Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Novice

Izraelski topovski izstrelek ubil tri Palestince iz gibanja Islamski džihad
Slaba dva tedna po koncu Velikega pohoda vrnitve se krvavi dogodki v Gazi nadaljujejo. Izraelska vojska je tokrat na območje Gaze izstrelila tankovsko raketo, pri čemer so umrli trije ljudje.
5

Zabava

Foto: Malezijce osvojila štirimesečna samička velikega pande
Živalski vrt v bližini malezijske prestolnice Kuala Lumpur je v soboto javnosti prvič pokazal štirimesečnega mladička velikega pande.
1

Novice

Sergej Nečajev
Velika Britanija mora priznati, da je bila afera nesmiselna. Morajo zavrteti čas nazaj in reči: Oprosti, draga Rusija, naredili smo napako.

Kultura

Arheološka odkritja: na ajdovskem trgu je stala poštna oziroma cestna postaja
Med prenovo osrednjega Lavričevega trga v Ajdovščini so arheologi pri testnih izkopih na začetku lanskega leta odkrili najdbe, ki nakazujejo območje nekdanje poznoantične rimske utrdbe Castre.

Novice

Prgišče podjetij ustvari večino uvoza in izvoza
Okrog polovico vrednosti celotnega izvoza in uvoza je leta 2016 ustvarilo 100 največjih izvoznikov in uvoznikov, kažejo podatki državnega statističnega urada.
7

Šport

Turk za več kot minuto ugnal tekmece v Velenju
Rok Turk (peugeot 208 R5 T16) je zanesljivo dobil drugi reli za državno prvenstvo, bil je najhitrejši na kar desetih od skupno dvanajstih hitrostnih preizkušnjah.

Šport

Domjanova potrdila normo za EP, Zupinovi ni uspelo popraviti državnega rekorda
Metalka diska Veronika Domjan je na 18. mednarodnem atletskem mitingu v Slovenski Bistrici slavila z 58,86 m in znova potrdila normo (56,00 m) za evropsko prvenstvo, ki bo med 7. in 12. avgustom v ...
1

Šport

Kysselefova druga v Osijeku, Bertoncelj četrti
Slovenska telovadka Tjaša Kysselef je na svetovnem pokalu v športni gimnastiki v Osijeku osvojila drugo mesto na preskoku, medtem ko je bil Sašo Bertoncelj četrti na konju z ročaji.

Šport

Fucsovics do prve turnirske zmage v karieri, Thiem do desete
Madžar Marton Fucsovics je novinec med zmagovalci teniških turnirjev ATP. Za prvo zmago v karieri je na turnirju v Ženevi premagal Nemca Petra Gojowczyka s 6:2, 6:2.
3

Kultura

Brez nobelovca za književnost morda tudi prihodnje leto
Čeprav se je sprva napovedovalo, da bo po letošnji preskočitvi podelitve Nobelove nagrade za književnost prihodnje leto prineslo dva lavreata, se zna zgoditi, da tudi v letu 2019 ne bodo podelili ...
7

Zabava

Foto: S pomočjo jeklenice čez reko, nato pa po opravkih
Za nekatere adrenalinski izziv, za druge del vsakdanjega življenja, so besede, s katerimi bi lahko opisali vsakodnevne podvige prebivalcev kitajske gorske vasi v provinci Džunan.

Kultura

Drama festival: s tremi festivalskimi premierami in poklonom Jerneju Šugmanu
Z eno najbolj nenavadnih uprizoritev Grobnice za Borisa Davidoviča po besedilu Danila Kiša na srbskih odrih se danes začenja 5. Drama festival.

Novice

Slovenski gorski reševalci praznujejo svoj dan
Praznovanje letošnjega dneva slovenskih gorskih reševalcev bo tokrat gostila Škofja Loka, saj tamkajšnja gorska reševalna služba letos praznuje 40-letnico delovanja.
6

Kultura

Arhitekturni bienale v Benetkah odpira vrata prostora svobode
"Za arhitekturo nobena tehnologija ni zmagovalec sam po sebi. Domišljija in razmišljanje o tem, za kaj je arhitektura potrebna, lahko vodita do rešitev, ki niso nujno pogojene z razvojem tehnologije.
1

Šport

Rusi priznali nekaj dopinških nepravilnosti
Saga o ruskem dopingu je danes morda dobila novo poglavje, ki bo pomagalo pri razreševanju klobčiča prepovedi nastopov ruskih športnikov na nekaterih tekmovanjih.
4

Kultura

25. film o skrivnem agentu s šifro 007 in z martinijem v roki bo režiral Danny Boyle
Producenti so po menjavah distributerjev in produkcijske hiše potrdili: oskarjevec Danny Boyle bo režiral naslednjo, petindvajseto bondijado, kar pomeni, da bo agent s šifro 007 na velikih platnih ...
10

Kultura

Steven Spielberg
Še vedno dobim tisti občutek živčnosti, slabosti in navdušenja vsakič, ko se odpravim na delo. To me ni minilo, odkar sem bil star 12 let in sem šel snemat z 8-milimetrsko kamero svojega očeta.

Kultura

Teden za Sorrentina, Garroneja, Benignija in druge sodobne klasike italijanskega filma
Slovenska kinoteka se pridružuje prvemu Tednu italijanskega filma – prikazu sodobnih filmov izvirnih avtorjev italijanske filmske panorame, ki bo s podnaslovom Ustvarjati film sočasno potekal v ...
2

Kultura

Zasebno življenje Marcela Prousta v pismih, ki jih je za seboj pustil kar 90 tisoč
" Ne verjamem v pisma, ki ne prispejo, " je leta 1916 v pismu prijatelju Lucienu Daudetu zapisal Marcel Proust, ki je za seboj pustil kar 90 tisoč pisem in nekatera izmed njih so ob nekaj ...
2

Novice

Boljšim časom navkljub se še vedno veliko ljudi obrača na mariborski karitas
Nadškofijska karitas Maribor s pomočjo treh mestnih klubov Lions v okviru projekta Donirana hrana že od leta 2016 pomaga najrevnejšim.
4
Izjava dneva
link
Sergej Nečajev
27. maj 2018 ob 14:39 Velika Britanija mora priznati, da je bila afera nesmiselna. Morajo zavrteti čas nazaj in reči: Oprosti, draga Rusija, naredili smo napako.
Več novic ...
Kazalo