Foto:
Foto:

Delnice Facebooka so od začetka leta do danes, zabeležile rast za približno 30%.

Prevzemite brezplačno e-knjigo, ter poglejte kako lahko trgujete s ceno delnic Facebook-a (tako imenovani CFD-ji) na svetovni borzi.

Število uporabnikov te družbene mreže nadaljuje svojo rast. Nedavno je bilo objavljeno, da je tekom prve četrtine leta 2017 število uporabnikov zraslo za 80 milijonov in doseglo neverjetnih 1,94 milijarde, tistih ki vsaj enkrat mesečno uporabljajo to mrežo. Natančneje število vsakodnevnih uporabnikov doseže 1,28 milijarde kar je 18% več v odnosu na prejšnje leto. Ta ocean ljudi nudi veliko možnost podjetjem, da reklamirajo svoje proizvode in storitve, kar posledično pomeni tudi rast prihodkov Facebook-a.

Očitno je, da Facebook nadaljuje uspešno delo v smislu širjenja baze koristnikov po svetu, čeprav se pričakuje, da se bo rast umirila v določenem delu leta.

Prejšnji teden je vodilna družbena mreža objavila, da je tekom prvih treh mesecev tega leta ustvarila dobiček 3,06 milijarde dolarjev ali 1,05 dolarja po delnici in prihodek 8,03 milijarde dolarjev, kar je v odnosu na prejšnje leto rast dobička za 76% in rast profita za 49%. Oglasi na mobilnih telefonih so dosegli 85% prihodkov in 6,7 milijarde dolarjev ter zrasli v odnosu na predhodno četrtino, ko so dosegli 84%.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.


Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete. To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakršnem koli finančnem instrumentu. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.