Zadnjih 20 novic - Novice

Novice

V Domžalah policisti lovili omamljenega mladoletnega voznika
Ljubljanski policisti so v Domžalah obravnavali mladoletnega voznika, ki je vozil omamljen in poskušal pobegniti pred policisti. Po divji vožnji so ga policisti le ustavili.
1

Novice

Papež Frančišek Norveško vidi kot posrednika v severnokorejski krizi
Papež Frančišek je dejal, da bi za ohladitev razmer in zmanjšenje nevarnosti jedrskega uničenja v krizi med Severno Korejo in ZDA morala posredovati tretja država, kot je na primer Norveška.
2

Novice

Papež Frančišek
Pozivam in pozival bom vse voditelje, kot sem pozival voditelje na različnih mestih, naj iščejo rešitve težav prek diplomacije.
1

Zabava

Gragnano, dom najboljših testenin - za 10 evrov za kilogram
"Naše testenine so nekaj posebnega, nikoli se ne razkuhajo," svoje izdelke hvalijo domačini iz Gragnana, kraja, kjer naj bi izdelovali najboljše testenine vseh časov.

Novice

Nova veleposlanica napoveduje krepitev šibke blagovne menjave z Iranom
"Odnosi med Iranom in Slovenijo so bili vedno zelo dobri," poudarja nova veleposlanica v Teheranu Kristina Radej, ki bo položaj zasedla po ponovnem odprtju veleposlaništva.
5

Novice

Makedonija: "Predsednika parlamenta ni mogoče izvoliti v pol minute"
Dosedanji predsednik sobranja Trajko Veljanoski je poskus izvolitve Talata Džaferija označil za nepravilnega, opozicija napoveduje oblikovanje nove vlade.
13

Novice

Sindikat v bran policistu, ki je obravnaval afganistanskega državljana
Policistu, ki je obravnaval afganistanskega državljana, so v bran stopili tudi v Sindikatu policistov Slovenije, kjer poudarjajo, da je policist ravnal strokovno in zakonito.
64

Novice

Italija: Dva evra za izbiranje novega predsednika Demokratske stranke
V Italiji so se začele predčasne volitve novega predsednika Demokratske stranke (PD), ki je najmočnejša stranka v italijanskem parlamentu. Kandidira tudi prejšnji predsednik Matteo Renzi.
9

Novice

We measure. You grow.
For nearly three decades the family company LOTRIČ Meroslovje (LOTRIČ Metrology) has performed calibration, testing and certification, and developing superlative, technologically perfected and yet ...

Novice

Erdogan v novi čistki odpustil skoraj 4.000 ljudi
Turške oblasti so odpustile več kot 3.900 ljudi, zaposlenih v javnem sektorju in vojski, saj naj bi predstavljali grožnjo državni varnosti. Prejšnji teden so odpustili 9.000 policistov.
25

Šport

Ronaldo osvojil vrh še ene strelske lestvice
Cristiano Ronaldo je z golom proti Valencii dosegel svoj 367. prvenstveni gol v karieri, s čimer je postal najboljši strelec v šestih najmočnejših ligah na svetu.
47

Novice

Trump 100 dni mandata zaznamoval z nizanjem dosežkov in novim napadom na medije
Ameriški predsednik Donald Trump je obiskal svoje privržence v Pensilvaniji in imel govor na zborovanju v Harrisburgu, med katerim je opisal dosežke svoje administracije.
62

Ture avanture

Prijetno in poučno: tematski konci tedna ob Cerkniškem jezeru
Notranjski regijski park že tretjo sezono zapored prireja tematske nedelje ob Cerkniškem jezeru. Nekatere bodo bolj naravoslovno obarvane, spet druge pa namenjene družinam.
1

Novice

Slovenia to mark Labor Day
Bonfires will be lit around the country tonight to mark Labor Day. The largest crowds are expected at Ljubljana's Rožnik hill, where a bonfire will be lit at 10 p.m.

Novice

"Slovenian" orchids that can only be admired
Artificially grown orchids are a common plant in numerous Slovenian homes, but the real, wild Slovenian orchidaceae or orchids grow at the edges of woods and meadows.

Novice

Targeted border checkups after traffic delays exceed 15 minutes
On Saturday leaders of EU’s 27 member countries discussed political directions for negotiations with the United Kingdom regarding brexit, and emphasized that the priority was the protection of EU ...

Ture avanture

Andrea Tortora, kralj panettoneja in najboljši slaščičar Italije
Star je komaj 30 let, z urejeno pričesko in pristriženo bradico pa bi ga prej postavili na naslovnico modnih revij kot pa za štedilnik.
5

Kultura

Zakladi zasebnih arhivov: O Juliji Bračič, popisovalki junakinj s slovenskega podeželja
V knjigi Pozabljena polovica (izšla je leta 2007), ki obravnava slovenske prezrte ustvarjalke, Julije Bračič ne bomo našli. Pa bi si to nedvomno zaslužila.
1

Novice

Ameriška podjetja imajo v tujini denarja za 2,6 bilijona dolarjev
Ameriško gospodarstvo je imelo v prvem četrtletju po prvi oceni le 0,7-odstotno rast, kar je najmanj v zadnjih treh letih, vendar naj to ne bi odražalo pravega stanja v največjem svetovnem ...
30

Novice

30. april: Klavrn konec nacističnega samodržca, ki je hotel iztrebiti Jude in pokoriti Evropo
Leta 1945 sta po zavzetju Berlina nemški nacistični vodja Adolf Hitler in njegova žena Eva Braun naredila samomor.
Kazalo