Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Šport

Risi zanesljivo premagali Francoze
Slovenska hokejska reprezentanca je na prijateljski tekmi v Bordeauxu z zadetki štirih različnih strelcev s 4:0 premagala Francijo.
5

Šport

Blažič dobil dvoboj z Begićem in Vujačićem
Košarkarji Crvene zvezde so v zadnjem krogu prvega dela Evrolige z 90:82 premagali Laboral Kutxo in osvojili drugo mesto v skupini D. Jaka Blažič je v 24. minuti izenačil na 52:52, nato pa so si ...
5

Novice

Državni svetniki nad tri zakone, tudi nad tistega o izvrševanju proračunov
Državni svet bo odločal o odložilnem vetu na tri zakone - na novelo zakona o izvrševanju proračunov, na zakon o organu in skladu za reševanje bank ter na novelo zakona o zaposlovanju invalidov.
1

Novice

Protest: sindikati in gospodarstvo družno proti vladnim dajatvam
Sindikalna centrala Pergam ter GZS bosta pred vlado protestirala proti napovedanim okoljskim obremenitvam za podjetja. Če ne bo posluha, GZS napoveduje tudi državljansko nepokorščino.
1

Zabava

Foto: Še nimate idej, kakšne jaslice izdelati?
Jaslice so lahko izdelane iz številnih različnih materialov.
1

Kultura

Črna luknja
Črna barva je vsaj občasno v središču umetnikove in umetničine pozornosti.
4

Šport

Dvojec Košir/Kotnik do 13. mesta
Slovenska deskarja na snegu Žan Košir in Gloria Kotnik sta na tekmi svetovnega pokala v Montafonu v Avstriji osvojila 13. mesto.

Novice

Kurdi pregnali skrajneže z gore Sindžar in omogočili evakuacijo jezidov
Kurdske sile so dosegle velik uspeh proti skrajnežem Islamske države (IS), saj so prekinile obleganje strateško pomembne gore Sindžar na severu Iraka.
9

Kultura

Nevromat, absurd obilja informacij
Nevromat raziskuje povprečno generično delovno okolje kognitivnega prekariata, vpeto v absurdno okolje komunikacijskega kapitalizma.
4

Kultura

S Pavliho do zmage pravice nad goljufijo
Pavliha ima še danes nalogo, da mladi generaciji posreduje zaupanje v zmago pravice nad goljufijo, čeprav včasih s premetenimi sredstvi.

Kultura

"Zgodnja Mona Liza": Redka dvojčica slavne slike se predstavi
V Singapurju so slavnostno razkrili še eno različico Mone Lize, ki naj bi nastala približno deset let pred danes najslavnejšo sliko na svetu, ki domuje v pariškem Louvru.
1

Kultura

Slovo plavolase ikone italijanskega filma
V 79. letu je bitko z rakom izgubila Virna Lisi, kultna italijanska igralka, ki si je izborila ugled tako v hollywoodskih kot v evropskih produkcijah.
2

Kultura

Julijana Bizjak Mlakar
Podstat naše kulture je slovenski jezik, ki nas združuje. Kultura oblikuje skupnost in ji daje identiteto. Kulturna dediščina je izkaz tega.

Novice

V žledolomu poškodovanega malce manj lesa od prvotnih ocen
V februarskem žledolomu je bilo poškodovanih 9,1 milijona kubičnih metrov dreves, kar je nekaj manj od prve ocene. Doslej so pospravili 57 odstotkov poškodovanih iglavcev in 25 odstotkov listavcev.
4

Zabava

Stevie Wonder pri 64 postal devetič očka
64-letni glasbenik Stevie Wonder se je s 24 let mlajšo partnerico Tomeeko Robyn Bracy razveselil rojstva hčerke Nie.
11

Novice

Računsko sodišče: Občina Jezersko dajala denar brez razpisov
Računsko sodišče je Občini Jezersko izreklo negativno mnenje zaradi dodeljevanja transferjev v letu 2012. Nekateri prejemniki so sredstva prejeli brez razpisov. Iz revizije
3

Novice

Veno Pilon – v ruskem ujetništvu s čopičem v roki
Med mladimi vojaki, ki so čez noč odrasli med strahotami prve svetovne vojne, je bil tudi slikar in grafik Veno Pilon.

Novice

Popravek: Preverite, ali je vaša pekarna med tistimi, ki inšpekcijskega pregleda niso prestale
V članku z naslovom "Preverite, ali je vaša pekarna med tistimi, ki inšpekcijskega pregleda niso prestale " smo za trgovino in pekarno Gabrijele pomotoma zapisali napačno ugotovitev uprave za varno ...
4

Šport

Žan Košir znova tik pod vrhom
Deskar Žan Košir je odlično formo na začetku svetovnega pokala potrdil tudi v paralelnem slalomu. Tako kot pred dvema dnevoma v Carezzi je v Montafonu zasedel drugo mesto.
35

Šport

Kampl tretji v izboru najboljšega nogometaša v Avstriji
Trenerji klubov avstrijske prve nogometne lige so za najboljšega igralca v Avstriji izbrali Davida Alabo, sicer nogometaša münchenskega Bayerna.
13
Kazalo