Najbolje ocenjene novice zadnjih sedem dni

Zabava

Za nogometno himno SP-ja bo poskrbel Will Smith
Centralna banka Rusije je pred začetkom svetovnega nogometnega prvenstva natisnila 20 milijonov spominskih bankovcev za 100 rubljev.
8

Šport

Birsa pri 31 letih končal reprezentančno kariero
Na dan, ko bo selektor slovenskih nogometašev Tomaž Kavčič objavil seznam igralcev za prijateljsko tekmo s Črno goro 2. junija, je Valter Birsa sporočil, da končuje reprezentančno pot.
26

Šport

Sedem Raket prisililo Golden State v predajo
Košarkarji Houstona so po najvišjem porazu v klubski zgodovini v končnici (-41) na četrti tekmi pokazali povsem drug obraz.
40

Novice

Po Zuckerbergovem nastopu v Bruslju pritožbe o izogibanju vprašanjem
Po nastopu ustanovitelja Facebooka Marka Zuckerberga v Evropskem parlamentu v Bruslju se pojavljajo pritožbe, da so mu omogočili, da se je izogibal vprašanjem in dajal nejasne, splošne odgovore.
16

Kultura

Terry Crews
Agenti so kot katoliški duhovniki. Če so dobri, jih ima cela skupnost rada. Če so slabi, pa je tako hudo, da slabše ne more biti.
1

Novice

100 let delovanja najstarejše dravske hidroelektrarne Fala
S posebno slovesnostjo so se na Fali spomnili stoletnice začetka obratovanja tamkajšnje hidroelektrarne – najstarejše na reki Dravi. Udeležil se je je premier, ki opravlja tekoče posle, Miro Cerar.
4

Kultura

Luka Juhart med priporočenimi avtorji skladateljske tribune
S skladbo Unleashed se je Luka Juhart na predlog programa Ars uvrstil v izbor priporočenih del prestižne skladateljske tribune Rostrum.

Novice

Strunjansko kopališče bodo po sezoni temeljito prenovili
Že pred sezono se bo končala obnova hotela Laguna, ob katerem bo nov ogrevan bazen. Terme Krka sicer načrtujejo celovito obnovo kompleksa.
8

Novice

Novogoriški kriminalisti prijeli še eno združbo preprodajalcev mamil
Kriminalisti Policijske uprave Nova Gorica so v sodelovanju z italijanskimi kolegi več mesecev preiskovali kriminalno združbo, ki se je na Goriškem ukvarjala s prodajo prepovedanih mamil.
1

Šport

Na slovesu Bokija in Sanija Diamantidis, Krstić in drugi velikani svetovne košarke
Avgusta se obeta nov košarkarski spektakel, na katerem bodo navijači v akciji še zadnjič videli odlična slovenska košarkarja Boštjana Nachbarja in Sanija Bečirovića, ki sta se poslovila od aktivnega ...
32

Novice

Živalska farma
Danes pa o čebelah. Izpustili bomo večino duhovitih primerjav in primernih verzov, ki so jih o žuželki zadnje dni izbrskali v medijih, in se posvetili sami vlogi čebele.

Kultura

Po več kot stoletju Monetovi sliki spet druga ob drugi
Ko se je Claude Monet leta 1878 preselil v pariško predmestje Vetheuil, so tam nastale štiri slike pisanega vrta, ki predstavljajo neke vrste prelomnico v slikarjevem opusu.

Šport

Gareth Southgate
Harry ima nekaj izjemnih osebnostnih lastnosti, je izjemen profesionalec in ima eno od najpomembnejših lastnosti za kapetana: vsak dan postavlja višja merila za uspeh. To je pomembno sporočilo ekipi.
11

Šport

Wolfsburg se je drugo leto zapored rešil skozi šivankino uho
Nogometaši Woflsburga bodo tudi v naslednjo sezono igrali v Bundesligi. Tudi na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij so premagali Holstein Kiel (0:1). Na domačem igrišču so bili boljši s 3:1.
8

Šport

Karizmatični vodja junakov zelenega gozda
Najprijetnejše presenečenje letošnje evroligaške sezone je Žalgiris, ki je na Final Fouru osvoji tretje mesto.
24

Šport

Odlični vratar Kristan končal bogato kariero
Robert Kristan, ki je v pretekli sezoni branil za SŽ Olimpijo, se je pri 35 letih odločil, da bo končal kariero. Nekdanji prvi vratar slovenske reprezentance bo poiskal nove življenjske izzive.
29

Novice

Igor Kadunc bo dva tedna opravljal tudi naloge direktorja televizije
Igor Kadunc, generalni direktor Radiotelevizije Slovenije, bo od 5. junija do 18. junija v okviru svojih pooblastil opravljal tudi naloge direktorja nacionalne televizije, Ljerka Bizilj bo 4. junija ...
4

Kultura

Sem glasba, sem mesto: koncertni večeri, spoznavanje romunske kulinarike in Novega mesta
V Novem mestu bo v teh dneh mogoče slišati glasbene stvaritve širokega razpona – od klasike do sodobnih del.
1

Šport

V torek v Ljubljani 25. študentski tek na grad
V torek, 22. maja, bo v Ljubljani tradicionalni študentski tek po ljubljanskih ulicah od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu. Gre za že 25. dobrodelni Decathlonov študentski tek na grad.

Kultura

Vrnitev filmskega dvojca Spielberg-DiCaprio: film o tistem predsedniku, ki je zajezil kukluksklan
Ameriški filmski režiser Steven Spielberg in igralec Leonardo DiCaprio se kot režijsko-igralski duo vračata na velika platna, kjer sta nazadnje sodelovala pri filmu Ujemi me, če me moreš.
5
Izjava dneva
link
Mike Pence
2
22. maj 2018 ob 13:41 Predsedniku Trumpu ni mar za odnose z javnostmi, zanima ga le mir.
Več novic ...
Kazalo