Najbolje ocenjene novice zadnjih šest mesecev

Šport

Hokej: ZDA - Slovaška 3:1, ob 8.40: Slovenija - Norveška
Slovenska hokejska reprezentanca, ki je navdušila v skupinskem delu, bo lovila drugo zaporedno uvrstitev v četrtfinale olimpijskega turnirja.
3

Šport

Senzacija v Pokalu FA - Grigg šokiral Manchester City
V eni izmed največjih senzacij v zgodovini Pokala FA so nogometaši Wigana izločili Manchester City z 1:0. Odločil je ljubljenec občinstva Will Grigg.
4

Kultura

Carl Gustav Jung
Vsaka oblika zasvojenosti je slaba, ne glede na to ali je opojna substanca alkohol, morfij ali pa idealizem.

Kultura

Pod Picassovo mojstrovino La Misereuse accroupie odkrili še eno sliko
Raziskovalci so s pomočjo neinvazivne rentgenske tehnologije pod mojstrovino Pabla Picassa Klečeča beračica (La Misereuse accroupie, 1902) odkrili sliko pokrajine, a kdo jo je narisal, za zdaj ...

Šport

11. dan iger: Hokejisti, kombinatorca in biatlonska štafeta
Olimpijske igre v Pjongčangu tudi v torek ponujajo napete boje. Za Slovence bosta najzanimivejši dopoldanska hokejska tekma med Slovenijo in Norveško in mešana biatlonska štafeta.
2

Kultura

Rafaelova mojstrovina Madonna Esterhazy na ogled v rimski palači Barberini
V Rimu so v galeriji palače Barberini na ogled postavili Rafaelovo sliko Madonna Esterhazy, ki velja za eno najbolj cenjenih umetniških na Madžarskem. Razstava bo odprta do 8. aprila.
1

Kultura

Mariborski baletniki z Romeom in Julijo v tržaškem gledališču
Z baletno predstavo Romeo in Julija letošnje Prešernove nagrajenke, režiserke in koreografinje Valentine Turcu bo Ansambel SNG Opera in Balet Maribor v torek gostoval v Trstu.

Novice

Zavrnjena zahteva za stečaj ajdovskega podjetja Bia Separations
Novogoriško okrožno sodišče je zavrnilo ugovor glede vodenja postopka prisilne poravnave nad družbo Bia Separations, ki ga je vložil njen avstrijski lastnik.
2

Kultura

Teden dni, ko bodo ljubitelji gora na svoj račun prišli tudi "na ravnem"
Po koncu zimskih olimpijskih iger se bo posebna olimpijada doživetij in dosežkov začela na 12. festivalu gorniškega filma, ki bo svet gora, narave in pustolovščin znova prinesel na velika platna.

Novice

Nevarnost plazov in močnih sunkov burje
Na izpostavljenih mestih bodo najmočnejši sunki burje presegali 100 kilometrov na uro, opozarja Arso, ponekod pa je že prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami.
2

Šport

Kranjski Triglav po preobratu ugnal Hoče
Po predzadnjem krogu rednega dela odbojkarskega prvenstva za moške še vedno ni znano, katerih šest ekip se bo v nadaljevanju tekmovanja pomerilo v modri skupini in katere v zeleni.
1

Šport

Korejski zajtrk: Novinarski posel je poln čakanja
"Mnogokrat se spomnim na pokojno gledališko in filmsko igralko Milo Kačič, ki je rekla, da so igralci plačani le za čakanje: čakajo na vaje, čakajo v maski, čakajo na potovanjih. Igrajo pa zastonj.
2

Kultura

Čas za "nacionalno revizijo" ekspresionistične umetnosti
V Galeriji Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki bodo kot letošnji osrednji projekt maja odprli razstavo Obrazi ekspresionizma - odtisi duha , na kateri bodo ob osrednjih slovenskih ekspresionistih ...
1

Šport

Tekaške proge in drsališče prebudili Jezersko
Na Jezerskem je prava zimska idila, imajo 60 cm snega, v objemu gora lahko tečete na smučeh, drsate ali se sankate, kraj je tudi izhodišče za turne smučarje.
1

Šport

Na ledu bo prava Slovenija: "Olimpijske igre se ne igrajo vsako leto"
Po izjemno uspešnem skupinskem delu olimpijskega turnirja v Pjongčangu so slovenski hokejisti misli usmerili v repasaž za četrtfinale, kjer jih v torek ob 8.40 čaka dvoboj z Norvežani.
56

Šport

McDavid na devetih tekmah zabil 11 golov
Hokejisti Edmontona so v gosteh premagali Colorado s 4:2 in s tem prekinili niz šestih porazov. Plaz je po dveh tretjinah vodil z 2:1, v zadnjem delu tekme pa je vse teklo po željah naftarjev.
3

Šport

Federerjev števec vladanja nadaljuje pri 303 tednih
Roger Federer se je februarja 2004 prvič povzpel na vrh lestvice ATP. 14 let pozneje se spet ponaša kot uradno najboljši teniški igralec na svetu.
76

Kultura

Zakladi zasebnih arhivov: domačija, ki je v resnici pričala o Aškerčevem rojstvu
Hiše, v kateri se je na Globokem, kraju blizu Rimskih Toplic, rodil Anton Aškerc, se je ohranilo malo.
1

Kultura

Iz galerije v rudnik: kako so Britanci med vojno na varno skrili največje umetnine
"Skrijte jih v jame ali kleti, ampak niti ena sama slika ne sme zapustiti Otoka," je zaukazal Winston Churchill leta 1940, ko so Britanci v strahu pred nemško invazijo poskušali na varno skriti ...

Novice

Jakov Fak
Tekma je bila zelo naporna in že od prvega kroga precej kaotična. Eden biatlonec čez drugega, kar pomeni tudi izmikanje glave, da te kdo s palico ne zbode v lice.
Izjava dneva
link
Jani Dvoršak
1
20. februar 2018 ob 10:52 Dejstvo je, da je vzel zdravilo, ki ga je treba v okviru protidopinških postopkov prijaviti. Ni mi jasno, kako se je to zgodilo, in tudi jezi me, saj to športnikom stalno ponavljamo.
Več novic ...
Kazalo