Najbolje ocenjene novice zadnjega leta

Šport

Isaiah Thomas bo naslednje leto igral v Denverju
Denver Nuggetsi so podpisali enoletno pogodbo z Isaiahom Thomasom. 29-letni košarkar je bil nazadnje član Los Angeles Lakersov, predtem pa je odlično igral za Boston Celticse.
23

Šport

Blind se po štirih letih vrača v Amsterdam
Manchester United je sporočil, da se je z Ajaxom dogovoril za prestop Daleyja Blinda. Amsterdamski velikan bo na Old Trafford v zameno poslal 16 milijonov evrov.

Novice

Na dvoriščih zbirnih centrov je še okoli 3800 ton nakopičene odpadne embalaže
Večina družb za ravnanje z odpadno embalažo v skladu z novimi okoljevarstvenimi dovoljenji zdaj odvaža vso embalažo.
2

Novice

Kamnik – the capital of small brewers
Slovenia has a wide selection of different sorts of high-quality wine, and recently, thanks to small brewers, the variety of different types of beer is a lot more diverse as well.

Zabava

Singer v Goodwoodu s sanjskim 911
Konec preteklega leta je kalifornijski butični predelovalec Singer pokazal prve skice projekta DLS, ki je napovedoval izdelavo prefinjenega modela na osnovi porscheja 911 964. Osem mesecev po prvih ...
4

Kultura

Arheološka najdba, ki bo razkrila skrivnosti staroegipčanskih mumij
Pod puščavskim peskom nekropole v Sakkari so arheologi naleteli na osupljivo najdbo, od katere si stroka obeta nove informacije o staroegipčanskih mumijah oziroma o postopku mumificiranja.
3

Novice

Kdor ima zemljo, mora zatirati invazivno ambrozijo
Bliža se čas cvetenja pelinolistne ambrozije. Uprava za varno hrano in kmetijstvo lastnike zemljišč poziva, naj rastlino zatirajo, s tem pa cvetenje in nastanek semen preprečijo.
10

Kultura

Stoletnica Ingmarja Bergmana, velikega iskalca smisla
Pred okroglimi 100 leti se je 14. julija rodil švedski režiser Ingmar Bergman.
2

Novice

Claus Rasmussen
Vlekel sem se, plazil in hodil po vodi, čez skale, da so otroci ostali varno na nosilih.
1

Šport

Žoga je okrogla: Najboljša tekma mundiala v Rusiji?
Na svetovnem nogometnem prvenstvu v Rusiji sta do konca le še dve tekmi. Gostje dnevnega podkasta Vala 202 Žoga je okrogla so tokrat izbrali najboljšo tekmo na svetovnem prvenstvu.
28

Kultura

Umrla je Nancy Sinatra, prva žena in dolgoletna zaupnica pevske legende
V petek je umrla Nancy Sinatra, prva žena legendarnega pevca in igralca Franka Sinatre. Dočakala je častitljivo 101 leto.
7

Kultura

Gillian Flynn
Bolj kot je knjiga temačna, bolj prijazen je avtor – tako se mi zdi. Pravijo, da so pisci ljubezenskih zgodb tisti, ki bi se jih morali bati.

Šport

Penko evropski podprvak med mlajšimi člani
Slovenski kolesar Izidor Penko je na evropskem prvenstvu v Brnu na Češkem osvojil drugo mesto v vožnji na čas med mlajšimi člani.
2

Kultura

Filmi poletnega kina na Krasu letos v ritmu glasbe
V Muzeju slovenskih filmskih igralcev v Divači se nocoj ob 21.30 s projekcijo filma Martina Scorseseja Shine a Light slovesno odpira Poletni kino na Krasu.

Kultura

Zapleti z izvajalci odlagajo nujno obnovo na Ptujskem gradu
Obzidje Ptujskega gradu, ki se je v minulih letih zaradi dotrajanosti že nekajkrat usadilo, da so bile potrebne hitre sanacije, še vedno čaka na celovito prenovo.

Kultura

Frederick Wiseman
Opisati dokumentarista kot "muho na steni" je prav žaljivo. Večina muh, ki jih poznam, sploh nima zavesti, zase pa si rad domišljam, da je imam vsaj dva odstotka.

Kultura

Najvišja japonska nagrada za umetnost filmski legendi Catherine Deneuve
Francoska igralka Catherine Deneuve je prejemnica najvišje japonske nagrade za umetnost praemium imperiale, ki jo vsako leto podelijo petim mednarodno uveljavljenim imenom.
1

Novice

Bavarski parlament potrdil deželno obmejno policijo. Pristojnostni še niso določene.
Bavarski deželni parlament je v sredo potrdil oblikovanje deželne obmejne policije, ki je sicer začela delovati že na začetku meseca.
12

Kultura

Bodalo z Iga spet na varnem – zaznamki ukradenih umetnin imajo dolg spomin
Bronasto bodalo z Iga, ki dokazuje mojstrsko obrtno znanje livarjev na območju današnje Slovenije v 2. tisočletju pr. n. št., se je vrnilo domov – v Narodni muzej Slovenije.
10

Kultura

Močna slovenska udeležba na letošnjem puljskem festivalu
Filmski festival v Pulju, osrednji hrvaški filmski festival, je v letošnjo 65. izdajo med 14. in 22. julijem uvrstil 13 slovenskih filmov oziroma filmov, nastalih s slovensko podporo.
Izjava dneva
link
Kylian Mbappe
2
16. julij 2018 ob 00:01 Ponosni smo, da smo poskrbeli za veselje Francozov. To je bila naša naloga, da smo jim pomagali, da za nekaj časa pozabijo na vse težave.
Več novic ...
Kazalo