Foto:
Foto:
Foto: AP
Foto: AP

Ko se odločate za študij, zagotovo razmišljate tudi o možnostih zaposlitve po diplomi. Med podobnimi fakultetami bo prva izbira zagotovo tista, ki vam bo že med študijem odprla vrata v poslovni svet.

Fakulteta za management Univerze na Primorskem je poslovna šola z 20-letno tradicijo v izobraževanju in raziskovanju na področju managementa. To je fakulteta, na kateri lahko študirate v Kopru, Celju ali Škofji Loki. Dodano vrednost ji dajejo fleksibilnost, individualen pristop k študiju, posluh za študente, ugledni predavatelji z dolgoletnimi izkušnjami v praksi, predavanja strokovnjakov iz gospodarstva in odlična mednarodna vpetost.

Za poslovno fakulteto je povezovanje s poslovnim svetom nujno. In tega se na Fakulteti za management zavedamo v polni meri. Zato v izobraževalni proces vpletamo dejavnosti, ki našim študentom približajo poslovni svet oziroma omogočajo vpogled vanj. Študenti visokošolskega strokovnega programa Management morajo v podjetju opraviti strokovno prakso, kjer se soočijo z dogajanjem v podjetju ali organizaciji ter preverijo teoretično znanje pri reševanju praktičnih izzivov. V predavanja vsako leto vključimo več kot 70 gostov iz prakse, med katerimi so ugledni gospodarstveniki, podjetniki in drugi strokovnjaki z različnih področij. Za študente organiziramo strokovne ekskurzije in vodene obiske podjetij. V sodelovanju s kariernim centrom primorske univerze in podjetniškim inkubatorjem pripravljamo za študente podjetniške delavnice, skozi katere jim približamo svet podjetništva. V okviru projektnega dela študenti rešujejo poslovne izzive, ki jih predlagajo podjetja. V tem študijskem letu bo na fakulteti že sedmo leto zapored potekal festINNO (v preteklih letih znan kot Podjetniški upi), ki udejanja povezovanje akademske sfere in gospodarstva ter načrtovalcev politik podpore podjetništva.

Ta prepletenost s poslovno prakso našim študentom odpira vrata v poslovni svet in jim s tem omogoča, da že med študijem navežejo stike s potencialnimi zaposlovalci, kar zagotovo olajša pot do prve zaposlitve.

Fakulteta za management bo v študijskem letu 2016/2017 razpisala dva študijska programa 1. stopnje:


  • v Koper, Cankarjeva 5: petek, 12. 2. 2016, ob 10. in 15. uri; sobota, 13. 2. 2016, ob 10. uri.
  • v Škofjo Loko, Partizanska 1: petek, 12. 2. 2016, ob 10. in 15. uri; sobota, 13. 2. 2016, ob 10. uri.
  • v Celje, Ljubljanska cesta 5A: petek, 12. 2. 2016, ob 10. in 15. uri; sobota, 13. 2. 2016, ob 10. uri.