Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Kultura

Paul Auster
"Sestavimo si svojo pripoved in njeni niti sledimo iz dneva v dan. Ljudje, ki razpadejo kot osebnosti, so tisti, ki izgubijo to nit."

Zabava

Avtomobili nas lahko varujejo, če jim to dovolimo
V tehničnem paviljonu Avtomobilnosti na 24. avtomobilskem salonu Slovenije smo se s strokovnjakoma za avtomobilsko tehniko pogovarjali o prijemih pri zagotavljanju pasivne in aktivne varnost ...

Kultura

Slovo filmskega ustvarjalca Aleša Šege
V starosti 55 let je umrl Aleš Šega, direktor fotografije, snemalec in režiser ter dolgoletni stalni zunanji sodelavec TV Slovenija.

Kultura

Foto: Prva retrospektiva Damjana Galeta, arhitekta svetlobe
Če je Janez Kališnik pionir arhitekturne fotografije pri nas, je Damjan Gale tisti fotograf, ki je omogočil teoretska razmišljanja o arhitekturni fotografiji kot žanru, in to področje temeljno ...

Kultura

Jean-Baptiste Thiaudière de Boissy
"Čim širši je um, tem bolj trpi zaradi svojih meja."

Novice

Sweden's Prime Minister: The Arbitration Solution Should be Based on International Law
Sweden does not wish to get directly involved in the border dispute between Slovenia and Croatia, said Sweden's Prime Minister Stefan Löfven during his visit to Ljubljana.

Ture avanture

Video: Na Pohorju še vedno smuka na treh progah
Na areškem delu Pohorja bo mogoče smučati še dva tedna. Upravljavcu žičniških naprav bo tako uspelo izpolniti načrte in zagotoviti več kot 100 dni smuke.

Novice

Razprava na konferenci v korist za javnost odprti izbiri generalnega direktorja RTV-ja
Varstvo osebnih podatkov kandidatov ne sme biti razlog ali celo izgovor za to, da bi bila seja, ko bodo svetniki izbirali novega generalnega direktorja RTV Slovenija, zaprta za javnost, je bilo ...
3

Zabava

Pomladna regratova pita z vijolicami in trobenticami
Sestavine za testo: 200 g moke, 50 g masla, 1 jajce, 50 ml hladne vode, ščepec soli.

Kultura

Nagrada Nadje Maganja pisateljici Berti Golob
Pisateljica, pesnica in pedagoška delavka Berta Golob, nekdanja lektorica dnevnoinformativnega programa na Radiu Slovenija, je letošnja dobitnica nagrade Nadje Maganja.
1

Kultura

Bujno življenje gledališču omogoča, da se upira prostoru in času
"Gledališče nas varuje , nam daje zavetje ... Verjamem, da nas gledališče ljubi, kakor mi ljubimo njega," je v poslanici ob svetovnem dnevu gledališča zapisala Isabelle Huppert.

Kultura

Jake Gyllenhaal v filmu o anarhistih proti Islamski državi
Daniel Espinosa bo režiral film, ki temelji na resnični zgodbi skupine ameriških skrajnežev, ki so odpotovali v Sirijo v boj proti Islamski državi (IS).
5

Kultura

Iztok Mlakar
Zanimajo me junaki, ki ohranjajo nekje v sebi optimizem, vero v to, da je svet lahko boljši, pa čeprav jih vedno dobijo po nosu.
2

Novice

Policisti so lahko v miru gledali planiške polete, večjih kršitev ni bilo
Na štiridnevnem planiškem skakalnem prazniku, ki si ga je skupaj ogledalo več kot 70 tisoč obiskovalcev, ki so dnevno prispeli z več kot tisoč avtomobili, 1.200 avtobusi in okoli 200 avtodomi, so ...
15

Šport

Janus: Vem, da je v sezoni manjkala pika na i
"Če pogledamo samo grobo statistiko, nekaj ni "štimalo", celotna sezona ni," je ob koncu zime povedal Peter Prevc, ki je po lanski fantastični sezoni, ko je osvojil vse, kar se je dalo, letos ...
128

Novice

Evropska platforma za spletno reševanje sporov dobila 24 tisoč pritožb
V prvem letu obstoja se je na evropsko platformo za spletno reševanje sporov pritožilo 24 tisoč potrošnikov, več kot tretjina se jih nanaša na čezmejne nakupe znotraj EU-ja.
2

Zabava

Foto in video: Tudi zadnji dan v Planici ogromno navijačev
Sezona smučarskih skokov se je končala s posamično tekmo v Planici, na kateri so sicer izpeljali zgolj eno serijo, a kljub slabšemu vremenu je za skakalce pod Poncami navijalo ogromno obiskovalcev.
4

Kultura

Iztok Mlakar: Meja je v tem, da spoštuješ človeka, tudi če se z njim ne strinjaš
Pasijon navadno povezujemo s postom, žalostjo in trpljenjem.
5

Kultura

Z umetnostjo proti nestrpnosti: od holokavsta do migracij danes
V Ljubljani poteka mednarodni festival Hiša strpnosti, ki s pomočjo filmske umetnosti in pričevanji preživelih iz druge svetovne vojne spodbuja razmislek o pomenu sprejemanja drugačnosti ter ...
8

Novice

Prijet voznik, ki je pred policisti bežal po središču Ljubljane
V soboto nekaj po 21. uri so policisti opazili avtomobil znamke Renault Clio z nameščenimi ukradenimi registrskimi tablicami. Znake, naj ustavi, je ignoriral in se neuspešno pognal v beg.
83
Kazalo