Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Novice

Washington: V protestih proti Trumpu spopadi s policijo in razbite izložbe
V črno oblečeni protestniki so v ameriškem glavnem mestu pred inavguracijo Donalda Trumpa razbijali izložbe in ovirali promet ter se spopadli s policijo. Ta je uporabila solzivec in šok granate.
12

Kultura

Poslušamo: Mistermarsh - Altamira
Je Altamira najbolj spregledana in podcenjena diskografska novost lanskega leta? Mar to res pomeni, da se zanimivemu glasbenemu delu godi krivica.
1

Kultura

Plečnikov paviljon na Brionih: arhitektov zadnji dokončani podvig
Zadnji v celoti dokončani projekt Jožeta Plečnika je vrtni paviljon na Brionih, ki so ga postavili leta 1956.
2

Kultura

Splavitev filmskega festivala v Trstu, na krovu tudi več slovenskih stvaritev
Začenja se filmski festival v Trstu, na katerem bo na ogled tudi več slovenskih filmov, med drugim Nočno življenje Damjana Kozoleta, Srečno, Orlo! Sare Kern, Houston, imamo problem!

Novice

Vote for the best restaurants and participate in fostering Slovenia’s culinary reputation
Food and wine tourism has emerged as the fastest growing tourism sector in the world, as well as in Slovenia, which in recent years has transformed into an important and recognized green ...

Novice

V čelnem trčenju v Senožečah umrl 52-letnik
V četrtek ob 21.15 se je v Senožečah zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 52-letni voznik iz Postojne. Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 86 prometnih nesreč.

Kultura

Metka Krašovec
Veliko lažje bi mi bilo, če bi se pridružila prevladujočim trendom, samo da so me vse te konstrukcije, vse te "ideje" dolgočasile.

Novice

Lastniki kurilnih naprav imajo na voljo 68 licenciranih dimnikarjev
Ministrstvo za okolje in prostor je objavilo prvi seznam dimnikarskih služb in dimnikarjev z ustreznimi dovoljenji in licencami.
4

Zabava

Menedžer Alanis Morissette ukradel skoraj pet milijonov dolarjev
Nekdanji menedžer pevke Alanis Morissette Jonathan Schwartz je priznal, da je pevki ukradel 4,8 milijona dolarjev, drugim zvezdnikom, ki so mu prav tako v skrb zaupali svoje finance, pa še dodatna ...
10

Kultura

Muzej novejše zgodovine bo še letos vabil v odprte depoje v Pivki
Muzej novejše zgodovine seli del svoje zbirke v depoje, ki jih bo uredil v starem vojaškem objektu v Parku vojaške zgodovine Pivka.

Kultura

Dokumentarec o Mladih levih, eni prvih slovenskih električnih zasedb
V kinematografe prihaja dokumentarec o glasbeni skupini Mladi levi , ki je v 60. in 70. letih razgibala občinstva po celotni Jugoslaviji.
2

Zabava

Avtomobilnost 76: Finalni izbor za slovenski avto leta 2017
V tokratni Avtomobilnosti bomo izbrali slovenski avto leta 2017!
4

Kultura

Ko se molji v svoji maniri lotijo zgodovine umetnosti
V Neue Galerie v Kasslu so obleko iz klobučevine umetnika Josepha Beuysa, ki predstavlja pomemben del umetnostne zgodovine, napadli molji.

Zabava

To je Oplov novi X
Model crossland X predstavlja drugo poglavje Oplove športno terenske ofenzive. Prihaja namreč po mokki X ter pred napovedanim grandlandom X, v hišni modelni paleti pa bo nadomestil merivo.
27

Novice

Iraška vojska osvobodila vzhodni Mosul
Iraška vojska je sporočila, da je prevzela nadzor nad celotnim vzhodnim delom Mosula, drugega največjega mesta v državi, ki ga je zasedla samooklicana Islamska država.
37

Novice

Largest world producer of industrial robots coming to Kočevje
The Japanese robotics group Yaskawa Electric will start building their new European plant in Kočevje; according to plans the work should start this year.

Novice

Marathon Man
Dušan Mravlje was a successful engineer in a factory making industrial seals, but he decided to quit his career to pursue his greatest passion – and became one of the best long-distance runners the ...

Zabava

Foto: Katera je pa tvoja najljubša klasika?
Katera klasična mojstrovina je Pahorjeva najljubša? Kaj pomirja Iva Boscarola in katero simfonijo si najraje zavrti Tomo Križnar?
7

Šport

Med elito največ slovenskih kolesarjev doslej
Čeprav smo še sredi zime, se je z Dirko po Avstraliji že začelo tudi kolesarsko dogajanje na najvišji ravni. V tem letu bo med svetovno elito nastopalo 13 Slovencev, kar je največ do slej.
7

Kultura

Na naših ekranih skandinavska uspešnica Oproščen
Na male zaslone prihaja ena od najodmevnejših norveških televizijskih uspešnic zadnjih let.
10
Kazalo