Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Kultura

Pijani jazbec Špele Čadež potuje na Sundance
Novi animirani kratki film Špele Čadež, Nočna ptica , svojo festivalsko pot nadaljuje velikopotezno: sprejet je bil v program slavnega ameriškega festivala Sundance, ki ga vsak januar gosti ...

Kultura

Smerokaz po morju plastike, v kateri se utaplja svet
Plastika je od začetka 20. stoletja doživela zmagovit pohod skozi svet potrošništva. Pa se kdaj zares vprašamo, kje vsi ovitki, zamaški in lončki, ki jih vsak dan vržemo v smeti, na koncu pristanejo?
3

Šport

Slovenija in Srbija z roko v roki po eurobasket za ženske
Po zgodovinski uvrstitvi ženske košarkarske reprezentance na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Češkem, je slovenska ženska košarka doživela še en mejnik.
5

Novice

Epilog letalske nesreče v Kolumbiji: aretirali direktorja letalske družbe
Bolivijske oblasti so aretirale Gustava Vargasa, generalnega direktorja letalske družbe Lamia, v katere letalski nesreči je pretekli teden umrlo 71 ljudi, med njimi brazilska nogometna ekipa ...
1

Novice

Pod gladino
V sredo, 21. decembra, bomo v terminu Filma tedna – ob 20.05 na TV SLO 1 – premierno predvajali novi celovečerni film Klemna Dvornika Pod gladino.

Novice

Izštekanih 10 - Sounds of Slovenia razprodali Kino Šiška
Včeraj, 6. 12. 2016, se je v fenomenalnem vzdušju razprodanega Centra urbane kulture Kino Šiška zaključil projekt Izštekanih 10 – Sounds of Slovenia , koncert na katerem so (glasbene) moči združili ...

Kultura

Kako mit o kralju Arturju ponazarja vzpon in padec Evrope?
Bretonski cikel je v sam temelj evropske civilizacije vpisan tako globoko, da kralj Artur in njegovi vitezi okrogle mize nikoli niso zares izginili iz (pop)kulture.

Novice

Pri padcu z balkona umrl 86-letni moški
Celjski policisti so na podlagi obvestila pred stanovanjsko hišo našli truplo 86-letnega moškega, ki je umrl pri padcu čez balkon.

Kultura

Anthony Hopkins
Ničesar ne pričakujem in vse dopuščam ... Življenje je tako veliko lažje.
1

Ture avanture

Začetek smučarske sezone tudi na Krvavcu in Golteh
Smučarska sezona se v sredo začenja tudi na Krvavcu in Golteh, žičniške naprave so pred tem že zagnali v Kranjski Gori, na Rogli, na Kopah in na Rudnem.
8

Kultura

Umrl je igralec Peter Vaughan, mojster Aemon iz Igre prestolov
V starosti 93 let je umrl britanski igralec Peter Vaughan, ki je bil v zadnjih letih verjetno najbolj prepoznaven po vlogi slepega grajskega mojstra Nočne straže Aemona.
3

Kultura

Turnerjeva nagrada za umetnico Helen Marten
Eno najprestižnejših priznanj za sodobno umetnost v Veliki Britaniji je letos dobila umetnica Helen Marten.

Kultura

Zasledovanje sreče od Divjega zahoda do Bagdada
Zasledovalci sreče, predstava, ki so jo plesalci EnKnapGroup ustvarili v sodelovanju z umetniškim dvojcem Nature Theater of Oklahoma, popelje na humoren in čudaški fantazijski tobogan od Divjega ...

Zabava

Foto: Veličastno, Napoleon je (znova) zmagal!
Topot konjskih kopit, ukazi poveljnikov, marš tisočev vojakov, pa na tisoče pokov iz pušk, odmev topovskih krogel ... Spomin na bitko, ki je potekala pred več kot 200 leti, živi še danes.
5

Šport

Vražji rekord v elitnih ligah: 9 zmag brez prejetega gola
Vodilna ekipa angleškega nogometnega prvenstva Chelsea je letos šestkrat zapored zmagala brez prejetega zadetka.
1

Novice

Čakalne vrste na revmatologiji naj bi se bistveno skrajšale
Dva meseca pospešene obravnave na oddelku za revmatologijo UKC-ja Ljubljana sta čakalne vrste skrajšala za tri mesece. A le za bolnike s stopnjo nujnosti hitro, za preostale ne.
12

Novice

Mirzijojev po 27 letih zamenjal uzbekistanskega samodržca Karimova
Na nedeljskih predsedniških volitvah v Uzbekistanu je dosedanji premier republike Šavkat Mirzijojev prejel več kot 88 odstotkov glasov in tako nasledil preminulega Islama Karimova. Glede na podatke ...
7

Kultura

V Koper skozi Mudina vrata - 500 let mestne znamenitosti
Petsto let mineva, odkar so Mudina vrata začela označevati glavni vhod v Koper. V mestu so jubilej počastili z razstavo reprodukcij koprskih zgodovinskih razglednic.

Šport

Panvita še naprej le s tremi zmagami
V odbojkarskem prvenstvu za moške so ekipe odigrale 11. krog, vsa štiri vodilna moštva pa so brez težav opravila s tekmeci.
7

Zabava

Kazen za vožnjo pod vplivom alkohola? Poslušanje Nickelbacka.
Policisti v najmanjši kanadski provinci, Otok princa Edvarda, so na nevarnost vožnje pod vplivom alkohola začeli opozarjati na prav poseben način.
10
Kazalo