Okolje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Okolje - Arhiv
Popoldne in zvečer morda močnejše nevihte, ponekod že presežena opozorilna vrednost ozona Na Agenciji Republike Slovenije za okolje (Arso) so opozorili, da so popoldne in zvečer mogoče močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra, izključena pa nista niti toča in porast hudourniških voda.
Toča klestila po občini Kuzma, prizadeti tudi brežiški sadjarji Med bolj prizadetimi območji zaradi neurja v sredo sta občini Kuzma na skrajnem severovzhodu države in Brežice na jugovzhodu, kjer je močno neurje s točo v velikosti oreha poškodovalo del pridelka ...
Video: Na severovzhodu države kot oreh debela toča Na severovzhodu države so se popoldne razbesnele nevihte. V občinah Grad, Kuzma in Rogašovci se je ob močnem vetru in nalivu usula tudi kot oreh debela toča, ki je padala okoli petnajst minut.
Okoljske organizacije pozivajo vlado k vzpostavitvi nadzora nad onesnaževalci Predstavniki 66 okoljskih nevladnih organizacij in civilnih iniciativ so na vlado naslovili poziv k vzpostavitvi dialoga na področju okolja in učinkovitejšega nadzora na področju onesnaževanja.
V Celju napovedujejo sanacijo onesnažene zemljine pri vrtcu na Hudinji Celjska občina bo sanirala onesnaženo zemljino na območju vrtca na Hudinji.
Prvi poletni dan uvod v prvi letošnji vročinski val - ta bo trajal vsaj en teden Prvi poletni dan, ob 6.25 po srednjeevropskem poletnem času je nastopil Sončev obrat ali poletni solsticij, letos zaznamuje prvi vročinski val. Temperature bodo dosegle tudi 35 stopinj Celzija.
NIJZ: Ljutomerske vrtnine varne, a jih vseeno zavrzite Nacionalni inštitut za javno zdravje je dobil vse izsledke analiz vzorcev vrtnin iz Ljutomera, kjer je zagorelo v podjetju Eko Plastkom.
Prihaja prvi letošnji vročinski val S prihajajočim novim tednom se bodo začeli tudi vroči dnevi. V ponedeljek se bo segrelo do 30 °C, nato pa bodo temperature začele naraščati.
So(n)čne marelice s Planine v boj s poceni sadjem s črnega trga Te dni je sezona marelic na vrhuncu. Ena najbolj poznanih vasic, kjer raste največ tega oranžno-zlatega sadeža, je Planina nad Ajdovščino. Z letino so zadovoljni, saj so ušli majski pozebi.
Slovenijo zajele nevihte, zalivalo je kleti in ponekod je padala toča Opozorila agencije za okolje (Arso) zaradi verjetnosti močnejših neviht s točo so se uresničila, saj so večji del države zajele nevihte, ponekod pa je padala tudi toča.
V New Yorku umetniška razstava za pse - dogumenta Medtem ko se v Kasslu trenutno vse vrti okoli umetniške razstave documenta , v New Yorku načrtujejo nekaj podobnega, z zelo podobnim imenom – vendar za ... pse.
Zadnje analize po požaru v Kemisu: tla ponekod onesnažena, a ne zaradi požara Nova poročila o rezultatih analiz vzorcev, ki so bili odvzeti v zadnjih dneh, kažejo, da so v tleh previsoke koncentracije nekaterih onesnaževal, ki pa izvirajo iz preteklih dejavnosti.
Foto: Redek, a neizmerno ljubek - mali sibirski tiger se predstavi V nekem madžarskem živalskem vrtu so se pred slabima dvema mesecema razveselili prav posebnega naraščaja, zdaj pa so ga predstavili še javnosti: malega, navihanega sibirskega tigra.
Židan: V Avstriji starši ne bi tolerirali, da bi otrok jedel francoski svinjski zrezek "Ne predstavljam se, da bi bil v Avstriji kateri koli ravnatelj šole, ki ne bi poskrbel, da bodo avstrijski otroci jedli avstrijsko hrano, ravnatelj tudi naslednje leto," o še razvijajoči se ...
Bliža se žetev pšenice, letošnja letina bo manjša za petino V Pomurju se bo prihodnji teden začela žetev ječmena, so napovedali na Dnevu pšenice, ki ga vsako leto pripravijo na Biotehniški šoli v Rakičanu, in dodali, da bo zaradi spomladanske suše letina za ...
Inšpekcija: V Kemisu ni bilo kršitev požarnega varstva Izredni inšpekcijski nadzor glede varstva pred požarom v vrhniškem podjetju Kemis, ki ga je 15. maja prizadel požar, ni pokazal kršitev predpisov.
Na Arktiki vse bolj vroče - razvnema se boj za njena bogastva Debela plast ledu je stoletja Arktiko reševala pred srdito tekmo za njena naravna bogastva.
Po prvih ocenah ljutomerski požar ni povzročil večjega onesnaženja okolja Požar v Ljutomeru je dokončno pogašen. Gasilci ostajajo na pogorišču, kjer pospravljajo ostanke pogorelega objekta, ter pomagajo forenzikom, ki so vendarle lahko vstopili v objekt.
Posvojite žival: psička, ki je dobila ime po svojem značaju Psička Mila je bila ob sprejemu v Zavetišče Ljubljana tako plašna, da je v bližini človeka kazala znake obrambne agresije.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo