Foto:
Foto:
false
false

Zaposleni so najpomembnejši del vsake organizacije. Ker opravljajo delo, s katerim organizacije uresničujejo svoje poslanstvo, mora vsaka organizacija poskrbeti, da zaposleni pri tem niso izpostavljeni škodljivim dejavnikom in da njihovo zdravje ostaja trdno. Toda na delovnih mestih ni pomembna samo varnost pred naključnimi poškodbami, temveč tudi varno delovno okolje, ki ne prinaša dolgoročnih posledic za zdravje zaposlenih.

Investicija v varnost in zdravje zaposlenih je hkrati investicija v podjetje

Področje varnosti in zdravja pri delu v Sloveniji urejajo predpisi. Delodajalec je dolžan zagotoviti varno in zdravo delovno okolje. Uspešnejše organizacije ugotavljajo, da lahko s sistematičnim vodenjem varnosti in zdravja pri delu še dodatno pripomorejo k uresničevanju ciljev zdravja zaposlenih in hkrati k uspešnejšemu poslovanju organizacije. Študije primerov kažejo, da je dobro vodenje varnosti in zdravja pri delu povezano z izboljšano uspešnostjo in boljšim finančnim poslovanjem.

Sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu BS OHSAS 18001

Sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu lahko razumemo predvsem kot nabor izkušenj najboljših, vodilnih organizacij v svetu, ki želijo učinkovito in uspešno izboljševati varnost in zdravje zaposlenih.

BS OHSAS 18001 je strukturiran proces za preprečevanje ter kar največjo možno omejitev poškodb in bolezni, katerih vzrok je lahko delo. Sistem nadgrajuje zakonske zahteve z dodatnimi, ki večinoma odražajo željo po izboljšanju učinkovitosti poslovanja. Poudarja predvsem preventivno delovanje in predpisuje vrsto rednih aktivnosti, ki organizaciji omogočajo celovit pregled nad varnostjo in zdravjem pri delu. Prednost take ureditve področja varnosti in zdravja pri delu v primerjavi z doslej najbolj uveljavljenimi je tudi, da temelji na zavzemanju organizacij za izboljšanje poslovanja.

Vabljeni, da se tudi vaša organizacija pridruži najboljšim in vzpostavi varna in zdrava delovna mesta z SIQ certifikatom.

Za več informacij obiščite spletno stran www.siq.si.