Okolje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Okolje - Arhiv
Avstralija: Gozdni požari uničili več kot 70 hiš Na jugovzhodu Avstralije so se zaradi visokih temperatur in močnega vetra v nedeljo razbesneli obsežni gozdni požari. V obmorskem mestecu Tathra v Novem južnem Walesu je požar uničil več kot 70 hiš.
Hrvaška zaradi poplav razglasila izredne razmere V nekaterih delih Hrvaške grozijo poplave, najbolj kritično je še naprej v Kosinjski dolini ob reki Liki. Visoke vode povzročajo težave tudi v Črni gori, kjer pa je nevarno predvsem morje.
Krka in Ljubljanica se na območju vsakoletnih poplav razlivata Agencija za okolje (Arso) opozarja, da se Ljubljanica s pritoki razliva na območju vsakoletnih poplav.
Alpinisti in turisti na Mount Everestu pustili sto ton smeti Na Mount Everestu se je začela velika čistilna akcija, v kateri bodo v dolino pripeljali kar okoli sto ton različnih odpadkov, ki so jih na najvišji gori na svetu pustili turisti in alpinisti.
Zaradi sneženja na Heathrowu odpovedanih več kot 100 poletov Del Anglije in Škotske je zajelo obilno sneženje, zaradi česar so morali na londonskem letališču Heathrow odpovedati več kot sto poletov. Trenutno je zaradi odpovedi prizadetih okoli 15.000 potnikov.
Vrhnika zaradi Kemisa toži okoljsko ministrstvo Vrhniška občina na upravnem sodišču toži ministrstvo za okolje in prostor, ker je okoljski inšpektorat ne priznava kot stranke v postopku v primeru Kemisa.
Pogrešana žival: siva psička (Lj.-Šiška) Opis živali: Izgubila se je psička Kora. Je temnosive barve, doglodlaka, kuštrava, srednje velika in izredno plašna. Kje je žival pogrešana? Izgubila se je v Ljubljani, v Šiški.
Po nevihti poplavljene ulice Splita Split je v torek zvečer zajela nevihta z grmenjem in točo. Zaradi neurejene kanalizacijske mreže je naliv ulice v nekaj minutah spremenil v potoke.
Le za 15 odstotkov degradiranih površin obstajajo konkretni načrti za ponovno uporabo V Sloveniji je 1081 degradiranih območij, ki obsegajo 34,23 kvadratnega kilometra površin, je pokazal raziskovalni projekt oddelka za geografijo ljubljanske filozofske fakultete s soizvajalci.
Psa pri -15 stopinjah Celzija pustil privezanega na dvorišču Policisti iz Rač obravnavajo 30-letnega moškega, ki ga sumijo storitve kaznivega dejanja mučenje živali. Konec februarja je na dvorišču, brez zavetja, pustil privezanega 11-letnega psa pasme pitbul.
Pogrešana žival: tigrasta muca (Lj.) Opis živali: Izgubila se je tigrasta muca z imenom Tiga, stara 10 mesecev. Kje je žival pogrešana? Izgubila se je na območju Ljubljana-Polje. Od kdaj je žival pogrešana? 9. marec 2018, zvečer.
Pogrešana žival: dolgodlaki siv muc (Lj.) Opis živali: Pogrešan je muc sive barve z dolgo dlako, po hrbtu malo temnejši, po trebuščku bel, z zelo košatim repom. Izjemno prijazen in zaupljiv. Kje je žival pogrešana?
Pogrešana žival: sivo-bela muca (Celje) Opis živali: Izgubila se je sivo-bela progasta muca, stara 5 let. Kje je žival pogrešana? V Zadobrovi (Celje). Od kdaj je žival pogrešana? 8. marec 2018. Kontaktni podatki lastnika: 051/255-006
Na vzhodu države se razlivajo reke, zemeljski plaz zasul cesto Zemeljski plaz je zasul cesto pri Strmcu pri Svetem Florjanu, megla pa ponekod zmanjuše vidljivost. Možno je manjše razlivanje rek na vzhodu države, jutri bi lahko poplavljala Krka.
Kaj se bo zgodilo, če neočiščeno pogorišče v Zalogu pri Straži zalijejo poplave? Varuh človekovih pravic je zaskrbljen, ker je pogorišče obrata za obdelavo odpadkov družbe Ekosistemi še vedno v takem stanju, kot je bilo po požaru.
Tako močna otoplitev zelo redka - v 70 letih se je to zgodilo le petkrat V soboto bodo zaradi kombinacije hitrejšega tajanja snega in velike prehodne vodnatosti mogoča manjša razlivanja rek in manjših vodotokov v vzhodni Sloveniji, opozarjajo na agenciji za okolje.
Zaostrene vremenske razmere ovirajo sanacijo gozdov na Koroškem Vremenske razmere, predvsem velika nihanja temperatur, v zadnjem mesecu pa tudi visoka snežna odeja, krojijo sanacijo po vetrolomu poškodovanih gozdov na Koroškem.
Norveška kljub ostrim kritikam povečuje kvoto za kitolov Odločitev norveškega ministrstva za ribištvo, da za 28 odstotkov poveča kvoto za odlov kitov, je naletela na ostro nasprotovanje okoljevarstvenih organizacij.
Pod prho minuto, splakovanje stranišča enkrat dnevno - boj Cape Towna s sušo Cape Townu grozi, da bo postal prvo mesto v razvitem delu sveta, ki bo doživelo "dan nič" - dan, ko zaradi hude suše iz pip ne bo pritekla niti kapljica vode.
Pogrešana žival: sivo-bela muca (Slovenska Bistrica) Opis živali: Izgubila se je sivo-bela muca z modrimi očmi, stara 2 leti. Kje je žival pogrešana? V Slovenski Bistrici. Od kdaj je žival pogrešana? 2. marec 2018. Kontaktni podatki lastnika:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Videonovice
Ob koncu tedna se obeta tudi sneg 00:01:41, 16.03.2018
Reke prestopajo bregove 00:01:44, 11.03.2018
Kako obrezati drevesa? 00:02:08, 07.03.2018
Sneg in nevarnost poplav 00:02:20, 06.03.2018
Letošnja zima izstopa 00:08:11, 05.03.2018
Podnebje v Sloveniji se spreminja 00:02:32, 05.03.2018
Podnebje se spreminja 00:01:07, 05.03.2018
Poledica na cestah 00:00:50, 02.03.2018
Mrazišča so naravni laboratoriji 00:05:52, 02.03.2018
Izbor
Kazalo