Najbolje ocenjene novice zadnjega meseca

Kultura

Rafaelova mojstrovina Madonna Esterhazy na ogled v rimski palači Barberini
V Rimu so v galeriji palače Barberini na ogled postavili Rafaelovo sliko Madonna Esterhazy, ki velja za eno najbolj cenjenih umetniških na Madžarskem. Razstava bo odprta do 8. aprila.

Šport

Gajser bo po operaciji počival en mesec
Tim Gajser, ki je hudo padel na nedeljski pripravljalni dirki v Mantovi in ob tem dobil dvojni zlom čeljusti, je uspešno prestal operacijo v bližnji bolnišnici.

Kultura

Mariborski baletniki z Romeom in Julijo v tržaškem gledališču
Z baletno predstavo Romeo in Julija letošnje Prešernove nagrajenke, režiserke in koreografinje Valentine Turcu bo Ansambel SNG Opera in Balet Maribor v torek gostoval v Trstu.

Novice

Zavrnjena zahteva za stečaj ajdovskega podjetja Bia Separations
Novogoriško okrožno sodišče je zavrnilo ugovor glede vodenja postopka prisilne poravnave nad družbo Bia Separations, ki ga je vložil njen avstrijski lastnik.

Kultura

Teden dni, ko bodo ljubitelji gora na svoj račun prišli tudi "na ravnem"
Po koncu zimskih olimpijskih iger se bo posebna olimpijada doživetij in dosežkov začela na 12. festivalu gorniškega filma, ki bo svet gora, narave in pustolovščin znova prinesel na velika platna.

Novice

Nevarnost plazov in močnih sunkov burje
Na izpostavljenih mestih bodo najmočnejši sunki burje presegali 100 kilometrov na uro, opozarja Arso, ponekod pa je že prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami.
2

Šport

Kranjski Triglav po preobratu ugnal Hoče
Po predzadnjem krogu rednega dela odbojkarskega prvenstva za moške še vedno ni znano, katerih šest ekip se bo v nadaljevanju tekmovanja pomerilo v modri skupini in katere v zeleni.
1

Novice

Kemikalije, ki jih uporabljamo v gospodinjstvu, so enakovreden onesnaževalec izpušnim plinom
Doslej so se znanstveniki ukvarjali predvsem z izpuhi, ki jih v zrak sproščajo vozila na naftni pogon. A očitno so hlapne organske spojine lepil, lakov, čistil predolgo podcenjevali.
4

Novice

Pacientka Andreja
Ko sem končno dobila zdravnico, mi je razložila, da so časi, kakršni so, in da oni ne pišejo napotnic, ki se njih ne tičejo, ker dobivajo penale, in v tem primeru ni pripravljena tvegati.

Šport

Korejski zajtrk: Novinarski posel je poln čakanja
"Mnogokrat se spomnim na pokojno gledališko in filmsko igralko Milo Kačič, ki je rekla, da so igralci plačani le za čakanje: čakajo na vaje, čakajo v maski, čakajo na potovanjih. Igrajo pa zastonj.
2

Kultura

Čas za "nacionalno revizijo" ekspresionistične umetnosti
V Galeriji Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki bodo kot letošnji osrednji projekt maja odprli razstavo Obrazi ekspresionizma - odtisi duha , na kateri bodo ob osrednjih slovenskih ekspresionistih ...
1

Šport

Tekaške proge in drsališče prebudili Jezersko
Na Jezerskem je prava zimska idila, imajo 60 cm snega, v objemu gora lahko tečete na smučeh, drsate ali se sankate, kraj je tudi izhodišče za turne smučarje.
1

Šport

Na ledu bo prava Slovenija: "Olimpijske igre se ne igrajo vsako leto"
Po izjemno uspešnem skupinskem delu olimpijskega turnirja v Pjongčangu so slovenski hokejisti misli usmerili v repasaž za četrtfinale, kjer jih v torek ob 8.40 čaka dvoboj z Norvežani.
41

Novice

Osebje Oxfama fizično grozilo pričam njihovega neprimernega spolnega vedenja
Humanitarna organizacija Oxfam, ki se spopada s kritikami na račun dejanj svojih uslužbencev predvsem na Haitiju, je razkrila, da so leta 2011 trije uslužbenci fizično grozili pričam njihovega ...
35

Šport

McDavid na devetih tekmah zabil 11 golov
Hokejisti Edmontona so v gosteh premagali Colorado s 4:2 in s tem prekinili niz šestih porazov. Plaz je po dveh tretjinah vodil z 2:1, v zadnjem delu tekme pa je vse teklo po željah naftarjev.
2

Šport

Federerjev števec vladanja nadaljuje pri 303 tednih
Roger Federer se je februarja 2004 prvič povzpel na vrh lestvice ATP. 18 let pozneje se spet ponaša kot uradno najboljši teniški igralec na svetu.
67

Zabava

Oborožen rop priznane glasbenice, nato pa dragoceni čelo vrnjen kar v njen avtomobil
Znana francoska glasbenica Ophelie Gaillard si je močno presenečena oddahnila, ko je dobila nazaj svoje glasbilo, vredno več kot milijon evrov.
11

Kultura

Zakladi zasebnih arhivov: domačija, ki je v resnici pričala o Aškerčevem rojstvu
Hiše, v kateri se je na Globokem, kraju blizu Rimskih Toplic, rodil Anton Aškerc, se je ohranilo malo.
1

Kultura

Iz galerije v rudnik: kako so Britanci med vojno na varno skrili največje umetnine
"Skrijte jih v jame ali kleti, ampak niti ena sama slika ne sme zapustiti Otoka," je zaukazal Winston Churchill leta 1940, ko so Britanci v strahu pred nemško invazijo poskušali na varno skriti ...

Novice

Jakov Fak
Tekma je bila zelo naporna in že od prvega kroga precej kaotična. Eden biatlonec čez drugega, kar pomeni tudi izmikanje glave, da te kdo s palico ne zbode v lice.
Izjava dneva
link
Pacientka Andreja
19. februar 2018 ob 12:21 Ko sem končno dobila zdravnico, mi je razložila, da so časi, kakršni so, in da oni ne pišejo napotnic, ki se njih ne tičejo, ker dobivajo penale, in v tem primeru ni pripravljena tvegati.
Več novic ...
Kazalo