Na ljubljanskem Golovcu je zaradi udara strele zagorelo ostrešje hiše. Foto: MMC RTV SLO
Na ljubljanskem Golovcu je zaradi udara strele zagorelo ostrešje hiše. Foto: MMC RTV SLO
Cena hladnejšega vremena
Burnejše vremensko dogajanje zvečer in ponoči

Strela je med drugim udarila v stanovanjsko hišo pod ljubljanskim Golovcem in povsem uničila ostrešje. Izvedeli smo, da štiričlanske družine, ki živi v poškodovanem zgornjem nadstropju hiše, v času požara ni bilo doma in je za nesrečo izvedela ravno ob času našega prihoda. Gasilci so požar pogasili, nastalo pa je za več 10.000 evrov škode, ocenjuje policija.
Sicer pa je danes po državi nastalo več manjših požarov, v katerih so goreli predvsem trava ali gozdno podrastje. Zaradi udara strele je zagorelo tudi pri Zidanem Mostu, požar pa naj bi izbruhnil tudi na ljubljanskih Vrhovcih.

Do sobote dopoldne bodo padavine ponehale, najpozneje na območju Kočevskega in Bele krajine. Po izjemno vročem tednu, ko je padlo tudi nekaj vročinskih rekordov, se je ozračje danes torej začelo hladiti. Čez dan je bilo sicer še soparno, temperature so segle do okoli 36 stopinj Celzija. Osvežitev z dežjem bo v soboto v večini države prinesla temperature pod 30 stopinj Celzija. Podobno sveže bo po trenutnih izračunih Arsa ostalo tudi večji del prihodnjega tedna.
V nedeljo in ponedeljek bo jasno.

Ne odhajajte na pot, če ni nujno, saj je napovedana toča, opozarjajo na Generalni policijski upravi. Voznike opominjajo, da je zaustavljanje pod nadvozi in v predorih prepovedano in zelo nevarno.

Cena hladnejšega vremena
Burnejše vremensko dogajanje zvečer in ponoči