Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Novice

Maduro prosil ZN za pomoč pri oskrbi z zdravili
Venezuelski predsednik Nicolás Maduro je Združene narode prosil za pomoč, da bi okrepili zaloge zdravil. Opozicija meni, da je za težave kriv Maduro.
7

Kultura

Arturo Toscanini: življenje in mit "maestra assoluta"
Danes mineva 150 let od rojstva enega največjih glasbenikov poznega 19. in prve polovice 20. stoletja, italijanskega dirigenta Artura Toscaninija.

Kultura

Michael Caine
Osnovno pravilo človeške narave je, da vplivni ljudje govorijo počasi, uslužni pa hitro, saj jih v nasprotnem primeru ne bi nihče poslušal.

Kultura

Barvna stran teme: Kobalove podobe potovanja, ki se nikoli ne konča
Aleksij Kobal se tudi v novem slikarskem ciklu s svojo prepoznavno metaforično govorico odziva na trenutno stanje duha.
1

Zabava

Ajdova kaša s čemažem in pregreto smetano
Sestavine: 250 ml ajdove kaše, 60 g čebule, 120 g čemaža, 6 žlic sončničnega olja, 200 g pregrete smetane, sol, poper, malo naribanega sira. Na olju popražimo sesekljano čebulo.

Kultura

Isabelle Huppert: tudi brez oskarja v evropski igralski eliti
Na Slovaškem v teh dneh poteka 4. teden francoskega filma, ki so ga zgovorno naslovili Crème de la crème.
2

Novice

A sightseeing train named Urban burns down
On Thursday morning, an urban electric train named Urban was found burned down at an LPP workshop. According to city bus operator LPP, police have found no signs of foul play.

Zabava

Volkswagen hiti z elektriko
Da bi dosegli cilje zmanjšanja izpustov ogljikovega dioksida v Evropi in na Kitajskem, bodo prvi Volkswagnovi električni modeli morali biti nared leta 2020.
9

Kultura

Kahlil Gibran
Nekateri med vami pravijo 'veselje je večje od žalosti' in drugi 'ne, žalost je večja'. Jaz pa vam pravim, da sta neločljiva.
1

Šport

Začetek tekmovalne sezone za amaterske kolesarje
S četrto dirko Slap-Lože se bo v nedeljo, 2. aprila, začela nova sezona Pokala Slovenije za amaterske kolesarje.
2

Zabava

Foto: Japonski oblikovalci predstavljajo nove kolekcije
V japonski prestolnici se je začel teden mode, kjer modni oblikovalci predstavljajo nove kolekcije za prihodnjo sezono jeseni in zime.
1

Kultura

Lawrence Ferlinghetti: Prvo in zadnje vsega
Lawrence Ferlinghetti velja za eno najbolj prepoznavnih imen ameriške književnosti iz druge polovice dvajsetega stoletja.

Novice

Planica: Partial alcohol ban and traffic restrictions in place
Temporary traffic restrictions will be in place for the four-day Ski Jumping World Cup season finale in Planica between March 23 and March 26. A free bus service will pick up fans in Kranjska Gora ...

Kultura

Frida Kahlo
Nič ni absolutno. Vse se spreminja, vse se premika, vse se obrača, vse beži in odide.

Kultura

Bodočim maturantom v pomoč: o Alamutu in Krasnem novem svetu
Čez mesec in pol bodo dijaki 4. letnikov slovenskih srednjih šol začeli opravljati svoj zrelostni izpit z esejem iz književnosti.
50

Novice

V BiH-u razbili mrežo tihotapcev prebežnikov
V BiH-u so v okviru mednarodne policijske operacije razbili mrežo tihotapcev prebežnikov. Pri tem so aretirali šest ljudi.
13

Novice

Posadimo slovenske sorte vrtnin
29. marca v trgovine Spar in Interspar po vsej Sloveniji prihaja ponudba sadik izbranih slovenskih avtohtonih in udomačenih sort vrtnin , vzgojenih v Sloveniji.

Zabava

Naslednik peugeota 508 pride prihodnje leto
Čeprav je PSA z nakupom Opla v svojo ponudbo dobil insignio, bo še naprej ponujal model segmenta D pod Peugeotovo znamko. Naslednik modela 508 pride leta 2018.
6

Šport

Planica: Poseben prometni režim in stop alkoholu
V času tekem v Planici med 23. in 26. marcem bo v veljavo stopil tudi poseben prometni režim. Obiskovalcem bo na voljo brezplačni avtobusni krožni prevoz iz Kranjske Gore in okolice.
39

Novice

"Lex Erdogan" v Avstriji: možnost prepovedi tujih predvolilnih zborovanj
Avstrijska koalicija je dosegla delni dogovor glede novele zakona o zborovanjih, je poročal avstrijski časnik Die Presse. Novela je odgovor na turška predreferendumska zborovanja v evropskih mestih.
28
Kazalo