Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Kultura

Košarkar naj bo se predstavi tudi nemški mladini
Medtem ko lahko slovenski gledalci mladinski film Košarkar naj bo že nekaj časa gledajo v slovenskih kinematografih, se bo filmska priredba knjižne uspešnice te dni premierno predstavila še nemškemu ...
4

Novice

Iraški Kurdi glasujejo na referendumu o neodvisnosti
Iraški Kurdi na nezavezujočem referendumu odločajo o neodvisnosti iraške pokrajine Kurdistan. Oblasti v Bagdadu, sosednje države, ZDA in Združeni narodi glasovanju ostro nasprotujejo.
9

Kultura

Festival Sonica se podaja med krajine pobega
Letošnji festival Sonica raziskuje krajine pobega oziroma krajine, ki to niso.

Šport

Tavčar svetovni prvak v maratonski vožnji dvovpreg
Na svetovnem prvenstvu v vožnji dvovpreg v Kobilarni Lipica so vozili maratonsko vožnjo, v kateri se je najbolje odrezal slovenski voznik Miha Tavčar.

Šport

Odličen teden Iličića presekala poškodba gležnja
V preteklem tednu so od slovenskih nogometnih reprezentantov najbolj navdušili Jan Oblak, Josip Iličić in Benjamin Verbič. Najbolj se je v dresu Atalante izkazal Iličić.
23

Kultura

Wystan Hugh Auden
Podoba, ki si jo poskušam ustvariti o sebi, da bi se imel rad, je precej drugačna od podobe, ki jo poskušam ustvariti o sebi drugim, da bi me imeli radi.

Kultura

Ugibanja in teorije "o mitski krajini Rogatca" pred tri tisoč leti
Pohodnik je pred dobrimi desetimi leti na strmem južnem pobočju Donačke gore našel 200 odlomkov bronastodobne lončenine.
1

Kultura

Slovo "kričečega orla soula", Charlesa Bradleyja
Po boju z rakom na želodcu je v soboto v krogu družine, prijateljev in glasbenih sodelavcev umrl soulpevec Charles Bradley. Star je bil 68 let.
2

Kultura

Filmska recenzija: Sledi v snegu
Sledi v snegu , drugi celovečerec enega trenutno najbolj svežih in prodornih hollywoodskih scenaristov Taylorja Sheridana, je žalostni primer izstopajočega dela, ki ga ne distributer ne prikazovalec ...
4

Šport

Življenjska forma Žagarja: tudi v Stockholmu zasedel sam vrh
Slovenski spidvejist Matej Žagar je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v Stockholmu na Švedskem. V finalu je premagal Poljaka Bartosza Zmarzlika in lanskega zmagovalca Avstralca Jasona Doyla.
19

Novice

Nova Zelandija: Odločitev o novem premierju v rokah tretjeuvrščene stranke
Glede na vzporedne izide parlamentarnih volitev na Novi Zelandiji je Nacionalna stranka premierja Billa Englisha s 46 odstotki glasov premagala Delavsko stranko, ki je dobila 35,8 odstotka.
6

Novice

Photo in video: Dunking Devils’ newest video ordered by NFL League
Slovenian acrobatic stuntmen called the Dunking Devils have shown their creativity and acrobatic skills in a video recorded for the American football league (NFL) at Lake Velenje and in London.

Novice

Golden Luka Dončić visits ill grandfather in hospital: “He’s the real fighter and champion!”
Luka Dončić spent less than 24 hours in Slovenia after returning from Istanbul.

Zabava

Tudi otožna glasba lahko pozitivno vpliva na razpoloženje za volanom
Fordova raziskava je pokazala, da lahko poslušanje žalostnih oziroma otožnih pesmi v avtomobilu na poti v službo pozitivno vpliva na razpoloženje voznika.
9

Novice

Pomoč starejšim: brezplačen prevoz do zdravnika, trgovine ali po opravkih
Vse več starejših potrebuje pomoč, predvsem na podeželju, kjer so starejši ljudje brez avtomobila.
1

Šport

V nasprotju z večino Evrope je pri nas vse več telesno dejavnih
Letošnji Evropski teden športa (23.-30. september) poteka v znamenju gesla Bodite aktivni. Cilj kampanje je vse ljudi spodbuditi k telesni dejavnosti.
15

Zabava

Robin Wright: Staranje v današnjih časih je zelo drago
Zvezdnica serije Hiša iz kart je priznala, da je skrivnost mladostnega videza to, da sprejema staranje, temu pa dodaja še "kanček botoksa".
9

Šport

Spartak v Sevilli brez navijaške podpore
Nogometni klub Spartak Moskva bo zaradi divjanja navijačev te ekipe v Mariboru na naslednjem gostovanju v Sevilli, ki bo 1. novembra, igral brez podpore s tribun.
9

Novice

Zaposleni v Luki Koper ne podpirajo zakona o drugem tiru
Zaposleni v Luki Koper so glede referenduma o zakonu o drugem tiru želeli ostati nevtralni, a so po izjavi ministra za infrastrukturo Gašperšiča spremenili stališče, je navedel predsednik sveta ...
16

Novice

Uber izgubil licenco za delovanje v Londonu
Londonske oblasti so sporočile, da ameriškemu tehnološkemu podjetju Uber ne bodo obnovile licence za delovanje v mestu. Kot razlog so navedle skrb za javno varnost.
49
Kazalo