Okolje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Okolje - Arhiv
Avtocesta in mejni prehod Gruškovje znova odprta Prebivalci območij pogostih poplav, ki so to noč morda še trepetali zaradi novih padavin, si lahko oddahnejo.
#MMCdebata: "Da bi bil tole sneg namesto dežja, bi ga pa imeli rekordno to zimo." "Prav neverjetno je - zmeraj, ko močno piha, najprej odkrije šole. Objekt, ki bi moral najbolje biti zavarovan v celi vasi/mestu," je le eden izmed številnih komentarjev MMC-jevih uporabnikov na ...
Pogrešana žival: manjši rjav pes (Krško) Opis živali: Izgubil se je psiček Otto, rjave barve, mešanec, star 4 leta. Kje je žival pogrešana? Izgubil se je na Velikem Kamnu (okolica Krškega). Od kdaj je žival pogrešana? 10. december 2017.
Reke se na nekaterih območjih še vedno razlivajo Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje (Arso) se bosta v noči na soboto in v soboto reki Kolpa in Krka razlivali ob strugi na območjih pogostih poplav.
Na leto vsak pridela 6 kilogramov e-odpadkov. Nujno je pravilno odlaganje. V povprečju je vsak prebivalec sveta lani ustvaril 6,1 kilograma e-odpadkov, med kar sodijo različne elektronske naprave.
Škode v Črni za nekaj 100.000 evrov; odprli cesto Šmarje-Dragonja V zadnji ujmi močno prizadeto občino Črna na Koroškem je popoldne obiskal predsednik republike Borut Pahor.
Slovenski raziskovalci nagrajeni za odkritje nove vrste jamskega hrošča: "Neodkritih vrst je še ogromno" Štirje slovenski raziskovalci so nedavno dobili prestižno nagrado za članek, v katerem so opisali novo vrsto podzemeljskega hrošča.
Vlada skrajšala roke za nadomestila pri podlubnikih in zaostrila pogoje za nepremičninsko posredovanje Vlada je sprejela zakon o nepremičninskem posredovanju, s katerim naj bi dvignili kakovost nepremičninskih posrednikov.
Vlada ustanovila slovensko čebelarsko akademijo Vlada je potrdila ustanovitev slovenske čebelarske akademije, s čimer naj bi odgovorila na povpraševanje po čebelarskem znanju iz tujine.
Pogrešana žival: črno-bela mačka (LJ) Opis živali: Izgubila se je črno-bela mačka, na glavi ima bel karo vzorec, ima črni rep, na hrbtu dve velike črni lisi, zadaj za tačko manjšo srčasto piko, svetle jantajeve oči, obrobljene s črnim.
Brez elektrike več tisoč odjemalcev, poplavljenih okoli 600 objektov in 700 cest Pristojne sl užbe še vedno odpravljajo posledice ujme na objektih, cestah in električnem omrežju.
Profesor Bohanec o (ne)prepovedi glifosata: Politiki so nebogljeni pred kvazizelenimi, ki strašijo z Monsantom Kvazizelenim bi skoraj uspelo s prepovedjo glifosata, ker je politika nebogljena, je za MMC ocenil profesor biotehnologije Borut Bohanec.
V Avstriji divjal veter, v Italiji hude poplave Tudi dele Avstrije je ponoči prizadelo hudo neurje z močnim vetrom; še posebej hudo je bilo na jugu avstrijske Koroške, kjer so na celotnem območju Velikovca in v Borovljah ostali zaprti vsi vrtci ...
Obsežne poplave rek, ponekod bodo tudi noč preživeli v strahu Veter bo polagoma ponehal, toda številne vode po državi bodo še naraščale. Agencija RS za okolje je za Gorenjsko, zgornje Posočje in Zasavje izdala oranžno opozorilo pred obsežnimi poplavami.
Podnebni vrh v Parizu: "Izgubljamo boj proti podnebnim spremembam" Svetovni voditelji, gospodarstveniki in drugi so se na globalnem podnebnem vrhu v Parizu zavezali k preusmeritvi od financiranja industrije fosilnih goriv k spodbujanju čistejših tehnologij.
Foto: Silovit veter pustošil po državi, okoli 10.000 gospodinjstev še vedno brez elektrike Močan veter je po vsej državi lomil drevesa in odkrival strehe, nekateri manjši kraji so še vedno odrezani od sveta, čeprav so reševalne ekipe že ves dan na terenu.
Ognjemet - lep, a tako strupen. Zakaj se mu torej ne bi odpovedali? Na agenciji za okolje so letos vsem občinam poslali poziv, naj se zaradi zdravja prebivalcev in zmanjšanja onesnaženja odpovejo ognjemetom.
Sirene v Preddvoru in na Jezerskem zatulile zaradi vetra in podrtih dreves Izrazita odjug a z dežjem že povzroča poplave po državi. Narasle vode so že zalile številne objekte, veter, ki je že odkrival strehe, naj bi se še okrepil.
Kalifornija: Požar Thomas grozi Santa Barbari Zaradi gozdnih požarov, ki pustošijo po južni Kaliforniji, so odredili nove evakuacije prebivalcev. Požar Thomas, ki je ušel izpod nadzora, se je razplamtel v bližini obalnega mesta Santa Barbara.
Foto: V Nemčiji in Veliki Britaniji dramatične razmere zaradi snega Iz Nemčije in Velike Britanije poročajo o težavah v prometu zaradi snega. V Düsseldorfu so morali začasno zapreti letališče, v Frankfurtu pa so odpovedali številne polete.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo