Dežniki od večera načeloma ne bodo več potrebni. Foto: BoBo
Dežniki od večera načeloma ne bodo več potrebni. Foto: BoBo

Dež bo čez dan slabel, od zahoda se bo počasi zjasnilo. Temperature bodo od 7 do 13, na Primorskem okoli 16 stopinj. Jutri bo že delno jasno z zmerno oblačnostjo, ponekod bo pihal jugozahodni veter. Temperature zjutraj bodo od 1 do 9 stopinj, čez dan pa od 16 do 21 stopinj. Podobno vreme bo tudi v četrtek, bo pa, kot sporočajo z Agencije RS za okolje (Arso), v petek in soboto veliko sonca, tudi temperature bodo precej visoke.

Reke naraščajo
Kot opozarja Arso, reke po državi še naraščajo, opozorilne pretoke pa bodo presegle Dravinja, Mestinjščica, Kolpa in manjše reke v jugovzhodni Sloveniji. Do 11. ure bo povišano plimovanje morja, ki lahko preseže opozorilno višino 295 centimetrov in za krajši čas poplavi nižje ležeče dele obale.

Mogoča so tudi manjša razlitja na območju vsakoletnih poplav. Čez dan bodo še naraščale večje reke, Savinja in Sava v spodnjem toku ter reki Mura in Drava. Sava bo zvečer presegla 1500 kubičnih metrov na sekundo, Mura bo prav tako zvečer presegla 600 kubičnih metrov na sekundo, Ljubljanica pa bo čez dan dosegla opozorilni pretok 144 kubičnih metrov na sekundo. V noči na sredo bo močneje narasla reka Krka predvidoma do 200 kubičnih metrov na sekundo, ki lahko ob tem poplavi manjša območja vsakoletnih poplav.

Priporočljiva previdna vožnja
Na prometnoinformacijskem centru opozarjajo, da so ceste mokre in spolzke, zato priporočajo previdno vožnjo.