Mojstrana Foto:
Mojstrana Foto:
Hotel Bolfenk
Argolina Izola
Climasol Sežana
Beograd
Poslovna stavba Maribor
Trgovski prostori Maribor
Trgovski prostori Maribor
Vila Slovenske Konjice
Vila Celje
Taverna
Nova Velenje
Eda center Nova Gorica
Bled
Ladjedelnica Izola
Stavbno zemljišče Vilharjeva

Vsi apartmaji so grajeni kot 2,5- oz. 3- sobno stanovanje, ki poleg osrednjega bivalnega dela (kuhinja, jedilnica, dnevna soba) zajema še 2 spalnici. Za vsako enoto so urejena individualna merilna mesta (elektrika, voda, plin). Apartmaji so bili zgrajeni leta 2011 in obnovljeni leta 2015. Cene apartmajev se začnejo že pri 99.528,00 € + DDV.
Apartmajsko naselje se nahaja ob cesti, ki vodi mimo slapa Peričnik v dolino Vrat. V bližini se nahaja trgovina, osnovna šola in Slovenski planinski muzej. Več o posameznih apartmajih si lahko preberete tukaj.
Povpraševanje po poslovnih nepremičninah je v porastu
Slovenija je v letu 2017 beležila visoko gospodarsko rast, zaradi česar je zaznati optimizem pri podjetjih. Tako kot je izboljševanje razmer na trgu dela in razpoloženja med potrošniki prispevalo k nadaljevanju rasti zasebne potrošnje in rasti stanovanjskih investicij, je gospodarska rast spodbudila tudi povpraševanje po poslovnih in industrijskih objektih.
Veliko zanimanja vlada za objekte ali zemljišča, ki so primerna za skladiščne oz. logistične dejavnosti, pri čeme so seveda lokacija ter dobre prometne povezave izrednega pomena.
DUTB d.d. ima v lasti in prodaji obsežen portfelj nepremičnin vseh segmentov in v različnih razvojnih fazah, v nadaljevanju podajamo nekaj zanimivihnepremičnin za razvoj poslovnihprojektov v Sloveniji, pri čemer velja omeniti tudi možnost skupnega razvoja projektov.

1. Turistični objekti
Portfelj nepremičnin na Mariborskem Pohorju je sestavljen iz:
• hotela Arena**** (39 sob in wellness) in prizidka Arena*** (starejši del hotela, 20 sob), ki uporablja iste skupne objekte in 14.400 m2 zunanjih površin glavnega hotela Arena;
• wellnessa in hotela Bolfenk**** z apartmaji (20 sob in 12 apartmajev);
• hotela Videc*** z apartmaji (28 hotelskih sob in 11 apartmajev) ter dodatnih 18.672 m2 zunanjih površin ter
• stanovanjskega objekta “Pohorske Terase” (30 apartmajev).
Za nakup zgornjih nepremičnin je objavljen javni razpis za zbiranje zavezujočih ponudb, zavezujoče ponudbe morajo biti predložene najkasneje do 16. marca 2018 do 12. ure. Ogledi nepremičnin bodo potekali med 26. februarjem in 9. marcem 2018, več informacij o razpisu pa vam je na voljo tukaj.
Vila Savinja v neposredni bližini centra mesta Celje je preurejena v poslovno stavbo, po namembnosti predvideno za kongresni center in hotel, ki je pripravljena za pogostitev in tudi nastanitev večjega števila ljudi. Objekt je bil z uporabo kakovostnih materialov v celoti obnovljen leta 2010.
V pritličju je trenutno galerija, ki se lahko preuredi tudi v gostinski lokal z urejeno senčno teraso ali pa za pisarniško-poslovno dejavnost v pritličju in nadstropju. V mansardi se nahajajo tri ločeni apartmaji, vsak ima balkon s čudovitim pogledom na reko Savinjo, mesto Celje in Kapucinski samostan. Klet, ki je nedokončana, je predvidena za wellness. Več informacij vam je na voljo na tej povezavi.
Poslovno-stanovanjska vila z garažo za 4 avtomobile ter parkom okoli hiše v Slovenskih Konjicah se nahaja v področju stanovanjske in poslovne zazidave znotraj ureditvenega območja naselja Slovenske Konjice. Objekt je nastal konec 19. stoletja, danes obsega obokano vinsko klet, ki se razprostira po celotnem tlorisu, pritličje, nadstropje in mansardo.Ob objektu je pritlična garažna stavba.
Celotna parcela je ograjena s kovano kovinsko ograjo višine 2,50m na betonskem podstavku, urejena sta dva uvoza z vrati z daljinskim odpiranjem. Zgradba z okolico je bila kvalitetno prenovljena v letih 2001-2002 in je dobro vzdrževana ter v stanju polne uporabnosti. Več informacij.
