Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Novice

Bo Petrol na brniškem letališču izgubil monopolni položaj?
Novega ponudnika letalskega goriva, ki bi zlomil Petrolov monopolni položaj, si želi na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana pripeljati družba Fraport Slovenija, ki letališče upravlja od leta 2014.
1

Kultura

Berlinale: Medvedje že nestrpno čakajo na nove lastnike
S podelitvijo zlatega in srebrnih medvedov ter drugih nagrad bo letošnji Berlinale, ki je nemško prestolnico v teh dneh spremenil svetovno filmsko središče, drevi dosegel svoj vrhunec.

Kultura

Gary Oldman
Politična korektnost je postala prisilni jopič.
4

Zabava

Držali so obljubo
Po številnih napovedih je Peugeot razkril čisto novi 508. Francozi so držali obljubo in ustvarili avtomobil, ki ga namesto klasičnih linij označujejo precej bolj športne poteze.
1

Kultura

Glasba je del mene! V spomin Angeli Tomanič.
Ob smrti znane slovenske glasbenice, tudi dolgoletne sodelavke Radia Slovenija, ji posvečamo spominsko oddajo.

Novice

Mercator preparing for a change of ownership
Economy Minister Zdravko Počivalšek stresses that the state supports any kind of solution which would help Mercator, for which there has recently been much interest.

Novice

Nizozemski parlament skoraj soglasno priznal genocid nad Armenci
Nizozemski parlament je sprejel resolucijo, s katero je priznal genocid nad Armenci v Otomanskem cesarstvu med 1. svetovno vojno.
32

Novice

Policija ujela roparja hranilnice v Postojni
Policisti so osumljencu že dan po ropu Hranilnice Vipava v Postojni odvzeli prostost, saj so pri njem našli večino ukradenega denarja.
23

Novice

Brussels endorses Jazbec
In Brussels, members of the European Parliament Committee on Economic and Monetary Affairs overwhelmingly endorsed the candidacy of Boštjan Jazbec, the governor of the Bank of Slovenia, for a post ...

Kultura

Frankensteinovih 200 let: rokopis razkriva nove podrobnosti
Marca bo minilo 200 let od prve objave znamenitega znanstvenofantastičnega romana Frankenstein, ki ga je na obali Ženevskega jezera snovala britanska pisateljica Mary Shelley.

Novice

Danzeremo sulle sue ceneri
Il suo passaggio dalla poltrona di presidente della Giunta a quella di presidente dell’Unione Italiana sembrava scontato, come pareva probabile che fosse un suo uomo a occupare il suo posto.

Kultura

Udo Kier
Ker sem Nemec, mi je v filmih vedno ime Hans.
4

Kultura

Drzen program Jazz festivala Ljubljana ovenčan z nagrado Evropske jazz mreže
" Nagrado Europe Jazz Network 2018 za drzen program smo soglasno podelili Jazz festivalu Ljubljana za progresivno selekcijo, ki zaobjema celotno umetniško zvrst s poudarkom na evropskem jazzu ter ...

Šport

Vrhunci 13. dne: lahko Bucikova ponovi "vajo" iz Lenzerheideja?
13. dan na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu bodo podelili deset kompletov medalj.
11

Zabava

Turista namerno vozil predolgo - grozi mu do 10 let zapora
Turško tožilstvo je za taksista, ki je po Carigradu po nepotrebnem vozil dva turista, ki sta zaradi tega zamudila polet, zahtevalo do deset let zapora.
10

Šport

Nekateri športi astmogeni, a veliko je zlorab zdravil
Nekateri športi so bolj astmogeni in lahko sprožijo simptome astme zaradi dolgotrajnih naporov, ko ima športnik dalj časa povečano potrebo po zraku: "To so športi z intenzivnimi in dolgotrajnimi ...
32

Kultura

Nemška filmska klasika Podmornica še kot nadaljevanka
S koncem leta prihaja televizijska nadaljevanka Podmornica (Das Boot), ki bo tako kot film iz leta 1981 temeljila na romaneskni predlogi Lotharja-Güntherja Buchheima in bo v središče postavila ...
16

Zabava

Eddie the Eagle smučanja: na olimpijskih igrah brez enega samega trika
Smučarka prostega sloga Elizabeth Swaney je z nastopom na olimpijskih igrah vzbudila veliko pozornosti, saj je Američanka, ki tekmuje za Madžarko, tekmo v snežnem žlebu odpeljala, ne da bi izvedla ...
40

Kultura

Slavje slovenskih tolkalcev v Luksemburgu
Na mednarodnem tekmovanju tolkalnih duov, ki je te dni potekalo v Luksemburgu, sta zmagala mlada slovenska tolkalca Jan Čibej in Luka Poljanec.
2

Novice

Kako ohraniti Antarktiko? Prvi korak: ustanoviti največji naravni rezervat.
Okoljevarstvena organizacija Greenpeace je sredi februarja začela kampanjo za vzpostavitev največjega naravnega rezervata na svetu, in sicer na Antarktiki.
20
Izjava dneva
link
Bogdan Gabrovec
2
24. februar 2018 ob 12:54 Ker če kdo, so oni tisti, ki si tega nikoli ne bi privoščili, saj dajo ogromno na čast in tradicijo ter predvsem na to, da je športnost v prvi vrsti.
Več novic ...
Kazalo