Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Šport

Xavi Hernandez
Ko mu ne gre vse po načrtih, želi včasih Jose Mourinho vojno, ne nogometa. Tako je bilo, ko je vodil Real Madrid - in upam, da se to ne bo ponovilo še v Angliji.
4

Novice

Foto: Mineva četrt stoletja od odhoda zadnjega vojaka JLA z ozemlja Slovenije
V noči na 26. oktober leta 1991 je Slovenijo zapustil zadnji vojak JLA, s čimer se je zaključil proces slovenskega osamosvajanja. Od lani 25. oktober obeležujemo kot dan suverenosti.
48

Šport

Montreal zmagal četrtič zapored; Versteeg odločil v Chicagu
Hokejisti Montreala so na svojem ledu v Ligi NHL s 3:1 premagali Philadelphio in zmagali še četrtič zapored. Chicago je po izvajanju kazenskih strelov klonil pred Calgaryjem (2:3).
1

Novice

Terapija s psihedeliki: "Človek mora priti do svojega koščka teme, da ga lahko predela"
"Pri psihedelični terapiji je človek tisti, ki se odloči, da bo nekaj vzel z namenom, da se spopade s svojo preteklostjo, terapevt pa mu pri tem samo pomaga," pravi terapevtka Mina Paš, ki sodeluje ...
21

Zabava

Umrl je Pete Burns, pevec skupine Dead or Alive
V starosti 57 let je za posledicami srčne kapi umrl Pete Burns, britanski pevec, ki je s svojo skupino Dead or Alive prepeval pesem You Spin Me Round, eno največjih uspešnic osemdesetih let.
3

Zabava

Ključavnica, ki nepridiprave odžene z neznosnim smradom
Ključavnica skunklock je obarvana črno-belo kot dihur, kar pa ni naključje, saj, tako kot dihur, poskrbi za zelo neprijeten vonj, če se je kdo loti.
2

Kultura

Revolver, ki je končal najburnejšo literarno romanco 19. stoletja
Pod dražbeno kladivo gre najslavnejši kos strelnega orožja v francoski književnosti: revolver, s katerim je veliki francoski pesnik Paul Verlaine leta 1873 skušal pokončati svojega mlajšega ...
3

Novice

The Music of a Mining Town
For centuries, the town of Idrija in western Slovenia was famous for its mercury mine.

Novice

The life optimist who survived concentration camps - Boris Pahor
The further we move into the twenty-first century, the fewer people who witnessed the horrors of the twentieth are still alive.

Novice

Kobariški muzej in zgodovina avstro-ogrske vojske na tamkajšnjih tleh
Ob dnevu Kobariškega muzeja se odpira nova enoletna razstava z naslovom Avstro-Ogrska vojska v Zgornjem Posočju 24. 5. 1915-23. 10. 1917.

Zabava

Kuharski mojster tudi to jesen po Sloveniji s premično kuhinjo
Z jesenskimi dobrotami obogatena kulinarična oddaja Z vrta na mizo se z novo sezono vrača na Televizijo Slovenija.

Novice

Že devetdesetič
Svetovni dan hrane, svetovni dan solidarnosti, svetovni dan boja proti revščini, dan boja proti trgovini z ljudmi so bili skozi teden le korak k 90. svetovnemu dnevu misijonov.
1

Kultura

Glasbeni festival Slowind letos veje z italijansko noto
Koncertni večer Dve luni dva v Slovenski filharmoniji odpira 18. festival Slowind, ki so ga letos naslovili Utrip svetlobe, in program, ki je večinoma italijansko obarvan, na sporedu pa so tudi dela ...

Zabava

Bioplin iz gnojevke ene krave zadovolji dnevne potrebe povprečnega slovenskega voznika
Zemeljskega metana je po ocenah strokovnjakov energetsko gledano najmanj 10-krat več kot nafte. Velik potencial za pogon vozil pa je tudi v bioplinu.
44

Ture avanture

Video: Trst vnovič svetovna prestolnica kave
Trst je ta konec tedna znova svetovna prestolnica kave.
9

Novice

Oboroženci pred libijsko obalo napadli čoln s prebežniki
Pred obalo Libije so oboroženci napadli plovilo s prebežniki, pri čemer so štirje umrli, do 25 je pogrešanih. Sicer pa so reševalci v 24 akcijah v Sredozemskem morju rešili 3.300 ljudi.
2

Šport

Štirje zaporedni zgrešeni prosti meti pokopali Baskonio
Košarkarji Baskonie so izgubili v Kaunasu pri Žalgirisu (78:73), potem ko so v zadnjih šestih minutah dosegli le pet točk. Jaka Blažič je v ključnih trenutkih zgrešil dva prosta meta.
11

Šport

Ana Drev lahko začne (najmanj) tam, kjer je lani končala
Smučarke so na s soncem obsijanem ledeniku Rettenbach trenirale pred sobotno uvodno tekmo sezone, na kateri bo Ana Drev štartala s številko tri.
12

Kultura

Evgenija Jarc: Kar živim, prenesem v svoje slike
Umetnost zaradi življenja in ne obratno življenje zaradi umetnosti, je misel, ki jo je za temeljno vodilo svojega slikarstva izbrala umetnica Evgenija Jarc.

Šport

Za smučarje nove generacije več paralelnih tekem
FIS je na zasedanju Forum Alpinum predstavil smernice za prihodnost. Predvsem bo več paralelnih tekem, ki so razburljivejše.
22
Kazalo