Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Šport

Tudi Islandija in Savdska Arabija v Katar
Izvršni odbor Mednarodne rokometne zveze (IHF) je na zasedanju v nemškem Herzogenaurachu odločil, da bosta na svetovnem prvenstvu v Katarju nastopili Islandija in Savdska Arabija.

Šport

Arroyo s tremi trojkami v drugem podaljšku pokopal Crveno zvezdo
Košarkarji Galatasaraya so v izjemno napeti tekmi 6. kroga Evrolige premagali Crveno zvezdo po dveh podaljških s 110:103. Jaka Blažič je v 32 minutah dosegel sedem točk.
2

Šport

Jerome Valcke
Svetovno nogometno prvenstvo leta 2018 v Rusiji je praznik za vse in ne sme biti zlorabljen kot politični instrument.

Kultura

Znani so letošnji Čufarjevi nagrajenci
Festival slovenskih ljubiteljskih gledališč je od sredine novembra postregel s pestrim tekmovalnim programom, v katerem so bile prikazane po dve komediji, dve drami in dve komični drami po izboru ...

Šport

Mitja in Mateja Kosovelj znova najboljša gorska tekača
Mitja in Mateja Kosovelj sta na letnem zboru Združenja za gorske teke pri Atletski zvezi Slovenije v Sori pri Medvodah prejela nagradi za najboljša slovenska gorska tekača sezone 2014.

Šport

Berlisk zapušča Tivoli pred nizom gostovanj
Branilec Nejc Berlisk ni več član Telemacha Olimpije. Z vodstvom kluba je podpisal sporazumno prekinitev sodelovanja.
6

Novice

Na Kosovu se je med usposabljanjem ranil slovenski vojak
Med rednim usposabljanjem 30. slovenskega kontingenta operacije Kfor na Kosovu se je dopoldne poškodoval slovenski vojak. Kot so sporočili iz Slovenske vojske, je vojak dobil poškodbe glave.
3

Novice

Lastnik Črnega račka le za zapahi
Spletni prevarant Franc Gorenec, ki je prek svojega portala Črni Raček ogoljufal številne slovenske kupce, je vendarle končal za zapahi. Aprila letos je TV Slovenija razkrila, da Gorenec prek ...
10

Novice

Luka Koper ima po devetih mesecih 21,8 milijona evrov dobička
Skupina Luka Koper je v prvih devetih mesecih ustvarila 21,8 milijona evrov čistega dobička oz. 77 odstotkov več kot v istem obdobju lani.
9

Kultura

Zavzemanje za vrnitev del "degenerirane umetnosti"
Nekdanja predsednica nemškega zveznega ustavnega sodišča Jutta Limbach se zavzema, da bi se muzejem in zbirkam vrnilo umetniška dela, ki jih je nacistični režim označil za "degenerirano umetnost" in ...

Šport

Carlsen po novem remiju potrebuje le še točko za obrambo naslova
Deseta partija v boju za naslov šahovskega svetovnega prvaka v Sočiju med Magnusom Carlsenom in Višvanathanom Anandom se je po 32 potezah končala z remijem. Norvežan vodi s 5,5:4,5.
3

Novice

Vodji drugih domov slovenskega in avstrijskega parlamenta zadovoljna s sodelovanjem
V Sloveniji je na prvem uradnem obisku predsednica avstrijskega zveznega sveta, koroška Slovenka Ana Blatnik, z delegacijo.
2

Kultura

Zajčeva umetnost je po desetletjih končno dočakala primeren računalnik
Edvard Zajec je prvi slovenski umetnik, ki se je posvetil umetnosti računalnika in ponudil pot v svet neznank in razkril nove možnosti za kulturalizacijo vesolja.
3

Kultura

Karnevalski spopad dveh današnjih Hamletov
Hamlet je izraz človekovega najglobljega strahu pred lastno nezmožnostjo udejanjanja v svetu, Hamletovanje mladih gledaliških ustvarjalcev pa karnevalski spopad dveh posameznikov, ki s polno mero ...

Zabava

Video: Ste za sprehod med ledenimi kipi in spust po ledenem toboganu?
Ledene skulpture neandertalca, rimskega vojaka, Argonavtov, Martina Krpana, Urške in Povodnega moža ..., pa tudi ledeni tobogan in ledene jaslice.
1

Zabava

Ribji file na posteljici iz radiča
Potrebujemo: 2 ribja fileja (lahko lososa), sol, poper, olivno olje.

Šport

Niz Chicaga se je ustavil v Sacramentu
Odsotnost Derricka Rosa in Paua Gasola se je preveč poznala košarkarjem Chicaga, ki so v Sacramentu doživeli prvi gostujoči poraz sezone (103:88). D
30

Šport

Dobrodošli v Staples Centru, vendar pozabite na zmago
Divji začetek druge tretjine med hokejisti Los Angelesa in Caroline je obetal točo golov, toda spremembe izida ni bilo. Kingsi so slavili s 3:2 in dosegli 10. domačo zmago sezone.
9

Zabava

Foto in video: Islandski vihar Sólstafir v zavetju klubske intime
Lepota tišine in hrupa, ki ženeta nagon islandske četverice Sólstafir, da pripravi poslušalca iz stanja umirjenosti do kolektivne hipnoze, se je vrnila na slovenske odre.
4

Kultura

Prihaja peti roman Jonathana Franzna: "ameriški ep" Purity
Na novi roman Jonathana Franzna le ne bo treba čakati skoraj celo desetletje: založniki so sporočili, da bo ta ameriški književni zvezdnik naslednje leto izdal Purity.
Kazalo