Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Šport

Rublev od srečnega poraženca do zmagovalca Umaga
Ruski tenisač Andrej Rublev je zmagovalec 28. turnirja ATP v Umagu, v finalu je s 6:4 in 6:2 ugnal Italijana Paola Lorenzija.
5

Šport

Ratejeva blestela v Celju, Šutejeva še naprej brez norme
Slovenska rekorderka Martina Ratej je drugi dan odprtega atletskega državnega prvenstva v Celju v metu kopja po pričakovanju prepričljivo zmagala in s 63,15 m potrdila dobro formo pred SP-jem ...
3

Kultura

Seneka
"Pijanost je prostovoljna norost."

Kultura

Petje Svetovnega zbora mladih z dvema slovenskima pevcema bo odzvanjalo v filharmoniji
V sklopu turneje po Madžarski, Srbiji, Hrvaški in Sloveniji bo Svetovni zbor mladih (World Youth Choir), ki ga letos sestavlja 59 pevcev iz 34 držav z vsega sveta, po koncertu v Kopru drevi prepeval ...

Novice

Aplikacija, s katero lahko oči posodite slepim in slabovidnim
Vsak lastnik pametnega telefona lahko slepim in slabovidnim pomaga prek danske aplikacije Be My Eyes. Ta prenaša videoklice med slepimi in prostovoljci, ki "posodijo oči", ko je to potrebno.
3

Novice

Joko Widodo
Bodite neomajni, predvsem s tujimi preprodajalci, ki vstopijo v državo in se upirajo aretaciji. Ustrelite jih, saj je država v položaju izrednih razmer glede narkotikov.

Kultura

Le plesat me pelji: v Beltincih se ponovno vrtijo najboljše folklorne skupine
Letošnja območna srečanja so prinesla predstavitve okrog 200 odraslih slovenskih folklornih skupin, 52 jih je napredovalo na sedem regijskih srečanj, od katerih se jih šest predstavlja danes v ...

Ture avanture

Zastarelim indijskim vlakom bo odklenkalo
Indijski premier Narendra Modi je ob prevzemu oblasti leta 2014 obljubil, da bodo železnice pod njegovim mandatom deležne prenove.
11

Novice

Plečnik designed far more buildings in Ljubljana than Gaudi in Barcelona
Noah Charney is a best-selling American author and professor of art history who has lived in Slovenia for many years.

Novice

Novo Zelandijo prizadele obsežne poplave
Večje dele Nove Zelandije so prizadele obsežne poplave, potem ko je zaradi zimskega neurja v 24 urah padlo dvakrat več dežja, kot je povprečje za mesec julij.

Šport

Dve slovenski odbojkarski dvojici na delu tudi v soboto
Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik sta se na turnirju evropske serije CEV Masters na Kongresnem trgu v Ljubljani uvrstila v četrtfinale.
6

Novice

Vladni predlog razjezil poklicne gasilce, ki jeseni napovedujejo protest
Sindikat poklicnega gasilstva je razburil zadnji vladni predlog, ki so ga prejeli v okviru pogajanj o plačnih anomalijah.
10

Novice

Menjava obraza Trumpove administracije: Sean Spicer odstopil
Tiskovni predstavnik Bele hiše Sean Spicer je odstopil s položaja.
42

Novice

Tudi po prepovedi predelave odpadkov smrad iz lendavske bioplinarne ne popušča
Glavna inšpektorica na okoljskem inšpektoratu Dragica Hržica je občino Lendava obvestila, da je tamkajšnji bioplinarni izrečen ukrep prepovedi dovažanja in predelave odpadkov.
6

Šport

Aluminij ob koncu tekme do popolnega preobrata
V uvodnem srečanju 2. kroga prve nogometne lige je Aluminij v športnem parku Kidričevo s 4:2 premagal Krško.
24

Kultura

Dalíjevi brki: še vedno privihani pod ravno pravim kotom
Saga z izkopavanjem trupla Salvadorja Dalíja, ki mu bodo (ali pa ne) skoraj trideset let po smrti pripisali očetovstvo, je v poletnem zatišju dobila skoraj pretirane razsežnosti.
10

Novice

Katar pod pritiskom arabskih držav spremenil protiteroristično zakonodajo
Katar je sporočil, da je spremenil svoj zakon o boju proti terorizmu, ki je bil eden od razlogov za uvedbo sankcij štirih arabskih držav proti njemu.
3

Novice

Po posnetku fizičnih zlorab aretirali savdskega princa
V Riadu so aretirali savdskega princa Sauda bin Abdulaziza bin Musaeda bin Sauda bin Abdulaziza, potem ko se je na spletu pojavil posnetek, na katerem princ fizično zlorablja enega moškega, v ...
23

Šport

Ambiciozni Velenjčani zagrizli v novo sezono
Za rokometaše Gorenja iz Velenja je konec dopusta, saj so v četrtek začeli priprave na novo sezono, v kateri so njihovi cilji visoki.

Kultura

Ko srečanje osebnih tem s konceptualnim pogledom porodi fotografijo
V mariborskem UGM Studiu odpirajo razstavo, naslovljeno Iz okvirja , ki je rezultat intenzivne fotografske delavnice s Klavdijem Slubanom, na kateri se je kalilo 16 fotografov in fotografinj.
Izjava dneva
link
Joko Widodo
23. julij 2017 ob 13:03 Bodite neomajni, predvsem s tujimi preprodajalci, ki vstopijo v državo in se upirajo aretaciji. Ustrelite jih, saj je država v položaju izrednih razmer glede narkotikov.
Več novic ...
Kazalo