Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Šport

Golden State do rekorda prek nebogljenih Lakersov
S 30:11 so košarkarji Golden Stata dobil prvo četrtino proti Los Angeles Lakersom in gladko prišli do 16. zaporednega slavja (111:77), s katerim so postavili rekord Lige NBA po številu zmag na ...
6

Šport

Helios se veseli prve zmage
Košarkarji Heliosa so v Fibinem evropskem pokalu po štirih zaporednih porazih le zmagali, saj so bili v gosteh po podaljšku s 97:86 boljši od Turowa.
6

Ture avanture

Britanski letalski prevozniki do preklica brez poletov v Šarm el Šejk
Letalska prevoznika British Airways in Easyjet sta do konca leta odpovedala vse polete v Šarm el Šejk v Egiptu in iz njega zaradi varnostnih vprašanj, ki so se pojavila po strmoglavljenju ruskega ...
1

Novice

Sevnica energetsko obnovila štiri šole
Občina Sevnica se je naložbeno usmerila v energetske sanacije in gradnje šol, ki so jim v tem letu namenili milijon evrov. Popoldne bodo namenu predali energetsko obnovljeno Osnovno šolo Boštanj.

Novice

Do leta 2035 podvojitev potreb po dolgotrajni oskrbi za starejše
Finančno breme, ki ga za dolgotrajno oskrbo plačujejo posamezniki s temi potrebami in njihove družine, je preveliko, je na posvetu o dolgotrajni oskrbi dejal Davor Dominkuš z ministrstva za delo.

Kultura

Zdravko Kafol
"Če imaš le državo gostjo, to še ni mednarodni sejem, zato si ne delamo utvar, da je slovenski sejem že mednarodni, je pa naredil prvi resni korak v smeri internacionalizacije."

Novice

Nogomet in skoki v minulem tednu poskrbeli za visoko gledanost
V torek, 17. novembra, si je drugi polčas povratne tekme med Slovenijo in Ukrajino v neposrednem prenosu iz Ljudskega vrta na TV SLO 2 v povprečju ogledalo kar 311.800 gledalcev, le 20 tisoč manj pa ...

Kultura

S koreanistiko v Ljubljano prišli tudi korejski filmi
Z Dnevi korejskega filma v kino-gledališču Bežigrad bo Veleposlaništvo Republike Koreje na Dunaju zaznamovalo 20-letnico oddelka za azijske študije ter začetek izvajanja študijskega programa ...

Kultura

Slovenski knjižni sejem odpira vrata knjigam in debatam
Slovenski knjižni sejem se bo drevi uradno začel s podelitvijo Schwentnerjeve nagrade za pomemben prispevek k slovenskemu založništvu in knjigotrštvu, za širše občinstvo pa bo vrata odprl v sredo ob ...

Zabava

Tris cvetač v solati
Sestavine: 1 kg različnih vrst cvetače, nekaj cvetačnih listov, malo olja, strok česna, 3 kisle kumarice, 3 fileji sardel, 1 rdeča paprika, 2 trdo kuhani jajci, 3 jedilne žlice majoneze, 1 dl ...

Novice

SDS drafts bill banning burqa and niqab
"When in Slovenia, people should respect Slovenian culture and Slovenian customs. That is why we drafted a bill that seeks to ban the burqa in public," SDS head Janez Janša said.

Šport

Pokal za naslov rokometnega evropskega prvaka na turneji po Sloveniji
Pokal za zmagovalca moškega rokometnega evropskega prvenstva na začetku prihodnjega leta na Poljskem je danes začel dvodnevno turnejo po Sloveniji.
5

Zabava

Video: Velenjčan za 40. rojstni dan prehodil osem alpskih držav
Velenjčan Igor Gruber se je za svojih 40 let poleti odpravil na posebno pot: v Alpah je prehodil kar dobrih 2.600 kilometrov.
3

Šport

Zavec odlično pripravljen, na Floridi ga moti le sopara
Dejan Zavec zelo optimistično pričakuje dvoboj za naslov svetovnega prvaka v supervelterski kategoriji po verzijah WBA in IBO: " Že danes bi lahko bil dan dvoboja!"
32

Šport

Trener pričakuje Žbogarja med najboljšimi
Pred jadralcem Vasilijem Žbogarjem je vrhunec sezone, saj se bo v Takapuni na Novi Zelandiji v torek začelo svetovno prvenstvo v razredu finn. Izolan je na prizorišču že od konca oktobra.
1

Novice

National holiday honouring General Rudolf Maister heroism
A number of ceremonies are being prepared at the occasion of the national holiday Rudolf Maister Day, including ceremonies at Maister’s native Kamnik, and at Ravne na Koroškem.

Novice

Tri četrtine okuženih s hepatitisom C ne ve, da so okuženi
Ob evropskem tednu testiranja na HIV ter hepatitis B in C na infekcijski kliniki UKC Ljubljana vsak dan poteka anonimno in brezplačno testiranje na omenjene viruse.
11

Novice

Domen Prevc: "I started the new season with a sprint"
"I started the new season with a sprint. I don't expect to continue in the same manner, sooner or later I will slow down," 16-year-old Domen Prevc tried to calm down the euphoria after the fantastic ...

Novice

Državni praznik, ki časti junaštvo generala Rudolfa Maistra
Ob državnem prazniku dnevu Rudolfa Maistra bo po Sloveniji več slovesnosti, med drugim v Maistrovem rojstnem Kamniku in na Ravnah na Koroškem.
37

Novice

The Man who Preserved Slovenia’s Musical Heritage
France Marolt was an exceptionally talented musician, but his passion for folk tunes also led him to become one of the most important promoters of Slovenia’s ethological heritage.
Kazalo