Arso napoveduje, da bodo v prvi polovici noči na torek na območju zahodne in severozahodne Slovenije ob nevihtah mogoči močnejši in dolgotrajnejši nalivi. Foto: BoBo
Arso napoveduje, da bodo v prvi polovici noči na torek na območju zahodne in severozahodne Slovenije ob nevihtah mogoči močnejši in dolgotrajnejši nalivi. Foto: BoBo

Kot so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje, hitro naraščajo reke v zgornjem Posočju in na širšem območju Bohinja, ki bodo ponoči še nekoliko narasle, na izpostavljenih mestih pa lahko poplavijo. Za severozahod države še vedno velja oranžni alarm, uprava za zaščito in reševanje pa opozarja, da sta Soča v Kršovcu in Koritnica že presegli opozorilne vrednosti.

V Bovcu in v Mali vasi je zaradi močnih padavin narasla gladina potoka Gereš. Voda je poplavljala cestišče in ulice, tamkajšnji prostovoljni gasilci pa so poleg postavitve protipoplavnih vreč očistili objekte in sprostili zamašene meteorne kanale. Gmotne škode ni bilo.

Tudi na Jesenicah je narasel hudournik, voda pa sili v hišo, v Šenčurju pa je v podvozu pod avtocesto obstalo vozilo, ker je bil podvoz poln vode.

Plaz ogroža hišo v Preddvoru
Nekaj pred 18. uro se je v Kokri v občini Preddvor za stanovanjsko hišo sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Kot na spletni strani poroča uprava za zaščito in reševanje, je voda nekaj materiala v objekt nanesla skozi okna, gasilci pa na kraju izvajajo preventivne ukrepe. Plaz si bo v torek v jutranjih urah ogledal geomehanik, oseba, ki je živela v objektu, pa se je začasno preselila k sorodnikom.

Kot kaže vremenska napoved, bodo v prvi polovici noči na torek na območju zahodne in severozahodne Slovenije ob nevihtah mogoči močnejši in dolgotrajnejši nalivi. V torek zjutraj in dopoldne bo v vzhodni Sloveniji delno jasno, drugod pa pretežno oblačno. Predvsem v zahodni in južni Sloveniji bo občasno še deževalo, popoldne pa bo delno jasno in večinoma suho.

V sredo bo v zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji zmerno do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami, drugod bo večinoma sončno. V četrtek in petek pa nas čaka sončno in zelo toplo vreme, le v zahodnih krajih bo več oblačnosti.