Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Šport

Zmago Sagadin
Nikoli nisem tajil, da bi me sodelovanje zanimalo, če bi šlo za resen projekt evropske Olimpije. Ne pa, če bi šlo za životarjenje.
4

Novice

Pogostost inšpekcijskih pregledov odvisna od ocene tveganja za okolje
V Sloveniji je 210 obratov, ki lahko povzročijo onesnaženje večjega obsega, in 62 obratov s tveganji za nastanek večjih nesreč.
3

Zabava

Po 17 letih konec zakona za Bena Stillerja
Zvezdnik filmov o modni ikoni Dareku Zoolanderju Ben Stiller se po 17 letih zakonskega življenja ločuje od svoje soproge Christine Taylor. Pred poroko sta se sestajala slabo leto dni.
8

Šport

Nova zmaga košarkaric v pripravah na EP
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je na pripravljalni tekmi za nastop na evropskem prvenstvu na Češkem pred 700 gledalci v Trbovljah premagala Turčijo s 76:64.
2

Kultura

Nagrada OHO Simonu Hudolinu - Salčiju, polovici dvojca Small But Dangers
Simon Hudolin - Salči je letošnji prejemnik nagrade skupine OHO, ki je osrednja državna nagrada za vizualno umetnost, namenjena mladim umetnikom.
1

Šport

Sampaoli bo skušal rešiti Argentince iz krize
Jorge Sampaoli, ki je v letošnji sezoni uspešno vodil Sevillo, je sprejel nov izziv. Postal bo novi selektor argentinske reprezentance.
7

Zabava

Slovo italijanske kraljice kašmirja Laure Biagiotti
Poslovila se je italijanska modna ustvarjalka Laura Biagiotti, ki je bila znana kot kraljica kašmirja in glasnica italijanske mode, njena modna hiša pa je ena izmed največjih v Italiji.

Novice

Bratuškova je predala tožilstvu ugotovitve o preplačanih panelnih ograjah
Poslanka in predsednica Zavezništva Alenka Bratušek je danes tožilstvu predala svoje ugotovitve glede domnevno spornega nakupa panelne ograje na južni meji.
6

Kultura

Kopjenosci prekmurskega ustvarjanja na skupni razstavi
V Galerijo Murska Sobota vabita razstavi del skupine DHLM in slik Dareta Birse. Dela skupine DHLM bodo kmalu stara pol stoletja, a so kljub temu še vedno živa in sveža.

Zabava

Bezgova panna cotta
Sestavine: 0,4 l sladke smetane, 0,1 l mleka 2 čajni žlički želatine v prahu, vanilijev strok, 5 bezgovih cvetov, 10 dag sladkorja v prahu, olje, 25 dag jagod, 4 dag sladkorja v prahu ali 2 žlici ...

Kultura

Bambi: prva Disneyjeva animacija, ki otrokom ni kazala "pocukrane" resničnosti
Letos mineva 75 let od izida Disneyjeve kultne animacije o srnjačku Bambiju.

Zabava

Za 68. rojstni dan Radia Koper knjižna darila v Benečijo
Za rojstni dan je lepo prejemati darila in čestitke.

Šport

Foto: Druga prepričljiva zmaga Slovenije, v Stožicah padli Latvijci
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je tudi na drugi tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo suvereno slavila. Tokrat so bili odbojkarji s 3:0 (14, 14, 19) boljši od Latvije.
9

Šport

Pred pol stoletja so v Lizboni rjoveli levi iz Glasgowa
Pred 50 leti so nogometaši Celtica presenetili Evropo in se v Lizboni zavihteli na vrh stare celine, potem ko so v finalu Evropskega pokala z 2:1 premagali Inter. Nogomet ima korenine na Otoku.
11

Ture avanture

Video: V Trebnjem vse pripravljeno na 45. teden cvička
Praznik vinskega posebneža so Dolenjci lani preselili v Trebnje, kjer bo tudi letos. Začel se bo v petek, ko bo potekala popoldanska povorka vinogradniških društev.
3

Kultura

Primorska gledališča za življenjsko delo nagradijo Mirando Caharija
Nagrado tantadruj, skupno priznanje treh primorskih gledališč za življenjsko delo, letos prejme tržaška igralka Miranda Caharija.

Novice

Prometnoinformacijski center
Vozniki NE PASITE ZIJAL!
2

Kultura

Georges Braque
"Umetnost je zato, da vznemirja. Znanost pomirja."

Šport

Slovenski odbojkarji za uvod v 61 minutah odpravili Gruzijce
Odbojkarji Slovenije so na tekmi prvega kroga kvalifikacijske skupine C za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2018, ki bo prihodnje leto v Bolgariji in Italiji, v Stožicah premagali Gruzij o s 3:0.
8
Kazalo