Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

DZ Poslanci sprejeli novi energetski zakon, ki med drugim omejuje uporabo plina

Poslanci DZ-ja so s 53 glasovi za in 30 proti sprejeli nov energetski zakon, ki med drugim določa energetsko politiko države s podpornimi in omejitvenimi ukrepi za prehod na nefosilne vire energije.

125

Slovenija Ministrstvo bo zaradi primera Jaklič preučilo možnost dopolnitve zakona o ustavnem sodišču

Ustavni sodniki so ugotovili, da zakon o ustavnem sodišču ne ureja načina, kako lahko ustavni sodnik opravlja dodatne akademske dejavnosti. Zato so pozvali k dopolnitvi zakona o ustavnem sodišču. Ministrstvo za pravosodje bo preučilo njihov predlog.

197

Hišne preiskave V preiskavah glede Darsa osumljenih šest ljudi

Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) izvajajo hišne preiskave na Darsu. Preiskava poteka pol leta po medijskem razkritju niza sumov nepravilnosti – od favoriziranja pri javnih razpisih do sumov podkupovanja in kartelnega dogovarjanja.

152

200 dni vojne Komisar ZN-a zgrožen nad poročili o množičnih grobiščih pod največjima bolnišnicama v Gazi

Visoki komisar ZN-a za človekove pravice Volker Türk je dejal, da je zgrožen nad uničenjem bolnišnic Naser in Šifa v Gazi ter nad poročili o množičnih grobiščih pod njima. Izraelski napadi se medtem z nezmanjšano silovitostjo nadaljujejo tudi 200. dan.

19

Slovenija MZEZ odsvetuje potovanja v Iran, Irak, Sirijo, Jemen, Izrael in Libanon

Zunanje ministrstvo pred prvomajskimi prazniki odsvetuje vsa potovanja v Iran, Irak, Sirijo in Jemen, saj za te države velja najvišja stopnja varnostnega tveganja. Odsvetujejo tudi vsa potovanja v Izrael in Libanon.

15

Novice

Oblačno s padavinami Zima se še ni poslovila, v petek bo najhladnejše jutro v tem tednu

V večjem delu države je deževalo ali snežilo. Ponekod je zapadlo tudi do 40 centimetrov snega. S Koroškega poročajo o snegolomu. Prihodnje dni bo zjutraj še hladno, še posebej v petek. Lepše vreme sledi konec tedna.

85

Gospodarstvo Agencija za energijo kljub pozivom ministrstva in GZS-ja ne bo zamaknila novega sistema omrežnine

Svet Agencije za energijo ne vidi razlogov za prestavitev uvedbe nove metodologije obračunavanja omrežnine pri elektriki. Predvideni datum uvedbe tako ostaja 1. julij letos. K zamiku pozivata gospodarska zbornica in tudi ministrstvo za okolje.

22

Slovenija Mesec: Spori v vodstvu inšpektorata za delo so presegli meje dobrega okusa, zato jih bom prekinil

Inšpektorat za delo po območnih enotah deluje normalno, težave izhajajo iz sporov v centrali, je dejal minister za delo Luka Mesec. Ker so ti spori prešli meje dobrega okusa, se bo ta teden vanje vmešal tudi sam, je napovedal.

19

Šport

Liga NBA Ob 4.00: Dallas v Los Angelesu lovi izenačenje na 1:1

Po razočaranju na uvodni tekmi končnice so košarkarji Dallasa odločeni, da izenačijo serijo proti LA Clippersom na 1:1. Kawhi Leonard še ni treniral s polnim kontaktom, zato bo zelo verjetno tudi tokrat manjkal.

5

Intervju Ponos bo v Parizu kar kipel iz rokometašic

"Da nas je Francija februarja tako 'razbila', je bilo morda celo pozitivno, saj nas je to prizemljilo, da smo se v mesecu in pol res dobro pripravile tako fizično kot psihično," pravi Amra Pandžić, ki je zelo zaslužna za preboj rokometašic na OI 2024.

8

Košarka Celjanke brez poraza do jubilejnega naslova državnih prvakinj

Košarkarice Cinkarne Celja so tudi na tretji tekmi finala prepričljivo premagale Triglav (68:50) in osvojile 20. naslov državnih prvakinj. Celjanke v celotnem tekmovanju niso izgubile niti ene tekme. Nanizale so 26 zmag.

