Zadnjih 20 novic - Novice

Novice

Si član zmagovalnega Reala/Barcelone? Izvoli zlato žogo.
Monotonost je običajno všeč le tistim, ki so na vrhu in imajo od tega korist, precej manj pa je pogodu neopredeljenim, ki si želijo dinamike in sprememb.

Novice

Zdravniki družinske medicine Zdravstvenega doma Maribor
Vsakodnevno smo zaradi pomanjkanja časa tarča nezadovoljstva in celo psihičnega nasilja naših uporabnikov.

Novice

Cavers discovered the new second deepest cave in Slovenia
Thanks to the Slovenian-Italian team of cavers, Slovenia now has the second deepest cave or cave system.

Novice

Father Frost's arrival from Pohorje
At the Snow Stadium, the people of Maribor came to see Father Frost, who came from Pohorje accompanied by the fairytale creatures.

Novice

Dva vpletena v tragični pretep priznala krivdo, pet ne
Dva izmed sedmerice obdolženih nasilništva v pretepu pri mariborski tržnici, ki se je končal tragično, sta priznala krivdo, pet jo zavrača. Zanje se bo začel sodni proces.

Novice

Drugi tir: začetek arheoloških izkopavanj med čakanjem na investicijski program
Na trasi drugega tira začenjajo arheološka izkopavanja. Potekala bodo na sedmih lokacijah, končana pa naj bi bila spomladi.

Novice

Več kot 43 tisoč evrov zbrali v vikendu praznične dobrodelnosti
Po lanskem izjemnem odzivu je Razvedrilni program Televizije Slovenija v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenija, ki ima že več kot 60 let izkušenj v humanitarnem delovanju in je bila v ...

Novice

Pogojna kazen staršem otroka, ki je umrl zaradi nezdravljene pljučnice
Starše 10 mesecev starega otroka, ki je leta 2011 umrl zaradi zapletov po nezdravljeni pljučnici, je sodišče obsodilo na pogojno kazen enega leta in enajst mesecev zapora, ki jo bosta odslužila z ...

Novice

Velika Britanija lahko še enostransko ustavi izstop iz EU-ja
Velika Britanija se še lahko enostransko odloči, da ne bo izstopila iz Evropske unije in pri tem se ji ni treba posvetovati z drugimi državami članicami, je odločilo Sodišče EU-ja.

Novice

A Lake by the Castle
Lake Negova, in the eastern Slovenian region of Prlekija, is now best known for its diverse plant and animal life, but it has its origins as a series of ponds that once encircled the nearby Negova ...

Novice

Učitelji
Baje smo učitelji bolj kot kateri koli drugi ljudje varuhi civilizacije (B. Russell) in biti učinkovit učitelj je menda najtežji poklic v naši družbi (W. Glasser). Papir pa prenese vse.

Novice

''The Grim Reaper is far more powerful than the Devil''
The ever bizarre trio The Tiger Lillies are coming back to Kino Šiška after two and a half years. The highly creative threesome will be celebrating 30 years of musical mayhem next year.

Ture avanture

Ko te preganjajo vizumi
Čeprav sva se v zadnjih nekaj krajih kar malce razvadila z obiljem časa, sva ta teden znova morala "stopiti na plin".

Novice

MMC odšteva: Pet najodmevnejših dosežkov slovenske znanosti
Leto 2018 je znova prineslo nekaj znanstvenih in aplikativnih prebojev slovenske znanosti.

Novice

10. december: Dan, ko podeljujejo Nobelove nagrade
Leta 1896 je umrl znameniti švedski kemik in izumitelj dinamita Alfred Nobel. S svojimi denarnimi sredstvi je ustvaril sklad za nagrade, ki se imenujejo po njem.

Kultura

Vprašanje restitucije: kolikšno vlogo lahko odigrajo dražbene hiše?
" Zasebniki, ki imajo v svoji lasti zaplenjene umetnine, odhajajo in njihovi dediči se nato odločijo za njihovo prodajo umetnin, " je ena izmed izjav, ki pričajo o tem, da ima določeno vlogo pri ...

Novice

Urban bench for outdoor classroom wins MOM award
In Innsbruck, the 2nd annual forum of the European Union for the Alpine region was recently held, in which 15 municipalities and organizations from the Alps received awards for "Buildings & ...

Novice

Tribute to Russian military prisoners
As part of the International Route of Peace, which runs from the Alps to the Adriatic, a renovated Russian Cave, located near Kostanjevica on the Karst, has opened.

Kultura

Znamenita Ranzingerjeva vila za zdaj ostaja v javni rabi
Ranzingerjeva vila v Begunjah na Gorenjskem je sicer šla letošnjega marca na javno dražbo, na kateri jo je radovljiška občina skušala prodati najmanj za izklicno ceno v višini 299 tisoč evrov, ...

Novice

Ivica Buljan
Predstava na en način osvetljuje zgodovinsko dogajanje, kot ga pozna uradna zgodovina, potem pa je tu še zgodovina, kot jo doživlja družina, ki je nujno ideološka zgodovina.
Izjava dneva
link
Zdravniki družinske medicine Zdravstvenega doma Maribor
10. december 2018 ob 12:39 Vsakodnevno smo zaradi pomanjkanja časa tarča nezadovoljstva in celo psihičnega nasilja naših uporabnikov.
Več novic ...
Kazalo