Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Novice

Italijana v kombiju tihotapila 107 pasjih mladičev
Murskosoboški policisti so v petek preverjali tovorno vozilo, vozil ga je 45-letni Italijan, skupaj s 40-letnim sopotnikom.
8

Novice

Kurz in Conte poudarila nujnost krepitve nadzora na mejah EU-ja
Avstrijski kancler Sebastian Kurz in italijanski premier Giuseppe Conte sta se na srečanju strinjala o migracijski politiki v EU-ju. Podpirata krepitev nadzora na zunanjih mejah Unije.
7

Kultura

Gertrude Stein
Razgled mi je všeč, vendar sem rada obrnjena s hrbtom proti njemu.

Kultura

Ob razstavi Ivane Kobilce je izšel "do zdaj najbolj kakovosten katalog v Narodni galeriji"
Kot publikacijo, ki popravlja tudi nekatere trditve o Ivani Kobilci, bi lahko med drugim označili katalog, ki je izšel ob retrospektivi njenega dela v Narodni galeriji.

Novice

IJS-jevo raziskavo o zdravljenju raka z nanomateriali objavila ugledna revija
Raziskovalci Odseka za biokemijo, molekularno in strukturno biologijo Instituta Jožef Stefan so v znanstveni reviji Nano Letters predstavili nove možnosti za zdravljenje raka z nanomateriali.
5

Šport

Grega Bole še naslednji dve leti v Bahrain Meridi
Slovenski kolesar Grega Bole bo še nadaljnji dve leti član ekipe Bahrain Merida, so sporočili iz kluba, ki 33-letnega Gorenjca omenja kot enega ključnih članov.
6

Novice

Dom Danice Vogrinec prejel nagrado za najboljši dom starostnikov v Evropi
Evropska zveza za starejše je nagrado za najboljši dom starostnikov v Evropi podelila domu Danice Vogrinec v Mariboru. V domu rušimo vse tabuje, meni direktor doma Marko Slavič.
4

Šport

Janja Garnbret: "Moje otroške sanje so postale resničnost"
"Res sem vesela, da sem prva ženska, ki je dosegla naslova v obeh individualnih disciplinah. To je res neverjeten dosežek," je pod vtisom slavja v Innsbrucku pripovedovala svetovna prvakinja v ...
12

Novice

V DUTB-ju preiskava sporne prodaje nekaterih zemljišč
Posli Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) naj bi bili pod drobnogledom kriminalistov, ki preiskujejo prodaje nekaterih zemljišč.
21

Novice

Ko starši nimajo nič proti prižganemu televizorju
Tako kot se otroci veselijo počitkov po obveznostih, se mi veselimo, da jim v teh odmorih lahko ponudimo kakovostno oskrbo možgančkov in dušic.

Kultura

Wikipedia bo "digitalno ohranila" dragocenosti brazilskega muzeja
V požaru, ki je na začetku meseca opustošil narodni muzej v Riu de Janeiru, je bila uničena ogromna količina artefaktov, po nekaterih ocenah kar 20 milijonov primerkov.
1

Kultura

O nakitu, ki "nikoli ni bil le brezoseben okras"
"Nakit nikoli ni bil le okras, kot dandanašnji sklepamo po brezosebnem, pogosto pa tudi brezokusnem industrijskem nakitnem izdelku," ugotavljajo v brežiškem muzeju.

Kultura

Murakami se odpoveduje nominaciji za alternativno Nobelovo nagrado
Japonski literarni zvezdnik Haruki Murakami ne želi biti nominiran za alternativno Nobelovo nagrado za književnost, ki jo bo oktobra razglasila, decembra pa podelila Nova akademija.
3

Kultura

Ptujski muzej zaznamuje 125 let obstoja
Pokrajinski muzej Ptuj Ormož je zaznamoval 125. obletnico od prvih začetkov svojega delovanja.

Zabava

The Cranberries potrdili, da je njihove skupne glasbene poti konec
Člani irske zasedbe The Cranberries so marca sporočili, da bodo kljub smrti pevke Dolores O'Riordan na začetku leta 2019 izdali novo studijsko ploščo, zdaj pa so napovedali še, da se po izidu albuma ...
8

Kultura

Jernej Kopitar naslednje leto dobi spomenik v Beogradu
Spomenik jezikoslovcu Jerneju Kopitarju, darilo Ljubljane Beogradu, bodo postavili v oktobru naslednjega leta.
8

Šport

Janja Garnbret zlata še v olimpijski kombinaciji
Najboljša slovenska plezalka Janja Garnbret je svetovno prvenstvo v Innsbrucku končala s še eno medaljo – z zlatom v olimpijski kombinaciji.
52

Šport

Hamilton po popolni dirki še korak bližje petemu naslovu
Lewis Hamilton je unovčil najboljši štartni položaj, na Veliki nagradi Singapurja je vodil od štarta do cilja in osvojil četrto zmago na zadnjih petih dirkah.
42

Šport

Urnaut: Še naprej zadnji atom za vsako točko, o utrujenosti pa pozneje
Slovenski odbojkarji imajo po treh tekmah na svetovnem prvenstvu na svojem računu tri zmage. Najboljši posameznik vrste Slobodana Kovača je bil do zdaj pričakovano Tine Urnaut.
16

Kultura

90 let Marjance Jemec Božič, ene od velikih dam slovenske ilustracije
Ilustratorka Marjanca Jemec Božič danes praznuje 90 let. V spomin mnogih se je zapisala s slikanicami, kot sta Piko Dinozaver in Nana, mala opica.
5
Izjava dneva
link
Ariel Salleh
18. september 2018 ob 14:00 Nekatere moti povezovanje ženske in narave, kajti patriarhalni sistem, patriarhalne filozofije, patriarhalne religije, celo zakoni in ekonomske teorije so ženske zvedli na področje narave in jih ...
Več novic ...
Kazalo