Do večera so mogoči močnejši nalivi po vsej Sloveniji, izključena ni niti toča. Foto: BoBo
Do večera so mogoči močnejši nalivi po vsej Sloveniji, izključena ni niti toča. Foto: BoBo

Vremenoslovec Agencije za okolje Andrej Velkavrh je ob tem še dodal, da bodo nevihte z nalivi in morda tudi točo kratkotrajni. V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne pa bodo spet mogoče nevihte.

Težave so se že pojavile na Koroškem, kjer je zaradi močnih nalivov zalilo več kleti na območju Raven na Koroškem in Prevalj. Med drugim je na Ravnah zalilo kletne prostore Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika, Policijske postaje Ravne na Koroškem in Picerije CosaNostra. Zalilo je tudi kleti več hiš, prebivalci Zelenega Brega pa poročajo o plazu, piše na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Podrta drevesa, zalite kleti
Na območju Prevalj je meteorna voda zalila kletne prostore doma starostnikov, gostišča Brančurnik, podrtih je nekaj dreves, na pomoč pa so priskočili gasilci, je za STA povedal regijski poveljnik civilne zaščite Alan Matijevič. Dodal je, da je ponekod padala tudi drobna toča. Močni nalivi in veter povzročajo težave tudi na območju Ribnice na Pohorju, na območju Podvelke pa je zaradi okvare na daljnovodu 635 odjemalcev ostalo brez elektrike, a so delavci Elektra Maribor okvaro že odpravili.

Težave so tudi na območju Zgornje Savinjske doline in v Šaleški dolini. V Šaleku je razkrilo delno pokrit stanovanjski blok, ki ga obnavljajo, zaradi udara strele je zagorelo v gozdu v Blatah na območju Rečice ob Savinji, meteorna voda je zalila klet v Zgornjem Dolu v občini Gornji Grad, kjer so na pomoč že priskočili gasilci.

Po podatkih uprave je voda zalila tudi stanovanjsko hišo in hlev na območju Svetega Jurija v Slovenskih goricah, več kleti v Zagorju ob Savi, tudi v večstanovanjskem objektu, klet muzeja v Gornji Radgoni, več kleti v Poljčanah, v Radencih pa je brez električne energije ostalo 564 odjemalcev.