Najbolje ocenjene novice zadnje ure

Novice

Nizozemski parlament skoraj soglasno priznal genocid nad Armenci
Nizozemski parlament je sprejel resolucijo, s katero je priznal genocid nad Armenci v Otomanskem cesarstvu med 1. svetovno vojno.
12

Kultura

Znova podaljšali rok za prijavo na razpis za obnovo Cukrarne
MOL je znova podaljšal rok za prijavo na razpis, s katerim išče izvajalca prenove nekdanje tovarne sladkorja Cukrarne. Najugodnejšega gradbinca na ljubljanski občini zdaj iščejo do 14. marca.
2

Novice

Na črnomaljski praznik odprli prenovljeno ulico
V Črnomlju so prenovili Kidričevo ulico, ki je ena najprometnejših , za njeno obnovo so na občini porabili 700.000 evrov.
1

Kultura

David Michael Hasselhoff
Vseeno mi je, zakaj me imajo radi, važno je, da me imajo. Mislim, da me ljudje spoštujejo, ker imajo občutek, da sem takšen kot božič. Vrnem se vsako leto.
2

Novice

Vse več državljanov članic EU-ja odhaja iz Velike Britanije
Iz Velike Britanije se je med septembrom 2016 in septembrom 2017 odselilo 130.000 državljanov držav članic Evropske unije, kar je največ v zadnjih desetih letih.
35

Novice

Policija ujela roparja hranilnice v Postojni
Policisti so osumljencu že dan po ropu Hranilnice Vipava v Postojni odvzeli prostost, saj so pri njem našli večino ukradenega denarja.
13

Novice

Bangladeš namerava 100.000 Rohingov naseliti na nenaseljen otok iz mulja
Bangladeš namerava na Bhasan Čar, nenaseljeni plavajoči otok iz mulja v Bengalskem zalivu, naseliti 100.000 Rohingov, ki so se v državo zatekli iz sosednjega Mjanmara.
24

Novice

Nigerijska vojska rešila nekaj deklet po ugrabitvah Boko Harama
Skrajna islamska uporniška militantna skupina Boko Haram je iz šole v Dapchiju ugrabila okoli sto deklet. Nigerijska vojska je nato sporočila, da je rešila 76 deklet, več deset jih še pogrešajo.
6

Zabava

Od nasvetov tete Justi do Vesele šole: 70 let znamenitega Pila
Teta Justi, Vesela šola, Blazno resno o seksu ... besede, ki cele generacije Slovencev vrnejo daleč nazaj, vse do osnovnošolskih klopi.
21

Zabava

Avtomobilnost 106: Zimske vozniške radosti v Planici
Današnjo Avtomobilnost so nam pomagali soustvariti vaši sogledalci, tisti, ki so bili izžrebani za zimski vozniški trening v Planici. S svojimi besedami vam bodo prenesli, kar so se tam naučili.
4

Kultura

Lepa Vida malce drugače: Trkajev in Saksidov sprehod po slovenski kulturni dediščini
Slovenski mit o Lepi Vidi, ki govori o za Slovence tako značilnem hrepenenju po sreči in boljšem življenju, je doživel že vrsto prepesnitev in preoblikovanj.

Novice

Kako ohraniti Antarktiko? Prvi korak: ustanoviti največji naravni rezervat.
Okoljevarstvena organizacija Greenpeace je sredi februarja začela kampanjo za vzpostavitev največjega naravnega rezervata na svetu, in sicer na Antarktiki.
18

Novice

Res čudno, da sta premier in stranka padla v anketah, ko pa sta tako razumna in uspešna
Začel se je predvolilni ples v maskah, prave obraze pa nakaže odnos strank do javnega sektorja, torej tistih storitev, katerih splošna in enaka dostopnost za vse je osnova količkaj pravične družbe.
17

Novice

Znanstveniki Cerarju: Kje so obljubljena sredstva za raziskave?
Skoraj 400 raziskovalcev s slovenskih raziskovalnih inštitutov in univerz je na premierja Mira Cerarja naslovilo odprto pismo, naj zagotovi obljubljena dodatna sredstva za raziskovalno sfero.
20

Novice

Kemikalije, ki jih uporabljamo v gospodinjstvu, so enakovreden onesnaževalec izpušnim plinom
Doslej so se znanstveniki ukvarjali predvsem z izpuhi, ki jih v zrak sproščajo vozila na naftni pogon. A očitno so hlapne organske spojine lepil, lakov, čistil predolgo podcenjevali.
14

Kultura

El Greco – edinstven umetnik sredi protireformacijske Španije
El Grecova zgodba je vse prej kot stereotipna biografija spregledanega umetnika, ki na robu preživetja vztraja v slikanju. Umetniku, ki se je v nasprotju z asketsko vsebino svojih del rad predajal raz ...
1

Novice

Alan Geder: veteran vojne za Slovenijo, ki je javno opozarjal na pomanjkanje v Slovenski vojski
Novi načelnik generalštaba Slovenske vojske je postal Prekmurec, ki je svojo pestro vojaško kariero začel leta 1988 in je tudi veteran vojne za Slovenijo. Je prejemnik številnih odlikovanj.
68

Kultura

Ilustracije podob iz zgodovine kot navdih in izziv sodobnemu času
V Miheličevi galeriji na Ptuju bodo drevi odprli skupinsko razstavo sekcije ilustratorjev Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSLU), posvečeno zgodovinskim podobam preteklosti, a kot ...

Kultura

Cenzura v Madridu: Umaknili instalacijo o zagovornikih neodvisne Katalonije
Na mednarodnem umetnostnem sejmu ARCO v Madridu so s prizorišča umaknili instalacijo o zaprtih zagovornikih katalonske neodvisnosti kontroverznega španskega umetnika Santiaga Sierre.
2

Novice

Dačić: Ko je Srbiji težko in potrebuje pomoč, pokliče Lavrova
Ruski zunanji minister Sergej Lavrov, ki se je v Beogradu sešel s celotnim srbskim političnim vrhom, je izrazil pripravljenost Rusije posredovati v dialogu med Beogradom in Prištino.
100
Izjava dneva
link
Miro Cerar
1
22. februar 2018 ob 14:59 Tu je prišlo do javnega in namernega samoponižanja slovenske vojske in vojakov. Mislim, da je to zelo neprimerno. Predsednik vlade je opozoril, da se je vojska sama odločila za Natovo ocenjevanje
Več novic ...
Kazalo