Okolje
(2)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 9 glasov Ocenite to novico!
MORS
Poleg domovine bodo 24. marca branili tudi okolje. Foto: MMC RTV SLO/Reuters

Dodaj v

Slovenska vojska: V službi domovine ... in okolja

Čistilo bo 1.000 vojakov, 80 vojaških vozil ...
14. marec 2012 ob 12:01
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

V akciji Očistimo Slovenijo 2012, ki bo potekala 24. marca, bodo sodelovali tudi zaposleni na ministrstvu, Slovenska vojska pa bo prispevala tudi materialna sredstva.

V dogovoru s posameznimi slovenskimi občinami bo Slovenska vojska na dan akcije angažirala približno 1.000 pripadnikov in pripadnic, ki bodo z več kot 80 vojaškimi tovornimi vozili sodelovali pri čiščenju divjih odlagališč na 63 lokacijah po Sloveniji, so sporočili z ministrstva za obrambo.

Vojska bo tako sodelovala na devetih lokacijah na Primorskem, sedmih na Notranjskem, štirih v Ljubljani in njeni okolici, 15 na Gorenjskem, 14 na Dolenjskem, štirih na Koroškem, devetih na Štajerskem ter na eni lokaciji v Prekmurju. Drugi pripadniki in pripadnice Slovenske vojske se bodo v akcijo vključili v svojih lokalnih okoljih.


Pred sobotno vseslovensko akcijo bodo pripadniki in pripadnice Slovenske vojske očistili zemljišča, ki so v lasti ministrstva za obrambo, vojašnice, skladišč in drugih objektov Slovenske vojske, pa tudi neposredno okolico teh objektov. Odpadke bodo zbirali ločeno in jih prenesli na zbirne kraje, ki jih bo določil organizator okoljske akcije.

K prostovoljni udeležbi v akciji Očistimo Slovenijo 2012 v svojih lokalnih okoljih bodo pozvani tudi zaposleni na Upravi RS za zaščito in reševanje ter pripadniki različnih prostovoljskih in drugih organizacij in društev na lokalnih ravneh, ki delujejo na področju zaščite in reševanja ter pomoči ob naravnih in drugih nesrečah.

L. D.
Prijavi napako
Komentarji
ciracara
# 14.03.2012 ob 13:04
palca

No kje so ti naboji, jaz jih še nisem srečal v naravi! Morda si pa imel v mislih vojaški poligon???
palca
# 14.03.2012 ob 12:28
Za začetek, bi bilo lepo in prav, če bi iz narave odnesli modre plastične slepe naboje, ki jih, izstreljene, za sabo puščajo kot osel dlako.
Kazalo