Požare gasijo tudi letala canadair. Foto: Reuters
Požare gasijo tudi letala canadair. Foto: Reuters

Kot poroča HRT, pri gašenju pomagajo tri gasilska letala canadair in dve letali air tractor, medtem ko so prebivalci prepričani, da je požar podtaknjen. Najhuje naj bi bilo pri šibeniškem naselju Brodarica.

Jutarnji list poroča, da pri gašenju požara sodelujejo vse razpoložljive gasilske sile z območja šibeniško-kninske županije.

"Razmere so zelo grde in nevarne, še posebej zato, ker do gostega borovega gozda nad predelom Luše v Brodarici ne morejo dostopati zemeljska gasilska tehnika. Pred nekaj trenutki so še canadairi ostali brez goriva in so odšli natočit," je povedal poveljnik gasilcev Volimir Milošević in dodal, da je pred gasilci težek boj.

Požar pri Brodarici je izbruhnil istočasno kot požar pri bližnjem Jadrtovcu, zaradi močnega vetra pa se je ogenj razširil prek Jadranske magistrale in med hiše v turističnem naselju Žaboriće. Gasilcem je z velikimi napori uspelo obraniti vse hiše s številnimi apartmaji. Ker so turisti že prej umaknili svoje avtomobile, velike gmotne škode ni bilo.