Ponoči so imeli največ dela gasilci na Gorenjskem in na širšem Celjskem, kjer je med močnim nalivom padala tudi toča. (Fotografija je simbolična.) Foto: BoBo
Ponoči so imeli največ dela gasilci na Gorenjskem in na širšem Celjskem, kjer je med močnim nalivom padala tudi toča. (Fotografija je simbolična.) Foto: BoBo
Nevihtni oblak
Predvsem dopoldne so mogoče močnejše nevihte z nalivi, močnimi sunki vetra in točo. Foto: BoBo
Deževje napolnilo vodotoke
Neurja niso povzročila večje škode

Na Trgu Alfonza Šarha v Slovenski Bistrici je meteorna voda poplavila celoten trg in bližnji gostinski lokal, piše na spletni strani uprave za zaščito in reševanje. Gasilci so odprli in očistili sedem odtočnih jaškov, v gostinskem objektu pa vodo prečrpali in očistili prostore.

Neurje tudi pri vas?
Delite fotografije in videoposnetke z nami na Mojem spletu ali jih pošljite na elektronski naslov lokalno@rtvslo.si.

Težave zaradi meteorne vode ...
Na Gorenjskem je voda zalila cesto na Koroški Beli v občini Jesenice, kletne prostore stanovanjske hiše na Grajski cesti in v podjetju Telekom na Bledu, dve stanovanji v večstanovanjskih objektih na Hrušici in kletne prostore cestninske postaje Hrušica. V Kranju in Predosljah je meteorna voda zalila prostore v šestih stanovanjskih objektih in na avtobusni postaji. Na Valjavčevi ulici pa so kranjski gasilci prekrili približno pet kvadratnih metrov odkrite strehe stanovanjske hiše.

... in močnega vetra
V Srednji vasi pri Šenčurju se je zaradi močnega vetra podrl gradbeni oder ob stanovanjski hiši in padel na cesto, odkrilo pa je tudi del strehe stanovanjske hiše. Na Visokem se je podrlo drevo na cesto proti športnemu centru, v Kokri je veter podrl drevo, ki je padlo na električne vodnike, v Stahovici ter med Gradom in Šenturško Goro (občina Cerklje na Gorenjskem) pa so drevesa padla na cesto.

Ponoči na delu tudi gasilci na Celjskem
Neurje je zajelo tudi Ljubno, kjer so gasilci posredovali, ker je začelo zalivati prostore hiše in gostinsko-stanovanjskega objekta, in Rečico ob Savinji, kjer je meteorna voda zalila stanovanjski objekt in garažo ter ogrožala objekt v bližini. Močno neurje je v Veliki Pirešici v občini Žalec in v Andražu nad Polzelo podrlo drevo.

Okrog 22.15 je območje Velenja zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Meteorna voda je zalila 20 stanovanjskih in tri poslovne objekte. Posredovalo je 81 gasilcev z 12 vozili, ki so izčrpavali vodo iz objektov, čistili prepuste in pregledali območje.

Okoli šeste ure zjutraj se je neurje razbesnelo tudi nad Prekmurjem, kjer je v občinah Radenci in Murska Sobota na cesto podrlo drevesi.

Močni nalivi tudi dopoldne, Mura bo poplavljala
Na agenciji za okolje pa opozarjajo, da so še predvsem dopoldne mogoče močnejše nevihte z nalivi, močnimi sunki vetra in točo. Zaradi močnih lokalnih nalivov lahko porastejo hudourniki in manjše reke na območju severozahodne, severne, severovzhodne in osrednje Slovenije.

Reka Mura bo popoldne presegla opozorilni pretok 650 kubičnih metrov na sekundo in se bo razlila znotraj poplavnih nasipov, še opozarjajo hidrologi.

Deževje napolnilo vodotoke
Neurja niso povzročila večje škode