Nevihte potujejo proti vzhodu države. Foto: BoBo
Nevihte potujejo proti vzhodu države. Foto: BoBo
Slabo vreme se pomika proti vzhodu. Foto: Uradna stran Arsa

Obilica dežja je težave med drugim povzročila v Radljah ob Dravi, kjer je meteorna voda zalila kletne prostore na Mariborski cesti, zaradi česar so morali posredovati tamkajšnji gasilci. Voda pa je zalila tudi klet stanovanjskega objekta na Zgornjem Jezerskem, enako se je zgodilo na Podbrezjah. V Kropi meteorna voda ogroža več stanovanjskih objektov. Zaradi močnega vetra je v Domžalah nastal vetrolom, prav tako na cesti Idrija-Idrijska Bela.

Neurja z nalivi in močnimi sunki vetra je mogoče pričakovati tudi čez noč. V četrtek dopoldne bodo nalivi pogostejši v vzhodni polovici Slovenije. V četrtek popoldne in zvečer bodo predvsem na Primorskem znova mogoče močnejše nevihte.

Z Arsa so medtem sporočili, da je pri Dravogradu pretok Drave presegel opozorilne vrednosti in je nekaj čez 18. uro znašal 1.006 kubičnih metrov na sekundo. Čez noč pa je predviden dotok Drave iz Avstrije s pretokom okoli 1.100 kubičnih metrov na sekundo. Povečana vodnatost Drave v Sloveniji se bo v njenem srednjem in spodnjem toku zadržala tudi v četrtek, opozarjajo na Arsu.

Ponoči in v četrtek lahko ob močnejših nalivih in nevihtah hitro narastejo manjše reke in hudourniki v večjem delu države, sprva na zahodu in jugu, pozneje pa tudi drugod. V četrtek pa bodo lahko zlasti reke v vzhodni in osrednji Sloveniji presegle opozorilne pretoke in začele poplavljati, še opozarja Arso.