Zadnjih 20 novic - Novice

Novice

Nasvet za izlet: Praznovanje jeseni in Martinovanje v Semiču
Med slovenske vinorodne okraje spada tudi Bela krajina, ki se že pripravlja na Martinovanje. Tokrat vas na izlet povabimo v Semič, prisluhnite ob 17.h25!

Novice

Vsako leto dobi varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija preko 1500 pritožb
Radiotelevizija Slovenija ima z množico programov, ki jih oddaja in z različnimi nalogami, ki jih mora izvajati pomembno vlogo v javnem življenju.

Novice

Nasvet za izlet vas vabi v Zreče
V tokratni rubriki Nasvet za izlet vas popeljemo v majhno naselje pod obronki Pohorja v zgornjem delu Dravinjske doline, v Zreče. Kaj vse vam ponujajo, boste lahko slišali okoli 17.h 25!

Novice

The Suprems A Go-Go
Na današnji dan leta 1966 so se dekleta s ploščo The Supremes A' Go-Go kot prva ženska skupina v zgodovini povzpele na vrh prodajne lestvice albumov.

Novice

Rita Ora - Let You Love Me
Rita Ora je za konec novembra napovedala izdajo drugega studijskega albuma z naslovom Phoenix, ki ga napoveduje aktualni single Let You Love Me.

Novice

Olly Murs / Snoop Dogg – Move
Britanski pop zvezdnik Olly Murs se po dveh letih premora vrača z šestim album imenovanim You Know I Know.

Novice

Amy Macdonald - Woman Of The World
Nekaj dni nazaj je priljubljena škotska glasbenica Amy Macdonald izdala skladbo Woman Of The World s katero nas opominja na izid prihajajočega albuma Woman of the World: The Best Of 2007 – 2018, ki ...

Novice

Mednarodni dan boja proti revščini opozarja na človekove pravice
Kljub napredku pri odpravi revščine živi danes v ekstremni revščini 800 milijonov ljudi. Še veliko več jih trpi zaradi nezaposlenosti, konfliktov, neenakosti in negativnih učinkov podnebnih sprememb.

Novice

The Black Eyed Peas – Big Love
Priljubljeni ameriški trio The Black Eyed Peas, ki je bil leta 2003 s politično skladbo Where Is The Love?

Novice

Roger Hawkins / Christa Päffgen / Michael Balzary-Flea
V današnjem Timelessu nekaj besed o: Rogerju Hawkinsu / Christi Päffgen in Michaelu Balzaryu.

Novice

Abuse of the profession – the courts may prohibit convicts from pursuing their profession up to five years
Slovenian courts may sentence convicts to a temporary ban on pursuing their profession after their prison sentence ends from a period of one to five years.

Novice

Predstavitev dokumentarnega filma
Dokumentarni film Tomos: Narejeno v Jugoslaviji skuša kulturološko in sociološko raziskati fenomen Tomosa v naši regiji in širše, saj Tomos presega v svojih zlatih letih preseže samo tehnično ...

Novice

Reprezentanca potrebuje kakovostnega selektorja in še boljšo zvezo
Vsaka stvar v tem vesolju ima svoj rok trajanja - od zvezd, planetov, človeškega življenja in nenazadnje do služb. Ene so daljše, druge so krajše.
2

Novice

Morje in mi
Ostrige veljajo za gurmansko poslastico. V Evropi gredo za med predvsem v času božičnih praznikov. Daleč največ jih pridelajo v Franciji, kjer proizvodnja ostrig v akvakulturah preseže 100 tisoč ton.

Novice

TV Slovenija ohranja bogastvo kulturne dediščine
60-letna zgodovina naše Televizije hrani tudi 60 let svetovnih in domačih dogodkov, utrinkov, spominov, kulture, z gradivi, ki jih hranimo, pa tvorimo pomemben del slovenske kulturne dediščine.

Novice

In Italia le offerte di lavoro saranno distribuite secondo la geografia
In queste ore il Governo italiano è al lavoro per gli ultimi accorgimenti sulla manovra di bilancio in vista della scadenza posta per questa sera da Bruxelles.

Novice

Magna's paint shop started the production and the first machinery is already in use
The employees of the German company Dürr started installing machines and equipment for the production line in Magna's paint shop in Hoče.

Novice

Modra kava je piranska kavarna in knjigarna priložnosti
Učenci po zaključeni osnovni šoli na Centru za komunikacijo, sluh in govor, šolanje nadaljujejo v srednješolskih programih, ki jih usposobijo za poklic.

Kultura

Argentinski stadion La Bombonera, ki je slovenskemu arhitektu prinesel slavo
Buenosaireški stadion Alberto J. Armando, ki se ga je zaradi štirikotne oblike prijel naziv La Bombonera , torej bomboniera, so začeli graditi pred natanko 80 leti in še vedno ima prvotno obliko.
2

Novice

XVIII Settimana della lingua italiana nel mondo. Iniziative anche in Slovenia e Croazia
Si apre oggi la diciottesima Settimana della lingua italiana nel mondo, promossa come ogni anno dal Ministero degli Esteri italiano e dall'Accademia della Crusca: dal 2001 è questo l'appuntamento ...
Izjava dneva
link
Boris Krabonja
3
14. oktober 2018 ob 11:30 Država preživetje še vedno razume, da je nekdo sit in da plača položnice, a pozabljamo, da imajo ljudje tudi pravico do nakupa knjige, da otroku omogočijo zunajšolske dejavnosti in da gredo na dopust.
Več novic ...
Kazalo