2. Investicijske priložnosti pri nakupu poslovnih nepremičnin
Trgovski prostori v strogem centru Maribora se nahajajo v peš coni, na križišču Vetrinjske ulice in Trga Leona Štuklja. Lokacija je nadpovprečno frekventna, stavba ima lastno parkirišče za zaposlene
Prostori so razdeljeni na tri etaže, klet (1.142m2), pritličje z izložbami (750m2) in nadstropje (804m2). Etaže v trgovskem prostoru povezujejo tekoče stopnice, dostava blaga je omogočena s tovornim dvigalom. Skupna površina znaša 2.696m2. Objekt je vzdrževan in v odličnem stanju. Leto izgradnje: 1970, celovita obnova 2004. Več informacij vam je na voljo tukaj.
Deloma oddana poslovna stavba na odlični lokaciji v središču Maribora se nahaja na naslovu Trg Leona Štuklja 12. Poslovna stavba je bila zgrajena leta 1970 in je etažnosti 2K+ P+ 4N. Mansardna konstrukcija je bila izvedena leta 1992. V obdobju med leti 2000-2004 je bila izvedena rekonstrukcija in celovita prenova trgovskega objekta v sodoben poslovni objekt.
Objekt spada v varovano območje kulturne dediščine. Dostop v objekt je urejen iz ulice, ki je v peš coni. Parkiranje je omogočeno ob stavbi, kjer so urejena parkirna mesta. Poslovna stavba je deloma oddana v najem. Več informacij o nepremičnini vam je na voljo na tej povezavi.
Lepo vzdrževana, v najem oddana poslovna stavba se nahaja na odlični lokaciji v Beogradu v Srbiji in predstavlja odlično priložnost za investitorje. Nepremičnina se prodaja skupaj z novoustanovljeno gospodarsko družbo.
Poslovna stavba se nahaja na naslovu Milutina Milankovića 7v v poslovni coni Novi Beograd v Srbiji. Zgrajena je bila leta 2008 in je lepo vzdrževana. Sestavljata jo pisarniški del (K+ P+ 4N) in avtosalon (K+ P+ Galerija) v skupni velikosti 12.826,28 m2. Poslovna stavba stoji na parceli velikosti 6.606 m2. Parkirna mesta se nahajajo pred objektom in v podzemni garažni hiši. Več informacij si lahko preberete tukaj.
3. Zemljišča za razvoj
Stavbno zemljišče na odlični lokacijo ob Vilharjevi cesti v neposredni bližini centra Ljubljane skupne velikosti 10.244 m2 je delno pozidano s kompleksom ločenih stavb, skupne uporabne površine 3.437 m2.
Objekti so starejše gradnje in primerni za rušenje. Del zemljišča je trenutno oddan v najem upravitelju parkirnih površin, ki zemljišče uporablja za svojo dejavnost. V skladu s sedanjim občinskim prostorskim načrtom je na omenjenem območju dovoljena gradnja stanovanjskih, turističnih in poslovnih objektov.Za nepremičnino je plačan komunalni prispevek, v višini 1.500.000 EUR. Več informacij o zemljišču vam je na voljo na tej povezavi.
Zazidljivo zemljišče v Slovenski Bistrici se nahaja na odlični lokaciji le nekaj sto metrov od izvoza z avtoceste Maribor – Celje (izvoz Slovenska Bistrica – jug). Zemljišče je v ozadju delno pod naklonom in na eni strani meji na industrijsko cono, ki se prične z objektom Almonta. približno 1/3 zemljišča je v skladu z obstoječim zazidalnim načrtom predvidena za poslovno gradnjo, za preostali del zemljišča je potrebno izdelati OPPN (poslovna ali stanovanjska namembnost, odvisno od potreb investitorja).
V bližini zemljišča se nahaja večji trgovski kompleks s trgovino Spar in drugi poslovni objekti. Zemljišče meri 62.700 m2 in ima urejen dostop ter ponuja priložnost razvoja nepremičnine po vaši meri.
Največje zazidljivo zemljišče v Sloveniji z izjemno strateško lego leži v bližini avtoceste A3 in avtocestnega izvoza Sežana. Zemljišča se nahajajo na robu naselja, v soseski strnjene zazidave industrijskih in poslovnih objektov, neposredno ob regionalni cesti ter v bližini železniške proge. Dostop do zemljišča je možen neposredno z lokalne ceste.
Zemljišče sestavlja več zemljišč, ki so ravna, komunalno neopremljena in primerno geološko strukturo za gradnjo. Zemljišče je zaradi dobre strateške lege in vpetosti tega območja v mednarodne gospodarske strukture primerno za večja logistična podjetja, predvsem zaradi bližine Trsta in Luke Koper. Več informacij vam je na voljo tukaj.
Zazidljivo zemljišče bodoče industrijske cone Želodnik se nahaja v neposredni bližini avtoceste A1 (Ljubljana – Maribor). Zemljišče je namenjeno industrijski in poslovni rabi in ima izjemno strateško lego, saj se nahaja v bližini bodoče hitre ceste Krtina – Vodice, ki bo povezali avtocesti A1 in A2 (Ljubljana – Kranj).
Območje je predvideno za gradnjo modernega poslovnega parka za različne poslovne dejavnosti: pisarniške, proizvodne, obrtne, trgovino, logistiko ter druge. Lokacija zemljišča omogoča dobre prometne povezave znotraj Slovenije in s sosednjimi državami (Hrvaška, Italija, Avstrija, Madžarska), zemljišče ima urejeno komunalno infrastrukturo, je v bližini letališča (15 km), cona pa meti kar 64 ha.
