Okolje
(3)
Surikata Timon se je pri napovedi uštela. Foto: Reuters
S svojo pravilno napovedjo je letos presenetila koza Zabiyaka. Foto: Reuters

Dodaj v

Foto: Preroški smrčki živali na svetovnem prvenstvu v nogometu

Katere živali so letos pravilno napovedale izide tekem?
30. junij 2018 ob 17:48
Moskva - MMC RTV SLO

Živali, ki imajo talent za prerokovanje, niso nikoli tako priljubljene kot v času svetovnega prvenstva, ko na mačje, levje in kozje napovedi izidov tekem računajo nogometni navdušenci po vsem svetu.

Letos je najbolj priljubljeni preroški kosmatinec na svetovnem prvenstvu v nogometu zagotovo gluhi Ahil, ki biva v znamenitem muzeju Ermitaž v Sankt Peterburgu. Ahil pa ni edina mačka, ki zraven vsakodnevnega poležavanja opravlja še službo preroka ...

Tudi sedemletni beli bengalski tiger Khan je v ruskem živalskem vrtu v mestu Krasnojarsk poskušal predvideti izid tekme med Rusijo in Egiptom. Smrček ga je vodil k posodi z mesom, na kateri je bila nameščena ruska zastavica. Rusija je nazadnje zares slavila s tri proti ena.

V živalskem vrtu v ruskem mestu Samara so nogometni navdušenci računali na kozo Zabiyako. Njena naloga je bila, da napove izid tekme med Dansko in Avstralijo. Zabiyaka si je postregla s priboljškom za znakom "neodločeno". Tudi v tem primeru se je živalski instinkt izkazal za nezmotljivega. Med Dansko in Avstralijo je (sicer neuspešno) izbirala tudi surikata Timon, ki je izbrala dansko posodico s črvi.

Seveda pa preroške živali niso priljubljene le v Rusiji. V kolumbijskem živalskem vrtu Medellin je levinja Valentina poskušala odločiti, katera država bo slavila v boju med Kolumbijo in Japonsko. Čeprav je levinja svoje karte položila na domovino, se je motila.

K. Ši.
Prijavi napako
Komentarji
anny22
# 01.07.2018 ob 17:53
Boge živali.
neutrino
# 01.07.2018 ob 12:59
No, tukaj pa še, ko se matematiki grejo malo izživljat nad tem fenomenom.
Več podrobnosti pa v samem opisu videa.
revolution
# 30.06.2018 ob 19:47
Kar se tiče levinje Valentine: tudi vedeževalec Danny je pred mnogimi leti napovedal zmago svoje domovine Slovenije nad Hrvaško za uvrstitev na EP in se zmotil. Seveda pa je možno, da se ni noben od njiju zmotil, ampak nista hotela že predčasno razžalostiti svojih rojakov.
Kazalo