Okolje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Okolje - Arhiv
Okoljsko sprejemljiva sežigalnica ne prinaša dobička "Odpadek mora biti drag, sicer se jih ne bomo nikoli rešili," meni ekolog in aktivist Uroš Macerl, ki v novih kapacitetah za sežiganje odpadkov v Sloveniji v nasprotju z ministrstvom za okolje in ...
Močnejši nalivi v osrednji in vzhodni Sloveniji, v Ljubljani črpali meteorno vodo V osrednji in vzhodni Sloveniji so še mogoči krajevno močnejši nalivi. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki.
Vremenski opazovalec na Kredarici: "Včasih tako noter padem, da pozabim, koliko dni sem že tu gor" "Delo vremenskega opazovalca na Kredarici je tako nestanovitno, kot je vreme samo. Če je vreme lepo, je tu tisočkrat lepše kot v dolini, če je pa slabo, je pa tisočkrat slabše," pravi vremenski ...
Zagorelo na območju Svete gore. Požar je že pod nadzorom. Požar nad cesto med Novo Gorico in Grgarjem, kjer je zagorelo okoli sedem hektarov območja Svete gore, je po besedah poveljnika novogoriških poklicnih gasilcev Simona Vendramina pod nadzorom.
Proti večeru mogoče silovite nevihte z močnim vetrom in udari strel Zvečer prihajajo nevihte z močnimi nalivi, močni sunki vetra bodo najizrazitejši na Obali. Lahko se razlijejo hudourniški vodotoki, mogoča je toča, nevarni bodo tudi udari strel.
Na grškem otoku Evboja izbruhnil velik požar Po manj kot mesecu od uničujočega požara v bližini Aten je v Grčiji spet zagorelo. Velik požar je izbruhnil na otoku Evboja blizu Aten, prebivalce dveh vasi so morali evakuirati.
Zaradi podnebnih sprememb v gozdovih smreko nadomeščajo listavci Podnebnim spremembam se v Sloveniji gozdarji prilagajajo tako, da smreke vedno bolj nadomeščajo z listavci, kot sta bukev in gorski javor.
Mount Everest – najvišje ležeče smetišče na svetu Ko se alpinisti vzpenjajo na Mount Everest, skrb za okolje očitno ni v njihovih mislih.
Sanacija preliva bo zaščitila ribe v Cerkniškem jezeru Ribiška družina Cerknica se bo v drugi polovici avgusta lotila interventne sanacije preliva v ribniku Rešeto, namenjene ohranjanju ribjega življa v Cerkniškem jezeru.
Video: Na jugu Francije zaradi hudih poplav evakuirali 1.600 ljudi Zaradi obsežnih poplav so morali na jugu Francije evakuirati 1.600 ljudi, večina med njimi so bili počitnikarji v kampih. 70-letnega Nemca, vzgojitelja v koloniji 120 nemških otrok, pogrešajo.
Zrak okoli hmeljišč, ki razburjajo Korošce, bodo dejavno nadzorovali Lani so se v bližino nekaterih naselij občine Slovenj Gradec razširila hmeljišča, kar je razburilo prebivalce. Zdaj so z občino dosegli dogovor o monitoringu zraka in hmeljišč.
Inšpektorji so ugotovili kršitve Kemisa, v podjetju vložili zahtevo za sodno varstvo Novogoriška območna enota inšpektorata za okolje in prostor v Novi Gorici je izdala odločbo, da sta Kemis in njegov nekdanji direktor Emil Nanut v dveh točkah kršila okoljevarstveno dovoljenje in ...
Morda najbolj vroč dan letos, pijte dovolj vode, previdno tudi na cesti Poletna vročina bo morda dosegla letošnji vrhunec. Temperatura se je ponekod dvignila do 35 stopinj Celzija, drugod 30, zato za večji del države velja opozorilo zaradi velike toplotne obremenitve.
Na Uršlji gori postavili najvišje ležeči slovenski čebelnjak Na 1699 metrov visoki Uršlji gori stoji najvišje ležeči slovenski čebelnjak. Ni dolgo, kar so ga postavili koroški čebelarji. Čebelja paša bo glede na gorsko podnebje trajala od maja do avgusta.
Pogrešana žival: dolgodlaka črna mačka (Lj.) Opis živali: Izgubila se je črna mačka z dolgo dlako in košatim repom, ki sliši na ime Toši. Stara je dve leti, je sterilizirana in čipirana. Kje je žival pogrešana?
Najdena žival: sivo-bela muca (Lj.) Opis živali: Najdena je sivo-bela muca, stara približno 2 meseca. Kje je bila žival najdena? Najdena je na odprtem parkirišču ob Šmartinski cesti, v Ljubljani. Kdaj je bila žival najdena? 3.
Vroče in sončno vreme bo vztrajalo do konca tedna, ko nas bo prešla vremenska fronta Južni veter, ki je začel pihati v torek, bo v drugi polovici tedna zlasti vzhodni polovici države prinesel višje temperature.
Po suši najhujša kriza na evropskem trgu zelenjave v 40 letih Zaradi hude suše se Evropa spoprijema z najhujšo krizo na trgu zelenjave v zadnjih štirih desetletjih, pridelek graha in fižola naj bi upadel za od petino do polovico, pri čebuli pa od 15 do 50 ...
Foto: Za žejne krave v švicarskih planinah skrbi vojaški helikopter Evropo je zajel vročinski val, ponekod poročajo tudi o temperaturah, ki so se približale 50 stopinjam Celzija.
Švicarski državljanki na Obali odvzeli pse, ki jih je puščala v avtomobilu Policisti in veterinarska uprava so v zadnjih treh tednih štirikrat posredovali zaradi neprimernega ravnanja s psi 46-letne državljanke Švice.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Kazalo