Najbolj brane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Vojaki so bili v času pretepa v civilu, v Selce pa so se pripeljali s službenim vozilom SV-ja
Policisti so bili ob 2.35 obveščeni o pretepu v vasi Selce pri Pivki, po do zdaj zbranih podatkih je bilo v pretep vpletenih osem pripadnikov Slovenske vojske (SV).

Novice

Pilot balona ni kriv za najhujšo balonarsko nesrečo v Sloveniji
Balonar Miro Kolenc je bil oproščen očitkov odgovornosti za balonarsko nesrečo leta 2012 na Ljubljanskem barju. Sodnica je svojo odločitev oprla na pričanje britanskega izvedenca.

Novice

Če na tribunah ni kričanja, še ne pomeni, da v nogometu ni strasti
Matjaž Ambrožič je edini slovenski akreditirani novinar na tekmah Premier league, ki redno spremlja lige angleškega nogometnega prvenstva. Nekdanji dopisnik RTV je bil gost podkasta Številke

Novice

Slovenija se je pritožila EU-ju zaradi avstrijske spremembe pri otroških dodatkih
Sedem držav članic Evropske unije, med njimi tudi Slovenija, se je pri Evropski komisiji pritožilo zaradi indeksacije avstrijskih otroških dodatkov.

Novice

Pogrešanega Klemna Musulina bodo na Krvavcu znova iskali v soboto
Teden dni po izginotju 36-letnega Klemna Musulina iz Trebnjega bo na območju Krvavca v soboto znova stekla obsežna iskalna akcija.

Novice

Theresa May po odstopih zaradi brexita: To bom izpeljala do konca
Le dan po tem, ko je britanska vlada potrdila osnutek dogovora o brexitu, so sledili odstopi ministrov: po ministru za brexit Dominicu Raabu je odstopila še ministrica za delo in pokojnine Esther ...

Novice

16. november: Benazir Buto postane pakistanska premierka
Leta 1988 je bila Benazir Buto na prvih volitvah v Pakistanu, kjer so lahko volili vsi državljani, izvoljena za predsednico vlade. Benazir je bila hči nekdanjega voditelja države Zulfikarja Buta.

Novice

Slovenija gosti srečanje Trilateralne komisije
Ljubljana gosti 42. evropsko srečanje Trilateralne komisije, na katerem se je zbralo več kot 200 vplivnih posameznikov iz Evrope in sveta, ki bodo tri dni razpravljali o izzivih za prihodnost Evrope.

Novice

Matozova zahteva, da se izloči začasna predsednica okrožnega sodišča, zavrnjena
Višje sodišče v Celju je zavrnilo zahtevo odvetnika Janeza Janše Francija Matoza za izločitev začasne predsednice okrožnega sodišča.

Novice

17. november: Tragedija v Logu pod Mangartom
Leta 2000 je plaz v Logu pod Mangartom zasul sedem ljudi. Poškodoval je 23 stanovanjskih in gospodarskih objektov, porušil dva mostova, uničil več cestnih odsekov in elektrarno.

Novice

MMCPodrobno: Kako je prva svetovna vojna spremenila svet
Pred 100 leti, 11. 11. 1918 ob 11. uri, je začelo veljati premirje, ki ga je Nemčija podpisala z antantnimi silami.

Novice

V množičnem pretepu v Murski Soboti poškodovana dijaka še v bolnišnici
Dijaka, poškodovana v ponedeljkovem pretepu v središču Murske Sobote, sta zaradi vbodnin na spodnjih okončinah še v bolnišnični oskrbi.

Novice

Bel prah na mariborski občini ni bil nevaren
Uslužbenka mariborske občine je ob pol devetih odprla pošiljko, iz katere se je usul bel prah, je poročal Radio Maribor.

Novice

Združeno kraljestvo dobilo tretjega ministra za brexit
Britanska premierka Theresa May je po odstopu Dominica Raaba na mesto ministra za brexit imenovala državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje, evroskeptika Stephena Barclaya.

Novice

Simona Kukovič
Letošnja kampanja za lokalne volitve je precej groba, včasih že na meji etičnega ali sprejemljivega. To pa je z vidika povprečnega volivca že težko poslušati.

Novice

V digitalni bazi slovenskih žrtev 1. sv. vojne že več kot 26.000 imen
Z iskalnikom digitalne baze vseh slovenskih vojaških žrtev velike vojne bo lahko marsikdo našel svoje prednike.

Novice

Množičen pretep v Murski Soboti
V Murski Soboti je na križišču Slovenske in Zvezne ulice izbruhnil pretep, v katerem je sodelovalo več ljudi.

Novice

Evropska komisija odločno za marakeško deklaracijo, mnenje parlamenta različno
Evropski parlament je glede dogovora Združenih narodov o migracijah, znanem tudi kot marakeška deklaracija, razdeljen, Evropska komisija pa pri njem vztraja.

Novice

Stroj usodno poškodoval delavca
Po poročanju uprave za zaščito in reševanje je okoli 10. ure na Brnčičevi ulici v Ljubljani delovni stroj poškodoval delavca, ki je za posledicami nesreče umrl.

Novice

Požar v kranjski livarni je pogašen
Gasilci so požar, ki je izbruhnil v livarni v središču Kranja, že pogasili, objekt pa še preiskujejo in iščejo morebitna žarišča. V požaru ni bil nihče poškodovan, zaposleni pa so se rešili na varno.
Izjava dneva
link
Simona Kukovič
16. november 2018 ob 13:03 Letošnja kampanja za lokalne volitve je precej groba, včasih že na meji etičnega ali sprejemljivega. To pa je z vidika povprečnega volivca že težko poslušati.
Več novic ...
Kazalo