Okolje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Okolje - Arhiv
Ohranjanje biodiverzitete mora biti prioriteta Na slovenskem ozemlju je prisotnih okoli 24.000 rastlinskih in živalskih vrst, od tega je okoli 8.00 živalskih in 66 rastlinskih endemičnih vrst, značilnih torej le za tukajšnje kraje.
Geoenergo: V Petišovcih nenevaren postopek hidravličnega lomljenja Družba Geoenergo, ki je zaprosila za dovoljenje za hidravlično lomljenje plinskih vrtin v Petišovcih, je pojasnila, da želi zagotoviti nenevaren postopek, ki je opisan v vlogi, oddani na Agencijo RS ...
Nevarna bakterija, ki povzroča sušenje in propadanje oljk Ker se je tudi v Evropi že pojavila nova vrsta rastlinske bakterije, ki prizadene predvsem lesnate rastline na čelu z oljkami, uprava za varno hrano opozarja ljudi, naj ne prinašajo nepreverjenih ...
Dan lipicanca: V Lipici se spominjajo začetkov obratovanja kobilarne V Kobilarni Lipica praznujejo - v spomin na začetke obratovanja kobilarne pred 438 leti se namreč pripravljajo na dan lipicanca, na katerem bodo predstavili najlepše konje Kobilarne Lipica in ...
V ZDA puma enega kolesarja ubila, drugega pa poškodovala V ameriški zvezni državi Washington je puma ubila gorskega kolesarja, še enega pa poškodovala, ko sta vstopila na njeno ozemlje. Oblasti so žival nato ubile.
Svet na pobudo Slovenije praznuje svetovni dan čebel Danes prvič praznujemo svetovni dan čebel, ki so ga na slovenski predlog razglasili Združeni narodi v upanju, da se zaščiti opraševalko, od katere je odvisna tretjina svetovne pridelave hrane. 20.
Slovenski medvedi razburjajo Francoze V francoskih Pirenejih kmete razburja okoli 40 medvedov slovenskih korenin, ki napadajo tamkajšnjo živino, poudarjajo, da ti "slovenski imigrantski medvedi" niso domači v Pirenejih.
Mednarodna ministrska konferenca za ohranitev čebel: Mi potrebujemo njih Na Brdu pri Kranju so se zbrali ministri in drugi predstavniki 22 držav z vsega sveta, ki se zavedajo, da so čebele ključne za zagotavljanje prehranske varnosti.
Čebelarji sveta zbrani v Žirovnici: Vsaka tretja žlica hrane odvisna od čebel Čebelarji z vsega sveta so se pred svetovnim dnevom čebel v Žirovnici zbrali na konferenci, na kateri govorijo o pomenu čebel in izzivih v čebelarstvu.
Izbruh ognjenika Kilauea na Havajih poslal pepel 9.100 metrov visoko Na Havajih je izbruhnil ognjenik Kilauea, pepel je odneslo več kot devet kilometrov visoko. Pred tem so evakuirali osebje ognjeniškega observatorija in narodnega parka.
V Čilu pomanjkanje vode zaradi gojenja avokada za izvoz v Veliko Britanijo Čilu zaradi gojenja velike količine avokada, ki se prodaja v britanskih trgovinah, primanjkuje vode, saj se ta preusmerja na plantaže, opozarjajo lokalni prebivalci.
Pogrešana žival: dihur (Ptuj) Opis živali: Izgubil se je dihur z imenom Trma. Kje je žival pogrešana? Izgubil se je na območju Cirkulane, Ptuj. Od kdaj je žival pogrešana? 11. maj 2018. Kontaktni podatki lastnika: 040/736-330
Pogrešana žival: tigrasta siva muca (Marezige) Opis živali: Izgubila se je muca manjše rasti. Je tigraste sive barve, okoli gobčka, trebuha in tri tačke ima bele. Ime ji je Bači, je sterilizirana (in označena z rahlo pristriženim ušesom).
Osirotelega risa Martina uspešno navadili na samostojno življenje v naravi Razveseljiva zgodba prihaja iz Hrvaške, kjer so na samostojno življenje v naravi uspešno pripravili risa Martina, ki so ga lani julija našli zapuščenega in sestradanega.
Kanada zaščitila največji iglasti gozd - dom kanadskih losov Kanadske oblasti bodo zaščitile 6,8 milijona hektarjev iglastega gozdu, v katerem bivajo kanadski staroselci ter tudi ogroženi gozdni bizoni, sokoli selci in kanadski losi.
V Sloveniji veliko čebelarjev, a malo medu V Sloveniji je več kot 10.000 čebelarjev, kar pomeni, da jih je skoraj pet na 1000 prebivalcev, a čeprav smo po številu čebelarjev v vrhu Evropske unije, medu pridelamo bolj malo.
Lenarčič predstavil rezultate 20.000 km dolge poti čez Azijo Ekipa misije Green Light World Flight namerava podatke, ki jih je v lêtu prek Azije z ultralahkim letalom zbral Matevž Lenarčič, uporabiti tako v znanstvene namene kot za osveščanje javnosti o črnem ...
Spolnost ubija - po nebrzdanem parjenju polovica miši vrečaric pogine Avstralska vlada je dodala dve podvrsti mišim podobnih vrečarjev na seznam ogroženih živali. Vzrok?
Sloveniji grozi do 40.000 ton letnega viška odpadne embalaže Ministrstvo za okolje bo spoštovalo sodbo upravnega sodišča, da družbam za ravnanje z odpadno embalažo ni treba prevzemati vse embalaže, ki jo gospodinjstva vržejo v rumene zabojnike.
Leto dni po požaru v Kemisu: Tovarna spet obratuje, krajani je nočejo več Leto dni od požara v vrhniškem podjetju za predelavo kemičnih odpadkov Kemis obnova objekta še poteka, ta naj bi bil veliko varnejši kot pred požarom. Bližnji potok Tojnica je očiščen.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Kazalo