Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Kultura

Edinstvena priložnost za življenje brez umetnosti
"Osebno potovanje za večino umetnikov se začne z entuziazmom in radostjo in konča, kadar umetnik ne doseže ogromnega uspeha, z otroki, ki v zadregi mečejo dela svojih mrtvih staršev v smeti," pravi ...

Šport

Francozi za finalni obračun pričakovano izbrali pesek
V finalu Davisovega pokala se bosta pomerili reprezentanci Francije in Švice. Gostitelji bodo Francozi, ki so imeli pravico izbirati igralno podlago, po pričakovanju so izbrali pesek.
3

Šport

Mourinho: Ljubezenska zgodba z Lampardom je končana
Frank Lampard je v nedeljo zadel proti nekdanjim soigralcem in Manchester Cityju priigral točko na derbiju Premier lige (1:1 ).
20

Kultura

Viktor E. Frankl
"Človeku je lahko odvzeto vse razen eno: zadnja izmed človeških svobod - izbrati svoj odnos v kakršnih koli okoliščinah, izbrati svojo lastno pot."

Kultura

Ambiciozni načrti za novi Narodni muzej Kitajske
Če bo šlo vse po načrtih, bo nova stavba Narodnega muzeja Kitajske v Pekingu, ki jo je zasnoval francoski arhitekt Jean Nouvel, postala eden najveličastnejših muzejev na svetu.
1

Šport

Špansko moško teniško reprezentanco bo prvič vodila ženska
Gala Leon Garcia je nova kapetanka španske teniške reprezentance v Davisovem pokalu. S tem je postala sploh prva ženska v zgodovini, ki bo vodila Španijo v 114 let starem teniškem tekmovanju.
1

Novice

Ukrajinska vojska z bojišč umika težko orožje
Po sklenitvi sobotnega premirja je začela ukrajinska vojska 15 kilometrov od frontne črte umikati težko orožje. A premirje je krhko, saj z vzhoda države poročajo o novih žrtvah.
20

Šport

Kurtić opravil z Atalanto, nova izziva bosta Sassuolo in Torino
Za nogometnimi legionarji je uspešen konec tedna s kar nekaj zadetki, najudarnejšo zgodbo pa je spisal Jasmin Kurtić, ki je za prvi gol v dresu Fiorentine v Serie A potreboval vsega 116 sekund.
10

Novice

Malčki v Posavju so dobili dva nova vrtca
V Posavju se lahko letos pohvalijo, da so pridobili dva nova vrtca – povsem novega v Brežicah in v Kostanjevici na Krki, kjer so ob starem delu, ki so ga obnovili, sezidali še novega.

Novice

Sonda Maven prispela do Marsa, indijski Mangalyaan tik za petami
Po 700 milijonov kilometrov dolgi poti se je Nasina sonda Maven utirila v orbito okoli Marsa, indijska različica Mangalyaan pa je prispela v soseščino rdečega planeta.
21

Novice

Bosch bo za tri milijarde evrov prevzel družbo BSH
Tehnološki koncern Bosch bo od Siemensa za tri milijarde evrov odkupil 50-odstotni delež v podjetju BSH Bosch und Siemens Hausgeräte, ki je lastnik družbe BSH Hišni aparati iz Nazarij.

Kultura

Rokopisi razkrivajo zasebni obraz Jane Austen
V muzeju, urejenem v hiši Jane Austen v mestecu Chawton v britanski grofiji Hampshire, je odslej na ogled eden od 11 zvezkov rokopisov, ki jih je pisateljica popisala z nikoli dokončanim romanom The ...

Zabava

Mercedes leta 2016 z brezžičnim polnjenjem
Pri Mercedes-Benzu so najavili brezžično polnjenje baterij svojih priključnih hibridov in električnih vozil, ki bo za doplačilo na voljo že čez dve leti.
5

Šport

Naslov svetovnega prvaka v F-1 spet za eno od velesil
Vse kaže, da bo naslov letošnjega svetovnega prvaka v formuli ena romal v Veliko Britanijo ali Nemčijo, ki sta po naslovu svetovnih prvakov na samem vrhu.
2

Zabava

Lenny Kravitz po Igrah lakote znova dobil tek po glasbi
Lenny Kravitz se po oblikovanju čevljev in igranju v filmih, med drugim se je pojavil tudi v uspešnici Igre lakote, pri 50 letih vrača na glasbeno sceno.
1

Kultura

Štajerske arheološke najdbe obiščete na spletu
Po treh letih se koncu bliža na pobudo graškega Univerzalnega muzeja Joanneum nastali EU projekt InterArch-Steiermark, v okviru katerega poteka digitalna obdelava arheoloških najdb.
7

Novice

In 1821, Ljubljana became the center of the world
In the early 19th century, Ljubljana was a small Hapsburg town of around 20,000 people.

Zabava

Video: Prekmurci, Škoti in Romuni tekmovali v kuhanju enolončnice
Na Iváncih pri Moravskih Toplicah so pripravljali prekmurske zelenjavne jedi, tudi zelenjavne slaščice.
3

Šport

Damjan tokrat drugi, le še štiri točke zaostaja za Sjoeenom
Jernej Damjan, ki je dobil sobotno tekmo poletne velike nagrade v smučarskih skokih v Almatyju, je danes končal na dru gem mestu. Zmagal je Japonec Taku Takeuči.
7

Zabava

Foto: Filmski divi Sophii Loren se klanja tudi najbogatejši mož na svetu
Številni zvezdniki so ta konec tedna odpotovali v Ciudad de Mexico, da bi v velikem slogu proslavili 80. jubilej legendarne filmske igralke Sophie Loren.
2
Kazalo