Foto:
Foto:
false

Novi Toyotin hibridni RAV4 je popoln odziv na zahteve zrelejšega, naprednejšega in konkurenčnejšega trga v razredu C-SUV. Novi RAV4 združuje več kot 20-letne Toyotine izkušnje z razvojem kompaktnih športnih terencev in najnovejšo generacijo inovativne tehnologije polnega hibridnega pogona. Ponaša se s kombinacijo dinamične oblike, visokokakovostne notranjosti, domiselnih prostorskih rešitev in vsestranskosti ter polnega hibridnega pogona, kar potnikom nudi boljše vozne občutke in bolj prefinjeno vozno doživetje.

Novi hibridni RAV4 porabi najmanj goriva v svojem avtomobilskem razredu in se lahko pohvali s presenetljivo majhnim izpustom CO2, s čimer je deležen znatnih davčnih olajšav in prihrankov. Hibridni RAV4 s štirikolesnim pogonom poleg tega nudi enake prednosti v kombinaciji s Toyotinim domiselnim štirikolesnim pogonom, ki ga poganja elektromotor in nudi boljši oprijem ter večjo vlečno zmogljivost.

Tiha, udobna in prefinjena vožnja

Polni hibridni sistem modela RAV4 Hybrid sestavljajo 2,5 litrski bencinski motor z Atkinsonovim ciklom, zmogljiv elektromotor, generator, 204-celična nikelj-metal-hidridna baterija pod zadnjimi sedeži, nadzorna enota in razdelilnik moči.

Hibridni sistem koristi kombinirano moč bencinskega motorja in elektromotorja, hkrati pa skrbi za maksimalen izkoristek obeh pogonskih enot ter tako doseže optimalno ravnovesje voznih zmogljivosti in porabe goriva.

Vožnja s hibridnim RAV4 je tiha, udobna in prefinjena. Sedaj se RAV4 ponaša z večjim udobjem in vozno dinamiko, tišjo kabino, močnejšo in bolj dinamično zunanjostjo, boljšimi notranjimi materiali in funkcionalnostjo ter z vsemi najsodobnejšimi inovativnimi rešitvami na področju varnosti in napredne tehnologije, Toyota Safety Sense. V naprednem varnostnem sistemu Toyota Safety Sense najdemo na novo razvit komplet tehnologij za aktivno varnost, nov prikazovalnik panoramskega pogleda, ki omogoča 360-stopinjski pogled na vozilo z bližnjo okolico iz ptičje perspektive, kar poenostavi parkiranje in manevriranje pri nizki hitrosti, preoblikovana notranjost pa je polna izboljšav funkcionalnosti, kot je 4,2-palčni večinformacijski zaslon, ki ga najdemo med merilniki in 7-palčnim barvnim zaslonom na sredinski konzoli, ki je del Toyotinega večpredstavnostnega sistema Toyota Touch 2.

Poleg hibridne različice je na voljo tudi bencinski motor ter novi dizelski 2.0 D-4D motor. Novi hibridni RAV4 lahko razvije skupno moč 145 kW/197 KM in od 0 do 100 km/h pospeši v samo 8,7 sekunde. Prepričala vas bo tudi poraba goriva, ki je je najnižja v tem avtomobilskem razredu in znaša samo 4,9 l/100 km*, prav tako boste poskrbeli za manj škodljiv izpustov. Izpust CO2 znaša 115 g/km.

Vozna dinamika - Udobnejša vožnja in odzivnejše krmiljenje

Nova paleta modela RAV4 vključuje vrsto ukrepov, s katerimi so povečali vozno udobje in vlogo voznika, ne da bi pri tem okrnili stabilnost in vodljivost, prepričajte se in se prijavite na testno vožnjo.