Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Šport

Grega Bole zmagal v Toskani
Slovenski kolesar Grega Bole je zmagovalec enodnevne dirke, 21. velike nagrade Coste degli Etruschi, ki je potekala med San Vincenzom in Donoraticom.
3

Šport

Birsa priboril tri točke na stadionu, kjer je igral pred tremi leti
Valter Birsa je z 11-metrovke odločil tekmo 24. kroga italijanskega prvenstva med Torinom in Chievom. V 72. minuti je zadel za zmago gostov z 1:2.
2

Šport

Gasquet ubranil zmago v Montpellieru
Richard Gasquet je v finalu Montpelliera premagal rojaka Paula Henrija Mathieuja s 7:5 in 6:4, s tem je ubranil lansko zmago. Za 29-letnega Francoza je bil to 13. osvojeni turnir na seriji ATP.
3

Kultura

Polona Juh
Mislim, da je izjemno pomembno, da država prepozna in nagradi umetniške dosežke.

Novice

Po potresu v Tajvanu izpod ruševin potegnili dojenčico
Po petkovem potresu v Tajvanu, ki je po zadnjih podatkih zahteval najmanj 34 smrtnih žrtev, je pod ruševinami še vedno okoli sto ljudi, pri čemer se podatki pogrešanih gibljejo med 70 in 120.
2

Ture avanture

65 ladij bo v koprsko pristanišče pripeljalo 70.000 turistov
S prihodom ladje Berlin se bo čez mesec dni začela letošnja potniška sezona koprskega pristanišča. Na potniškem terminalu pričakujejo 65 ladij z več kot 70.000 turisti.
7

Zabava

En, dve, tri ... Ni poštevanka, tako te dni štejejo jajčeca človeške ribice
Novica o morebitnem podzemnem naraščaju v Postojnski jami je zaokrožila po svetu, človeška ribica pa na veliko veselje vseh izlega še nova jajčeca. Poročali smo
7

Novice

Grand Prešeren Award to humourist Tone Partljič and composer Ivo Petrić
The Prešeren awards will be officially announced at Sunday's ceremony on the eve of Prešeren's Day, the Slovenian cultural holiday, but the names of winners are already out.

Šport

Jubilej Crosbyja na Floridi ob zmagi nad Panthersi
Hokejisti Pittsburgha so z velikim preobratom po podaljšku dobili tekmo proti Floridi (2:3). Blestel je Sidney Crosby, ki je med drugim dosegel 900. točko v Ligi NHL.
3

Šport

Lahko delo Celjanov in Velenjčanov
Po mesecu in pol premora se je nadaljevalo državno prvenstvo v rokometu. Celjani in Velenjčani so zanesljivo zmagali.

Kultura

Drevi na RTV SLO: Tom Hardy pred najtežjo vožnjo svojega življenja
Na malih zaslonih ste lahko ujeli enega najbolj hvaljenih filmov zadnjih let. Locke je drzna in prečiščena študija družinskega človeka, ki pelje svojemu propadu naproti.
26

Novice

Črnomaljski vodovodi prinašajo 98-odstotno oskrbo s čisto pitno vodo
V okviru medobčinskega projekta trajnostne oskrbe Bele krajine s pitno vodo in varovanja vodnih virov so odprli dodatni višinski vodovod na Doblički Gori, ki je stal 2,5 milijona evrov.
5

Zabava

Laufarski šmoren z medeno vinsko omako
Sestavine: 10 dag moke, 1 jajce, 1 zavitek pecilnega praška, 2 dl mleka, 4 dag rozin, 8 dag klobas, malo soli in sladkorja, 2 dl belega medu, 1 dag medu, malo klinčkov.

Kultura

Leto Vittoreja Carpaccia, spomin na čas, ko je Koper veljal za "istrske Atene"
Petsto let mineva, odkar je v Koper na povabilo škofije, naj ji naslika danes znamenito oltarno palo, pripotoval beneški slikar Vittore Carpaccio.
12

Novice

Foto: Tajvan stresel močan potres
Jug Tajvana je stresel močan potres z magnitudo 6,4. V mestu Tajnan so iz ene od delno porušenih zgradb rešili več kot 120 ljudi.
16

Novice

Slovenija končno dobila veleposlanico v Zagrebu
Predsednik republike Borut Pahor je tudi uradno izdal ukaz o imenovanju Smiljane Knez za veleposlanico Slovenije na Hrvaškem. Slovensko veleposlaništvo je z uradnim imenovanjem Knezove po petih ...
6

Zabava

Van Morrison po več kot petih desetletjih kariere povišan v viteza
George Ivan Morrison, bolj znan kot Van Morrison, nekateri pa ga radi naslavljajo tudi z Van the Man, je bil povišan v viteza britanskega imperija.
1

Kultura

Samuel Beckett: Mercier in Camier
Najlepša lastnost opusa Samuela Becketta je preprosto dejstvo, da ti ob branju nikoli ni dolgčas.

Šport

Namesto v Mariboru bo slalom v Crans Montani
Odpadli slalom za 52. Zlato lisico, ki bi moral biti v nedeljo na mariborskem Pohorju, je Mednarodna smučarska zveza prestavila v Crans Montano.
6

Kultura

Črkarska pravda po francosko: Ne poneumljajte nam jezika!
Predlagana sprememba črkovanja za več kot dva tisoč francoskih besed je med pogumnimi Galci, kot bi jim rekli v Asterixu, povzročila vihar.
28
Kazalo