Nad Štajersko in Koroško se je že ulilo. Foto: BoBo
Nad Štajersko in Koroško se je že ulilo. Foto: BoBo
Dež
Padavine so že zajele nekatere dele Slovenije. Foto: Posnetek spletne strani Arsa

Od Črne vasi do Podpeči se je zaradi močnega vetra okoli 16. ure na cesto zrušilo več dreves, o podrtih drevesih pa poročajo tudi iz Ljubljane. Na Brezovici pri gostišču Pri Pavletovem hramu na Podpeški cesti je voda zalila cesto in grozi, da bo vdrla v stanovanjske hiše. Voda zaliva hišo tudi na Dolenjski cesti na Škofljici.

Padavine in nevihte se bodo do večera razširile na večji del države. Na sliki je intenzivnost padavin označena od zelene do rdeče (zelena - najmanj, rdeča - največ). Temperature se bodo čez dan še spuščale.

V pomoč ...
- Kje so padavine?
(radarska animacija)
- MMC-vreme

Pihati bo začel tudi severovzhodni veter, na Primorskem ponoči zmerna do močna burja. V nedeljo bo sprva oblačno, deževno in hladno. Zjutraj bo meja sneženja na okoli 800 metrov nadmorske višine. Čez dan bodo padavine postopno ponehale. Ponekod se bo že delno zjasnilo. Na Primorskem bo še pihala burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 10, najvišje dnevne od 6 do 14 stopinj Celzija.
Ljudska modrost pravi: maja mora biti tri dni mrzlo, če ni na začetku, je pa gotovo ob koncu. Za to pa "krivimo" t. i. ledene može, svetnike Pankracija, Servacija in Bonifacija.