4

Kolesarstvo Govekar 13. na prologu Dirke po Romandiji, Tratnik 29.

Nizozemec Maikel Zijlaard (Tudor Pro Cycling Team) je zmagal na prologu kolesarske Dirke po Romandiji, ki šteje za Svetovno serijo. Na 2,28 km dolgi preizkušnji v mestu Payerne je bil sekundo hitrejši od Avstralca Camerona Scotta (Bahrain Victorious).

5

Tour 202 Miha Koncilija: Pogačar bo pred Girom dejavno počival

Koledar enodnevnih kolesarskih klasik na najvišji ravni je bolj kot ne končan. Preizkušnjo Liege–Bastogne–Liege je po dveh letih znova dobil Tadej Pogačar, ki se bo na začetku maja prvič podal na Dirko po Italiji.

45
Oglasno sporočilo

Zakaj je pametno investirati v podjetja, ki sledijo trajnostnim vidikom?

Z razcvetom trajnostnih praks se odpirajo nove priložnosti za vlagatelje, ki želijo finančni uspeh združiti z odgovornostjo do okolja in družbe. Zakaj je pametno vlagati v podjetja, ki so dobro pripravljena na izzive prihodnosti? Preberite v nadaljevanju.

Euro 2024 V Nemčiji tudi sodnik Slavko Vinčić s pomočniki

Evropska nogometna zveza Uefa je objavila seznam 19 glavnih sodnikov, ki bodo delili pravico na prihajajočem evropskem prvenstvu, ki bo med 14. junijem in 14. julijem potekalo v Nemčiji. Na seznamu je tudi slovenski sodnik Slavko Vinčić.

18
Več

Kultura

Knjige Tudi založniki pozivajo ministrstvo za kulturo, naj JAK-u zagotovi dodatna sredstva

Pobudam več združenj, naj se Javni agenciji za knjigo zagotove dodatna sredstva, se pridružuje Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev. Hkrati pozivajo svet in direktorico JAK-a k preveritvi načina izbora izvajalcev programov, povezanih s knjigo.

2

Obnova Ministrstvo za kulturo objavilo razpis za celovito obnovo Prešernove domačije v Vrbi

Ministrstvo za kulturo je objavilo razpis za izvajalca del za celovito obnovo Prešernove domačije v Vrbi. Obnova bo obsegala konservatorske posege na Prešernovi hiši, rekonstrukcijo gospodarskega poslopja in skupno komunalno ureditev med objektoma.

7

Knjige Znana deseterica v boju za kresnika. Med nominiranimi kar sedem avtoric.

Na svetovni dan knjige smo dobili prvi izbor nominirancev za nagrado kresnik. Nominirani so romani Laure Buzeti, Eve Mahkovic, Samante Hadžić Žavski, Anje Mugerli, Pie Prezelj, Janje Rakuš, Tereze Vuk, Borisa Kolarja, Blaža Kutina in Vlada Žabota.

9
Več

Zabava in slog

Družabno Tudi Janja Garnbret dobila svojo slikanico: izšla je Janja in čudežna roža

Po zgledu kolegov športnikov Tine Maze, Gorana Dragića, Anžeta Kopitarja in Primoža Rogliča je svojo slikanico dobila tudi najuspešnejša slovenska športna plezalka Janja Garnbret.

5

Kulinarika Umrl je Mile Ćulibrk, oče kultne beograjske pleskavice, ki je svoj pečat pustil tudi v Ljubljani

V Beogradu je pri starosti 77 let umrl "kralj pleskavic" Mile Ćulibrk, ki je zaznamoval tudi Ljubljano, saj je dolga leta vodil znano ljubljansko gostišče Čad. Po izbrisu je moral Slovenijo zapustiti, nov dom si je poiskal v Beogradu.

4

Znani Ob rojstnem dnevu princa Louisa v javnost prva fotografija iz Kensingtonske palače po škandalu

Ob šestem rojstnem dnevu britanskega princa Louisa je Kensingtonska palača, sedež valižanskega princa Williama in princese Catherine, v javnost poslala prvo fotografijo po škandalu s prirejeno fotografijo ob materinskem dnevu.

4

64 km po kočevski divjini 885 pogumnežev na enem najekstremnejših pohodov

Pretekli konec tedna je bil kot nalašč za pohode, potekali so številni. Eden najekstremnejših – Pohod po medvedovih stopinjah na Kočevskem – je pritegnil 2572 pohodnikov. Med njimi jih je 885 premagalo daljšo, 64 km dolgo pot.

