Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Novice

V Tripolisu še naprej gori, v Bengaziju strmoglavil lovec
Ob zaprtem mednarodnem letališču v Tripolisu še naprej divja požar v skladišču goriva, v Bengaziju pa se nadaljujejo spopadi z islamisti, ki napredujejo.
2

Zabava

Discovery sport s tretjo vrsto sedežev
Land Rover je z zanimivo kamuflažo testnih vozil še pred uradno predstavitvijo izdal, kaj se skriva v novincu, ki bo na trg pripeljal prihodnje leto.

Novice

Bo Rusija žvižgaču Snowdnu odrekla zatočišče?
Mineva leto dni, odkar je Edward Snowden, najbolj iskani človek v ZDA, dobil začasni azil v Rusiji, kjer pa mu bo dovoljenje za bivanje poteklo 31. julija.
1

Šport

Adria Mobil ima vstopnico za Španijo
Slovenska kolesarska ekipa Adria Mobil je na najnovejši lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI - Europe tour ranking) napredovala za 15 mest, tako da je zdaj deseta.
4

Kultura

Video: Peter Jackson z napovednikom za novega Hobita razveselil "nekaj ljudi"
Nekaj več kot štirje meseci oboževalce ločijo od prihoda zadnjega poglavja filmske trilogije po predlogi J. R. R. Tolkiena Hobit: Bitka petih vojska.
10

Kultura

Mina Žabnikar
Imeti veliko projektov, biti na valu, je privilegij. Veliko težje je v resnici, ko se znajdeš v praznem prostoru, in neskromno bi bilo, če bi zdaj govorila, da mi je težko vse to uskladiti.

Novice

Kitajska zaradi korupcije preiskuje nekdanjega ministra
Oblasti preiskujejo nekdanjega notranjega ministra in člana politbiroja Džova Jongkanga, ki mu očitajo "resne disciplinarne kršitve", kar je precedens za komunistično Kitajsko.
12

Šport

Sarajevska proga za bob in sankanje bo spet zaživela
Olimpijsko progo za bob in sankanje v Sarajevu, na kateri so leta 1984 potekali boji za olimpijska odličja, bodo obnovili, je potrdil Josef Fendt, predsednik Mednarodne sankaške zveze (FIL).
7

Novice

Bratje Tabaj - preživeli vojno in pokončne drže trčili ob fašistični pritisk
"Dragi brat. Tvojo dopisnico sem dobil. Prav razveselila me je. Ker po tolikem času, da mi nisi nič pisal, sem bil v skrbeh. Kako da je s tabo in hvala za pozdrave tebi, Mariji in Lojzetu. Veseli ...

Novice

22 članic z imeni za komisarje, Juncker čaka še šesterico
Novi predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je prejel predloge o komisarskih kandidatih od 22 članic Evropske unije. Čaka še na Slovenijo in peterico držav.
13

Kultura

Užaljeni Malkovich udriha po "grozljivi akustiki" kultne opere
Sydneyjska opera je morda simbol avstralskega največjega mesta in ena izmed najbolj prepoznavnih stavb na svetu, a na Johna Malkovicha ni naredila pretiranega vtisa.
3

Novice

"Izmenjava" upokojencev: Španec Miquel je teden preživel v Topolšici
"Vsi so zelo prijazni in ljubeznivi, lepo se pozdravljamo, čeprav ne znamo jezika. Saj smo dejansko isti, v Španiji in Sloveniji," pravi Miquel Ribas, 82-letni Španec iz Mataroja blizu Barcelone.
6

Novice

Piranski pomol morajo popraviti do septembra
Temeljita prenova, ki zajema tudi podvodne dele carinsko-turističnega pomola, stane milijon evrov. 640 tisoč je občina pridobila iz evropskih skladov.
3

Kultura

Vikinška ladja plove nad Berlin
Kadar se je - pred dobrimi tisoč leti - na obzorju pojavila elegantna silhueta vikinške ladje Roskilde 6, je bila to za lokalno prebivalstvo praviloma slaba novica.

Novice

Ramadan ends
Muslims around the world are celebrating the end of Ramadan today. Eid-al-Fitr began this morning and lasts until Wednesday.

Šport

Zmagovalec navidezne dirke pesti še najbolj stiskal za Špilaka
Kolesarske dirke po Franciji je konec. S tem pa je konec tudi naše Navidezne dirke, v kateri je sodelovalo več kot 1.300 uporabnikov. Zmagal je Žiga Horvat iz Mačkovcev.
22

Kultura

V Pulju slavila Številka 55
V Pulju se je končal 61. filmski festival. Film Številka 55 režiserja Kristijana Milića je upravičil vlogo favorita.

Šport

LeBron nazaj v Cleveland in nazaj k "svoji" 23
16 dni po odločitvi, da se vrne v Cleveland, je LeBron James izbral svojo "staro" številko. Po Miamijevi šestici se vrača k 23 iz svojega prvega obdobja pri Cavaliersih.
22

Zabava

Afera s Kristen Stewart ga je stala zakona in tudi milijonov
Dve leti po tem, ko so mediji razkrili, da je poročeni Rupert Sanders prevaral igralko in manekenko Liberty Ross z igralko Kristen Stewart, je režiser Sneguljčice in lovca tudi uradno ločen.
10

Šport

Kittel z izjemnim šprintom odprl in sklenil letošnji Tour
Tudi na zadnji etapi v slogu letošnjega Toura brez padcev in zapletov ni šlo, na koncu pa je prestižen šprint na Elizejskih poljanah po izjemnem boju dobil Marcel Kittel.
31
Kazalo