Zadnjih 20 novic - Novice

Novice

Brez naslova
Če želite letošnje poletje začeti v družbi poezije, pesnikov, pripovedovalcev, glasbenikov, umetnikov, med zgodbami, koncerti in trtami, potem je pravi dogodek za vas Festival Sanje v Medani.

Novice

Slovenija z enajstimi projekti uspršno kandidirala za 63 milijonov evropskih sredstev
Evropska komisarka za promet Violeta Bulc je v Ljubljani predstavila rezultate tretjega razpisa instrumenta za povezovanje Evrope, na katerem je Slovenija za 11 projektov prejela odobrenh 63 ...

Novice

Novi stanovanjski zakon bi močno pristrigel peruti nepoštenim upravnikom
Ministrstvo za okolje je predstavilo izhodišča za prenovo stanovanjskega zakona.
2

Novice

Nemčija: Razveljavitev obsodb gejev na podlagi zakona iz časa nacizma
Nemški parlament je potrdil razveljavitev obsodb 50.000 gejev, ki so bili po drugi svetovni vojni zaradi homoseksualnosti kaznovani na podlagi zakona iz časa nacizma.

Novice

Cerar discusses arbitration with EU leaders
Prime Minister Miro Cerar has been meeting with EU leaders to discuss the ongoing border dispute with Croatia. A decision is expected at the end of this month.

Novice

V Lipici prenavljajo hipodrom
Po dveh letih premora v Kobilarni Lipica zopet prenavljajo. Tokrat je gradbišče odprto na hipodromu.

Novice

Olimpijski komite in sindikat zaradi zakona o športu na različnih bregovih
Na nasprotnih straneh sta se zaradi sprejetega zakona o športu znašla Olimpijski komite Slovenije in Sindikat športnikov Slovenije, ki napoveduje ustavno presojo zakona.
1

Kultura

Dama s krznom: je torej El Grecova ali ni?
Tako identiteta avtorja umetnine kot upodobljenke na sliki Dama s krznom , ki jo sicer pripisujejo El Grecu, od nekdaj burita duhove – zato bo zdaj podvržena podrobni raziskavi, saj želijo ...

Novice

Das 25. Lent-Festival startet heute in Maribor
Heute startet in Maribor die bereits 25. Edition des Lent Festivals. Das einwöchige Festival bietet heute die Oper unter den Sternen und zahlreiche andere, buntgefärbte Events.

Šport

V Bakuju prva mišice pokazala Red Bulla
Max Verstappen (Red Bull) je v Bakuju dobil prvi trening voznikov formule ena pred nedeljsko veliko nagrado Azerbajdžana.
6

Novice

V pakistanski nemirni pokrajini Beludžistan napadalec z avtom bombo ubil 11 ljudi
V mestu Kveta na jugozahodu Pakistana je napadalec z avtomobilom bombo ubil najmanj enajst ljudi, med njimi štiri policiste, okoli 20 je ranjenih, je sporočila policija.
2

Novice

Highlights of the week
Join us for a short review of major events that happened this week. Tune in for the latest edition of Highlights of the week, on Saturday 24th at 14:35pm and on Sunday at 10:20am.

Novice

Šesti blok Teš 6 spet deluje
Šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (Teš 6) od četrtka zvečer znova deluje. Šesti blok Teša je stal od 9. junija, ko so ga ustavili zaradi sanacije razpoke na kolektorju ponovnega pregrevanja.
13

Novice

Londonska policija: Hladilnik vzrok požara v stolpnici Grenfell
Požar londonske stolpnice Grenfell Tower, v katerem je domnevno umrlo 79 ljudi, se je začel, ko je zagorel hladilnik z zamrzovalnikom, je sporočila londonska policija. Požar ni bil podtaknjen.
29

Novice

Novice

In vendar se vrti
Arbitražno sodišče za določitev meje med Slovenijo in Hrvaško bo v četrtek objavilo svojo razsodbo.

Novice

Glasbeni gost
Lamai je umetniško ime pevke Lare Poreber. Želja po ustvarjanju je v njej živela od otroštva , vrsto let se je posvečala pisanju svoje glasbe, letos pa je posnela prvenec Tam.

Novice

Menjava na čelu ajdovskega Mlinotesta
Prvi mož Mlinotesta David Nabergoj je iz osebnih razlogov nepreklicno odstopil z mesta predsednika in člana uprave. Mlinotest zdaj vodi Danilo Kobal.

Novice

Proti parohu Boškoviću vložena tožba za odvzem 800.000 evrov premoženja
Specializirano državno tožilstvo je zoper paroha Srbske pravoslavne cerkve Perana Boškovića vložilo tožbo za odvzem premoženja nezakonitega izvora, tožbeni zahtevek znaša približno 800.000 evrov.
11

Novice

Intervju
P regled delovanja pomorske policije je predstavljen tudi v okviru razstave "Od orožnika do policista" v Pokrajinskem muzeju v Kopru. V pogovoru s komandir jem pomorske policije, Mauro m Rihter
Kazalo