Najbolj brane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Oboroženi policist na srednji šoli na Floridi med pokolom ni ukrepal
54-letni oboroženi policist s srednje šole v Parklandu, ki prejšnji teden ni ukrepal proti Nikolasu Cruzu, najstniku, ki je priznal, da je ubil 17 ljudi, je v preiskavi. Policist je že dal odpoved.
232

Novice

Erjavec bo pismo predstavil Cerarju, ta se bo odločil, kdaj bo šlo v Bruselj
Slovenija bo kmalu sprožila postopek v povezavi s tožbo proti Hrvaški zaradi nespoštovanja arbitražne odločbe o meji, je ob prihodu na neformalni vrh EU-ja v Bruslju povedal premier Miro Cerar.
101

Novice

Furs po novem tudi nad delodajalce: 187 jih ni izplačalo plač ali plačalo prispevkov
Od 1. januarja finančna uprava preverja tudi, ali vsi delodajalci izplačujejo plače oz. plačujejo prispevke svojim zaposlenim.
104

Novice

"Čaščenja ni maral. Ravno ta skromnost ga še bolj ohranja v nacionalnem spominu"
Ljudi je vedno begalo to, da je bil malce skrivnosten. Nikoli se ni čisto odprl.
81

Novice

Martin Kačur in njegova pravica
Neverjetno, koliko gneva, žolča, zaničevanja in ponižanj se je v preteklih dneh zlilo na šolnike.
241

Novice

Ko pridejo diplomanti delat v vzgojni zavod, prvo leto doživijo šok
Naš izobraževalni sistem ne zagotavlja znanj, kako ravnati s težavnimi mladostniki. Motenj, ki se zadnja leta pojavljajo, v programe izobraževanja ne vključujejo.
35

Novice

Cerar poziva: Naj sovražni govor obmolkne!
Miro Cerar je kolege iz političnih strank ali list, ki so že napovedale nastop na volitvah, pozval k omejevanju sovražnega govora v javnem prostoru, ki po njegovem mnenju vedno bolj ogroža ...
123

Novice

Alan Geder: veteran vojne za Slovenijo, ki je javno opozarjal na pomanjkanje v Slovenski vojski
Novi načelnik generalštaba Slovenske vojske je postal Pomurec, ki je svojo pestro vojaško kariero začel leta 1988 in je tudi veteran vojne za Slovenijo. Je prejemnik številnih odlikovanj.
82

Novice

Orožarski lobi podpira Trumpov predlog o oboroževanju učiteljev
Preživeli dijaki po strelskem napadu na floridsko šolo so na srečanju z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom pozvali k strožjemu nadzoru nad prodajo orožja, predsednik pa za reševanje težave ...
258

Novice

Streljanje v Zürichu: Moški ubil partnerko in nato še sebe
V bližini glavne železniške postaje v švicarskem mestu Zürich je 38-letni moški ustrelil svojo 35-letno partnerko, nato pa še sebe.
30

Novice

Vse več državljanov članic EU-ja odhaja iz Velike Britanije
Iz Velike Britanije se je med septembrom 2016 in septembrom 2017 odselilo 130.000 državljanov držav članic Evropske unije, kar je največ v zadnjih desetih letih.
37

Novice

Imenovanje Gederja logična poteza in kupovanje političnega miru
Izbira dosedanjega namestnika načelnika generalštaba Alana Gederja je logična poteza, ki bo vojski in ministrici vsaj do volitev prinesla politični mir.
54

Novice

Trump napovedal najobsežnejše sankcije proti Severni Koreji
Ameriški predsednik Donald Trump je napovedal do zdaj največji sveženj sankcij proti Severni Koreji zaradi njenega jedrskega in raketnega programa.
57

Novice

Nizozemski parlament skoraj soglasno priznal genocid nad Armenci
Nizozemski parlament je sprejel resolucijo, s katero je priznal genocid nad Armenci v Otomanskem cesarstvu med 1. svetovno vojno.
32

Novice

Premier omenja "namerno ponižanje SV", na vrhu Ostermana zamenjal Geder
Vlada je razrešila dozdajšnjega načelnika generalštaba Slovenske vojske Andreja Ostermana in na njegovo mesto imenovala Alana Gederja.
239

Novice

Tehnično sta Severna in Južna Koreja še vedno v vojni
Korejski polotok, velik za malo več kot deset Slovenij, na katerem živi skoraj 77 milijonov ljudi, danes velja za enega največjih razlogov za nestabilnost, hkrati pa imamo v Severni in Južni Koreji ...
25

Novice

Učiteljici, ki je grobo zlasala učenca, pisni opomin; postopek vodi tudi policija
"Dogodek je bil potrjen, ravnatelj pa je ustrezno ukrepal in delavki izrekel pisni opomin pred odpovedjo delovnega razmerja," so povedali na inšpektoratu Republike Slovenije za šolstvo in šport o ...

Novice

Prek ruskega veleposlaništva v Argentini hoteli pretihotapiti 400 kilogramov kokaina
Na ruskem veleposlaništvu v Buenos Airesu je policija zaplenila skoraj 400 kilogramov kokaina. Tihotapci so hoteli zlorabiti diplomatsko kurirsko službo.
31

Novice

Večina držav EU-ja ima premalo učiteljev, Slovenija jih ima preveč
V večini držav Evropske unije se že spoprijemajo s pomanjkanjem učiteljev ali pa jih to še čaka, vendar pa številne države še vedno nimajo pripravljenih ustreznih ukrepov.
93

Novice

Zaradi več afer odstopil podpredsednik avstralske vlade
Podpredsednik avstralske vlade Barnaby Joyce je odstopil po tem, ko se je znašel na naslovnicah zaradi zunajzakonskega razmerja in očitkov o spolnem nadlegovanju.
11
Izjava dneva
link
Stanislav Pejovnik
23. februar 2018 ob 14:13
Več novic ...
Kazalo