Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Novice

Podjetja se iz Velike Britanije selijo na Irsko
Po junijskem referendumu, na katerem so britanski volivci podprli brexit, se je 100.000 podjetij iz Velike Britanije odločilo za registracijo na Irskem.
3

Kultura

Cezarji: Ona najboljši film, Isabelle Huppert prva med igralkami
Veliki naslov 42. podelitve cezarjev je postal film Ona (Elle); triler o maščevanju posiljene ženske je prejel priznanje za najboljši film, igralka Isabelle Huppert pa je po številnih pohvalnih ...

Novice

Spiegel: Nemška obveščevalna služba dolgo vohunila za novinarji
Nemški tednik Der Spiegel poroča, da je nemška obveščevalna služba BND dolgo vohunila za novinarji britanskega BBC-ja, New York Timesa, agencije Reuters in drugih svetovnih medijev.
20

Kultura

11. festival gorniškega filma: slavje filma Šerpa – spor na Everestu
Glavno nagrado mesta Domžale je v Cankarjevem domu na 11. festivalu gorniškega filma prejel avstralsko-nepalski film Šerpa – Spor na Everestu.
2

Kultura

Razkošno darilo z grenkim priokusom: novi kulturni center v Atenah
V grški prestolnici je fundacija Stavrosa Niarchosa v državniške roke uradno predala 600 milijonov evrov vredno stavbo, novi kulturni center SNFCC ( Stavros Niarchos Foundation Cultural Center ).
1

Kultura

Evripidovi tragediji Prošnjice in Heraklovi otroci prvič v slovenskem jeziku
Evripid, poslednji med velikimi grškimi tragiki, velja za modernizatorja atiške tragedije, ki pa je v Prošnjicah ubral bolj tradicionalen pristop k dramatiki kot sicer v svojih najbolj znanih delih, ...

Kultura

Pred podelitvijo cezarjev: po 11 nominacij za filma Ona in Frantz
Ona Paula Verhoevena in Frantz Francoisa Ozona sta letošnja favorita za francoske filmske nagrade cezar, saj se vsak ponaša z 11 nominacijami, z devetimi jima sledi Mirni zaliv Bruna Dumonta.

Kultura

Mojstrovine ekspresionista Egona Schieleja na ogled v dunajski Albertini
Velika razstava, ki združuje 160 stvaritev avstrijskega slikarja Egona Schieleja med letoma 1910 in 1917, je na ogled v dunajskem muzeju Albertina.
2

Kultura

Zaradi oskarjevskih nominirancev zamaknjena distribucija Zenita po Španiji
V nasprotju z nedavno napovedjo je začetek distribucije hrvaško-srbsko-slovenske koprodukcije Zenit v režiji Daliborja Matanića po španskih kinematografih prestavljen za nekaj mesecev.

Novice

White Ljubljana, a beautiful place - especially in colours
"I experience Ljubljana in a colour scheme of eggshell and gold, which is the reason I designed the colour book in these two colours, which also carry a symbolic meaning."

Kultura

Berlinska nagrada Ilmi Rakusa, literatki senzibilnega tematiziranja raznolikosti Evrope
Dobitnica berlinske literarne nagrade je pisateljica Ilma Rakusa, katere pisanje po presoji žirije odlikujeta tako izjemna jezikovna in formalna zavest ter muzikalnost kot tudi nadnacionalna ...

Novice

Matevž Čelik
Verjetno ima vsak od nas svojo predstavo, kje si želi živeti. A bolj kot kje, je pomembno kako.

Kultura

"Arhitektura se mora od strokovnega teoretiziranja premakniti k resničnim problemom našega časa"
Ali lahko arhitektura odgovarja na številna ključna vprašanja o naši prihodnosti?
5

Novice

Razbili mednarodno združbo tihotapcev ljudi, sodelovala tudi slovenska policija
Policisti iz več evropskih držav so v sodelovanju z Europolom razbili organizirano kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s tihotapljenjem ljudi iz Madžarske v Italijo.
8

Zabava

Volivci zadovoljni z enim od najmlajših županov v ZDA
Po letu in pol, ko je bil v mestecu Indian Head v ameriški zvezni državi Maryland za župana izvoljen komaj 19-letni Brandon Paulin, so volivci razkrili, da so sprejeli pravo odločitev.
3

Kultura

50 let Francoskega inštituta v Sloveniji, priložnost za razmislek o prihodnosti
Francoski inštitut v Sloveniji, katerega zametki segajo v "davno" leto 1921, praznuje pol stoletja neprekinjenega delovanja.
3

Zabava

Trnova pot smučarskega tekača: Francozi mu niso verjeli, da gre na SP, in so ga izgnali
Venezuelski smučarski tekač Adrian Solano je imel pred prihodom v Lahti nemalo težav, sploh v Franciji, kjer so ga med drugim obtožili, da laže o svojem poklicu, saj da v "Venezueli smučanje ne ...
24

Šport

Rooneyjeva dilema: Ostati ali že prihodnji teden oditi na Kitajsko?
Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho ni izključil možnosti, da Wayne Rooney do konca februarja z apusti klub.
22

Šport

Škarje in platno Lakersov odslej v rokah Magica Johnsona
Dva dneva pred iztekom prestopnega roka so Los Angeles Lakersi za vodjo košarkarskih operacij imenovali legendo kluba Magica Johnsona, ki je že potegnil prvo potezo.
42

Novice

Raziskava: Južne Korejke bodo prve dosegle povprečno življensko dobo nad 90 let
Raziskava londonske univerze Imperial College London in Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) je pokazala, da bodo Južne Korejke prve na svetu s povprečno življenjsko dobo nad 90 let.
35
Kazalo