Banke v Sloveniji so v prvih devetih mesecih poslovale s 121 milijoni evrov dobička iz poslovanja. Povečale so tudi obseg oslabitev in rezervacij.
11

Novice

Delavci Seawaya nazaj na delu, normalen urnik konec tedna
V Seawayu, ki se zadnje mesece spopada z likvidnostnimi težavami, so se danes na delo vrnili vsi delavci. Delo naj bi se po ustaljenem urniku začelo konec tedna.
8

Kultura

Samosvoja likovna pot Elde Piščanec
Dolga leta pozabljeno umetnico Eldo Piščanec v zadnjem desetletju nekatera slovenska razstavišča ponovno odkrivajo in predstavljajo raznovrsten ustvarjalen opus umetnice, ki jo je pogosto oviral ...

Šport

Krimovke v lov na četrtfinale z dvema točkama
Rokometašice Krima Mercatorja bodo v glavni del Lige prvakinj prenesle dve točki, ki so ju osvojile ob zmagi nad Dinamom iz Volgograda.
3

Novice

Trojica ukradla zlato in se odpeljala v mercedesu
Ženski, stari 60 in 30 let, ter 30-letni moški so v novogoriškem nakupovalnem središču ukradli več izdelkov iz zlata.
9

Novice

Preberete, kaj jeste? Obarvana riba ali losos, ki to ni.
Odprete hladilnik in ugotovite, da je prazen, zato se odpravite po nakupih. Zadiši vam dimljeni losos. Na voljo je več izdelkov, eden izstopa z nizko ceno.
24

Novice

ZZZS tvega negospodarno ravnanje, ko gre za prevoze z "rešilci"
Računsko sodišče je opravilo nadzor nad nenujnimi reševalnimi prevozi v obdobju med 1. 1. 2013 in 1. 5. 2014 in ugotovilo, da ZZZS pri nadzoru naročanja prevozov ni bil uspešen.
9

Kultura

Jack Kerouac
"Vsa človeška bitja so tudi bitja sanj. Sanje povezujejo človeštvo."

Kultura

Blizu Luksorja našli kip faraona Amenhotepa III.
Restavratorsko-konservatorska dela na templju v Armantu so krepko presegla pričakovanja arheologov, ki so pod temelji starodavnih ostankov našli kip glave faraona Amenhotepa III.
Kazalo