Okolje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Okolje - Arhiv
"S kužkom moramo nujno preživeti kakovosten prosti čas, ne glede na pasmo!" V Mostecu v Ljubljani je bila že osma dobrodelna prireditev Nori na kosmatince, ki ga organizira društvo Animal Angels.
Šibek potresni sunek čutili v Trebnjem, Mirni Peči in Žužemberku Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so ob 17.48 zaznali šibek potresni sunek z žariščem potresa 41 kilometrov vzhodno od Ljubljane, v bližini Trebnjega, kažejo prvi podatki.
Otroci, ki vzljubijo gozd, so do narave spoštljivi, tudi ko odrastejo Skozi gozdno pedagogiko skušajo na Gozdarskem inštitutu Slovenije gozd in spoštljiv odnos do narave približati najmlajšim, zato pod svoja drevesa večkrat povabijo šole in vrtce.
Najstnik je kot mlada koza – trmast in svojeglav, a želi si bližine Terapevtsko zdravljen je s pomočjo živali je v Sloveniji še v povojih.
Pogrešana žival: mešanka, podobna koker španjelu (Lj.) Opis živali: Izgubila se je psička mešanka, stara 2 leti, podobna koker španjelu, črna z rjavimi tačkami in rjavim gobčkom, dve rjavi lisi nad očmi.
Toča v Črnomlju: Vlada izreka posebno priznanje gasilcem in civilni zaščiti Občina Črnomelj je v sredo začela zbirati vloge za prijavo škode, nastale na stavbah zaradi petkovega močnega neurja s točo. Vlada pa je izrekla priznanje vsem, ki so po toči posredovali in pomagali.
Antarktika pospešeno izgublja led, kar 200 milijard ton letno Sateliti, ki nadzirajo stanje Antarktike, kažejo, da ta celina vsako leto izgubi okoli 200 milijard ton ledu.
Nevihte povzročale težave v Pomurju. Do sobote naj jih ne bi bilo več. Močnejše nevihte so v sredo zvečer povzročile nekaj težav tudi v Pomurju, voda je zalivala kleti stavb, avtomobil je obstal v vodi. Arso novih neviht do sobote ne pričakuje.
Deroča voda v Šmarju pri Jelšah V delih Dolenjske in Posavja je popoldne padavinska voda zalila nekaj stavb.
Foto in video: Neurja so se tokrat znesla nad Zasavjem in Dolenjsko Po državi se pojavljajo številne nevihte. Nekatere izmed njih so že vključevale točo, druge pa po Arsovih podatkih prinašajo veliko verjetnost zanjo.
Najdena žival: papiga skobčevka (Lj.) Opis živali: Papiga skobčevka. Kje je bila žival najdena? V Ljubljani (Murgle/Trnovo). Kdaj je bila žival najdena? 11.06.2018. Kontaktni podatki najditelja: 040/742-042
Slovensko morje onesnažuje plastika, ne pa kemikalije Slovensko morje je z vidika kemijskih spojin zelo čisto, posodobljeni čistilni napravi na Obali uspešno prečiščujeta komunalne odplake, vseeno pa se pri nas zadržuje več mikroplastike kot drugje po ...
Nemoten pouk v Črnomlju, v vrtcu Čardak le nekaj več kot tretjina otrok Starši so v ponedeljek v črnomaljski vrtec Čardak, ki je bil v neurju s točo močno poškodovan, poslali le nekaj manj kot 50 od 130 otrok, ki so jih tam začasno razporedili v novi del objekta, ...
Odpravljanje posledic silovitega neurja, najhuje je bilo v Črnomlju Premier Miro Cerar, ki opravlja tekoče posle, je na obisku v Črnomlju obljubil, da bo vlada v najkrajšem mogočem času zagotovila pomoč lokalnim skupnostim, občina škodo ocenjuje na tri milijone evrov.
Toča v velikosti teniških žogic v Črnomlju, močne nevihte tudi na vzhodu Slovenije Hudo neurje z debelo točo se je okoli 16. ure zneslo nad okolico Črnomlja in Novega mesta in povzročilo veliko škode. Okoli 15 minut je razbijalo stekla in lomilo strešnike.
Bi morali bela LED-svetila zaradi svetlobnega onesnaževanja prepovedati? Lepota neokrnjene nočne narave izginja, saj je svetlobno onesnaženje dodobra "izbrisalo" zvezde z neba. Največja grožnja so bele LED-svetilke (4.000 K), ki svetijo z veliko belo-modre svetlobe.
Bruselj izrekel opomin zaradi nezakonitega odlagališča v Bukovžlaku Evropska komisija je Sloveniji izrekla uradni opomin zaradi nezakonitega odlagališča odpadkov v Bukovžlaku pri Celju.
Večja poraba pesticidov zaradi nestabilnega vremena Letošnje nenavadno dolgo spomladansko obdobje visokih temperatur z nevihtami je zelo zahtevno za kmetijsko pridelavo. Nestabilno vreme namreč ugodno vpliva na razvoj bolezni in škodljivcev.
Veliko odpadne plastike je zanič in predelava ne prinaša dobička Ministrstvo za okolje in prostor ne razume, zakaj družbe ne odvažajo odpadne embalaže, ki se je je nabralo že za 6000 ton, Ekologi brez meja pa opozarjajo, da je vzrok tudi v slabi plastiki, katere ...
Nevihte z močnejšimi nalivi še naprej povzročajo težave po vsej Sloveniji Širše območje jugozahodne Slovenije so okoli poldneva zajele prve nevihte.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Kazalo