Zadnjih 20 novic - Novice

Novice

Marvin Gaye...What's Goin On
Leta 1939 se na današnji dan rodi Marvin Gaye, umetnik ki leta 1971 izda mojstrovino What's Goin On.

Novice

Ženska evro - arabska odprava na Severni tečaj
Že kmalu, čez nekaj dni, se bo na pot proti najsevernejši točki našega planeta, na severni tečaj, odpravila ekipa 12 neustrašnih žensk, evro - arabska odprava Severni pol 2018.

Novice

Stop! In the Name of Love!
Na dan, ko je bila rojena Diana Ross, verjetno ne bo zamere, če posvetimo Timeless v celoti prav njej.

Novice

V Šalovcih skupnost gradi eko-socialna kmetija Korenika
Na skrajnem severovzhodu države, v osrčju Krajinskega parka Goričko, v vasi Šalovci, deluje eko-socialna kmetija Korenika, ki je uspela v nekaj letih postaviti pravi center ekološkega kmetovanja in ...

Novice

Bishop Briggs – White Flag
Angleška glasbenica Bishop Briggs je s prihajajočega albuma Church of Scars izdala single z naslovom White Flag, ki kaže moč njenega glasu in brezkompromisno mnenje, za katerega se je pripravljena ...

Novice

Timeless 22.03. - Tears For Fears
Tears For Fears sta se uradno razšla na današnji dan leta 1992 in se ponovno v originalni zasedbi združila leta 2004.

Novice

Tom Grennan – Sober
Tom Grennan velja za angleškega skrivnostneža, ki občasno postreže z indie-pop izdajo kot je na primer lanska uspešnica Royal Highness.

Novice

Kdo naj gre v gore, kdo pa naj raje ostane v dolini?
V rubriki Izluščeno se bomo tokrat sprehodili po planinskih poteh, se povzpeli na najvišje vrhove, preverili zakaj je dobro biti član planinskega društva in kako se naj obnašamo v hribih.

Novice

Morcheeba – Never Undu
Britanski pionirji trip-hopa Morcheeba se po petih letih vračajo na glasbeno sceno s singlom Never Undu, ki napoveduje deveti studijski album z naslovom Blaze Away.

Novice

En mesec v direktorskih čevljih?
Obstaja priložnost, da že na začetku svoje kariere dodate napis direktor. Najbrž bo zagon kariere lažji, če boste mesec dni hodili naokoli v čevljih direktorja.

Novice

The Kills - List Of Demands (Reparations)
Ameriško-britanski indie rock duet The Kills je izdal single List Of Demands (Reparations), ki napoveduje nastajanje šestega studijskega albuma.

Novice

Erdogan bo voditelje EU-ja pozval, naj odprejo denarnice
Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je v ponedeljek napovedal, da bo prihodnji teden na srečanju z voditelji Evropske unije zahteval izplačilo vseh šestih milijard evrov, ki jih je EU obljubil ...
11

Novice

I sindacati concedono una settimana al Governo sloveno per risolvere la questione dei salari pubblici
Durante la riunione, il Coordinamento dei Comitati di sciopero operanti all'interno dei sindacati del pubblico impiego, guidati da Jakob Počivavšek, ha concesso al governo sloveno una settimana di ...

Novice

Vox Populi opinion poll: SMC sees the greatest jump in popularity after Cerar’s resignation
The Vox Populi opinion poll for March, which was carried out by Ninamedia for RTV Slovenia and the daily Dnevnik, shows that before Prime Minister Miro Cerar’s resignation, SD had the most support, ...

Novice

Z obale na Markovec naj bi se povzpeli skozi Stolp miru
Mestna občina Koper je zaključila javni natečaj, s katerim je iskala najprimernejšo rešitev za dvigalo, ki bi peljalo na Markovec.

Novice

Profesor Šimunič spet zaposlen na primorski univerzi
Profesor Boštjan Šimunič je od danes spet zaposlen na Univerzi na Primorskem. Višje sodišče je namreč pred tednom dni odločilo, da je bila odpoved delovnega razmerja Šimuniču nezakonita.

Novice

A 500-year-old Uskok Tower to serve as a tourist attraction in Kostanjevica na Krki
Črneča Vas in the municipality of Kostanjevica na Krki is the site of one of the oldest defense towers from the time of the Turkish Invasions.

Novice

Putin rieletto presidente, tra le proteste delle Ong e le congratulazioni degli altri Capi di Stato
Vladimir Putin ha vinto le elezioni con il 76,6% dei voti. Le autorità hanno dichiarato di non avere rilevato irregolarità significative ma opposizione ed ONG ne hanno denunciate migliaia.

Novice

22 March
In 1749 Johann Wolfgang Goethe, German author, poet, playwright and philosopher, is born. His most important work is Faust. In 1924 the Slovene poet Ivan Minatti is born.

Novice

Cerar letztes Mal in diesem Mandat vor den
Der zurückgetretene Ministerpräsident Miro Cerar steht heute ein letztes Mal den Abgeordneten Frage und Antwort.
Izjava dneva
link
Zoran Janković
4
19. marec 2018 ob 13:00 Vem, da smo tu zaradi političnega cirkusa, volitve so tu.
Več novic ...
Kazalo