Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Šport

Kendi Harrison do rekorda zmanjkale le tri stotinke
Američanka Kendra Harrison je na domačem mitingu za zlato ligo v Eugenu na 100 metrov z ovirami tekla 12,24, s čimer je izenačila drugi najboljši izid do zdaj.

Novice

"Vsako vlaganje v obrambo pred točo je uspešno"
V Letalskem centru Maribor so pripravljeni na letošnjo obrambo pred točo, ki jo izvajajo v severovzhodni Sloveniji, a še čakajo na podpis pogodbe z ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
5

Novice

Nevihtne strele poškodovale več ljudi
Na nogometnem igrišču na zahodu Nemčije je strela poškodovala 35 ljudi, med njimi tri huje. Nesreča se je zgodila na otroški nogometni tekmi v kraju Hoppstädten.
8

Šport

Gajser brezhibno, Febvre v ozadju
Tim Gajser, vodilni v svetovnem prvenstvu razreda MXGP v motokrosu, je odlično opravil uvodno dejanje devete dirke sezone v Talaveri de la Reini, saj je bil najhitrejši v kvalifikacijah.
7

Šport

Anja Klinar prvič pod mejo dveh minut
Anja Klinar, Tjaša Pintar, Špela Bohinc in Janja Šegel so na državnem prvenstvu v Kranju v štafeti 4 x 200 m prosto dosegle izid, ki jih zelo verjetno pelje na olimpijske igre v Rio.
3

Zabava

Video: Murska Sobota diši po bograču
V središču mesta so pripravili že 20. Bogračiado. V kuhanju te prekmurske dobrote se je pomerilo 60 ekip, kar je največ doslej.
3

Šport

Jurak: Štiri leta sem trdo delal za to
Drugo leto zapored je v košarkarskem prvenstvu presenetljiv finale. Zlatorog, ki ima prednost domačega igrišča, naskakuje prvi naslov, Helios pa je bil slovenski prvak leta 2007.
4

Kultura

Arhitekturni bienale nagradil španski "nedokončani" paviljon
Mednarodna žirija 15. mednarodne arhitekturne razstave v Benetkah, ki je vrata odprla danes, je zlatega leva za najboljšo nacionalno predstavitev namenila Španiji za projekt Unfinished (Nedokončano).

Kultura

George R. R. Martin
Vsi smo že milijonkrat brali zgodbe, v katerih se gruča junakov poda na dogodivščino.

Kultura

Foto: Čas za bienale "najbolj politične med umetnostmi"
V Benetkah danes vrata odpira 15. arhitekturni bienale. Osrednja razstava, ki jo je kuriral Čilenec Alejandro Aravena, nosi naslov Poročilo s fronte.
1

Kultura

Filmska recenzija: Ptice selivke
Poleg slavnih bratov Dardenne ima Belgija še en svetovno priznan tandem, Olivierja in Yvesa Ringerja, ki vesta, kako se posname film za otroke oziroma za odraščajočo mladino, ki išče svojo ...

Šport

Sanjski debi Rashforda za zmago Angležev
Nogometaši Anglije so na prijateljski tekmi pred evropskim prvenstvom v Sunderlandu premagali Avstralijo z 2:1. Irska je remizirala z Nizozemsko (1:1).
9

Kultura

Ivan Cankar
Ne vem, zakaj ljudje tako malo spoštujejo zunanjost. Jaz jo visoko obrajtam. Ženska je lahko duhovita, z vsemi čednostmi obdarjena, toda če lepa ni, me ne zanima.
2

Novice

DUTB ima dovolj Petanovih obljub, DZS naj bi šel v prisilno poravnavo
Družbi za upravljanje terjatev bank je po treh letih lastništva terjatev DZS-ja, ki ga vodi Bojan Petan, dovolj.
9

Kultura

Poslušamo: Pantha Du Prince - The Triad
Ko faktografsko profiliran novinarski kolega (še) posebej izpostavi humanoidno dejstvo albuma The Triad, ki ga podpisuje nemški skladatelj elektronske in njej pričujoče kompatibilne analogne glasbe ...

Zabava

Foto: Vozili so jo zvezdniki, športniki, umetniki - sedem desetletij legendarne vespe
Letos mineva 70 let, odkar je s tekočega traku zapeljala prva vespa, legendarni dvokolesnik, ki je priljubljen povsod po svetu in ga uporabljajo pripadniki vseh slojev.
3

Kultura

Kapiteljsko njivo znova poselili arheologi
Na Kapiteljski njivi v Novem mestu, kjer že dobra tri desetletja zavarovalno raziskujejo mednarodno uveljavljeno prazgodovinsko grobišče, od torka nadaljujejo izkopavanja.

Novice

Sindikati: Ali sodelovanje pri novi zdravstveni zakonodaji ali demonstracije
Sedmerica sindikalnih central je na ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc in premierja Mira Cerarja naslovila zahtevo po vključitvi sindikatov v pripravo sprememb zdravstvene zakonodaje.
13

Novice

Ob dom zaradi dolga, nižjega od sodnih stroškov
Zaradi vse večje revščine v Sloveniji marsikdo ne zmore več sproti plačevati mesečnih obveznosti.
25

Šport

Rajko Hrvat z najboljšim časom v polfinale Luzerna
Veslač Rajko Hrvat se je z zmago v svoji skupini in najboljšim časom predtekmovanja uvrstil v polfinale svetovnega pokala v Luzernu.
4
Kazalo