Okolje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Okolje - Arhiv
Podnebna konferenca v Katovicah naletela na veliko oviro Poskusi, da bi v podnebno konferenco COP24 v Katovicah na Poljskem vključili ključno znanstveno raziskavo, so bili neuspešni.
Bi lahko zaradi kanalizacijskega voda v Klečah prišlo do onesnaženja pitne vode? Velik projekt Odvajanja in čiščenja odpadne vode na območju vodonosnika Ljubljanskega polja je največji kohezijski projekt.
Slovenija je pripravljena na doselitev prvega risa iz Slovaške ali Romunije V Sloveniji, ki letos zaznamuje 45-letnico ponovne naselitve risov, potekajo priprave na doselitev prvega risa v državo v okviru mednarodnega projekta Life Lynx.
Iz gramozne jame podjetja Albin Promotion odstranili 38 tisoč ton gum Inšpektorat za okolje in prostor je prek izbranih izvajalcev do zdaj iz gramozne jame v Lovrencu na Dravskem polju odstranil že dobrih 38.000 ton odpadnih gum, ki jih je tam skladiščilo podjetje ...
Kalifornija: Od leta 2020 vse novogradnje s sončnimi celicami V Kaliforniji so sprejeli zakon, po katerem bodo morale z letom 2020 vse novogradnje na strehe namestiti sončne celice.
Poplave v Sloveniji: milijardna škoda, za katero smo največkrat krivi sami "Niti preobuti se mi ni uspelo. Naenkrat sem bil do kolen v vodi, ko je udarilo še iz kanalizacije. Voda se je izredno hitro dvignila in poplavila pritličje do dobrega metra. Zelo je smrdelo po ...
Zmeren potresni sunek blizu Knežaka Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so ob 17.23 zaznali zmeren potresni sunek. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 44 kilometrov južno od Ljubljane, v bližini Knežaka.
Arso: Tudi letošnja jesen je bila nadpovprečno topla Meteorološka jesen (september, oktober in november) je bila letos v Sloveniji za okoli dve stopinji Celzija toplejša od povprečja, količina padavin pa je bila v tem času večinoma podpovprečna.
"Volkovi že prihajajo na domača dvorišča in raztrgajo domače pse, ki so privezani na verigo" Lovci pozivajo ministrstvo za okolje, da uredi ravnanje tako z volkovi kot tudi s šakali.
Foto: V Steklarni Rogaška ni več nevarnosti izpusta jedkih nevarnih snovi V Steklarni Rogaška nevarnosti izpusta jedkih nevarnih snovi ni več, so sporočili s Policijske uprave Celje. Obstajala je nevarnost eksplozije enega od rezervoarjev z žveplovo kislino.
Sarajevo danes najbolj onesnaženo mesto na svetu Prebivalci Sarajeva so se znašli v zelo nehvaležnem položaju: onesnaženje zraka v mestu namreč v zadnjih dneh presega vse opozorilne vrednosti.
Vročinski valovi: globalno segrevanje ogroža več 100 tisoč Slovencev Vzdrževalna dela na cesti so tudi letos spremljala turistično konico. Avtomobili so se v poletnem zastoju ustavili na primorski, gorenjski ali kateri drugi slovenski avtocesti.
Najdena žival: belo-rjava mačka (Lj. Dravlje) Opis živali: Najdena mačka manjše velikosti, bela, pol glave rjave, košat rjav rep. Kratki kremplji. Kje je bila žival najdena? Najdena je v Ljubljani, Dravlje. Kdaj je bila žival najdena? 2.
Najdena žival: oranžen muc (Ljubljana Bežigrad) Opis živali: Našel se je oranžen muc z belo liso na vratu. Izjemno košata dlaka, vidi se, da je vajen bivanja v hiši. Kje je bila žival najdena? Najdena je v Ljubljani, Bežigrad.
Trgovine na Hrvaškem bodo znova odkupovale embalažo za mlečne izdelke Hrvaška bo z novim letom znova uvedla nadomestilo za plastično embalažo za mleko in mlečne izdelke, razmišljajo pa tudi o nadomestilu za plastenke, pločevinke in steklenice, ki onesnažujejo naravo.
Svetovna banka namenja 200 milijard dolarjev za zajezitev podnebnih sprememb Podnebni vrh v Katovicah na Poljskem mnogi vidijo kot rešilno bilko za iskanje rešitev, ki bi obvarovala Zemljo pred podnebnimi spremembami.
Okoljsko konferenco v Katovicah "odprlo" 65.000 protestnikov v Bruslju V središču Bruslja se je zbralo okoli 65.000 ljudi, ki zahtevajo odločnejše ukrepanje proti podnebnim spremembam. Podpisnice pariškega sporazuma bodo te dni v Katovicah preverjale napredek.
Močan potres prebivalce Aljaske pognal na ulice in povzročil veliko škodo Aljasko je stresel močan potres z magnitudo 7, ki mu je sledilo več manjših popotresnih sunkov.
Sodišče EU-ja izdalo sodbo Sloveniji zaradi nesaniranih nevarnih odlagališč odpadkov Sodišče EU-ja je v postopku, ki ga je proti Sloveniji sprožila Evropska komisija, ugotovilo, da država do roka ni zaprla in sanirala potencialno nevarnih nenadzorovanih odlagališč.
Mačja junakinja: Z mijavkanjem družini rešila življenje Mačka je s svojim nenavadnim mijavkanjem v začetku tedna zbudila 35-letno Nemko in tako preprečila najhujše.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Kazalo