16

Ture avanture Vlaki Nemških železnic bodo kmalu ponujali "zasebne kupeje" za največ dve osebi

Nemške železnice načrtujejo temeljito prenovo svojega "voznega parka". Med novostmi, ki bodo kmalu na voljo na vlakih nemških železnic, poudarjajo t. i. kabine za crkljanje (ali opravljanje videoklicev) in digitalno rezervacijo sedeža.

8
Oglasno sporočilo

Obrnimo otroški svet na bolje

Eurospin v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije zbira sredstva za nakup šolskih potrebščin otrokom iz socialno ogroženih družin.

RuPaul’s Drag Race Slavje v Tajvanu po zmagi kraljice preobleke Nymphie Wind v ameriškem resničnostnem šovu

Tajvan je zajelo pravo navdušenje: domača kraljica preobleke Nymphia Wind je namreč zmagala v ameriški resničnostni oddaji RuPaul’s Drag Race. Ob številnih čestitkah najbolj odmeva dejstvo, da ji je javno čestitala tudi predsednica Caj Ingven.

6
Več

Uredniški izbor

Slovenija Bo že prihodnje leto s poklicno maturo onemogočen vpis na nekatere univerzitetne študije?

"Prevajalniki", ki naj bi že v prihodnjem šolskem letu določali dovoljene študijske smeri za dijake s poklicno maturo, so nezanesljivi in nedorečeni, predvsem pa nihče ne jamči, da bodo res veljavni.

143

S kavča na Grenlandijo S smučmi na 550-kilometrsko pot čez grenlandski ledenik

Dolgoletna želja je bila, da bi raziskoval polarne kraje, podvig pa bom izkoristil tudi za nabiranje vzorcev snega in ledu v znanstvene namene, pravi Robert Ferlič, dolgoletni sodelavec RTV Slovenija, ki se maja odpravlja na prav posebno avanturo.

13

Razmere na Kosovu Boštjan Anžin: "Za resen preboj v diplomaciji bo samo posredovanje od zunaj premalo"

"Živeti na severu Kosova je v bistvu življenje med dvema ognjema, med Kurtijem in Vučićem. Prebivalci so pogosto slabo obveščeni, še posebej o ukrepih, ki naj bi se jih neposredno dotikali," ugotavlja dopisnik RTV Slovenija iz Beograda Boštjan Anžin.

13

Simpozij Razstavljanje na Slovenskem Od narodotvornih fotografij podeželja do upodobitev NOB-ja: Kaj nas uči zgodovina razstavljanja

Proučevanje zgodovine razstavljanja na Slovenskem se zdi morda ozko področje, ki zanima le strokovnjake. Pa vendar nam pokaže marsikaj zanimivega: med drugim to, kako je bila umetnost večkrat, kot bi si mislili, polje ideološkega in političnega diskurza.

1
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Espe popoldne

Zadnje dni nas je pretresla novica, da ima eden najvidnejših in najvišjih sodnikov v državi – espe! Predsednica parlamenta, tudi sama sodnica, a brez espeja, se je tako razhudila, da je zahtevala, da sodnik odstopi.

2

Urban Praprotnik So nam medvretenčne ploščice hvaležne, da tečemo?

"Ali menite, da tek škodi ali koristi medvretenčnim ploščicam?" s tem vprašanjem so se na ulice središča Ljubljane podali štirje dvanajstletniki. Če bi vprašali vas, kaj bi odgovorili?

3

Slavko Jerič Le ena res utemeljena kritika: Dončić nima naslova. Za zdaj.

Še preden vso pozornost v Ligi NBA posvetim prihajajoči končnici, ki zna biti zelo zanimiva, se še zadnjič obračam k temi nagrade MVP-ja, ki je tako razvnela predvsem slovenske spremljevalce tega tekmovanja in seveda navijače Dallasa.

103

Eugenija Carl Bo policija zaradi domnevnega krivega pričanja ovadila tudi direktorja NPU-ja Muženiča?

Naša novinarska kolegica Irena Ulčar Cvelbar je včeraj razkrila, da naj bi prvi mož Nacionalnega preiskovalnega urada Darko Muženič na zaslišanju pred preiskovalno parlamentarno komisijo govoril o vsebini sodbe, ki ne obstaja.

7
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov