Strele so zanetile več majhnih požarov in pri tem povzročile kar nekaj škode. Foto: Žiga Plahutar
Strele so zanetile več majhnih požarov in pri tem povzročile kar nekaj škode. Foto: Žiga Plahutar
Deževje
Dež nas bo spremljal še prihodnjih nekaj dni. Foto: BoBo

V petek popoldne je strela udarila v Zgornji Dragi, zaradi česar je zagorelo ostrešje hiše, kažejo podatki uprave za zaščito in reševanje. Gasilci so požar pogasili. Strela je udarila tudi v stanovanjski objekt v Zgornji Selnici in uničila električno omarico.

Zvečer je strela udarila v hišo na Spodnji Polskavi ter močno poškodovala del strehe, porušila dimnik, poškodovala električno omarico in vso napeljavo v hiši. Zaradi električnega šoka so stanovalci potrebovali zdravniško pomoč, gasilci pa so del poškodovane strehe prekrili s folijo.
Nekaj pred polnočjo je v Malahorni zaradi udara strele zagorel kozolec in delno uničil streho. V Paradižu pa je strela v petek popoldne zanetila požar na topolu, a so ogenj gasilci pogasili.
V Ložnici v občini Velenje je neurje podrlo tudi drevo, ki je padlo čez cesto Velenje-Polzela, v Novi Gorici pa je meteorna voda zalila verando. Zaradi močnega dežja in slabe strehe je ponoči poplavilo tudi eno izmed stanovanj v Hrastniku.

Še nekaj dni dežja
Danes nas čaka oblačno vreme z občasnim dežjem. Več dežja bo v vzhodni polovici države. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, tam bo občasno tudi delno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem do 24 °C.

Jutri bo več oblačnosti v zahodni in osrednji Sloveniji, kjer bo občasno tudi deževalo. Na vzhodu bo več sonca in bo večinoma suho. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju 18, najvišje dnevne od 17 do 23, na vzhodu in na Primorskem okoli 25 °C. V ponedeljek in torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Občasno bodo nastale krajevne plohe, popoldne tudi posamezne nevihte. Spet bo topleje.

Dolge kolone na Štajerskem in Gorenjskem
Po podatkih prometnoinformacijskega centra je na štajerski avtocesti pred cestninsko postajo Vransko proti Ljubljani nastala osem kilometrov dolga kolona. Voznikom svetujejo uporabo vzporedne ceste Žalec-Trojane. Zastoj (3 km) je nastal tudi na gorenjski avtocesti proti Avstriji pred cestninsko postajo Hrušica.

Zgoščen promet je na primorski avtocesti v delovni zapori med priključkom Razdrto in počivališčem Ravbarkomanda v smeri Ljubljane ter na cestah Ilirska Bistrica-Jelšane, Pivka-Postojna in Podlehnik-Gruškovje.

Vozniki morajo čakati tudi na mejnih prehodih, in sicer:
- na izstopu: Dragonja ena ura ter Gruškovje 15 minut;
- pri vstopu: Dragonja in Jelšane ena ura, Starod dve uri ter Gruškovje ena ura in 30 minut.