Najbolje ocenjene novice zadnjih sedem dni

Šport

Hokej v živo: Češka - Kanada
V boju za medalje je na hokejskem turnirju le še osem reprezentanc, v četrtfinalu se bo število kandidatov za medalje še prepolovilo. V prvem četrtfinalu ravnokar igrata ZDA in Češka.

Šport

Anže Kopitar na 900. tekmi dosegel 800. točko
Hokejisti Los Angelesa so po nizu treh zaporednih porazov zdaj trikrat zmagali, 33. zmage v sezoni so se veselili v Winnipegu, kjer so bili boljši s 4:3.

Šport

V živo: Filip Flisar suvereno v četrtfinale
Danes je eden od slovenskih vrhuncev na olimpijskih igrah, saj Filip Flisar napada medaljo v smučarskem krosu. Boji na izpadanje so se začeli ob 5.15.
29

Novice

UKC Maribor: Svetniki nezadovoljni s predlogom strateškega načrta za razvoj
Predlog strateškega načrta za nadaljnji razvoj mariborskega Univerzitetnega kliničnega centra, ki ga je predstavil direktor Vojko Flis, je po mnenju članov sveta presplošen, zato so zahtevali ...

Kultura

Claude Monet
Hočem naslikati zrak, ki objema most, hišo, čoln ... in lepoto svetlobe, v kateri obstajajo.

Kultura

Restavratorji razkrili, kaj vse so našli na Rembrandtovih slikah mladoporočencev
Restavratorji, ki so bili 18 mesecev zakopani v čiščenje in raziskovanje najmanjših detajlov dvojnega Rembrandtovega poročnega portreta, ki sta ga pred dvema letoma s skupnimi močmi kupili Francija ...
1

Kultura

La Fura dels Baus bo z novim spektaklom odprla Ljubljana Festival
Na večer odprtja letošnjega Festivala Ljubljana se v prestolnico vrača priznana katalonska skupina La Fura dels Baus, tokrat s prav za to priložnost zasnovano predstavo.
1

Novice

Slovenski in južnokorejski predsednik sta se zavzela za poglobitev sodelovanja med državama
Borut Pahor je južnokorejskega predsednika Mun Dže Ina podprl v njegovi politiki do Severne Koreje in dejal, da si Slovenija želi več investitorjev iz Južne Koreje.
13

Šport

Gajser se želi kmalu vrniti na motor, a čaka ga še en poseg
Motokrosist Tim Gajser, ki je hudo padel na pripravah v Italiji, ob tem pa je utrpel dvojni zlom čeljusti, se je vrnil v Slovenijo. Po operaciji ga čaka še dodaten poseg.
1

Novice

Peta dražba le uspela: blagovna znamka Peko v rokah Alpine
Novi lastnik blagovne znamke Peko je družba Alpina. Žirovsko podjetje, ki se ukvarja z izdelavo športne obutve, je blagovno znamko kupilo na dražbi v Celju.
10

Novice

Družinski zdravniki: Odločevalci so tudi tokrat uporabili samo administrativne ukrepe
Zdravniki družinske medicine zahtevajo takojšno odpravo spornega dela splošnega dogovora za pogodbeno leto 2018, po katerem bodo morali družinski zdravniki sami kriti stroške domnevno neupravičenih ...
5

Novice

Iran: Na gori Dena našli razbitine strmoglavljenega letala
Iranska revolucionarna garda je sporočila, da ji je po dveh dneh iskanja končno uspelo najti razbitine letala, ki je v nedeljo s 65 ljudmi na krovu strmoglavilo nad goratim območjem Zagros na ...
2

Novice

Varuh zdravja: športni klub brez vstopnin in članarine
V spletni telovadnici Varuh zdravja je iz dneva v dan živahneje. Ob vadbah v živo in posnetih treningih pridno telovadimo mladi in stari, izkušeni rekreativci in začetniki.

Zabava

Foto: Ne le koreografija Severnih Korejk, navijači prisegajo tudi na vikinške čelade, rogove in klobuke
Poslikani obrazi, okrasna očala v obliki olimpijskih krogov, vikinške čelade (ali pa samo rogovi), različne maske, pentlje, kape in cela kurentova oprava - vse to so najbolj vneti navijači prinesli ...
1

Kultura

Koncert Freda Fritha, mojstra improvizacije na različnih permutacijah kitare
Prvi samostojni album Guitar Solos je Fred Frith izdal leta 1974 in si z njim utrl pot med najboljše improvizatorje ter dolga leta soustvarjal na newyorški subkulturni sceni, v zadnjem obdobju se ...
2

Novice

Norwegians take the gold; Slovenians without medal hopes after the first series
The team ski jumping race at the Olympics did not bring any surprises. Norway ended up taking the gold ahead of Germany and Poland, while Slovenia came in fifth.

Kultura

Carl Gustav Jung
Vsaka oblika zasvojenosti je slaba, ne glede na to ali je opojna substanca alkohol, morfij ali pa idealizem.

Kultura

Pod Picassovo beračico odkrili še eno sliko
Raziskovalci so s pomočjo neinvazivne rentgenske tehnologije pod mojstrovino Pabla Picassa Klečeča beračica (La Misereuse accroupie, 1902) odkrili sliko pokrajine, a kdo jo je narisal, za zdaj ...
1

Šport

11. dan iger: Hokejisti, kombinatorca in biatlonska štafeta
Olimpijske igre v Pjongčangu tudi v torek ponujajo napete boje. Za Slovence bosta najzanimivejši dopoldanska hokejska tekma med Slovenijo in Norveško in mešana biatlonska štafeta.
2

Kultura

Rafaelova mojstrovina Madonna Esterhazy na ogled v rimski palači Barberini
V Rimu so v galeriji palače Barberini na ogled postavili Rafaelovo sliko Madonna Esterhazy, ki velja za eno najbolj cenjenih umetniških na Madžarskem. Razstava bo odprta do 8. aprila.
1
Izjava dneva
link
Jani Dvoršak
1
20. februar 2018 ob 10:52 Dejstvo je, da je vzel zdravilo, ki ga je treba v okviru protidopinških postopkov prijaviti. Ni mi jasno, kako se je to zgodilo, in tudi jezi me, saj to športnikom stalno ponavljamo.
Več novic ...
Kazalo