Nesreča na hitri cesti Ajdovščina-Vipava. Foto: Mojca Dumančič
Nesreča na hitri cesti Ajdovščina-Vipava. Foto: Mojca Dumančič
Sneg ohromil promet na primorski avtocesti

Darsovim plužnim vozilom je pred tem uspelo sprostiti avtocesto v obe smeri, tako proti Kopru kot proti Ljubljani. Kot je znano, je bilo pri Postojni v zastojih v mrazu in snegu ujetih več voznikov, ki se več ur niso mogli nikamor premakniti.

Brez elektrike okoli 600 odjemalcev na Primorskem
Dežurnim službam Elektra Primorska je uspelo odpraviti večino napak, kljub temu pa še okoli 600 odjemalcev ostaja brez električne energije. Napake so popolnoma odpravili v zgornji Vipavski dolini, brez elektrike pa so še nekateri odjemalci na območju Črnega Vrha nad Idrijo, v Sežani, okolici Divače, okolici Dekanov.

Sneg presenetil tudi Obalo
Sneg je ponoči zapadel vse do morja. Nevšečnosti povzroča predvsem v višje ležečih legah in zaledju, kjer ga je po podatkih Gasilske brigade Koper zapadlo od 10 do 20 centimetrov. Večjih zapletov za zdaj ni, pristojne službe sneg plužijo s cestišč. Močna burja je v Piranu polomila nekaj vejevja in drevo. S cestišča so to odstranili gasilci.

Ste zasneženo pokrajino ali nevšečnosti na cestah s svojim fotoaparatom ujeli tudi vi? Pomagajte nam pri poročanju in nam pošljite svoje fotografije na lokalno@rtvslo.si ali pa jih naložite na Moj splet.

Po podatkih Agencije RS za okolje bo burja na Primorskem do sredine noči v sunkih še dosegala hitrosti od 90 do 120, lokalno na izpostavljenih mestih pa do 140 kilometrov na uro. Burja bo v drugi polovici noči na nedeljo oslabela. V notranjosti Slovenije bo pihal severovzhodni veter s hitrostjo do 60 kilometrov na uro. Veter bo gradil snežne zamete, so sporočili iz Centra za obveščanje RS.

Sneg ohromil promet na primorski avtocesti