Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Šport

SP divizije I, ob 5.30: Slovenija - Ukrajina
Slovenski hokejisti se bodo ob 5.30 srečali z Ukrajino na izjemno pomembni tekmi 4. kroga svetovnega prvenstva divizije I v Gojangu. Poraženec tega obračuna se zelo verjetno ne bo prebil med elito.
4

Kultura

Noč knjige za boljši in svetlejši dan literature
Prvo slovensko Noč knjige, ki ob svetovnem dnevu knjige in avtorskih pravic danes poteka v 76 krajih po Sloveniji in zamejstvu, so v Narodni in univerzitetni knjižnici (NUK) slovesno odprli z ...
2

Kultura

Najvišja španska literarna nagrada potuje v Mehiko
Letošnja dobitnica Cervantesove nagrade, najpomembnejšega literarnega priznanja v špansko govorečem svetu, je mehiška pisateljica in novinarka Elena Poniatowska.
1

Zabava

Cascada bližje večjim in prestižnim
V oddaji Avtomobilsko-prometne minute so se tokrat posvetili Oplovemu kabrioletu cascada, ki glede na ponudbo diha za ovratnik precej dražjim tekmecem.
1

Kultura

Nam je García Márquez zapustil še poslednji roman?
Španski časopis La Vanguardia je objavil poglavje iz še nikoli natisnjenega rokopisa romana En agosto nos vemos (Vidiva se avgusta), kar je najverjetneje poslednje delo prejšnji teden umrlega ...

Zabava

Nogometaš vestno kupil vinjeto. Čeprav je potoval z avtobusom.
Neki hrvaški nogometaš se je odpravil v Nemčijo. Ker je slišal, da so v Sloveniji in Avstriji zelo strogi, ko gre za uporabo vinjet, ju je vestno kupil že takoj po prihodu v Slovenijo. Težava?
28

Novice

Za gradbeno jamo na Bavarskem dvoru 1,68 milijona evrov
Stečajni upravitelj družbe S1 čaka soglasje ločitvenih upnikov za prodajo gradbene jame na Bavarskem dvoru v Ljubljani družbi Vekevro za 1,68 milijona evrov.
8

Šport

Izziv: Kako po karieri pomagati vrhunskim športnikom?
Poslanci bodo maja obravnavali predlog zakona o premostitvenem zavarovanju poklicnih športnikov, ki bi športnikom po končani karieri omogočil lažji prehod v normalno "civilno" življenje. Predlog ...
1

Kultura

Rukavina: Brez 220.000 občinskih evrov Lenta ne bo
Brez pomoči ustanovitelja Lenta ni mogoče izvesti, a festival mestu prinaša najmanj 4-kratni multiplikator vloženih sredstev, kar pomeni veliko škodo tudi za mesto, če festivala ne bo. A svojih ...
4

Zabava

Zoran: dobrodelna revija, posvečena Zoranu Garevskemu
Modni oblikovalec Zoran Garevski je zelo bolan, trenutno biva v Hiši Hospica. Nekaj modnih oblikovalcev se bo izjemni osebnosti in dolgoletnemu prijatelju poklonilo s posebno modno revijo z ...
10

Zabava

Drew Barrymore rodila drugo hčerko
39-letna igralka Drew Barrymore in njen tri leta mlajši mož Will Kopelman sta dobila drugo hčer, ki sta jo poimenovala Frankie.

Šport

Kobarid izsilil peto tekmo
Člani ekipe v futsalu Oplast Kobarid so v četrti tekmi finala državnega prvenstva s 5:1 premagali Litijo in izsilili peto tekmo, ki bo v soboto v Litiji.

Kultura

DiCaprio, Boylov filmski Jobs, potem ko je Bale iz igre izpadel skupaj s Fincherjem?
V Hollywoodu pripravljajo še en film o pred dobrima dvema letoma preminulem tehnološkem vizionarju Stevu Jobsu. Po govoricah sodeč, naj bi priložnost, da upodobi iGuruja, dobil Leonardo DiCaprio.
7

Kultura

Poklon velikemu Robertu Rosselliniju z veliko retrospektivo v Slovenski kinoteki
"Dragi gospod Rossellini, videla sem vaša filma Rim, odprto mesto, in Paisà in v njiju izjemno uživala. Če potrebujete švedsko igralko, ki zelo dobro govori angleško, ki še ni pozabila svoje ...
3

Kultura

Foto: Slovo od nobelovca Gaba, "največjega Kolumbijca med Kolumbijci"
Pred Palačo lepih umetnosti v mehiški prestolnici so se med tisoči rumenih papirnatih metuljev, ki so jih spustili v zrak, Gabriela Garcie Marqueza poleg pomembnežev znotraj palače spomnili tudi ...

Kultura

Nov egiptovski film, ki naj bi kvaril javno moralo
"Kako posneti egiptovski pornografski film?" je naslov članka v lokalnem časopisu. Govor je o filmu, ki se navdihuje pri filmu Malena z Monico Bellucci, egiptovske oblasti pa so ga zaradi domnevne ...
3

Novice

Možu se je zmešalo od dela
Tokratna zgodba Mateje Perpar ima zgornji naslov, v njem pa se skriva osrednja izmed zagat, s katerimi so se spopadli poslušalci 1. programa Radia Slovenija med četrto oddajo Pri psihiatru.
1

Šport

Prosti dan v Gojangu prinesel osvežitev za "rise"
Po polovičnem izkupičku prvih dveh tekem je na SP-ju v Južni Koreji prost dan, ki so ga slovenski hokejisti izrabili za sprostitev, strokovno vodstvo pa za nove taktične zamisli.
37

Zabava

Šibenik izgubil Terraneo, dobil festival SuperUho
Hrvaška (vsaj letos) ostaja brez ekološko-glasbenega festivala Terraneo, kljub temu pa bo Šibenik avgusta v znamenju glasbe, saj bo tam nov festival SuperUho.
2

Novice

Earth Day
People have been talking about ecology for more than a century. It all started with the philosophers, foretellers of catastrophes, New Age groups and hippie communes.
Kazalo