Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Šport

Nenad Protega
S predsednikom Mandarićem sva se v zadnjih dveh dneh veliko pogovarjala. V tem trenutku je naša želja kakovosten trener, osredotočili pa se bomo na Slovence.
3

Šport

Risi v boj za OI 2018, a ne smejo pozabiti na Malasinskega
V Minsku se začenja zares, hiter in udaren turnir kot se za hokej spodobi, glavna nagrada pa so olimpijske igre v Pjongčangu 2018. Za uvod Slovenija ob 14.00 igra s Poljsko.
2

Novice

Theresa May: Novega referenduma o članstvu v EU-ju ne bo
Britanska premierka Theresa May je poudarila, da novega referenduma o članstvu Velike Britanije v EU-ju ne bo.
2

Novice

Vmesni čas
Aktualni pretresi na desnici bodo zagotovo vplivali na izide prihodnjih volitev.
2

Kultura

Mariborski baletniki so se iz Varne vrnili z nagradami
Plesalca Baleta SNG Maribor Asami Nakashima in Yuya Omaki sta na 27. mednarodnem baletnem tekmovanju v Varni osvojila bronasti medalji, umetniški direktor Baleta Edward Clug pa je s koreografijo ...
1

Kultura

Lutkarski opus Sabine Šinko
Na vsakoletni razstavi Od skice do lutke v Bežigrajski galeriji 1 so letos na ogled lutke, skice, scenski elementi, fotografije in videoposnetki z lutkovnih predstav Sabine Šinko.

Šport

Paraolimpijci odpotovali v Rio, največ pričakujejo od strelcev
Slovenska paraolimpijska reprezentanca je danes odpotovala v Rio de Janeiro, kjer se bodo 7. septembra začele paraolimpijske igre, največje tekmovanje za športnike invalide.
7

Kultura

Film s slovenskim soscenaristom eden od prejemnikov študentskega oskarja
Film All These Voices (Vsi ti glasovi), pri katerem je kot soscenarist sodeloval tudi Slovenec Martin Horvat, je eden od dobitnikov študentskega oskarja, ki jih Ameriška akademija filmskih znanosti ...
1

Šport

Oblak že trenira, Kampl bo prvič v četrtek, Kurtić poškodovan
Slovenska nogometna reprezentanca pridno trenira in se pripravlja na začetek kvalifikacijskega ciklusa za svetovno prvenstvo, ki ga bo leta 2018 gostila Rusija.
21

Šport

Kapetan Muršak: Super bi bilo igrati z Anžetom
Le še dan loči slovenske hokejiste od prvega pomembnega tekmovanja v sezoni. V Minsku bodo od četrtka do nedelje lovili olimpijsko vozovnico za Južno Korejo.
13

Kultura

Lev Tolstoj
"Ne verjemite besedam, ne svojim ne tujim; verjemite le svojim in tujim delom."
1

Kultura

Najverjetneje zadnje pismo Ludvika II.: državni udar na tedanjem Bavarskem?
Večino časa v svojem romantičnem svetu živeči kralj Ludvik II.

Novice

A Valley of Magic
The northern half of Slovenia contains several glacial valleys, but one of the most beautiful also happens to be among the least visited.

Kultura

Beneška Mostra: Geneza najstarejšega filmskega festivala na svetu
Velika ironija zgodovine evropskega filma v 20. stoletju je, da so bili med največjimi oboževalci sedme umetnost nekateri najokrutnejši diktatorji.
2

Šport

Brazilsko sodišče omogočilo finančno injekcijo za paraolimpijske igre
Brazilsko zvezno sodišče je odobrilo možnost posojila Riu, s tem pa spet prižgalo zeleno luč za tekmovanje športnikov invalidov, ki bi lahko bilo brez takšne finančne injekcije ogroženo.

Šport

Med 4.350 športniki invalidi iz 165 držav prvič tudi begunci
Med 7. in 18. septembrom bodo olimpijska prizorišča v Riu napolnili paraolimpijci. Podobno kot na olimpijskih igrah bodo tudi na paraolimipijskih igrah prvič gostili ekipo športnikov beguncev.

Novice

Uspešen manager ima vedno dovolj izzivov
Vsaka organizacija je živ organizem, ki se stalno spreminja, kakor se spreminja tudi okolje, v katerem organizacija deluje.

Novice

Sij polletni dobiček povečal za 65 odstotkov
Skupina Sij je imela v prvem letošnjem polletju 24,6 milijona evrov čistega dobička, potem ko je v istem obdobju lani ta dosegel 15,5 milijona evrov.
15

Kultura

Umrl je Gene Wilder, zvezdnik komedij Mela Brooksa
Umrl je hollywoodski igralec Gene Wilder.
27

Šport

Jokal, ker se je tako zbal za nastop v Riu
" Šport je moja droga in jaz sem velik športni odvisnež ," pred paraolimpijskimi igrami v Riu pravi kolesar Primož Jeralič, ki je veliko Slovencev lani ganil s svojo poroko. 7.
8
Kazalo