Zadnjih 20 novic - Novice

Novice

White Christmas...rekorder!
Času primerno vam danes v rubriki timeless natrosimo par o božičnih vižah.

Novice

Fall Out Boy - Hold Me Tight or Don't
Ameriška pop-rock zasedba Fall Out Boy je z izdajo singla Hold Me Tight or Don't potrdila izdajo sedmega studijskega albuma Mania, ki bo izšel devetnajstega januarja.

Novice

Camila Cabello - Never Be The Same
Kljub temu, da kubansko-ameriška pop pevka Camila Cabello še vedno visoko kotira na glasbenih lestvicah s singlom Havana nam je tik pred izidom debitantskega albuma imenovanega Camila v posluh ...

Novice

Borns – Sweet Dreams
Tik pred izidom drugega albuma z naslovom Blue Madonna je Garrett Clark Borns izdal single Sweet Dreams s katerim opozarja, da se dvanajsti januar hitro približuje.

Novice

Owl City - Fiji Water
Adam Young, ki ga poznamo pod imenom Owl City težko drži ritem sodobnih pop zvezd, a se občasno še vedno prikrade s svojimi sintetičnimi zvončki in tako tiho vzdržuje svojo ogromno bazo oboževalcev.

Novice

Edith Piaf
V današnjem Timelessu se bomo na obletnico njenega rojstva spomnili francoske kabaretne pevke in igralke Edith Piaf, ki danes velja za eno največjih mednarodnih zvezd.

Novice

Smrečica, naravna ali umetna?
Decembra postanejo mnogi bolj potratni. Kupovanje daril, večjih količin hrane, umetnih ali naravnih smrek je včasih pretirano.

Novice

Manic Street Preachers - International Blue
Manic Street Preachers so predstavili novi singel International Blue, ki napoveduje skorajšnjo izdajo trinajstega albuma imenovanega Resistance Is Futile.

Novice

Kisty MacColl
...ena izmed najlepših božičnih viž Fairytale of New York, ki jo je Kirsty MacColl odpela skupaj s Poguesi je nastala bolj za šalo kot za res.

Novice

17. december: Jubilej papeža Frančiška
Leta 1936 se je v Buenos Airesu rodil Jorge Mario Bergoglio, ki je 13. marca 2013 postal papež Frančišek.

Zabava

60 let pohorske vzpenjače, simbola Maribora in tamkajšnjega smučanja
Pohorska vzpenjača je v svojih 60 letih delovanja postala nepogrešljiv del turistične infrastrukture v Mariboru in eden izmed simbolov mesta, do zdaj pa je prepeljala že okoli 18 milijonov potnikov.

Novice

V Pragi skrajni desničarji pozvali h koncu Evropske unije
Desničarski populisti iz vse Evrope, ki so se zbrali na srečanju v Pragi na Češkem, so pozvali h koncu Evropske unije, kakršno poznamo zdaj.
27

Novice

Svetovalna pogodba ali podkupnina? Predsedniku Peruja se maje stolček.
Politične stranke v perujskem kongresu so sprožile postopek za odstavitev predsednika države Pedra Pabla Kuczynskega, ki se mora braniti obtožb, da je sprejel podkupnino brazilskega gradbenega ...
4

Novice

Revnih 40 milijonov Američanov - in pod Trumpom naj bi jih bilo še več
Vsak osmi Američan trenutno živi pod pragom revščine, to stanje pa se bo med predsedovanjem Donalda Trumpa še poslabšalo, opozarja strokovnjak Združenih narodov za revščino.
148

Novice

Seehofer ostaja predsednik CSU-ja, Bavarsko pa bo vodil Söder
Kljub hudemu porazu Krščanskosocialne unije (CSU) na septembrskih parlamentarnih volitvah v Nemčiji je stranka za svojega predsednika znova izvolila Horsta Seehoferja, ki pa ne bo več vodil nemške ...

Novice

Rekordni planetarni sistem odkrili z umetno inteligenco
Osončje je na vrhu seznama planetarnih sistemov dobilo družbo. Prav tako (in najmanj) osem planetov ima zvezda Kepler-90. Le vprašanje časa je, kdaj bodo našli še bolj eksotične sisteme.
47

Novice

Skrajni desnici v Avstriji notranje, obrambno in zunanje ministrstvo
Konservativna Avstrijska ljudska stranka (ÖVP) in skrajno desni Svobodnjaki (FPÖ) so dosegli koalicijski dogovor, po katerem bo skrajna desnica med drugim prevzela notranje, obrambno in zunanje ...
154

Novice

Final goodbye from Jernej Šugman, one of Slovenia’s greatest actors, at Žale
Jernej Šugman, one of the greatest Slovenian film and theatre actors, was buried on Friday at Ljubljana's Žale Cemetery with military honours.

Novice

Slovenia ready for protecting potica at European level
Potica is a culinary landmark and a symbol of the Slovenian festive menu.

Novice

V okolici Brežic umrl motorist, v okolici Ptuja pa kolesar
V naselju Pavlova vas v občini Brežice je okoli 10. ure padel motorist. Pri tem je utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl.
Kazalo