Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Nizozemski parlament skoraj soglasno priznal genocid nad Armenci
Nizozemski parlament je sprejel resolucijo, s katero je priznal genocid nad Armenci v Otomanskem cesarstvu med 1. svetovno vojno.
16

Novice

Na črnomaljski praznik odprli prenovljeno ulico
V Črnomlju so prenovili Kidričevo ulico, ki je ena najprometnejših , za njeno obnovo so na občini porabili 700.000 evrov.
1

Novice

Policija ujela roparja hranilnice v Postojni
Policisti so osumljencu že dan po ropu Hranilnice Vipava v Postojni odvzeli prostost, saj so pri njem našli večino ukradenega denarja.
13

Novice

“Based on previous poor evaluations, we could hardly have expected a passing grade.”
"We're not the first NATO member that has failed its combat readiness evaluations. And we're not the first member that will fix this in the months ahead -- or in the near future," said Simon Korez ...

Novice

Žvižgačica iz javnega podjetja Infrastruktura Bled pred začetkom sodnih postopkov znova v službi
Žvižgačica Marjana Mrak, ki je po razkrivanju nepravilnosti pri javnih naročilih javnega podjetja Infrastruktura Bled prejela odpoved, se je vrnila v službo, saj je inšpektorat za delo zadržal njeno ...
51

Novice

Varuh zdravja: športni klub brez vstopnin in članarine
V spletni telovadnici Varuh zdravja je iz dneva v dan živahneje. Ob vadbah v živo in posnetih treningih pridno telovadimo mladi in stari, izkušeni rekreativci in začetniki.

Novice

DZ: Zelena luč za novelo protikorupcijskega zakona, rdeča za novelo energetskega zakona
Državni zbor je zadnji dan februarske redne seje podprl novelo protikorupcijskega zakona, ki ustvarja pogoje za učinkovitejše delo protikorupcijske komisije, in novelo o starševskem varstvu in ...
12

Novice

Osumljenec umora 62-letne ženske umrl v bolnišnici
V bolnišnici je prejšnji teden umrl 62-letni moški, ki je osumljen, da je 22. januarja na območju Loč umoril 62-letno partnerko.

Novice

Četverica brutalnih roparjev, ki je žrtve tudi pretepala, je končala v priporu
Celjski kriminalisti so zaradi brutalnih in nasilnih ropov kazensko ovadili štiri ljudi, ki so jih v nedeljo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanje tudi odredil sodno pridržanje.
46

Novice

Pacientka Andreja
Ko sem končno dobila zdravnico, mi je razložila, da so časi, kakršni so, in da oni ne pišejo napotnic, ki se njih ne tičejo, ker dobivajo penale, in v tem primeru ni pripravljena tvegati.

Novice

Rok Zupančič
Danes je pravosodje pod hudim pritiskom politike.

Novice

Sodišče potrdilo: Zaradi plačljivih programov višje cene paketov
Vodstvo RTV Slovenija potrjuje poročanje medijev, da je Pro Plus izgubil tožbo, s katero je od javne televizije zahteval popravek navedb, da bodo morali operaterji ponudnikom programov plačati višjo ...
67

Novice

Cerar bo pred volitvami iskal potrditev v svoji stranki
Predsednik SMC-ja Miro Cerar se je pred volitvami odločil preveriti zaupanje med člani stranke. Čeprav mu mandat poteče junija, je napovedal volilni kongres stranke za 10. marec.
67

Novice

Decembra v Sloveniji ena največjih rasti industrijske proizvodnje
Tako evrsko območje kot Evropska unija sta v zadnjem četrtletju lani na četrtletni ravni dosegla 0,6-odstotno rast. Okrepila se je tudi rast industrijske proizvodnje.
6

Novice

Bodo tujci popolnili razredčene vrste Slovenske vojske?
Skoraj tisoč manjkajočih vojakov v stalni sestavi Slovenske vojske sili ministrstvo za obrambo v vse ekstremnejše rešitve. Belgija je rešitev našla v tujih najemnikih.
188

Novice

Južna Afrika zaradi suše razglasila nacionalno katastrofo
Južna Afrika je zaradi ene najhujših suš v svoji zgodovini razglasila "nacionalno katastrofo".
53

Novice

Gladina oceanov se dviga pospešeno
Povprečna globalna gladina oceanov se ne dviga umirjeno, za tri milimetre na leto, temveč pospešeno, vsako leto za še dodatnega 0,08 milimetra, ugotavlja sveža študija.
85

Novice

Poslance zanima, kaj vlada lahko še stori do konca mandata
Na 38. redni seji državnega zbora je poslance zanimalo, ali je koalicija še opravilno sposobna, ali bo vladi uspelo sprejeti bolj solidaren zakon o zdravstvenem zavarovanju in kako je državo ...
46

Novice

Mati domovina
Potem ko je v javnosti zaokrožila devet let stara fotografija performansa Simone Semenič, ene od letošnjih nagrajenk Prešernovega sklada, na kateri ta pozira z razrezano slovensko zastavo, ovito ...
32

Novice

Sindikati v primeru Infrastruktura Bled: "Brez zaščite žvižgačev bo korupcija postala običajna"
V javnem podjetju Infrastruktura Bled so se pretekli teden za sodelovanje zahvalili predsednici sveta delavcev.
80
Izjava dneva
link
Miro Cerar
1
22. februar 2018 ob 14:59 Tu je prišlo do javnega in namernega samoponižanja slovenske vojske in vojakov. Mislim, da je to zelo neprimerno. Predsednik vlade je opozoril, da se je vojska sama odločila za Natovo ocenjevanje
Več novic ...
Kazalo