Najbolj brane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Mihael Žgank eksistencialno vprašanje rešuje v Turčiji
Velika večina športnikov v svoji karieri tekmuje za eno samo državo, a pri tem seveda obstajajo izjeme. Eden izmed teh je judoist Mihael Žgank.

Novice

Bojno vozilo valuk se je prevrnilo na streho, dva vojaka poškodovana
Na osrednjem vadišču Slovenske vojske na Počku se je dopoldne zgodila nesreča, v kateri se je bojno vozilo valuk prevrnilo na streho, pri čemer sta se dva vojaka lažje poškodovala.
29

Novice

Streljal na divjega prašiča, ustrelil brejo kobilo
V torek zvečer je lovec na območju naselja Otlica pri Ajdovščini namesto divjega prašiča ustrelil brejo kobilo, ki jo je morala veterinarka kasneje evtanazirati.
32

Novice

V Piranu avtobus stisnil nemško turistko
Voznik avtobusa je na piranski avtobusni postaji pri vožnji naprej in zavijanju levo v boks z zadnjim desnim delom avtobusa ob zid stisnil peško, ki je na kraju nesreče umrla.

Novice

25. maj: Carigrajski nogometni čudež Liverpool dvignil na vrh Evrope
Nogometaši Liverpoola so v finalu Lige prvakov po streljanju 11-metrovk premagali ekipo Milana s 6:5. Junak je postal Liverpoolov vratar Jerzy Dudek. Dramatični finale je imel dva različna polčasa.

Novice

Bruselj Sloveniji: Izvedite privatizacijo, zvišajte upokojitveno starost, znižajte javnofinančne izdatke
Evropska komisija je Sloveniji posredovala redne letne proračunske in reformne nasvete, v katerih nas poziva k fiskalnemu ukrepanju, reformam na področju zdravstva, dolgotrajne oskrbe in ...
219

Novice

Poklicni gasilci zahtevajo plačilo nočnega dodatka
Predsednik sindikata poklicnih gasilcev Aleksander Ogrizek, ki toži mariborsko poklicno gasilsko brigado, je po treh letih le dočakal konec postopka na mariborskem delovnem sodišču.
4

Novice

Sojenje Radanu: izvedenec na prašičih testiral usmrtitve s kalijem
Na naroku v sojenju Ivanu Radanu so predvajali posnetke EKG-jev srca ob usmrtitvi treh prašičev, ki jih je predlagal avstrijski izvedenec Wolfgang Kröll; EKG prašiča, umorjenega s kalijem, ni bil ...
14

Novice

Živalska farma
Danes pa o čebelah. Izpustili bomo večino duhovitih primerjav in primernih verzov, ki so jih o žuželki zadnje dni izbrskali v medijih, in se posvetili sami vlogi čebele.
3

Novice

Po zaužitju radenske potreboval zdravniško pomoč
Konec preteklega tedna je zaradi poškodb grla zdravniško pomoč poiskal bolnik, ki je pred tem v gostinskem lokalu zaužil mineralno vodo Radenska.
43

Novice

Bolj kot v programih in obljubah najdemo razlike v minulem delu
Spoštovani! Bomo volili prijatelja Viktorja Orbana in mladega favorita Ameriške trgovinske zbornice ali prijatelja Rusije, podpornika TEŠ 6 ali celo stranko za ponižane in razžaljene?
2

Novice

Kriminalisti naj bi preiskovali domnevno prirejanje razpisov v UKC-ju Ljubljana
Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana je policiji naznanilo sume nepravilnosti pri najmanj dveh razpisih na področju informacijske tehnologije.
15

Novice

Ste vedeli, da na Zemljo dnevno pade 60 ton prahu?
Na Zemljo vsak dan prileti 60 ton prašnih delcev iz vesolja. Iz Sahare pa vsake štiri sekunde “krene” za en vagon prahu.

Novice

Pariz maja 1968 utrl pot novi družbi : "Bodite realistični, zahtevajte nemogoče!"
Začelo se je s spontanim protestom študentov, ki so zahtevali preklic pravila, da se študenti in študentke ne smejo obiskovati v študentskih domovih, končalo pa z desetimi milijoni stavkajočih ...
22

Novice

Vanja Vardjan je novi odgovorni urednik Razvedrilnega programa Televizije Slovenija
Vanja Vardjan s 1. junijem 2018 nastopa štiriletni mandat odgovornega urednika Razvedrilnega programa TV Slovenija. Na mesto odgovornega urednika ga je na predlog dr.

Novice

6,5 Million Euros for the Maintanance of the Falcon Jet
The outgoing government is preparing to put aside around 6,5 million euros for the maintanance of the government-owned Falcon jet.

Novice

Prijeli Ljubljančana, ki je z lažno prodajo vinjet ogljufal 3.500 ljudi
Mariborski kriminalisti so preteklo sredo odvzeli prostost 28-letnemu Ljubljančanu, ki je po SMS-ih oglaševal prodajo letne slovenske avtocestne vinjete po polovični ceni in tako povzročil za okoli ...
44

Novice

Državnozborske volitve 2018 na kanalih RTV Slovenija
Kako se bo spremenila slovenska politična geografija po predčasnih volitvah v državni zbor? Kdo in predvsem kaj obljublja? Je mogoče obljube izpolniti?

Novice

Poganske politike
Če je nekdo revež, je lahko revež vsak. Zdravilo za to je univerzalizem. Če šteje en človek, je tu vzrok, da štejejo vsi. In to bi morali vedeti pred volitvami.
6

Novice

24. maj: Rodila se je žena kralja rokenrola
Leta 1945 se je v Brooklynu rodila Priscilla Presley, rojena Priscilla Ann Wagner, ameriška manekenka, pisateljica in igralka. Bila je edina žena kralja rokenrola Elvisa Presleyja.
Izjava dneva
link
Gregor Jurak
24. maj 2018 ob 14:30 Izkazalo se je, da so naši otroci eni najbolj gibalno dejavnih na svetu, o čemer so poročali tudi številni tuji mediji. To vpliva tudi na vrhunske športne rezultate.
Več novic ...
Kazalo