Okolje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Okolje - Arhiv
Foto: Trije lemurji gredo v svet Dva črno-bela lemurja in en rjavi iz živalskega vrta v Kölnu so se na veliko veselje (in razneženost) obiskovalcev prvič odpravili raziskovat svoje okolje.
Foto, video: Reke se po poplavah postopoma umirjajo. Na nekaterih cestah še zapore. Obilne padavine so povzročile številne nevšečnosti po vsej državi, saj so nekateri vodotoki prestopili bregove in zalili kleti ter ceste, ki ponekod ostajajo zaprte.
Foto: Prisrčni mladički bengalskega tigra osvajajo svet V avstrijskem živalskem vrtu White Zoo v Kernhofu v spodnji Avstriji so prvič predstavili prisrčne nove člane - mladičke bengalskega tigra.
Evropska komisija bo Slovenijo tožila zaradi nezakonitih odlagališč Evropska komisija se je odločila proti Sloveniji sprožiti postopek pred Sodiščem EU-ja, ker ni zaprla in sanirala 28 nezakonitih odlagališč, ki pomenijo resno tveganje za zdravje ljudi in okolje.
Do jutra ponekod še manjša razlivanja rek Ponoči bodo nekatere reke ohranjale velike pretoke, mogoča so razlivanja na območju vsakoletnih poplav. Ob močnejših nalivih so mogoči tudi pojavi hudournikov.
Židan za naslednji mesec napovedal izplačilo dela odškodnine po lanski pozebi Minister za kmetijstvo Dejan Židan je vladi predstavil prvo informacijo o letošnji pozebi, ki je najbolj prizadela sadjarstvo.
Norveška TV-poslastica za vzdržljive: 168-urni prenos selitve severnih jelenov Norveška televizija NRK z brezpilotnimi letalniki, motornimi sanmi in kamerami, nameščenimi na rogove severnih jelenov, popisuje 200 kilometrov dolgo pot tisoč severnih jelenov na nove pašnike.
Prihaja obilno deževje in s tem možnost poplav Od srede do petka bo v večjem delu Slovenije padlo od 40 do 100 litrov dežja na kvadratni meter, v hribovitem svetu južne, zahodne in severne Slovenije pa od 100 do okoli 250 litrov.
Po pozebi ministrstvo za kmetijstvo v pripravo interventnega zakona Zaradi letošnje pozebe, ki je po oceni ministrstva za kmetijstvo večja od lanske, bo ministrstvo pripravilo interventni zakon: danes ustanovljena ekspertno-akcijska skupina ima mesec dni za pripravo ...
Gosenica, ki je plastiko, ključ do zmanjšanja plastičnih odpadkov? Raziskovalci so ugotovili, da ličinka velike voščene vešče, ki se sicer v čebelnjakih hrani z odpadki in čebeljim zarodom, lahko poje tudi plastično vrečko.
Sadjarji bi pridelek pred pozebo reševali z oroševalnimi sistemi Zaradi pozebe, ki bo že drugo leto zapored oklestila pridelek, sadjarji pozivajo ministra za kmetijstvo k odpravi birokratskih ovir za pridobivanje evropskih sredstev, s katerimi bi lahko namestili ...
"Nobelova nagrada" za okoljske junake v roke slovenskega aktivista Letošnji prejemnik ugledne nagrade za okoljske aktiviste Goldman Environmental Prize, ki jo podeljujejo že 26 let, je Slovenec Uroš Macerl, predsednik društva Eko krog.
Pri zbiranju odpadkov Slovenija v ospredju, pri predelavi stagnira Po izsledkih evropskega projekta o gospodarjenju z e-odpadki LIFE je Slovenija vodilna na področju ločenega zbiranja odpadkov v Evropi, stroka pa meni, da bo cilje zares uresničila šele prihajajoča ...
Večina akacije pozebla - medu podobno kot lani ne bo Šele v soboto je bilo marsikje mogoče natančno videti, kakšno škodo so na poljih, v sadovnjakih in vinogradih povzročile nizke temperature v preteklem tednu.
Jedrska elektrarna Krško ponovno priključena v omrežje Jedrska elektrarna Krško (JEK) je bila po kratkotrajni zaustavitvi okoli 11. ure ponovno vključena v elektroenergetski sistem in v skladu s postopki zvišuje obtežbo.
Svetovni dan Zemlje, našega edinega doma v vesolju 22. april je svetovni dan Zemlje, planeta, ki se vse bolj potaplja v podnebne spremembe.
Prvič po 135 letih Britanci za elektriko niso uporabili premoga Petek se je zapisal v britansko zgodovino kot prvi dan od 19. stoletja, ko za pridobivanje električne energije niso uporabili premoga. Petkova neuporaba premoga predstavlja pomemben mejnik.
Po prvih ocenah bodo posledice pozebe vsaj take kot lani Opozorila Agencije RS za okolje (Arso) pred pozebo so bila upravičena, saj so se zjutraj temperature marsikje po državi spustile pod ledišče.
Oražem: Lovska religija rogov želi kapitalne jelene, mi pa naj čakamo, da se gozdovi zlomijo Jelenjad se tako hitro širi, da začenja ogrožati gozd, toda lovci nočejo povečati odstrela, ker hočejo velike črede in med njimi kapitalne, trofejne jelene, je prepričan direktor Zavoda za gozdove ...
Zaradi nevarnosti pozebe priporočena zaščita pridelkov Arso opozarja na veliko ohladitev s temperaturami pod ničlo - najbolj mrzlo bo petkovo jutro, kar pomeni resno tveganje za pridelek na sadnem drevju in jagodičevju, tudi vinski trti in vrtninah.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo