Deževje je zajelo večji del države. Foto: BoBo
Deževje je zajelo večji del države. Foto: BoBo
Bregove na Bistriškem je prestopila reka Reka

Po podatkih Agencije RS za okolje reka Vipava narašča in se bo predvidoma v poznih večernih urah začela razlivati na običajnih mestih ob strugi. Naraščajo tudi njeni pritoki ter druge reke na širšem območju zahodne in jugozahodne Slovenije, predvsem Reka in Idrijca s pritoki. Reka Ljubljanica poplavlja v manjšem obsegu na Ljubljanskem barju, vendar na območju vsakoletnih poplav.

Na Arsu opozarjajo, da ob predvidenih močnejših nalivih lahko v noči na četrtek narastejo tudi manjše reke in posamezni hudourniki, zlasti v hribovitih predelih jugozahodne, zahodne, osrednje in severne Slovenije.

Zaliti kletni prostori in ceste
Po informacijah Uprave RS za zaščito in reševanje meteorna voda zaliva kletne prostore hiš in tudi ceste. V Kopru, Izoli in Piranu je povišano plimovanje morja. Voda dere tudi čez cesto med Ribnico in Divačo ter zaliva cesto pri tekstilni tovarni v Senožečah in podvoz pod za motorna vozila rezervirano cesto v Izoli. V Livadah v Izoli naj bi se sprožil tudi zemeljski plaz. Voda, ki teče s ceste, ogroža tudi hiši v Ajdovščini, v Knežaku pa narasel hudournik ogroža stanovanjski objekt.

Reka Reka je bregove prestopila že sinoči, k sreči pa ni ogrozila ne prebivalcev ne premoženja. Civilna zaščita opozarja, naj bodo ljudje pripravljeni, saj se bo dež ponoči znova okrepil.

Bregove na Bistriškem je prestopila reka Reka