Reke se vračajo nazaj v struge, tudi na območju običajnih poplav. Foto: BoBo
Reke se vračajo nazaj v struge, tudi na območju običajnih poplav. Foto: BoBo

Opozorilne pretoke imajo še vedno presežene reke Ledava, Pesnica, Dravinja, Mura v spodnjem toku ter Sotla in Krka, a že upadajo oz. so začele upadati.
Tudi v soboto so gasilci imeli precej dela s črpanjem vode iz objektov in čiščenjem cestišč. Na jugovzhodu in severovzhodu države je zalilo številne kleti, med drugim v zdravilišču v Dolenjskih Toplicah. Ponekod je močan veter na ceste podrl nekaj dreves, sprožilo pa se je tudi več zemeljskih plazov.

Tako je v občini Krško v soboto pozno popoldne zemeljski plaz zasul polovico ceste v naselju Brezovica v Podbočju. Plaz se je zvečer odtrgal tudi v bližini stanovanjske hiše v Vodružu v občini Šentjur in v naselju Spodnji Slemen v občini Selnica ob Dravi.

Zaradi poplavljenih in poškodovanih cestišč sta še vedno zaprti regionalni cesti Podturn-Dolenjske Toplice v Podturnu in Zameško-Kostanjevica med Koprivnikom in Malencami. Zaprti sta tudi lokalni cesti Dobrava pri Škocjanu-Čučja Mlaka in Šentjernej-Mršeča vas. Na Štajerskem velja popolna zapora na regionalni cesti Majšperk-Jurovci pri Stanečki vasi in na lokalni cesti Strug-Varoš v občini Majšperk. Na Pohorju je cesta Ruta-Pesek zaradi udora zaprta približno dva kilometra iz Lovrenca na Pohorju proti Rogli.