V južnih in vzhodnih krajih lahko v noči na soboto pade tudi okoli 50 litrov dežja na kvadratni meter. Foto: EPA
V južnih in vzhodnih krajih lahko v noči na soboto pade tudi okoli 50 litrov dežja na kvadratni meter. Foto: EPA

Vreme je povzročilo nekaj težav v Prekmurju, kjer je v sredo zvečer na območju Moravcev (v naseljih Fokovci, Selo in Vučja Gomila) padala toča v velikosti lešnika in poškodovala vrtnine. V Gornji Radgoni pa je strela udarila v stanovanjsko hišo in povzročila požar, ki so ga gasilci pogasili.

Po napovedih agencije za okolje bo četrtek oblačen in deževen. Popoldne bodo padavine oslabele in predvsem v zahodnih krajih tudi ponehale. V petek se bo dež z jugovzhoda znova razširil nad vso Slovenijo. V noči na soboto se bodo padavine v južni, vzhodni in osrednji Sloveniji še okrepile in v južni in vzhodni Sloveniji bo padlo okoli 50 litrov dežja na kvadratni meter, zato je pričakovan močnejši porast vodotokov na tem območju.

Spremljajte vremensko napoved.

Na severovzhodu in jugovzhodu oranžna stopnja ogroženosti
Za severovzhodno in jugovzhodno Slovenijo je zato za petek in soboto razglašena oranžna stopnja ogroženosti. Zaradi velike količine dežja lahko meteorna voda povzroči težave pri odtekanju, potoki in reke lahko poplavljajo ob strugah na območju pogostih poplav. Pojavijo se lahko tudi težave z zamašitvijo vodnih infrastrukturnih objektov, lahko pa poplavi tudi izpostavljene dele cest, mostov in naselij.

V soboto bodo čez dan padavine počasi slabele. V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne plohe.

Sunki burje na Primorskem
V petek bo pihal tudi okrepljen severovzhodni veter, v vzhodni Sloveniji do okoli 70 kilometrov na uro, na Primorskem pa bodo sunki burje lahko na izpostavljenih mestih dosegali hitrost blizu 100 kilometrov na uro.