Bansi in otroci so najprej pospravili smeti, nato pa začeli urejanje okolice vrtca. Foto: MMC RTV SLO
Bansi in otroci so najprej pospravili smeti, nato pa začeli urejanje okolice vrtca. Foto: MMC RTV SLO

Zakaj le urejali? Zato, ker se za vrtce, še posebej pa ekovrtce, spodobi, da imajo zelo čiste tako notranje prostore kakor tudi okolico.

Otroci so neverjetno poučeni o ločevanju odpadkov in varčevanju z naravnimi viri energije. Med seboj se tudi preverjajo, kar je naloga ekodetektivov.

Ekodetektivi so za Dobro jutro poročali malo po sedmi uri
V vrtec Vodmat, enota Klinični center, je kmalu po sedmi uri prispela tudi terenska ekipa oddaje Dobro jutro. V priloženem videoposnetku preverite, kaj so otroci pred kamero povedali o nalogah ekodetektivov. Slišite lahko tudi zadnja navodila o akciji Očistimo Slovenijo, ki se nanašajo predvsem na primerno obleko in obutev.

Jutri gre zares! A to bi moralo biti vsak dan
Tako kot je urejena okolica pred vrtci, bi morala biti urejena vsaka okolica domov in drugih stavb vsak dan. Prav je, da se na to opozori s pomočjo projekta Očistimo Slovenijo, a v zavesti nas vseh je potrebna ekološka ozaveščenost - in to prav vsak dan. Če to vedo otroci, tudi odrasli pri tem ne bi smeli imeti nobenih težav.

Še več fotografij z obiska dveh ljubljanskih vrtev najdete na Bansijevi spletni strani, kjer lahko prisluhnete tudi ekološko naravnani pesmi Eko rock.

Se vidimo jutri! Slovenijo bo čistila tudi ekipa portala MMC.

Javljanje v živo za oddajo Dobro jutro iz vrtca Vodmat, enota Klinični center

Bansi pomagal urejati okolico dveh ljubljanskih vrtcev