Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Šport

Zdovc: Igralce je kdaj tudi treba sprovocirati
Dolgo so se slovenski košarkarji mučili s Korejci, na koncu pa vendarle zmagali z 89:72, Jure Zdovc pa je dejal, da je med polčasom moral nastopiti kar nekoliko agresivno, da je prebudil varovance.
4

Šport

Razigrani Monfils poslal Dimitrova domov
Na Odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku se je Gael Monfils brez izgubljenega niza prebil v četrtfinale. V osmini finala je s 7:5, 7:6 in 7:5 izločil Grigorja Dimitrova.
9

Novice

Mahleju tudi uradno zelena luč za prevzem Letrike
Nemška skupina Mahle je pridobila vsa soglasja pristojnih organov za prevzem Letrike, prevzem večinskega deleža pa naj bi bil končan prihodnji teden.
2

Kultura

Meryl Streep
Za nekatere stvari nimam več potrpljenja, pa ne zaradi tega, ker bi postala arogantna, temveč preprosto zato, ker sem dosegla točko v življenju, ko nočem več zapravljati časa za stvari, ki mi niso ...
2

Šport

"Schweini" novi kapetan "elfa", proti Argentini ga bo nadomestil Neuer
V sredo bo v Düsseldorfu na sporedu ponovitev finala svetovnega prvenstva. Nemčija se bo na prijateljski tekmi srečala z Argentino, ki jo je 13. julija v Riu de Janeiru premagala z 1:0.
6

Kultura

Benetke za vizionarstvo nagradile Frances McDormand
Ameriška oskarjevka Frances McDormand je na beneškem filmskem festivalu prejela nagrado za vizionarstvo.
4

Šport

Ukrajinci vzeli mero Turkom
Ukrajinski košarkarji se na svetovnem prvenstvu veselijo druge zmage, potem ko so v Bilbau s 64:58 premagali Turčijo.
8

Novice

So Američani ubili vodjo islamistične milice Al Šabab?
ZDA so v ponedeljek v Somaliji izvedle napad na konvoj, v katerem se je vozil tudi vodja teroristične milice Al Šabab Ahmed Abdi Godane, a njegova usoda še ni znana.
15

Kultura

Za uvod v Vilenico literarni predvečeri po vsej državi
Drevišnji predvečeri v več krajih po Sloveniji in zamejstvu predstavljajo uvod v 29. mednarodni literarni festival Vilenica, ki bo do sobote zaznamoval kulturni utrip v 15 krajih.

Novice

Energetski preobrat
Zaradi grozečih podnebnih sprememb je Evropska unija že pred leti med svoje okoljske cilje zapisala, da želi do leta 2020 za 20 odstotkov zmanjšati emisije toplogrednih plinov.
18

Kultura

Von Trier pretrgal zavezo molka z "virtualnim" nastopom
Kontroverzni danski režiser, ki je pred tremi leti - po cirkusu okrog njegovih izjav v Cannesu, da "razume" Hitlerja - prisegel, da nikoli več ne bo spregovoril za medije, si je očitno premislil.
5

Novice

Court rejects Janković's appeal
The Ljubljana District Court rejected an appeal filed by Ljubljana Mayor Zoran Janković and three others accused for abuse of office.

Kultura

Tom Petty & The Heartbreakers: Hypnotic Eye
Nova albumska stvaritev krepostnih veteranov je nemara najčistejša ekspresivnost, ki so jo proizvedli v v zadnjih dveh desetletjih, to je v času, ko so pod odre zašle že nove tri ali štiri ...

Kultura

Evropejci glasujemo za film leta
Evropska filmska akademija (EFA) je tudi letos sestavila seznam filmov, za katere lahko glasujejo prebivalci Evrope. Izbirate lahko med šestimi celovečerci.
1

Šport

"Če si pameten, lahko Korejce prisiliš v veliko napak"
Tretji nasprotnik Slovenije v skupinskem delu na Gran Canarii je Južna Koreja , ki je do zdaj pokazala najmanj v skupini D. Vse razen zanesljive zmage bi bilo veliko presenečenje.
24

Šport

Dragića kar letita po parketu, polnita koš, a blestita tudi v obrambi
Lani sta Goran in Zoran Dragić navduševala na evropskem prvenstvu, ko sta obnorela slovenske navijače, s ijajne igre pa nadaljujeta tudi na svetovnem prvenstvu v Španiji.
40

Kultura

Oscar Wilde
"Vedno oprosti svojim sovražnikom. Nič jih ne razjezi bolj kot to."
1

Zabava

XC90 za Volvo začenja novo poglavje
Volvo XC90 je sedemsedežni SUV, ukrojen po okusu najzahtevnejših kupcev, ki poleg napredne tehnologije in kakovosti cenijo tudi tradicijo.
3

Kultura

Bojan Salaj: Interieri – korespondence
Še do srede si lahko v Narodni galeriji ogledate razstavo fotografa Bojana Salaja, ki so ga zanimali interierji, v katerih se sprejemajo za življenje Slovencev pomembne odločitve.

Novice

S turistično sezono so najbolj zadovoljni v občini Piran
Kljub 50 deževnim dnem med junijem in avgustom so imeli v občini Piran dobrih 450.000 hotelskih prenočitev, kar je enako kot lani. V Izoli so sezono reševali tuji gostje.
5
Kazalo