Tudi Zlatko in Nina Šušnjara sta uporabnika Huawei P10 linije. Foto:
Tudi Zlatko in Nina Šušnjara sta uporabnika Huawei P10 linije. Foto:

Albert Einstein je govoril, da je miza odsev uma. Pojasnil je, da njegova neurejena miza kaže, da je njegov um zaposlen in da je zelo zaseden človek. Psihologi se strinjajo, da način, kako oseba uporablja stvari, razkriva veliko o njej. Orodje, ki ga moderni ljudje največ uporabljamo, so pametni telefoni. Huawei se je tudi za to odločil, da pobližje pogleda, kako jih uporabljajo prebivalci Srednje in Severne Evrope. Huaweijev poletni barometer je raziskava, ki jo je za Huawei izvedlo raziskovalno podjetje Ipsos. Kaže, da je za večino moških telefon primarno statusni simbol in ne nujno primarno orodje s katerim bi naredili določene stvari.

Raziskava je pokazala, da jih moški uporabljajo na manj sofisticiran način – ženske potencial pametnih telefonov namreč bolj izkoristijo. Podatki kažejo, da navigacijo na telefonu uporablja 61 odstotkov moških in 67 odstotkov žensk. Za elektronsko plačevanje telefon uporablja 13 odstotkov moških in 16 odstotkov žensk. Moški zaostajajo tudi pri opravljanju rezervacij za potovanja preko mobilnikov – to počne zgolj 25 odstotkov moških v primerjavi 34 odstotkom žensk. Huaweijev poletni barometer kaže tudi to, da moški niso pogosti uporabniki potovalnih aplikacij, ki so zelo popularne v času poletnih dopustov. Uporablja jih 20 odstotkov moških in 26 odstotkov žensk.

Raziskava je pokazala tudi to, da ženske pogosteje uporabljajo sofisticirane možnosti uporabe pametnih telefonov kot je na primer skeniranje QR kod.

Kljub temu pa so moškim njihovi telefoni zelo pomembni. Pred poletno potovalno sezono si 26 odstotkov moških ne more predstavljati dopusta brez telefona. V največji meri zaradi fotografij – preko 90 odstotkov jih namreč fotografira s pametnim telefonom. »To kaže, da moški obožujejo svoje telefone in jih želijo imeti ob sebi, tudi če jih ne uporabljajo toliko kot ženske. Očitno je pametni telefon za moške statusni simbol,« je komentiral Matjaž Kermelj, direktor prodaje Huawei za Slovenijo.

Za moške, ki za svoje telefone radi kupujejo navdušujoče dodatke, še posebej v času poletnih počitnic, ima Huawei posebno ponudbo. Ob nakupu izbranega Huaweijevega pametnega telefona prejmete priročno darilo – selfie stick, ki je hkrati tudi tripod.

Izberi svoj P10 Lite pri enem izmed vseh operaterjev: Telekom, Telemach ali A1 ali pa ga naroči na Bigbang.si ali Mimovrste.si. Izberi telefon iz Huawei P linije in #vkljucipoletje!

HUAWEI