Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Novice

Video: Ameriška pošiljka orožja naravnost v roke džihadistov?
ZDA proučujejo videoposnetek, ki so ga na spletu objavili borci Islamske države (IS), na katerem je vidno, da je v njihove roke prišlo ameriško orožje, namenjeno kurdskim borcem v Siriji.
11

Kultura

Podoba podob spolnosti in njenih vojnih skrivenčenosti
Predstava Figurae Veneris Historiae pravzaprav upravičuje zapletenost naslova; najprej gre namreč za močno estetizirane podobe seksualnosti.

Šport

Goran dobro metal za dve točki, Zoran spet obsedel
Košarkarji Phoenixa so v pripravah na začetek sezone Lige NBA v Anaheimu po podaljšku premagali Los Angeles Lakerse s 114:108.
10

Zabava

V dežju naj se varnostna razdalja poveča za dvakrat
Ceste po državi so mokre. Zaviralna pot je zato do štirikrat daljša kot na suhi cesti. Najboljša preventiva je upoštevanje varnostne razdalje. Zavorna pot se povečuje s kvadratom hitrosti.
1

Kultura

Mark Twain
"Obleka naredi človeka. Nagi ljudje imajo malo oziroma sploh nimajo družbenega vpliva."

Šport

Slovenci preplezali prvenstveno smer v Himalaji
Slovenski plezalci Luka Lindič, Marko Prezelj in Aleš Česen so v Himalaji preplezali novo smer v severni steni Hagšuja (6657 m).
7

Zabava

100-letna Američanka po 75 letih poučevanja še ne gre v pokoj
Madeline Scotto kljub dopolnjenemu 100. letu starosti in 75-letni delovni dobi, še vedno ne zapušča profesorske klopi. "Čudežni delavki" se je na sprejemu poklonilo na stotine ljudi.
14

Kultura

Irena Kovačič, prevajalka, ki nam je približala številne filme in serije
Nagrado Brede Lipovšek za življenjsko delo na področju filmskega in televizijskega prevajanja prejme Irena Kovačič, ki je nagrajena za izjemni in izvirni prispevek k znanstvenemu in izobraževalnemu ...
3

Šport

Wozniackijeva spravila na kolena Šarapovo
Danska tenisačica Caroline Wozniacki je na sklepnem turnirju najboljše osmerice v Singapurju s 7:6, 6:7 in 6:2 premagala Rusinjo Marijo Šarapovo.
6

Zabava

V Parizu obrali potomko Stare trte in utrdili slovensko-francosko vez
En mesec po tem, ko so v Mariboru 28. zapored obrali najstarejšo žlahtno vinsko trto na svetu, ki je letos rekordno obrodila, so opravili trgatev tudi v Parizu.
2

Novice

Prihodnost po telefonu
Vedeževanje se je v zadnjih dveh letih pri nas tako razširilo, da je Tržni inšpektorat celo organiziral posebno skupino, da preverja dejavnost, ki jo poznamo pod imenom »klici na 090«.
2

Novice

Zakaj so nam vzeli vesolje
Danes pa o bistvenem vprašanju preteklih dni. Ki se seveda glasi: "Zakaj so nam vzeli vesolje?"
11

Zabava

Kot Božiček - v hišo skušala priti skozi dimnik
Ameriški reševalci so nedavno morali pomagati 30-letnici, ki se je zataknila v dimniku. Na tak način je poskusila priti v hišo moškega, ki ga je spoznala na svetovnem spletu.

Šport

Goran Dragić med smetano Lige NBA
Od 500 proti 1. Največja ameriška športna spletna stran ESPN četrto leto zapored rangira vse igralce v Ligi NBA. Goran Dragić je glede na prejšnje leto napredoval za 80 mest in je na 27. mestu.
30

Zabava

Frika
1 kg krompirja, 2 čebuli (količino prilagodite po okusu), olje ali mast za pečenje, 250 g zrelega ovčjega sira, 250 g zrelega kravjega sira. Lahko dodate tudi slanino ali panceto.
1

Kultura

Švejkova radost življenja in vse njene razsežnosti
V MGL-ju se s Švejkom vračajo k svojim koreninam – komediji, ki so ji tokrat dodane primesi kabareta, v zadnjem dejanju pa tudi nekoliko tragike. Vendar je Švejk še vedno komedija.

Kultura

Umrl je švicarski fotografski mojster Rene Burri
V 82. letu starosti je umrl švicarski fotograf Rene Burri, ki je najbolj zaslovel s svojimi fotografijami Cheja Guevare in Pabla Picassa.

Zabava

Le zakaj bi zamenjali pnevmatike?
V Avtomobilnosti so imele tokrat glavno vlogo pnevmatike, na katere se mnogi spomnijo le dvakrat na leto, pa še to le zaradi zakonodaje.
16

Novice

Violeta Bulc dodala "obliž na rano Slovenije glede nesrečnih EU-kandidatur"
"Današnji nastop je bil delo odličnega tima in neverjetne podpore doma in v tujini. Iskrena hvala," je po zaslišanju pred odborom za promet v EU na Twitterju zapisala Violeta Bulc.
16

Šport

Todt: Čudež je, da dirkači preživijo trk pri 200 km/h
"Vrsto let so bili gledalci priča hudim nesrečam, po katerih so dirkači enostavno izstopili iz dirkalnika in odkorakali stran," je dejal Jean Todt, ki meni, da so ljubitelji F1 pozabili, da je to še ...
4
Kazalo