Pozidano stavbno zemljišče na elitni lokaciji neposredno ob morju v Izoli, t. i. Ladjedelnica Izola, se nahaja na severovzhodnem delu polotoka v Občini Izola, le 500 m od starega mestnega jedra Izole. Zemljišče se ponaša z lepim pogledom na Triglav in Italijanske Dolomite.
Območje predstavlja še delujočo ladjedelnico, ki služi za popravilo jaht in čolnov, pozidano s starejšimi industrijskimi objekti, primernimi za rušenje. Nepremičnine so lahko dostopne in komunalno opremljene. Z novim predlogom OPN-ja je območje opredeljeno za turistično dejavnost. Več informacij najdete na tej povezavi.
Kompleks "Argolina" v Izoli je pozidano in nepozidano stavbno zemljišče na elitni lokaciji neposredno ob marini v centru Izole in ima čudovit pogled na Dolomite.
Območje ima v večjem delu namensko rabo MT – turistična območja z nastanitvijo, manjši del pa Z – Območje zelenih površin. Zemljišče se nahaja na območju zazidalnega načrta Marina, kjer je predvidena revitalizacija degradiranih industrijskih območij.
Možen je tudi nakup projektnega podjetja Argolina, d.o.o., več lahko preberete tukaj.
Zazidljivo zemljišče na mirni in atraktivni lokaciji v neposredni bližini Golf igrišča Bled,skupne velikosti 29.962 m2, leži na odlični lokaciji ob Alpski cesti, ki povezuje središči mest Lesce in Bled. Na ravnem in ograjenem zemljišču stoji več manjših objektov (572 m2), ki so primerni za rušenje. Dostop do zemljišča je urejen po lokalni asfaltirani cesti. V skladu s sprejetim občinskim prostorskim načrtom je zemljišče predvideno za gostinsko, kulturno, rekreacijsko in razvedrilno dejavnost. Več informacij.
Taverna in kegljišče s stanovanji na edinstveni lokaciji neposredno ob morski obali v Portorožu se nahaja pri Marini Portorož, pod hotelom Metropol. Nepremičnina obsega Restavracijo Taverna s pomožnimi in tehničnimi prostori (skupaj 1493 m2), kegljišče s stanovanjskimi enotami v prvem nadstropju (skupaj 1.088 m2) in dovozno cesto s približno 120 parkirnimi mesti. Dovozna cesta je v solasti družbe Marina Portorož d.d., kar pomeni, da je predmet prodaje 60 parkirnih mest. Še več informacij vam je na voljo na tej povezavi.
4. Poslovno-trgovski objekti
Moderna in kvalitetno zgrajena poslovno stanovanjska stavba Eda center v najožjem centru Nove Gorice je bila zgrajena leta 2011. Objekt ima 20 etaž, od tega 5 podzemnih etaž parkirnih mest, 3 poslovno trgovske etaže, 8 etaž poslovnih – pisarniških prostorov ter 4 etaže stanovanjskih površin. Vse stanovanjske enote so že prodane, medtem ko bo za najem in nakup na voljo veliko poslovnih prostorov. Dobra lokacija v centru mesta, ob visoki frekvenci mimoidočih ponuja atraktiven in zgoščen trgovsko storitveni program.
Za najem bo na voljo več kot 6.000 m2 trgovsko storitvenih poslovnih prostorov v treh pritličnih etažah, precejšnje število parkirnih mest v kletnih etažah, za nakup pa bo na voljo približno 4.000 m2 sodobnih pisarniških prostorov v zgornjih etažah.Vsi poslovni prostori so fleksibilno razporejeni in bodo lahko zaključeni po meri uporabnikov oziroma v skladu z njihovimi željami in potrebami.
Trgovsko poslovni center NOVA na odlični lokaciji v Velenju je večinoma oddan, predmet prodaje so trgovine in lokali, ki se nahajajo v centru. Objekt se nahajatik ob glavni vpadnici v mesto in je umeščen v pretežno poslovni del mesta, v neposredni bližini se nahajata Spar in Mercator ter večja garažna hiša.
Trgovski center je razdeljen na etaže K+P+N+M. Etaže povezuje zunanje dvigalo in zunanje stopnišče. Približno 2/3 lokalov v velikosti od 10 do 400 m2 je oddanih. Skupna neto tlorisna površina trgovskega centra znaša 4.144 m2. Parkirne površine za obiskovalcev so zagotovljene pred objektom. Objekt je vzdrževan in v odličnem stanju, ceno lahko preverite tukaj.
Parkirna mesta v Mariboru na Pobrežju se nahajajo v novejšem poslovno - stanovanjskem objektu, zgrajenem leta 2009. 85 parkirnih mest na naslovu Ulica Veljka Vlahoviča 64 se nahajajo v kletni etaži objekta, dostop do njih je urejen z zadnje strani objekta.
Seveda je ponudba nepremičnin mnogo večja. Preverite jo na povezavi http://nepremicnine.dutb.eu/.