Sneg, led in mraz čutijo tudi ob morju. Fotografijo iz Milj pri Trstu najm je posredovala Nada. Foto: MMC RTV SLO/uporabnica MMC-ja nada
Sneg, led in mraz čutijo tudi ob morju. Fotografijo iz Milj pri Trstu najm je posredovala Nada. Foto: MMC RTV SLO/uporabnica MMC-ja nada
Sneg je pobelil tudi Ljubljano. Foto: MMC RTV SLO/Blaž Tišler
Burja je prevrnila tovornjak na cesti v Mancah
Tudi opozorila in prepovedi prometa na določenih cestnih odsekih so zaradi burje še v veljavi. Foto: BoBo
Vreme povzroča preglavice

Več kot pet centimetrov snega je zapadlo tudi na Štajerskem, drugje pa manj. Po napovedih Agencije za okolje bo danes ponoči sneženje ponehalo, oslabela bo tudi burja, ki bo povsem ponehala do ponedeljka zvečer.

Če ste v objektiv ujeli divjanje vetra in morja ali snežno idilo, vas vabimo, da fotografije objavite na MMC-jevem Mojem spletu ali pa nam jih posredujete na mmc-uredniki@rtvslo.si.

V prihodnjih dneh se bo oblačnost trgala, občasno pa se bodo izmenjevali sonce in oblaki. Še več sonca bo v četrtek, ko se bodo dvignile tudi dnevne temperature. Te bodo v ponedeljek zjutraj od minus 12 do minus sedem stopinj Celzija, na Primorskem do minus štiri, najvišje dnevne pa bodo od minus pet do minus dve, na Primorskem do minus tri stopinje Celzija.

V torek in sredo bodo jutra bolj mrzla, se bodo pa dnevne temperature v torek povzpele povsem blizu ničle, v sredo tudi že nad njo.

Zaradi prometnih nesreč je:
- na dolenjski avtocesti med priključkoma Grosuplje in Višnja Gora v smeri Novega mesta oviran promet;
- cesta Radlje-Maribor pri Lovrenškem mostu zaprta.

- Na dolenjski avtocesti je zaprt prehitevalni pas pred priključkom Smednik v smeri Novega mesta, promet pa je oviran tudi pred izvozom Višnja Gora v smeri Novega mesta.


Težave v prometu zaradi snega:
- Na Dolenjskem in Štajerskem je zaradi obilnega sneženja oviran promet. Zaradi snega in plužnih skupin je promet upočasnjen. Voznikom priporočamo previdno vožnjo in upoštevanje prometne signalizacije.

Danes velja do 21. ure prepoved prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7 ton in pol.

- Na hrvaški strani mejnega prehoda Gruškovje je prepovedan promet za vsa tovorna vozila;
- prelaz Vršič je zaprt;
- verige so za vsa vozila obvezne na cesti Zali Log-Davča in čez prelaza Ljubelj in Jezersko;
- za priklopnike in polpriklopnike je prepovedan promet na cesti Ajdovščina-Col-Črni vrh-Godovič;
- zaradi zimskih razmer je promet oviran tudi na Hrvaškem in v Italiji, kjer je zaprta avtocesta A4 Padova-Bologna.


Težave v prometu zaradi burje:
- na regionalni cesti Podnanos-Ajdovščina je prepovedan promet za kampprikolice, hladilnike, vozila s ponjavami in avtobuse;
- na hitri cesti Razdrto-Selo in na regionalnih cestah Selo-Nanos in Vipava-Manče je prepovedan promet za kampprikolice, hladilnike in vozila s ponjavami.

- Na regionalnih cestah Tri hiše-Volčja Draga in Selo-Ajševica je prepovedan promet za kampprikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.
Vir: http://www.promet.si/

Nekaj težav je ponoči in zjutraj povzročala burja, ki je dopoldne prevrnila drog javne razsvetljave, v delu Ajdovščine pa so ostali brez elektrike. Sunki so odkrili nekaj streh na stanovanjskih objektih v Braniku, Ajdovščini in Ravnah nad Črničami.

Avtor prve fotografije: Dragomir Cvejić
Avtorja preostalih fotografij: Karmen Urdih in Blaž Tišler

Vreme povzroča preglavice