Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Šport

Ferrer v Kuala Lumpurju do 26. turnirja kariere
Španec David Ferrer je zmagovalec teniškega turnirja v glavnem mestu Malezije Kuala Lumpurju, kjer je v finalu s s 7:5 in 7:5 premagal rojaka Feliciana Lopeza.

Novice

Dan, posvečen živalim: prav vsak med nami lahko naredi razliko
Na današnji dan zaznamujemo svetovni dan živali, katerega namen je opozoriti na pomen živali in izboljšati standarde njihovega življenja.

Šport

V težavnih razmerah na Korziki najboljši Latvala
Jari-Matti Latvala (Volkswagen Polo) je zmagovalec relija po Korziki, ki ga je ta konec tedna izdatno otežilo močno deževje. Finec je vknjižil 15. zmago v karieri.
1

Šport

Tudi najmlajši Prevc skače na najvišjo stopničko – Domen zmagal v Klingenthalu
Poletni del celinskega pokala se je zaključil s slovensko zmago. V Klingenthalu je na najvišjo stopničko z imenitnim drugim nastopom skočil Domen Prevc.
13

Šport

Tudi Maribor ni bil kos Gorenju
Rokometaši Gorenja so v državnem prvenstvu zmagali še petič zapored, potem ko so z 31:27 dobili "derbi" z Mariborčani.
2

Zabava

Jesenska enolončnica
Sestavine jesenske enolončnice: hamburška slanina, izkoščičene piščančje kračke, jesenske gobe, svež kostanj, gomolj zelene, stebelna zelena, česen, čebula, korenje, por, svež timijan, sladka ...

Šport

Celjske kegljačice znova najboljše na svetu
Celjske kegljačice so v finalu svetovnega pokala v Bački Topoli premagale madžarsko ekipo Rakoshegyi Vasatus iz Budimpešte s 6:2 (3528:3420) in tako že enajstič osvojile to dragoceno lovoriko.
1

Novice

Rajko Muršič
Študentje so postali tako oportunistični, da jim je vseeno, kako daleč pridejo sami z znanjem, ampak jim je bistveno le, da dobijo pozitivno oceno in lahko gredo naprej.
3

Kultura

Noč, ko tržaška gledališča odprejo vrata
V Trstu se bo nocojšnji večer odvil v znamenju gledališča. Da bo jadralska regata tudi umetniško obarvana, bodo tržaške gledališke hiše odprle vrata za eno noč.
1

Novice

Foto in video: Nasilja in barv polna preteklost Harona
Nasino vesoljsko plovilo New Horizons je na Zemljo odposlalo doslej najboljše barvne fotografije Plutonove velike lune Haron. Razkrivajo kompleksno zgodovino, polno silnih dogodkov.
20

Kultura

Pablo Picasso
"Če bi vedel, kaj bom naredil, zakaj bi potem to delal?"

Šport

"Z Olimpijo in Krko predstavljamo Slovenijo in moramo držati skupaj"
V Golovcu je bil pravi kozjanski praznik. Tajfun je debitiral v Ligi ABA in zgodovinski dan za šentjursko košarko zaokrožil z zmago nad Sutjesko (71:68).
26

Kultura

Slovo Briana Friela, staroste irskega gledališča
V starosti 86 let je na svojem domu v Greencastlu po dolgi bolezni umrl Brian Friel, ključna figura irske dramatike druge polovice 20. stoletja.

Kultura

Harmonika Marka Hatlaka na odru ljubljanske Drame
V nedeljo se obeta koncert, ki ponuja dobrodošel postanek tistim, ki nestrpno odštevajo do izida nastajajoče zgoščenke Marka Hatlaka.
1

Novice

Na soški fronti ni kosilo le orožje, žrtve so za sabo puščali tudi plazovi
Zima 1915-1916 je v naših krajih močno pritisnila in obilno sneženje je sprožalo gorske plazove. To pa vseeno ni ustavilo visokogorskega bojevanja, in žrtve je ob orožju zahtevala tudi narava.

Kultura

Maestrinijev Seviljski brivec: opera napihnjenih kostumov in risanih podob
Opera in Balet SNG Maribor je sezono odprla z eno najpogosteje izvajanih komičnih opernih del, a v neznačilni, z animacijo obogateni podobi.
10

Novice

Mariborski Nigrad oddal zavezujočo ponudbo za nakup KPL-ja
Mariborsko občinsko podjetje Nigrad je oddalo zavezujočo ponudbo za nakup Komunalnega podjetja Ljubljana (KPL). Gre za zdravo podjetje, potencialna tveganja pa so zmerna.
2

Kultura

Rock Hudson: smrt, ki je Hollywoodu odprla oči za aids
Na današnji dan pred 30 leti je umrl ameriški igralec Rock Hudson, prvi zvezdnik, za katerega so bili usodni zapleti, povezani z aidsom.
2

Šport

Celjske kegljačice v polfinalu dominirale
Kegljačice iz Celja so se uvrstile v finale svetovnega pokala prvakinj v Bački Topoli. V polfinalu so premagale reško Mlako s 7:1 (3.560:3.431).
5

Kultura

Križevniška se vrača v srednjeveške čase
Na Križevniški ulici v Ljubljani se je začel 15. Festival srednjeveške in renesančne glasbe, v celoti posvečen glasbi iz obdobja med 13. in 17. stoletjem.
Kazalo