Okolje
(5)

Poudarki

  • Na občini so s sodelovanjem direkcije zadovoljni, opozarjajo pa na problematiko obvoznih cest, ki bi bile ravno tako potrebne sanacije
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 7 glasov Ocenite to novico!
Trbovlje
Po skalnem podoru je na cestišču ostalo za 300 ton skal. Foto: MMC RTV SLO
Avto
Sobotni skalni podor je zasul tudi avtomobil. Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
V Trbovljah odstranjujejo...

Dodaj v

V Trbovljah začeli odstranjevati skale s ceste

Odstranjevanje 300 ton skal bo trajalo dva ali tri dni
23. februar 2016 ob 14:29
Trbovlje - MMC RTV SLO

Direkcija RS za infrastrukturo je v sodelovanju z izvajalcem del začela odstranjevanje dobrih 300 ton skal, ki so ostale na cestišču po sobotnem skalnem podoru.

Tako so že zjutraj pikirali skale, dopoldan pa so material tudi že odvažali. Kot je povedal Pavle Hevka z Direkcije RS za infrastrukturo, bo odstranjevanje skal, ki skupno tehtajo približno 300 ton, trajalo 2-3 dni, nato pa se bo začela še zamenjava voziščne konstrukcije.

V ponedeljek je namreč pet alpinistov končalo čiščenje vrha skalnega podora. Tam so odstranili nevarne polmetrske skale, ki so bile na brežini, kar je bil tudi pogoj za začetek čiščenja.

Sanacije potrebne tudi obvozne ceste
Na občini so s sodelovanjem direkcije zadovoljni, opozarjajo pa na problematiko obvoznih cest, ki bi bile ravno tako potrebne sanacije, a za Trbovlje, po besedah županje Jasne Gabrič, direkcija v svojih programih ne načrtuje nobenega večjega projekta.

Zaradi skalnega podora tudi ni več mogoče po cesti pripeljati do železniške postaje. Na občini so se zato s podjetjem, ki izvaja javni prevoz do železniške postaje prek dvorišča cementarne, dogovorili za dodatne avtobuse, tako da so zdaj avtobusni prevozi usklajeni z železniškimi.

Skalni podor se je zgodil v soboto zjutraj, padajoče skale pa so na cestišču zasule vozeči avtomobil. Potnico so rešili takoj, voznika pa šele po večurnem reševanju iz zasutega vozila. Podor je tudi poškodoval vodovod in otežil oskrbo z vodo.

Saša Kisovec, TV Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
felixon
# 23.02.2016 ob 17:16
To, da se dela s tako "brzino" je možno samo pri nas.
ana85mu
# 24.02.2016 ob 13:50
Glede na to kako je zmučkan avtomobil, je res bla ogromna sreča da sta preživela
bobbek
# 24.02.2016 ob 17:58
kaj so cakali na denar od eu?
Lupo
# 23.02.2016 ob 16:11
...počasi oni!
veleum77
# 23.02.2016 ob 15:52
pa vendar se vrti ....
Kazalo