Zadnjih 20 novic - Novice

Novice

Texas - Let’s Work It Out
Priljubljena britanska skupina Texas, ki deluje že vse od leta 1986 je z izdajo skladbe Let's Work It Out napovedala izid devetega studijskega albuma z naslovom Jump On Board.

Novice

Hiša Franko For The First Time Among The Best 100 Restaurants In The World!
When the World’s 50 Best Restaurants academy chose Ana Roš, in January, for best female chef in the world, one could already anticipate that Hiša Franko would make it on the list of best restaurants ...

Novice

Maribor wants Katanec to show more respect for the Slovenian league
The NK Maribor football club published a text on its website, in which it calls on the head coach of Slovenia’s national team, Srečko Katanec, to show more respect and trust for Slovenia’s first ...

Novice

Trump zaupal zetu urad za prenovo zvezne vlade
Jaredu Kushnerju je njegov tast, predsednik ZDA Donald Trump, namenil mesto v administraciji – čeprav je 36-letni Kushner povsem brez političnih ali vladnih izkušenj.
43

Novice

Iskanje alternativ za integracijsko hišo
Predstavniki notranjega ministrstva, koprske občine in javnega stanovanjskega sklada so si ogledali nekatere nepremičnine, ki jih je kot alternativo integracijski hiši na Škofijah ponudila lokalna ...

Kultura

Kam so jo mahnili dolgoprstneži s 100-kilogramskim zlatnikom "v žepu"?
V noči z nedelje na ponedeljek je iz berlinskega muzeja Bode izginil 100 kilogramov težek zlatnik, ki velja za enega izmed največjih na svetu, njegovo vrednost pa ocenjujejo na 3,8 milijona evrov.
5

Novice

Novomeški Drevored
Predstavljamo skupno Drevored. Zasedba je bila ustanovljena leta 1979 v Novem mestu in aktivno delovala do leta 1989.

Novice

Škotski parlament dal zeleno luč novemu referendumu o samostojnosti
Škotski parlament je podprl pobudo premierke Nicole Sturgeon in njene Škotske nacionalne stranke (SNP) za novi referendum o samostojnosti Škotske.
30

Novice

Erjavec: Nevarnost so zlasti razmere v SMC-ju
Vodstvo stranke DeSUS je razpravljalo o "turbulentnem" sredinem vrhu koalicije. Predsednik stranke Karl Erjavec je presodil, da so za koalicijo nevarne zlasti napetosti znotraj SMC-ja.
32

Kultura

Iztek triletnega povezovanja med ideologijo, identiteto in socialistično umetnostjo
" To so bili spomeniki, ki so zdaj popolnoma pozabljeni. Niso uničeni, niti drugod po nekdanji Jugoslaviji, ker so bili toliko odmaknjeni od naše realnosti, da niso bili škodljivi ali pomembni, "
4

Novice

V Kongu obglavili 42 policistov in ugrabili osebje ZN-a
V pokrajini Kasai v Demokratični republiki Kongo se je nasilje še okrepilo.
30

Novice

Elektro epitaf
Če ne drugega, se je pretekle dni končala digitalna revolucija. Kar je pa tudi nekaj. Skupina podjetnikov je v Mariboru, kje pa drugje, predstavila digitalni nagrobnik.
1

Novice

Črnigoj in Marc obsojena za goljufijo na račun države pri plačilu delavcem na čakanju
Okrajno sodišče v Ajdovščini je nekdanjega prvega moža Primorja Dušana Črnigoja in nekdanjega vodjo kadrovske službe v tej gradbeni družbi Ožbeja Marca spoznalo za kriva, ker sta preslepila in ...

Kultura

Križevniška cerkev odromala nazaj v roke križniškega redu
Ministrstvo za kulturo je križevniško cerkev, ki spada v kompleks ljubljanskih Križank, vrnilo v last in posest križniškemu redu.
36

Novice

IMF napovedal Sloveniji triodstotno gospodarsko rast
IMF je za Slovenijo precej izboljšal napoved letošnje gospodarske rasti, saj je 1,8-odstotno napoved rasti iz lanske jeseni popravil na tri odstotke.
79

Novice

Primorska poje
Pevska karavana se tokrat predstavlja s posnetki revije, ki je 5. marca potekala v kulturnem domu v Braniku.

Novice

V središču
Mediteranska kuhinja in morje sta pred dobrim letom mladega avstrijskega kuharja Jana Aignerja pripeljala v Slovensko Istro.

Novice

Turški obveščevalci v Nemčiji vohunijo za Erdoganovimi nasprotniki
Turška obveščevalna služba v Nemčiji vohuni za domnevnimi podporniki klerika Fethullaha Gülena, ki mu turški predsednik Recep Tayyip Erdogan očita, da je pripravil spodleteli poskus državnega udara ...
5

Novice

Avstrija želi izstopiti iz programa premeščanja beguncev
Avstrijski kancler Christian Kern je izjavil, da želi Avstrija brez večjih konfrontacij izstopiti iz EU-programa za premeščanje beguncev.
54

Novice

Po več kot desetletju je oživel Avtomobilski salon Slovenije
Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je po skoraj 16-tih letih odprl vrata 24. avtomobilski salon. Gre za največji avtomobilski dogodek zadnjih let.
Kazalo