Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Kultura

Prva hiša, ki jo je zasnoval Gaudì, bo postala muzej
Družinski dom v Barceloni, ki ga je Antoni Gaudì zasnoval leta 1887 po naročilu industrialca Manuela Vicensa, je po sedmih letih na trgu našel novega kupca, ki bo vilo spremenil v muzej.
3

Novice

Slovenia’s economy grew 3pc in 2014
The Slovenian economy has been recovering faster than the EU average. In Q2 2015, the country's GDP grew by 2.6 percent year-on-year.

Šport

Meža predsednik, Avanzo direktor rokometašev Gorenja
Rokometni klub Gorenje Velenje je na redni letni skupščini upravnega odbora za predsednika izvolil Milana Mežo, za direktorja pa Mateja Avanza.

Šport

Sbaragli v šprintu do uspeha kariere
Kristian Sbaragli se je na 10. etapi Vuelte veselil največje zmage v karieri. Italijan je v šprintu dobil 10. etapo Dirke po Španiji od Valencie do Castellona.
4

Šport

Draxler se seli v Wolfsburg, "Chicharito" nov soigralec Kampla
Eden izmed največjih draguljev Bundeslige Julian Draxler se iz Schalkeja seli k Wolfsburgu. Volkovi bodo odšteli kar 36 milijonov evrov.
11

Kultura

Srečni Sizif: pregled izbranih predstav festivala Mladi levi
Iskanje identitete, cilja, magije, aktivističnega poguma, pa tudi sebe kot dela občinstva na odru, vse to smo lahko zasledili na 18. mednarodnem festivalu Mladi levi.

Novice

Na Celjskem razbili mrežo, ki se je ukvarjala s tihotapljenjem ljudi
Kriminalisti so ugotovili, da se je 61-letni osumljenec iz okolice Celja ukvarjal z ustanavljanjem gospodarskih družb in prodajo poslovnih deležev tujcem z namenom nezakonitih migracij.
4

Šport

Veslača Zupan in Fistravec v četrtfinalu
Veslača v dvojnem dvojcu Gašper Fistravec in Janez Zupan sta se na svetovnem prvenstvu v francoskem Aiguebelettu v Savojskih Alpah prebila v četrtfinale.

Kultura

Bi kupili umetniško delo v prodajnem avtomatu?
Majhno bavarsko mesto bo prodajne avtomate, ki so še pred leti v javnih prostorih omogočali nakup cigaret, obudilo v novo življenje z majhnimi in poceni umetniškimi deli lokalnih umetnikov.
2

Novice

Gašperšič: Blejska obvoznica bi bila lahko zgrajena v dveh letih
Blejski župan Janez Fajfar je z ministrom za infrastrukturo Petrom Gašperšičem podpisal protokol o sodelovanju pri gradnji blejske severne obvoznice, ki bi lahko stala čez dve leti. Občina in država ...
9

Novice

Zaradi slabega dela vodij uradov je moral oditi direktor mariborske mestne uprave
Mariborski župan Andrej Fištravec je razrešil direktorja mestne uprave Bojana Babiča, ki pa se ne strinja z županovim pojasnilom, da nekaterih nalog ni opravil.
2

Šport

Berić v St. Etienne, Črnigoj v Lugano, Velikonja v Lierse
Slovenski nogometaš Robert Berić, ki je zadnjo sezono igral za dunajski Rapid, je tudi uradno postal član francoskega prvoligaša St. Etienna.
19

Kultura

Pisec vohunskih uspešnic je bil tudi v resnici - vohun
Britanski pisatelj Frederick Forsyth je ob izidu avtobiografije z naslovom The Outsider: My Life priznal, da je več kot 20 let delal za britansko obveščevalno službo MI6.

Kultura

Giotto, ki je odpravil togost srednjeveškega slikarstva
V milanski Kraljevi palači bodo v teh dneh na ogled postavili 13 mojstrovin italijanskega slikarja Giotta.

Kultura

Orhan Pamuk: Tiha hiša
Orhana Pamuka ni treba posebej predstavljati, njegov opus je v dobršni meri že preveden v slovenščino, zdaj pa po izdajah njegovih najbolj slovitih romanov počasi dobivamo še prevode zgodnejših del, ...

Novice

A historic passion for horses
Slovenia’s Ljutomer area in the northeastern part of the country is famous for its white wines and its bucolic landscapes, but few realize that it’s also the origin of a unique breed of horse.

Ture avanture

Mala Mojstrovka - kjer vas kot na dlani pričaka kup vršacev
Da je letošnje poletje vremensko gledano kot nalašč za obisk gora, čivkajo že ptiči. Prijeten vzpon z odlično nagrado, prekrasnim razgledom na domače in čezmejne vršace, je Mala Mojstrovka.
15

Šport

Bole četrti v Plouayu, zmaga Kristoffa
Grega Bole, kolesar poljske ekipe CCC Sprandi Polkowice, se je izkazal na klasični dirki svetovne serije za veliko nagrado Plouaya.

Šport

Gajser v Assnu do pete zmage letos
Slovenski motokrosist Tim Gajser je zmagal na dirki svetovnega prvenstva v razredu MX2 v Assnu.
3

Kultura

"Festival je preplet kultur, stičišče vsega dobrega, kar lahko skupaj ustvarimo"
V Loški dolini pri gradu Snežnik je ves teden potekal odmeven Medved-narodni festival Plavajoči grad Snežnik.
1
Kazalo