Foto:
Foto:
Bodo Bigleyja ugrabitelji le izpustili?

To je sporočilo iraško notranje ministrstvo, ki dodaja, da sta bila ugrabljena zaposlena pri iraškem mobilnem operaterju Irakna. Podjetje trenutno pokriva področje Bagdada in osrednjega Iraka.

Eden od sodelavcev ugrabljenih Egipčanov pa je dejal, da so skrajneži že v sredo v bližini Faludže ugrabili šest njihovih sodelavcev.

V zadnjih šestih mesecih je bilo v Iraku ugrabljenih več kot 100 tujih talcev. Večina jih je bila kasneje izpuščenih, okoli 30 pa so jih ugrabitelji usmrtili.

Tako naj bi bili v četrtek, ker Italija iz Iraka ni umaknila vojske, ubiti dve italijanski humanitarni delavki. Italijanska vlada tega še ni potrdila.

Bigley še vedno v Zarkavijevih rokah
Skrajna uporniška skupina Tavhid in džihad jordanskega skrajneža Abuja Musaba Al Zarkavija pa naj bi še vedno zadrževala britanskega talca Kennetha Bigleyja. Ta je v četrtek britanskega premierja Tonya Blaira na videoposnetku prosil za pomoč. Ugrabitelji namreč za njegovo izpustitev zahtevajo osvoboditev Iračank, zaprtih v iraških zaporih Abu Graib in Um Kasr.

Sicer so omenjeni skrajneži v ponedeljek ubili prvega Američana, ki so ga ugrabili skupaj z Bigleyjem, v torek pa še drugega.