Foto:
Foto:
Po napadu ameriških helikopterjev v Mosulu se je nad mestom vil črn dim.
Francoska islamska delegacija, ki si je prizadevala za izpustitev ugrabljenih novinarjev.

Ubitih naj bi bilo 14 policistov in trije civilisti.

V srditih spopadih med ameriškimi silami in iraškimi uporniki v Mosulu na severu Iraka je bilo ubitih 11 ljudi, 52 je ranjenih. Spopadi so se odvijali v predmestju na severu Mosula, med ranjenimi pa so tudi ženske in otroci.

Območje je kasneje zavarovala iraška policija, na nebu pa so krožili ameriški vojaški helikopterji.

Eden od ameriških helikopterjev je bil prisiljen zasilno pristati, potem ko sta bila ranjena člana posadke.


Pri Bagdadu umrli trije policisti
Južno od Bagdada so bili v širši operaciji proti upornikom ubiti trije iraški policisti, več naj bi jih bilo ranjenih. Policisti so bili v vozilu, ki je eksplodiralo.

Iraški uporniki pogosto napadajo ameriške sile, ki jih imajo za okupatorje, pred napadi pa niso varni niti iraški policisti, ki jih imajo uporniki za izdajalce.

Nova ugrabitev
Po poročanju arabske televizije Al Arabia naj bi iraški skrajneži ugrabili turškega šoferja. Ugrabitelji za njegovo izpustitev od podjetja, za katero dela, zahtevajo, da prekine sodelovanje z ameriškimi silami. Ob tem so dejali, da ima podjetje za to dva dni časa, sicer naj bi talca obglavili.

Francozi še upajo
Francoski notranji minister Dominique de Villepin pa je ob sprejemu islamske francoske delegacije, ki si je v Iraku prizadevala za izpustitev ugrabljenih francoskih novinarjev, izrazil upanje, da bosta novinarja čim prej na varnem. Član omenjene skupine Abdalah Zekri je dejal, da so v Iraku dobili zagotovilo, da za talca skrbijo dobro in da sta v dobrem zdravstvenem stanju.