Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Zabava

Savdijski princ bo vse svoje premoženje podaril v dobrodelne namene
Savdijski princ Alvalid bin Talal bo po vzoru Billa in Melinde Gates v dobrodelne namene podaril vse svoje premoženje, ki znaša 28 milijard evrov.

Šport

Preobrat v Dortmundu - Gündogan podaljšal do leta 2017
Ilkay Gündogan si je premislil. Pred dvema meseca se je odločil, da ne bo podaljšal pogodbe z dortmundsko Borussio, ki se mu izteče 30. junija 2016, a jo je podaljšal še za leto dni.

Kultura

Ekshibicionistična stran Rolling Stones postavljena na ogled
Rolling Stones so napovedali razstavo, naslovljeno The Rolling Stones - Exhibitionism , na kateri bo javnosti predstavljenih več kot 500 predmetov iz šestih desetletij njihove dejavnosti na ...

Šport

Kevin Love
Seveda sem slišal za vse govorice o morebitni menjavi kluba. Srečal sem se s soigralci in z vodstvom kluba in popolnoma jasno je, da je Cleveland pravi klub zame. Imamo še nedokončano delo.
2

Novice

Praznik kot mejnik pri obnovi dvorca
Občina Vipava bo praznovala občinski praznik. Slavje so prestavili, da bi lahko obenem zaznamovali tudi zaključek prve faze obnove gospodarskega dela dvorca Lanthieri.

Novice

Prehranski varuh: Dobro bi bilo objaviti grešnike med mesarji
Varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano Jože Podgoršek meni, da bi bilo dobro javno objaviti se znam mesnic in razsekovalnic, v katerih so inšpektorji ugotovili nepravilnosti pri sledljivosti.
7

Zabava

Modna milijonarka Donna Karan zapustila svoje podjetje
Donna Karan, pionirka na področju oblikovanja oblačil za sodobne zaposlene ženske, deloma zapušča modni svet. Odstopila je z mesta vodje oblikovanja v podjetju, ki nosi njeno ime.
2

Kultura

Prenovljen grad Podsreda, eden osrednjih objektov romanske arhitekture pri nas
Grad Podsreda, ki je bil zgrajen v 12. stoletju in spada med najpomembnejše objekte romanske arhitekture na Slovenskem, je po obnovitvenih delih znova odprt za obiskovalce.

Šport

Zgodovinsko: Začetek rožnatega Gira v Ljubljani
V petek se bo začela ženska kolesarska Dirka po Italiji, ki bo prvič v zgodovini prve metre opravila v Sloveniji. V Sloveniji bo poleg petkovega prologa še sobotna prva etapa iz Kamnika do Ljubljane.
13

Novice

Skotopični sindrom: Pogled skozi mavrična očala, ki olajšajo branje
"Branje je torej tisto, ki je glavni problem, ob njem se otroci v šolskem sistemu zelo hitro spotaknejo in obtičijo, imajo jih za "neumne", a kako naj berejo nekaj, česar ne vidijo dobro."
9

Kultura

André Kertész
Moja angleščina je slaba. Moja francoščina je slaba. Fotografija je moj edini jezik.

Novice

Ljubljanska univerza z novimi predlogi proti plagiatorstvu
Statutarna komisija je senatu Univerze v Ljubljani predlagala dve večji spremembi statuta. Ena izmed njih naj bi v prihodnje urejala problematiko preverjanja pristnosti del oz.
5

Kultura

Wolf Alice: My Love Is Cool
Wolf Alice – britanski rockovski kvartet, ki že od lanskega nastopa na znamenitem festivalu Glastonbury buri novinarsko radovednost in glasbene duhove, je po nizu izdanih singlov končno povil svoj ...

Novice

Foto: Atlas, Kibo, Shani - ljubki levji trojčki iz Pariza
Levinja Aswad in lev Nero, prebivalca živalskega vrta v Parizu, sta 22. aprila dobila tri levje mladičke, ki so jim obiskovalci ZOO-ja prek Facebooka izbrali imena - Atlas, Kibo in Shanti.

Novice

V prometni nesreči umrl kolesar
V naselju Zapuže v občini Radovljica sta trčila osebni avtomobil z voznico in 65-kolesar z območja Bleda. Ta je za posledicami prometne nesreče umrl.

Novice

RTV Slovenija potrdila udeležbo na otroški Evroviziji
RTV Slovenija je danes potrdila udeležbo na Pesmi Evrovizije za otroke, ki bo v soboto, 21. novembra 2015, v Areni Armeec v bolgarski Sofiji.

Novice

Zapisi iz močvirja: Grško-slovenska zgodba
Zunanji minister Erjavec je ob grški kolobociji izjavil: " Verjetno lahko pozabimo na denar, ki smo ga dali Grčiji. " Ob številnih komentarjih, ki so se vsuli na to izjavo, dodajmo še nekaj naših ...
2

Novice

A subterranean haven for literature
A Slovenian cave renowned for its natural beauty has also become recognized far beyond the country’s borders as a showcase of Central Europe’s rich literary heritage.

Novice

Aperto a Trieste il Museo della civiltà Istriana Fiumana e Dalmata
Il Museo della civiltà istriana, fiumana e dalmata di Trieste è diventato realtà.

Novice

Japonska: Samozažig moškega na najhitrejšem vlaku ustavil železniški promet
Na japonskem šinkansenu, najhitrejšem vlaku na svetu, se je na poti od Tokia do Osake neki moški polil z gorivom in se zažgal.
11
Kazalo