Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Šport

Garnbretova do nove zmage, uspeh dopolnila Kruder in Vezonik
Slovenski športni plezalci so vpisali nov velik uspeh s kar trojimi stopničkami na tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Moskvi.
2

Šport

Klinarjeva in Odrova potrdili pot na EP; Markiču slovenski naslov
Zadnji dan odprtega prvenstva Slovenije v plavanju v Kranju ni prinesel sprememb na spisku potnikov za evropsko prvenstvo v Glasgowu.

Novice

Celju nepovratna sredstva za deset avtobusov na plin
Eko sklad je celjski občini zagotovil nepovratna sredstva, nekaj več kot 922.000 evrov, za nakup desetih avtobusov na stisnjen zemeljski plin.
3

Zabava

Nadgradnja Festivala Lent: že letos z novim odrom na Dravi?
Obiskovalci letošnjega Festivala Lent lahko po tihem že računajo na nov oder na Dravi.

Šport

Serijski zmagovalci Celjani 21. dvignili pokal
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so osvojili prvo lovoriko v tej sezoni. V finalu pokala so v Ljutomeru premagali Krko s 33:40.
5

Kultura

Marko Tomaš
Knjige so prijatelji, s katerimi živim in ki me spremljajo tako rekoč vse življenje. Danes najpogosteje berem ponoči, pred spanjem.

Šport

Fainova pred Klinarjevo na 400 m prosto
Plavalka Katja Fain je dobila osrednjo sobotno tekmo državnega prvenstva v Kranju, preizkušnjo na 400 m prosto, kjer je s 4:12,26 za 1,47 sekunde premagala Anjo Klinar.

Kultura

Najboljši pevski zbori in velika zborovska nagrada Evrope po šestih letih nazaj v Mariboru
Maribor je po šestih letih ponovno evropsko središče zborovskega petja - gostijo namreč najboljše zbore sveta, ki se bodo pomerili za veliko zborovsko nagrado Evrope.
3

Kultura

Ena izmed postaj newyorške podzemne železnice posvečena Davidu Bowieju
Okolico postaje podzemne železnice Broadway-Lafayette v New Yorku, mimo katere je dolga leta pot vsak dan vodila predlani preminulega glasbenika Davida Bowieja, so zdaj prekrili z njegovimi podobami.
3

Novice

Zgodovinska sodba: Italijanski državni vrh v 90. letih sodeloval z mafijo
Sodišče v Palermu je na sodnem procesu o dogovarjanju med mafijo Cosa Nostra in predstavniki države v 90. letih prejšnjega stoletja več nekdanjih politikov, vodilnih predstavnikov policije in ...
28

Novice

Po Ljubljanici zaplula replika 2.200 let starega deblaka
Arheologi so v okviru projekta Navis splavili repliko 2.200 let starega deblaka, ki izvira iz keltsko-rimskih časov.
21

Novice

Strožji nadzor na mejah povečuje dobiček tihotapcev prebežnikov
Kljub manjšemu številu prebežnikov, ki prihajajo v Evropsko unijo, tihotapci ljudi s krutimi metodami ustvarjajo vse večje dobičke zaradi vse strožjih mejnih nadzorov v Evropski uniji, opozarja ...
14

Šport

Klančarjeva na 200 m prosto ugnala Klinarjevo
Plavalka Neža Klančar je na državnem prvenstvu v Kranju dobila tekmo na 200 m prosto, kjer je s časom 2:00,80 za pet stotink sekunde ugnala favoritinjo Anjo Klinar.
2

Novice

Višje sodišče naj bi v primeru jeseniške deklice zavrnilo pritožbe
Višje sodišče v Ljubljani je po informacijah obrambe potrdilo sodbo Okrožnega sodišča v Kranju in zavrnilo pritožbe zagovornikov Sande Alibabić in Mirzana Jakupija v primeru jeseniške deklice.

Kultura

Miloš Forman
Ne mislite, da z uvedbo cenzure človeštvo zapustijo vse slabe stvari.

Šport

Neuer znova trenira - za svetovno prvenstvo bo pripravljen
Vratar nemške reprezentance Manuel Neuer je prvič treniral s soigralci pri Bayernu po septembrskem tretjem zlomu kosti v stopalu.
18

Kultura

Najboljši zbori sveta se pomerijo v Mariboru
V Mariboru se bo po šestih letih spet razlegalo petje najboljših zborov sveta. Za veliko zborovsko nagrado Evrope se bo pomerilo pet zborov, ki prihajajo iz Švedske, Italije, Kitajske in Indonezije.

Zabava

Rachel Weisz pri 48 letih z Danielom Craigom pričakuje otroka
48-letna Rachel Weisz je sporočila, da s partnerjem, zvezdnikom Jamesa Bonda, 50-letnim Danielom Craigom, pričakujeta otroka.
9

Kultura

"Opus Metke Krašovec niso samo njene slike, ampak tudi vsi njeni študenti"
Kot profesorica na akademiji je slikarka Metka Krašovec svoje študente vselej spodbujala, naj ne posnemajo.

Zabava

Presenečenje uporabnikov: Barbie vseeno ima priimek
Če ste odraščali s slovito lutko Barbie, ste bili najverjetneje trdno prepričani, da nima priimka, saj so jo od leta 1959 vsi naslavljali zgolj z imenom, zdaj pa so bili ob ponovnem poudarku priimka ...
7
Izjava dneva
link
Eva Marn
3
22. april 2018 ob 11:28 Očitno v svetu še vedno velja prepričanje, da lahko z nasilnimi sredstvi in vsemi temi orožji prinesemo mir. To se mi zdi res popolnoma absurdno.
Več novic ...
Kazalo