Foto: AP
Foto: AP

Ne verjamete? Raje odpeljete nekaj dodatnih krogov, kot da bi se potrudili s parkiranjem, in to pred očmi vseh tistih mimoidočih ter s kolono nervoznih voznikov za sabo? Nikar! Vaš čas je dragocen!

Citigo je najmanjši in najbolj okreten med vsemi modeli blagovne znamke ŠKODA. Dolg je 3,597 mm, širok 1,645 mm in s tem naravnost idealen mestni popotnik! Toda velikost (bolje: majhnost) ni edina prednost tega modela! Njegov obračalni krog je zgolj 9,8 metra, kar pomeni, da je z njim sila enostavno manevrirati, pa če je na voljo še tako malo prostora. Citigo z medosno razdaljo 2,420 mm ima tudi kratke previse zadaj in spredaj, zato ga je izjemno enostavno nadzorovati, ponuja pa tudi odlično preglednost nad okolico vozila.

Bistvo res uspešnega parkiranja – pa naj bo to bočno ali vzvratno – je res počasna vožnja. Ne hitite, ne bodite nervozni, predvsem pa se ne ozirajte na poglede mimoidočih. Seveda pa brez primerno nastavljenih ogledal ne bo šlo – dober pogled nazaj in navzdol je ključnega pomena! Presenetljivo veliko je voznikov, ki temu ne posvečajo prav veliko pozornosti . Ne bodite eden izmed njih! Zaradi večje koncentracije pa priporočamo, da tudi utišate glasbo – v tem primeru boste bolje slišali zvoke parkirnih senzorjev in opozorila parkirnega asistenta. In seveda – kakšna “suha vaja” nikoli ne škodi.

Parkiranje je s z urbano legendo, kot je Citigo, še posebej enostavno! Ker sodi med modele ŠKODA Easy, pa je tudi dostopen: Citigo Easy, Fabia Easy, Fabia Combi Easy, Rapid Easy, Rapid Spaceback Easy, Octavia Easy in Octavia Combi Easy so namreč dobri avtomobili za dobro ceno. Preverite ponudbo. In zapomnite si: če boste sledili našim korakom, boste brez težav parkirali tako večje kot manjše avtomobile!