Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Tri leta zapora in tri leta izgona za lažnega bombaša v Dragonji
Zaradi terorizma je koprsko sodišče mlademu Hrvatu, ki je januarja sprožil preplah na mejnem prehodu Dragonja, dosodilo tri leta in dva meseca zaporne kazni in tri leta izgona iz Slovenije.
12

Novice

Kamnik – the capital of small brewers
Slovenia has a wide selection of different sorts of high-quality wine, and recently, thanks to small brewers, the variety of different types of beer is a lot more diverse as well.

Novice

Zadnji žvižg za najbolj iskane evropske zločince
Europol je ob zaključku svetovnega prvenstva organiziral nagradno igro v stilu zbiranja sličic nogometašev, s katero skuša javnosti predstaviti, kateri evropski zločinci na begu so trenutno najbolj ...
25

Novice

Britanski vladi, oslabljeni po odmevnih odstopih, teče voda v grlo
Odstopa britanskega zunanjega ministra Borisa Johnsona in ministra za brexit Davida Davisa sta jasen kazalnik, da britanska vlada ni nikoli zares strnila vrste glede brexita, temveč je bil ta vedno ...
46

Novice

Notranji ministri: Migracijske tokove je treba upravljati na zunanjih mejah
Na neuradnem zasedanju v Innsbrucku so se notranji ministri Evropske unije strinjali, da je treba migracijske tokove upravljati na zunanjih mejah Evropske unije.
18

Novice

Poškodovanega italijanskega jamarja so ponoči prenesli iz Netopirjeve jame
Jamarski reševalci so iz Netopirjeve jame prinesli poškodovanega italijanskega jamarja in ga ob pol štirih zjutraj predali nujni medicinski pomoči sežanskega zdravstvenega doma ter ga prepeljali na ...
10

Novice

19. julij: Slovo slovenskega mehanika, ki je s svojimi vozili oskrboval avstrijski dvor
Leta 1914 je umrl slovenski inženir in industrialec Janez Puh (Johann Puch), ki je vidno zaznamoval začetek tehnične revolucije.

Novice

11. julij: Botanični vrt v Ljubljani že od časa Ilirskih provinc
Leta 1810 je bil ustanovljen botanični vrt v Ljubljani, ki ga je zasnoval botanik Franc Hladnik.

Novice

EU in Japonska podpisala zgodovinski sporazum o prosti trgovini
Evropska unija in Japonska sta v Tokiu podpisali enega največjih trgovinskih sporazumov, vrednega tretjino svetovnega BDP-ja, ki odpravlja 99 odstotkov carin med podpisnicama.
70

Novice

Bruselj opozoril Airbnb, naj igra po pravilih EU-ja
Evropska komisija in organi za varstvo potrošnikov Evropske unije zahtevajo od podjetja Airbnb, da svoje pogoje poslovanja uskladi s pravili EU-ja o varstvu potrošnikov in pregledno navaja cene.
20

Novice

18. julij: Odkrili neandertalsko piščal - najstarejše glasbilo na svetu
Leta 1995 so v arheološkem najdišču Divje babe v dolini Idrijce našli trenutno najstarejšo neandertalsko piščal.

Novice

26. junij: Herkul se vrne v Staro Ljubljano
Obnovljeni vodnjak s Herkulovim kipom na Levstikovem trgu v Ljubljani so odkrili na dan slovesnosti po razglasitvi samostojnosti Slovenije – torej na današnji dan leta 1991.

Novice

EU zaščitil podjetja pred posledicami sankcij ZDA proti Iranu
Zunanji ministri Evropske unije (EU) so v Bruslju potrdili ukrep za zaščito evropskih podjetij, ki poslujejo z Iranom, pred posledicami ameriških sankcij proti tej državi.
37

Novice

#MMCdebata: "Poslance na minimalce, dokler ne izvolijo vlade"
"S takšnim volilnim sistemom ne bomo imeli nikoli stabilne vlade, ker lahko stranka z dvema poslancema ruši vlado in ima enako moč kot tista, ki je prejela večino."
77

Novice

Finale med Hrvaško in Francijo najbolj gledan prenos letošnjega leta na TV SLO
Včerajšnjo finalno tekmo med Francijo in Hrvaško si je v povprečju ogledalo kar 23,9 odstotkov oziroma 450.200 gledalcev, starih nad 4 leta, kar predstavlja 69 odstotkov takratnih gledalcev ...

Novice

Mayeva tesno dobila glasovanje o izstopu iz carinske unije po brexitu
Vlada britanske premierke Therese May je s tesno večino uspela na glasovanju v parlamentu in se izognila temu, da bi Velika Britanija po brexitu ostala v carinski uniji z EU-jem.
17

Novice

Mateja Vraničar Erman
Danes ni več čas, da se pogovarjamo, ali moramo banko privatizirati ali ne, privatizacija je neizogibna.
1

Novice

Imamo politikante ali državnike?
Matej Tonin se je vsaj štirinajst dni pogajal za vstop v koalicijo. Potem ko je dosegel domala vse, je od pogajanj odstopil. Na prvi pogled se to zdi zelo neodgovorno, skrajno neodgovorno.
5

Novice

Strela udarila na blejsko plažo, trije poškodovani
Na javni plaži blejskega jezera v Mlinem je v neurju udarila strela in pri tem poškodovala tri ljudi, sporočajo policisti. Po udaru je bila na kraju dogodka nudena prva pomoč trem ljudem.

Novice

Juncker zanikal, da bi bil pred tednom dni opit: Zahtevam spoštovanje!
Potem ko so se pretekli teden po slovesnosti ob robu vrha zveze Nato pojavili posnetki, zaradi katerih so se razširili namigi, da je bil predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker opit, so to ...
91
Izjava dneva
link
Mateja Vraničar Erman
1
18. julij 2018 ob 14:26 Danes ni več čas, da se pogovarjamo, ali moramo banko privatizirati ali ne, privatizacija je neizogibna.
Več novic ...
Kazalo