Najbolje ocenjene novice zadnjih šest mesecev

Novice

Italijana v kombiju tihotapila 107 pasjih mladičev
Murskosoboški policisti so v petek preverjali tovorno vozilo, vozil ga je 45-letni Italijan, skupaj s 40-letnim sopotnikom.
8

Novice

Kurz in Conte poudarila nujnost krepitve nadzora na mejah EU-ja
Avstrijski kancler Sebastian Kurz in italijanski premier Giuseppe Conte sta se na srečanju strinjala o migracijski politiki v EU-ju. Podpirata krepitev nadzora na zunanjih mejah Unije.
7

Kultura

Gertrude Stein
Razgled mi je všeč, vendar sem rada obrnjena s hrbtom proti njemu.

Kultura

Ob razstavi Ivane Kobilce je izšel "do zdaj najbolj kakovosten katalog v Narodni galeriji"
Kot publikacijo, ki popravlja tudi nekatere trditve o Ivani Kobilci, bi lahko med drugim označili katalog, ki je izšel ob retrospektivi njenega dela v Narodni galeriji.

Novice

IJS-jevo raziskavo o zdravljenju raka z nanomateriali objavila ugledna revija
Raziskovalci Odseka za biokemijo, molekularno in strukturno biologijo Instituta Jožef Stefan so v znanstveni reviji Nano Letters predstavili nove možnosti za zdravljenje raka z nanomateriali.
5

Šport

Grega Bole še naslednji dve leti v Bahrain Meridi
Slovenski kolesar Grega Bole bo še nadaljnji dve leti član ekipe Bahrain Merida, so sporočili iz kluba, ki 33-letnega Gorenjca omenja kot enega ključnih članov.
6

Novice

Dom Danice Vogrinec prejel nagrado za najboljši dom starostnikov v Evropi
Evropska zveza za starejše je nagrado za najboljši dom starostnikov v Evropi podelila domu Danice Vogrinec v Mariboru. V domu rušimo vse tabuje, meni direktor doma Marko Slavič.
4

Šport

Janja Garnbret: "Moje otroške sanje so postale resničnost"
"Res sem vesela, da sem prva ženska, ki je dosegla naslova v obeh individualnih disciplinah. To je res neverjeten dosežek," je pod vtisom slavja v Innsbrucku pripovedovala svetovna prvakinja v ...
12

Novice

V DUTB-ju preiskava sporne prodaje nekaterih zemljišč
Posli Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) naj bi bili pod drobnogledom kriminalistov, ki preiskujejo prodaje nekaterih zemljišč.
21

Novice

Ko starši nimajo nič proti prižganemu televizorju
Tako kot se otroci veselijo počitkov po obveznostih, se mi veselimo, da jim v teh odmorih lahko ponudimo kakovostno oskrbo možgančkov in dušic.

Kultura

Wikipedia bo "digitalno ohranila" dragocenosti brazilskega muzeja
V požaru, ki je na začetku meseca opustošil narodni muzej v Riu de Janeiru, je bila uničena ogromna količina artefaktov, po nekaterih ocenah kar 20 milijonov primerkov.
1

Kultura

O nakitu, ki "nikoli ni bil le brezoseben okras"
"Nakit nikoli ni bil le okras, kot dandanašnji sklepamo po brezosebnem, pogosto pa tudi brezokusnem industrijskem nakitnem izdelku," ugotavljajo v brežiškem muzeju.

Kultura

Murakami se odpoveduje nominaciji za alternativno Nobelovo nagrado
Japonski literarni zvezdnik Haruki Murakami ne želi biti nominiran za alternativno Nobelovo nagrado za književnost, ki jo bo oktobra razglasila, decembra pa podelila Nova akademija.
3

Kultura

Ptujski muzej zaznamuje 125 let obstoja
Pokrajinski muzej Ptuj Ormož je zaznamoval 125. obletnico od prvih začetkov svojega delovanja.

Kultura

90 let Marjance Jemec Božič, ene od velikih dam slovenske ilustracije
Ilustratorka Marjanca Jemec Božič danes praznuje 90 let. V spomin mnogih se je zapisala s slikanicami, kot sta Piko Dinozaver in Nana, mala opica.
5

Zabava

"Prijatelj" Matthew Perry: "Zadnje tri mesece sem preživel v bolnišnici"
Priljubljeni ameriški igralec Matthew Perry je zadnje tri mesece preživel v bolnišnici.
11

Novice

Let's clean up Slovenia: For the last time!
This Saturday, the last action of Let's Clean Up Slovenia is taking place throughout Slovenia. Its organizers, Ecologists Without Borders, say that every helping hand is welcome.

Novice

Ruanda: Med več kot 2.000 pomiloščenimi tudi opozicijska voditeljica
Ruandske oblasti so pomilostile 2.141 zapornikov, med njimi tudi eno glavnih opozicijskih voditeljic in ostro kritičarko predsednika Paula Kagameja Victoire Ingabire, ki je bila v zaporu šest let.
5

Novice

Kakšen vpogled v preteklost bodo ponudili ledenodobni ostanki volčjega mladiča?
Znanstveniki pravijo, da bodo redki ostanki volčjega mladiča in severnega jelena iz ledene dobe ponudili vpogled v življenje na skrajnem severu Kanade pred več kot 50.000 leti.
10

Novice

V prihodnosti boljše napovedi za obilno deževje, poplave, sneg in snežne plazove
Vremenski procesi, naravne nesreče in človeške aktivnosti niso omejene z državnimi mejami. A napovedi in opozorila na slovensko-avstrijski meji trenutno niso usklajeni.
4
Izjava dneva
link
Ariel Salleh
1
18. september 2018 ob 14:00 Nekatere moti povezovanje ženske in narave, kajti patriarhalni sistem, patriarhalne filozofije, patriarhalne religije, celo zakoni in ekonomske teorije so ženske zvedli na področje narave in jih ...
Več novic ...
Kazalo