V naslednjih dneh bo po napovedih malo topleje. Foto: MMC RTV SLO
V naslednjih dneh bo po napovedih malo topleje. Foto: MMC RTV SLO

Pod ledišče se je temerature spustile tudi v Krškem, Kočeju, Radencih, Lendavi, Cerkljah ob Krki in seveda v visokogorju. Kljub nizki temperaturi pa ravno vzhod države čaka najlepše vreme - tam bo namreč večji del dneva precej jasno, medtem ko bo drugod po državi delno jasno z zmerno oblačnostjo.

Na Gorenjskem in deloma na Koroškem bo dopoldne še vztrajala nizka oblačnost, napovedujejo vremenoslovci in dodajajo, da bo popoldne občasno nekoliko več gostejše koprenaste oblačnosti. Šibka burja na Primorskem bo do večera ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 13, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

V soboto zjutraj okoli 0 stopinj Celzija
Zvečer in ponoči se bo prehodno zjasnilo, v soboto zjutraj pa se bo od jugozahoda spet začelo oblačiti. Manj oblačno bo na severovzhodu države. Popoldne se bodo od jugozahoda začele pojavljati manjše padavine, ki bodo lahko do večera segle do osrednje Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske malo pod 0, ob morju okoli 7, najvišje dnevne pa od 13 do 17 stopinj Celzija.

V nedeljo bo oblačno, ponekod bo občasno rahlo deževalo. V ponedeljek se bo na severovzhodu delno zjasnilo. Drugod bo še pretežno oblačno, predvsem v zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Postopno bo nekoliko topleje, napovedujejo na Arsu.