Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Šport

Potrjena dokumentacija za prenovo zahodne tribune Ljudskega vrta
Mariborski mestni svetniki so potrdili dokumentacijo za projekt prenove zahodne ter delne prenove severne in južne tribune stadiona Ljudski vrt.
1

Novice

Nizozemski parlament skoraj soglasno priznal genocid nad Armenci
Nizozemski parlament je sprejel resolucijo, s katero je priznal genocid nad Armenci v Otomanskem cesarstvu med 1. svetovno vojno.
18

Novice

Na črnomaljski praznik odprli prenovljeno ulico
V Črnomlju so prenovili Kidričevo ulico, ki je ena najprometnejših , za njeno obnovo so na občini porabili 700.000 evrov.
1

Novice

Policija ujela roparja hranilnice v Postojni
Policisti so osumljencu že dan po ropu Hranilnice Vipava v Postojni odvzeli prostost, saj so pri njem našli večino ukradenega denarja.
14

Novice

Kdo naj vodi Pomurske lekarne? Spor med občino in svetom lekarn
Potem ko je višje sodišča v Mariboru zavrnilo vpis vršilca dolžnosti direktorja javnega zavoda Pomurske Lekarne v sodni register, ker ni imel soglasja ustanovitelja, se nesoglasja med Mestno občino ...
8

Kultura

Frankensteinovih 200 let: rokopis razkriva nove podrobnosti
Marca bo minilo 200 let od prve objave znamenitega znanstvenofantastičnega romana Frankenstein, ki ga je na obali Ženevskega jezera snovala britanska pisateljica Mary Shelley.

Novice

Danzeremo sulle sue ceneri
Il suo passaggio dalla poltrona di presidente della Giunta a quella di presidente dell’Unione Italiana sembrava scontato, come pareva probabile che fosse un suo uomo a occupare il suo posto.

Novice

“Based on previous poor evaluations, we could hardly have expected a passing grade.”
"We're not the first NATO member that has failed its combat readiness evaluations. And we're not the first member that will fix this in the months ahead -- or in the near future," said Simon Korez ...

Kultura

Udo Kier
Ker sem Nemec, mi je v filmih vedno ime Hans.
4

Šport

Vrhunci 13. dne: lahko Bucikova ponovi "vajo" iz Lenzerheideja?
13. dan na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu bodo podelili deset kompletov medalj.
11

Kultura

Nemška filmska klasika Podmornica še kot nadaljevanka
S koncem leta prihaja televizijska nadaljevanka Podmornica (Das Boot), ki bo tako kot film iz leta 1981 temeljila na romaneskni predlogi Lotharja-Güntherja Buchheima in bo v središče postavila ...
16

Šport

Vrhunci 12. dne: Norvežani v lovu na dva absolutna rekorda
12. dan olimpijskih iger v Južni Koreji so norveški športniki osvojili še štiri medalje in tako svojo bero povišali na 33 kolajn. Do konca so še štirje tekmovalni dnevi.
14

Kultura

Unesco ob dnevu materinščine: večjezičnost je temelj trajnosti in miru
Ob svetovnem dnevu materinščine Unesco opozarja na vse večjo ogroženost maternega jezika, saj vedno več jezikov izginja.
6

Novice

UKC Maribor: Svetniki nezadovoljni s predlogom strateškega načrta za razvoj
Predlog strateškega načrta za nadaljnji razvoj mariborskega Univerzitetnega kliničnega centra, ki ga je predstavil direktor Vojko Flis, je po mnenju članov sveta presplošen, zato so zahtevali ...
1

Kultura

Claude Monet
Hočem naslikati zrak, ki objema most, hišo, čoln ... in lepoto svetlobe, v kateri obstajajo.

Novice

Žvižgačica iz javnega podjetja Infrastruktura Bled pred začetkom sodnih postopkov znova v službi
Žvižgačica Marjana Mrak, ki je po razkrivanju nepravilnosti pri javnih naročilih javnega podjetja Infrastruktura Bled prejela odpoved, se je vrnila v službo, saj je inšpektorat za delo zadržal njeno ...
51

Zabava

Mariborska trta raste v obeh Korejah: "Prispevali smo k umiritvi razmer!"
V Seulu in Pjongjangu sta se uspešno prijeli lani zasajeni potomki najstarejše vinske trte na svetu, ki ima svoj dom sicer v Mariboru.
10

Novice

Varuh zdravja: športni klub brez vstopnin in članarine
V spletni telovadnici Varuh zdravja je iz dneva v dan živahneje. Ob vadbah v živo in posnetih treningih pridno telovadimo mladi in stari, izkušeni rekreativci in začetniki.

Novice

DZ: Zelena luč za novelo protikorupcijskega zakona, rdeča za novelo energetskega zakona
Državni zbor je zadnji dan februarske redne seje podprl novelo protikorupcijskega zakona, ki ustvarja pogoje za učinkovitejše delo protikorupcijske komisije, in novelo o starševskem varstvu in ...
12

Novice

Osumljenec umora 62-letne ženske umrl v bolnišnici
V bolnišnici je prejšnji teden umrl 62-letni moški, ki je osumljen, da je 22. januarja na območju Loč umoril 62-letno partnerko.
Izjava dneva
link
Miro Cerar
1
22. februar 2018 ob 14:59 Tu je prišlo do javnega in namernega samoponižanja slovenske vojske in vojakov. Mislim, da je to zelo neprimerno. Predsednik vlade je opozoril, da se je vojska sama odločila za Natovo ocenjevanje
Več novic ...
Kazalo