Sneg ponekod ovira promet. Foto: BoBo
Sneg ponekod ovira promet. Foto: BoBo
Veter, burja, piha
Veter je poškodoval strehe na osmih stanovanjskih hišah, štirih gospodarskih poslopjih in eno osebno vozilo. Foto: MMC RTV SLO

Na cesti Mislinja - Gornji Dolič se zaradi snega promet občasno popolnoma ustavi. Voznikom zato v Prometno-informacijskem centru svetujejo strpno vožnjo, pa tudi obvoz po lokalnih cestah.

Zaradi hladnega cestišča in nevarnosti nastanka poledice so cestne službe že zjutraj opravile preventivne posipe na vseh izpostavljenih cestah, med drugim na mislinjskem klancu in v Dravski dolini, ob sneženju pa so še dodatno posipavali.

Mislinjski klanec je tako po besedah vodje vzdrževalne baze podjetja VOC Celje v Otiškem Vrhu Aleksandra Celana bil že dvakrat posipan, glede na trenutno podatke, ki jih ima Celan, pa so vse ceste na Koroškem prevozne.

Veter v četrtek povzročal preglavice
Močan veter je v četrtek zvečer ponekod po državi povzročal nevšečnosti. Največ težav so imeli v Cerknici, Trbovljah in Celju.
Iz centra za obveščanje pri republiški upravi za zaščito in reševanje so sporočili, da je močan veter v Dolenji vasi pri Cerknici v četrtek okrog 20. ure poškodoval strehe na osmih stanovanjskih hišah in štirih gospodarskih poslopjih ter osebno vozilo. Gasilci so streho ene stanovanjske hiše prekrili s plastično folijo.

Veter odkrival strehe in podiral drevesa
V naselju Knezdol v občini Trbovlje je močan veter okoli 22. ure odkril streho stanovanjske hiše. Gasilci so lastniku hiše pomagali pritrditi pločevinasto kritino nazaj na ostrešje.

V Črnem Vrhu v občini Tabor je močan veter podrl drevo, ki je padlo na streho stanovanjske hiše in na osebno vozilo. Gasilci so drevo razžagali in stanovalcem omogočili dostop do hiše.

Nevšečnosti zaradi vetra so imeli tudi v Zgornji Rečici, v občini Laško, kjer se je razkrila streha na gospodarskem poslopju, in v Slovenskih Konjicah, kjer se je v Ulici Antona Janše podrl drevo.

Kakšno vreme nas čaka v naslednjih dneh?
Po vetrovnem večeru in noči nas čaka pretežno oblačno vreme, sredi dneva pa tudi kratkotrajne padavine, deloma plohe. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 800 metrov. Proti večeru se bo od severozahoda delno zjasnilo. Sprva bo še pihal zahodni do jugozahodni veter, ki se bo popoldne obrnil proti severozahodu.

V nedeljo bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, v severovzhodni Sloveniji tudi pretežno oblačno. Pihal bo zahodni do jugozahodni veter. V ponedeljek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo.