Foto:
Foto:
false
false
false

Znamka Mercedes in njegova vozila so še naprej glavni generator prihodkov podjetja Daimler AG. , ob 22% rasti in dosegla 2,63 milijarde dolarjev. Napovedi za naslednja leta so tako zelo optimistične in tako podjetje pričakuje nove rekorde, vsaj kar se tiče Mercedesa.

Fortrade, vsem bralcem portala rtvslo.si, podarja brezplačnih 50 eur za trgovanje s ceno delnic Mercedesa/Daimlera (tako imenovani CFD-ji) na svetovni borzi.

Mercedes-Majbah G650 Landaulet

Ustanovljen recept za uspeh Daimlerja se bo uporabljal še naprej ob vseh naporih, da se bodo Mercedesova vozila dodatno razvijala. Glede na to ni presenetljivo, da se bo obnovljeni G-Wagen v letu 2018 pričel prodajati pod imenom Mercedes-Maibach G650 Landaulet. Ta model bo prvič predstavljen javnosti letos in sicer na sejmu avtomobilov v Genevi. Ta štirised je nova verzija 39 let starega G-Wagena in prihaja v daljši, širši in znatno močnejši ter prestižnejši verziji, ki bo prilagojena tudi terenski vožnji. Proizvedenih bo samo 99 teh off-road SUV modelov. Cena ostaja še naprej skrivnost, vendar ne bi bilo presenečenje, če bi presegla 500.000 dolarjev.

Mercedes-Majbah S650

Daimler je januarja letos na Severnoameriškem ameriškem sejmu avtomobilov pokazal novi model kabrioleta, Mercedes-Maibach S650, ki bo že to poletje prišel na trg. Proizvedenih bo 300 primerov tega modela, od katerih je 75 namjenih ameriškemu trgu. Ta model ima pod pokrovom 6.0L V-12 motor s 600 konjskimi močmi. Cena se bo gibala okrog 300.000 evrov.

Poslovni rezultati Deimler-ja

Poleg tega se je Daimler pokazal kot močen konkurent na trgu tudi s finančne strani. Mesečno poročilo je pokazalo, da je tekom leta 2016 podjetje ustvarilo neto zaslužek v višini 8,78 milijarde evrov, ob celotnem povečanju prihodkov za 3% in doseglo 153,3 milijarde evrov. Vseeno so nekatei trgi kot so Kitajska in Severna Amerika, ostala slaba točka za Daimler, poročilo je pokazalo zmanjšanje povpraševanja na teh trgih.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.


Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete. To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakršnem koli finančnem instrumentu. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.