Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Zabava

Slovo frontmana skupine Idoli, Vlade Divljana
Legenda jugoslovanske glasbene scene Vladimir "Vlada" Divljan, nekdanji frontman skupine Idoli, se je poslovil v 57. letu starosti.
2

Novice

Tatovi okradli nemške obveščevalce
Nemška obveščevalna služba BND se je znašla sredi škandala, ko je v javnost pricurljala novica, da so iz njenih še nedokončanih novih prostorov ukradli pipe, zaradi česar je več delov stavbe ...
9

Šport

Athlete Celje gostitelj zaključnega turnirja jadranske lige
Odbor ženske regionalne košarkarske lige je za organizatorja zaključnega turnirja izbral Athlete Celj e. Turnir bo 14. in 15. marca 2015 v dvorani Gimnazije Celje - Center.
1

Novice

Hidria z novimi naložbami za proizvodnjo delov za prestižna vozila v Kopru
Spodnjeidrijski koncern je sklenil prodajne pogodbe za več sto milijonov evrov. Denar namerava vložiti tudi v proizvodnjo avtomatiziranih industrijskih linij v Kopru.
4

Kultura

Nadaljevanje plesne uspešnice Pozor, hud ples!
Drevi se obeta premiera didaktično-reflektivne predstave Pozor, hud ples 2: Vrnitev legend , ki je mednarodna razširitev predhodne didaktične plesne uspešnice Pozor, hud Ples!.
1

Zabava

Goodyearova pnevmatika sama proizvaja elektriko
Na avtomobilskem salonu v Ženevi je gumarski velikan Goodyear razkril dve konceptni novosti: pnevmatiko, ki sama proizvaja električno energijo, in pnevmatiko, ki spreminja obliko.

Novice

Lafarge sledil odločitvi okoljskega inšpektorata in ustavil proizvodnjo
Lafarge Cement je prekinil proizvodnjo cementnega klinkerja, kot mu je to naročil inšpektorat za okolje, na katerega se je obrnilo društvo Eko krog.
2

Novice

Saga z Glavašem se nadaljuje: znova za zapahi
Hrvaška policija je znova prijela obsojenca za vojne zločine Branimirja Glavaša, nekdanjega p oveljnika obrambe Osijeka, potem ko je januarja ustavno sodišče naložilo ponovitev drugostopenjskega ...
3

Šport

Poslovil se je igralec in nekdanji radijec Franek Trefalt
V 84. letu je umrl nekdanji dramski in filmski igralec ter pozneje radijski športni novinar in urednik Franek Trefalt.
11

Novice

Boris Cavazza
Predvsem mi gre na živce, da čisto vse predstave spuščajo dim, meglo, povsod imajo velike monitorje in televizorje. To se mi zdi že tako zastarelo v bistvu, s tem, da hočejo biti v koraku s časom.

Kultura

16. festival Rdeče zore: Za vsako leto en dogodek
Z naprej določeno rdečo nitjo se ne omejujejo, organizatorji mednarodnega feminističnega in queer festivala Rdeče zore zagovarjajo načelo naredi sam, ki temelji na prostovoljnem delu.
1

Novice

Čad daje vodji Boko Harama na izbiro - predaja ali smrt
Čadski predsednik Idriss Deby je zatrdil, da bo izbrisal skrajno skupino Boko Haram, njenega voditelja pa je pozval, naj se preda, saj vedo za njegovo skrivališče.
5

Kultura

Nezaznaven vzgib v Moderni galeriji
Prazen prostor je belo platno za koreografijo, polnost možnosti, odprtost in pripravljenost na začetni trenutek.

Kultura

Klasična knjiga bo vedno v modi, tako kot viteštvo
Lani se je na knjižnem trgu pojavila knjiga, ki je "na prvi pogled" spominjala na knjigo vseh knjig. Šlo je za knjigo A History of the Book in 100 Books avtorjev Rodericka Cavea in Sare Ayad.

Kultura

Nemirni ustvarjalni duh Giorgia Morandija
Razstavo del Giorgia Morandija so v Rimu nazadnje pripravili že pred časom, ko je bil slikar poznan predvsem v Italiji.

Šport

Anaheimu obračun vodilnih ekip obeh konferenc
Hokejisti Anaheima so v derbiju vodilnih ekip Zahodne in Vzhodne konference Lige NHL doma s 3:1 premagali Montreal in so s četrto zaporedno zmago zdaj sami na vrhu lestvice.
2

Novice

Pošiljka z belim prahom povzročila preplah v mariborskem poštnem centru
Zaposleni na mariborskem poštnem logističnem centru so ponoči opazili, da se je iz ene od pošiljk usul bel prah. Sumljiva snov naj ne bi bila nevarna, je pa bilo delo ponoči ovirano.
6

Šport

Hercogova zapravila štiri zaključne žoge
Polona Hercog je v osmini finala teniškega turnirja v Monterreyu po maratonskem dvoboju, ki je trajal skoraj tri ure, izgubila proti Magdaleni Rybarikovi s 7:5, 3:6 in 7:6.
5

Novice

Kitajska z novimi cilji: zmerna rast in večja skrb za okolje
Kitajski premier Li Kečjang je ob začetku letnega zasedanja ljudskega kongresa napovedal nekoliko nižjo gospodarsko rast, obljubil pa strožje zakone za varovanje okolja.
14

Novice

Bi kočevsko regijo rešili projekti, kot sta Zen Egg in leseno kolo?
Kočevska se spopada z eno najvišjih brezposelnosti v državi, še posebej med mladimi.
16
Kazalo